QUOTE(Paladė @ 2014 01 24, 09:41)
jei nevalgai saliero gumbo salotose, tai džiovink. pristatau vyrą sutarkuot per burokinę tarką, ir orkaitėj paskleistus išdžiovinu. iš krepšio gumbų gaunasi puslitriukas gerų prieskonių sriuboms, padažams, troškiniams.
Reikes gal visgi ir paciai pabandyti juos vartoti. Nors is senu laiku man prisiminimai ne kokie su jais
QUOTE(Alekto @ 2014 01 24, 09:49)
Dėl svogūnų, tai aš jų nemulčiuoju, tiksliau kiek toliau nuo pačio mulčių atitraukiu, nes kitaip pūna man jie
Nemulciuoju arti ir as, bet vistiek mulciuotoj dirvoj sedi ir pernai akyvaizdus skirtumas ir nauda mulco pasirode-labai grazios galvos isaugo.
QUOTE(amba41 @ 2014 01 24, 09:58)
Skanus, net labai dalykas, bet negraužti. Verdant mėsą gabalėlį įdedi -kvapas sultinio nuostabus. Morkos patarkuotos su salieru ir majonezu ar kitokiu užpilu lab.skanu . Topinambai su salieru patarkuoti - fantastiškos salotos it t.t. Prieš sėjant, kad greičiau sudygtų reikia užpilti 50-55 C karštu desėtkui min. Čia tam, kad greičiau išdygtų. Lygiai tas pats ir krapams ir morkoms. Nuplauna eterinius aliejus. To galima ir nedaryti, tiesiog ilgiau digs. Vystykluose nelaikau. Perpilu karštu vandeniu, ant popieriaus, kad apdžiūtų ir sėju. Pridengiu polietileno gabalėliu.

Labai dekui uz patarimus. Pabandysiu siemet ir as ka nors naudingo su jais nuveikti. Nes vyro teveliui sultims jie reikalingi tik.
Patvirtino mano uzsakyma:
Hibridinė petunija svyranti Purple Velvet F1 (lot. Petunia hybrida)
Pašariniai runkeliai Brigadier (lot. Beta vulgaris)
Valgomieji salierai Neon (lot. Apium graveolens var. rapaceum)
Valgomieji svogūnai The Kelsae (lot. Allium cepa)
Valgomieji svogūnai Karmen (lot. Allium cepa)
Rūgščiame dirvožemyje augančių augalų trąšos Kristalon
Gvazdikinis serentis Carmen (lot. Tagetes patula)
Gvazdikinis serentis Mr. Majestic (lot. Tagetes patula nana)
Didžioji nasturtė Empress of India (lot. Tropaeolum majus)
Na apie geles, gal cia nelabai kas ka pakomentuos, nors serencius emiau i darza sodinti-labai pasiteisino prie kopustu pernai. Bet kaip svogunai mano issirinkti?