Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(Pinot noir @ 2013 11 11, 22:56)
Žinai, kad praeina visai, tai kažkaip netikiu. Gal būna kokie remisijos laikotarpiai, gal šiaip gyvenimo sąlygos pagerėja, kažkokie geri pasikeitimai aplinkoj įvyksta. Bet kad taip imtų ir praeitų negrįžtamai,

Manau kad visaip būna. Jeigu depresija visiškai situacinė, gal ir gali praeiti, aplinkybėms pasikeitus, arba išmokus tvarkytis su tomis aplinkybėmis.
Bet šiaip, klausimas kas būtent norisi kad praeitų. Nes dažniausiai tam tikri niuansai užprogramuoti žmogaus charakteryje, ir jų niekaip nepašalinsi, nuo jų nepabėgsi. O blogumo skalė kiekvienam sava, kiek kas priima kaip ištveriamą ir kur jau nelabai.
Pvz aš žinau, kad visiškai gerai man nebus niekad, tiesiog tokia esu, dramatiška, kenčianti ir dar visokia kitokia. Bet kartais galiu teigti, kad iš rodos mirtino pablogėjimo, iki tos man natūralios lengvos depresijos būsenos, tarsi ir sugrįžtu savaime. Nu ne visai savaime, bet nesigydydama, taip kaip čia apibūdinamas gydymas.
Tikiu, kad gali ir visai praeiti. Šitos ligos labai priklauso nuo smegenų veiklos, valios, koncentracijos ir įtikėjimo. Na ne visada, bet kartais.
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...s-simptomus.htm
Atsakyti
QUOTE(Pirlimpimpim @ 2013 11 12, 14:37)
Pinot, tai gi nereiskia, kad cia nieko tokio. Reiskia, kad yra kaip yra ir kad ji stebuklu nemoka daryti.

Čia stebuklo ir nepadarysi. Jos žinioj tik skirti vaistus, patarti, pasiūlyti variantus. Bet šimtu proc. medikas tokioj situacijoj nėra atsakingas. Žmogus iš dalies pats renkasi, ar jam su vaistais gyvent ar be.
Būna atvejų, kai net fizinėm lėtinėm ligom sergantys žmonės, patys pasveria rizikas, ir atsisako gert vaistus, ar bent jau kurį laiką negeria. Čia yra asmeninis pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Pirlimpimpim @ 2013 11 12, 13:37)
Pinot, tai gi nereiskia, kad cia nieko tokio. Reiskia, kad yra kaip yra ir kad ji stebuklu nemoka daryti. Na man nuskambejo, lyg tu galvotum, kad psiche zino kaip tave "sutaisyti", bet daug knistis, tai ai, ranka numojo, tipo, isgyvensi ir taip.

Aišku, kad aš žinau, kad ji "nesutaisys" manęs ir žinojau nuo pat pradžių, kad čia tik paplepėjimai reguliarūs ir vaistų išrašymas. Bet aš PATI savim tikėjau dar, kad galiu. O kai paaiškėjo, kad ne... tai ką, ne. unsure.gif

Kaip visada, paklodė, ir kaip visada-ištryniau.
Šiaip nuolat tokia bloga nuotaika, kad šakės, gal ta tamsa taip veikia. Nieko nesinori daryt, tik svajot, kad naktis greičiau ateitų, ir teisėtai eisiu į lovą. Tokia bloguma, nykuma. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gėlių darželis @ 2013 11 12, 13:50)
Nes dažniausiai tam tikri niuansai užprogramuoti žmogaus charakteryje, ir jų niekaip nepašalinsi, nuo jų nepabėgsi. O blogumo skalė kiekvienam sava, kiek kas priima kaip ištveriamą ir kur jau nelabai.

manau, labai teisingas pastebėjimas. tinka būtent man. labai. manau, kad mano depresija yra mano charakteris, mano būdas. kuris tam tikrais periodais tampa nevaldomas. nuo to niekas nepadės, nebent pats sau kažkiek.
Atsakyti
QUOTE(Sindea @ 2013 11 12, 13:57)

Farmaceutu užsakytas straipsnis akivaiždžiai, dar tokio lygio svetainėje lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(salotos @ 2013 11 12, 16:16)
Farmaceutu užsakytas straipsnis akivaiždžiai, dar tokio lygio svetainėje  lotuliukas.gif

Tai jau taip, vitaminų reklama:)
Ir taip aišku, kad įvairių vitaminų trūkumas nėra sveika, ir kad seniau tų vitaminų žmonės gaudavo su maistu, o dabar valgo cheminį maistą ir jų gauna mažiau. Bet taip galim prieit vėl iki to, kad apskritai visas pasaulis dabar kenksmingas ir skatina sirgti.
Papildyta:
QUOTE(Pinot noir @ 2013 11 12, 15:44)
Bet aš PATI savim tikėjau dar, kad galiu. O kai paaiškėjo, kad ne... tai ką, ne. unsure.gif

Nenurašyk savo galimybių. Dabar negali. Gal kitą kartą galėsi. Net jei keletą kartų kas nors nepavyksta, kada nors gali pavykt. Banalu, bet nebūna identiškų situacijų, jos visada gali kisti.
Atsakyti
QUOTE(Pinot noir @ 2013 11 12, 14:44)
Aišku, kad aš žinau, kad ji "nesutaisys" manęs ir žinojau nuo pat pradžių, kad čia tik paplepėjimai reguliarūs ir vaistų išrašymas. Bet aš PATI savim tikėjau dar, kad galiu. O kai paaiškėjo, kad ne... tai ką, ne. unsure.gif

Kaip visada, paklodė, ir kaip visada-ištryniau.
Šiaip  nuolat tokia bloga nuotaika, kad šakės, gal ta tamsa taip veikia. Nieko nesinori daryt, tik svajot, kad naktis greičiau ateitų, ir teisėtai eisiu į lovą.  Tokia bloguma, nykuma. verysad.gif

Manau, kad nebūtina visos atsakomybės prisiimti sau už savo depresiją, kartais ir aplinka įneša savo dalį. Gal reiktų kažką keisti aplinkoje?
nors suprantu, kad kartais aplinka prikimba kaip šlapias skuduras...ir rodos nėra kitų variantų tik murkdytis. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine_ @ 2013 11 12, 18:07)
Gal reiktų kažką keisti aplinkoje?

Yra dalykų aplinkoj, kurių pakeisti neįmanoma. Kaip pvz seni, ligoti tėvai, jų bėdos, tai labai neigiamai veikia, bet nuo šito nepabėgsi.
Bet yra dalykų, kuriuos galima pakeisti, bet labai sunku ir tai turėtų neaiškias pasekmes.
Kirsti Gordijaus mazgą, bet kaip mano psichė sako, kas iš to, kad pusė mazgo liktų man. biggrin.gif
Žodžiu, belieka laukti, o gal kur nors ten nušvis ta saulė. smile.gif Netyčia.
Atsakyti
ojojojojojojojojojojojojojojojoooooooooooooooooooooooooooooooojojooojjjjjjjjjjjjj. verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Šėlsmė @ 2013 11 12, 20:12)
ojojojojojojojojojojojojojojojoooooooooooooooooooooooooooooooojojooojjjjjjjjjjjjj.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Greit sakai, kas yra.
Arba nesakai, nes matosi ir taip. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinot noir: 12 lapkričio 2013 - 20:19
QUOTE(Pinot noir @ 2013 11 12, 21:18)
Greit sakai, kas yra.

jo, sakai staigiai tik. pilk čionais viską unsure.gif
Atsakyti