Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai

Merginos, kilo toks klausimas. Sutapimas cia ar ne, bet mamai po pasikvepinimo Amouage Honour baisiai pradeda skaudet galva, iki pykinimo jausmo daeina net, galva svaigti pradeda. Kvepinosi jais ir anksciau, viskas buvo gerai, be jokiu panasiu simptomu. Patys kvepalai jai labai patinka, kvepinasi su malonumu, kvepalu kvapas nepakites, bet pojuciai ir savijauta po pasikvepinimo pablogeja (ir ne vienkartinis atvejis toks jau).
Mastau gal kas su pojuciais pasikeite smegeninej, kad tokios reakcijos neigiamos? Nes pacius kvepalus, kaip kvapa, dievina. Su kuo cia dar galetu but susije? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMergina @ 2013 12 12, 02:13)
Su kuo cia dar galetu but susije?  g.gif

g.gif kažko, matyt, netoleruoja, gal tuberoza netinka? g.gif
man panašiai su Amouage Epic - negaliu išvis fiziškai jų "pakelti", net mikro teptelėjimas sukelia galvos skausmą
Atsakyti
QUOTE(eglegle @ 2013 12 12, 00:50)
g.gif kažko, matyt, netoleruoja, gal tuberoza netinka?  g.gif
man panašiai su Amouage Epic - negaliu išvis fiziškai jų "pakelti", net mikro teptelėjimas sukelia galvos skausmą

visko gali buti..keisciausia, kad anksciau (nuo pavasario kvepinosi) viskas liux buvo ir jokiu neigiamu pojuciu..
Bet as nesistebiu, zmogelis toks sutverimas, viskas keiciasi, gal ir cia kokie pokyciai ivyko ir nebetoleruoja kvapo..
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMergina @ 2013 12 12, 02:13)

Tikriausiai su pokyčiais žmoguje.
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMergina @ 2013 12 12, 01:13)
baisiai pradeda skaudet galva, iki pykinimo jausmo daeina net, galva svaigti pradeda.

pvz. man tokie simptomai būna kai nuo ko nors staigiai šokteli kraujospūdis (kuris šiaip pas mane yra žemesnis nei norma). Tai gali būti ir sutapimas, ir nesutapimas (gal pvz. šiaip nuo ko nors smarkiai susinervino arba kitas variantas - gal dozę dabar didesnę susipurškia, kad galvą pradėtų skaudėti nuo persikvėpinimo - neretas atvejis).

Labai panašiai sureagavau į Black Afgano. Bet du kartus pabandžiau, abu kartus naktį pykino ir skaudėjo galvą. Pirmą kartą nustebau, antrą jau supratau, kad tikrai negalėsiu jų naudoti. Nepasakyčiau, kad man kvapas patiko, bet ir ne bjaurus... Bet reakcija buvo iš karto... O čia pas jus įdomiau.
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMergina @ 2013 12 12, 01:13)

Gali būti ir hormoniniai pokyčiai, pav dėl menapauzės.
Aš dėl to nebegaliu nešioti jokių metalinių apyrankių, pakabukų, žiedų, net geležiniai užtrauktukai drabužiuose baisus dalykas pasidarė. Kai susiliečia su oda, taip viskas dvokia... Veu...
Atsakyti
Aciu labai uz nuomones.. Viska sudejes manau taip ir bus (hormoniniai pokyciai, menopauzes ir kraujospudzio sokinejimai). Esu labai dekinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurkinas @ 2013 12 12, 11:40)
Gali būti ir hormoniniai pokyčiai, pav dėl menapauzės.
Aš dėl to nebegaliu nešioti jokių metalinių apyrankių, pakabukų, žiedų, net geležiniai užtrauktukai drabužiuose baisus dalykas pasidarė. Kai susiliečia su oda, taip viskas dvokia... Veu...

as pvz jokio metalo negaliu nesioti visa gyvenima- del itin nemalonaus taktilinio pojucio. Toks jausmas, kad visa suvarzyta kokiomis grandinemis. Jauciu kaip svetimkuni ant savo kuno. Net ir su kunu besilieciantys drabuziai su uztrauktukais, deja, taip veikia.

Atsakyti
QUOTE(LaimingaMergina @ 2013 12 12, 00:13)
Merginos, kilo toks klausimas. Sutapimas cia ar ne, bet mamai po pasikvepinimo Amouage Honour baisiai pradeda skaudet galva, iki pykinimo jausmo daeina net, galva svaigti pradeda. Kvepinosi jais ir anksciau, viskas buvo gerai, be jokiu panasiu simptomu. Patys kvepalai jai labai patinka, kvepinasi su malonumu, kvepalu kvapas nepakites,  bet pojuciai ir savijauta po pasikvepinimo pablogeja (ir ne vienkartinis atvejis toks jau).
Mastau gal kas su pojuciais pasikeite smegeninej, kad tokios reakcijos neigiamos? Nes pacius kvepalus, kaip kvapa, dievina. Su kuo cia dar galetu but susije?  g.gif

Aš tai galvoju, kad galėjo per ilgesnį laiką tiesiog išsivystyti kvapo netoleravimas g.gif T.y., kai kvapas patinka, netgi labai patinka, o kvėpintis juo negali, sukelia fizinius negalavimus. Man va taip su kvepalais, turinčiais savyje juodųjų pipirų natą . Tai jau turiu tokį įprotį visąlaik natas pasitikrinti, net jei uostydama tų pipirų kartais ir nepajuntu.
Beje, šituose minėtuose kvepaluose taip pat yra pipirų. Na bet tai čia individualu, vienetai matyt šios natos netoleruoja. Man asmeniškai pipirai kvepaluose sukelia migreną (galvos skausmas plius pykinimas).

O kad atsirado netoleravimas ne iš karto, tai juk irgi įmanoma. Tarkim alergijos neretai irgi ne iš karto pasireiškia (pati turiu tokių patirčių doh.gif ).
Atsakyti
Man dažnai po kelių valandų įsiskauda galva nuo ryškių baltų gėlių kvepalų (arba sutapimas), nepaisant to, kad labai juos mėgstu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2013 12 12, 19:22)
Man va taip su kvepalais, turinčiais savyje juodųjų pipirų natą . Tai jau turiu tokį įprotį visąlaik natas pasitikrinti, net jei uostydama tų pipirų kartais ir nepajuntu. 
Beje, šituose minėtuose kvepaluose taip pat yra pipirų. Na bet tai čia individualu, vienetai matyt šios natos netoleruoja. Man asmeniškai pipirai kvepaluose sukelia migreną (galvos skausmas plius pykinimas).

O kad atsirado netoleravimas ne iš karto, tai juk irgi įmanoma.

drinks_cheers.gif pipirus kažkada visai pakęsdavau, dabar - niekaip
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2013 12 12, 17:36)
Man dažnai po kelių valandų įsiskauda galva nuo ryškių baltų gėlių kvepalų (arba sutapimas), nepaisant to, kad labai juos mėgstu smile.gif

Apie tuberozas aš irgi pagalvojau drinks_cheers.gif Stiprios gėlės. Aš jų anksčiau kvepaluose nemėgdavau, kartais net labai. Tik fizinių pojūčių laimei nuo jų nebuvo, o su laiku su tuberozomis ir susigyvenau (jei jų saikingai ir jos kvepaluose nerėkiančios).

Kiek pamenu, tu didelė baltų gėlių mėgėja kvepaluose. Tai užuojauta, jei nelabai jas toleruoji unsure.gif
O man kartais atrodo, kad vos ne visuose geriausiuose kvepaluose mano nelaimei pipirai sukišti biggrin.gif doh.gif Na, betgi tenka rinktis iš to, kas lieka (kas be pipirų biggrin.gif ). Kad ir ne tokius gerus smile.gif

QUOTE(eglegle @ 2013 12 12, 17:46)
drinks_cheers.gif pipirus kažkada visai pakęsdavau, dabar - niekaip

Aha, pamenu, čia mes vienodai "nukentėję" drinks_cheers.gif

Atsakyti