QUOTE(LaimingaMergina @ 2013 12 12, 00:13)
Merginos, kilo toks klausimas. Sutapimas cia ar ne, bet mamai po pasikvepinimo Amouage Honour baisiai pradeda skaudet galva, iki pykinimo jausmo daeina net, galva svaigti pradeda. Kvepinosi jais ir anksciau, viskas buvo gerai, be jokiu panasiu simptomu. Patys kvepalai jai labai patinka, kvepinasi su malonumu, kvepalu kvapas nepakites, bet pojuciai ir savijauta po pasikvepinimo pablogeja (ir ne vienkartinis atvejis toks jau).
Mastau gal kas su pojuciais pasikeite smegeninej, kad tokios reakcijos neigiamos? Nes pacius kvepalus, kaip kvapa, dievina. Su kuo cia dar galetu but susije?
Aš tai galvoju, kad galėjo per ilgesnį laiką tiesiog išsivystyti kvapo netoleravimas

T.y., kai kvapas patinka, netgi labai patinka, o kvėpintis juo negali, sukelia fizinius negalavimus. Man va taip su kvepalais, turinčiais savyje juodųjų pipirų natą . Tai jau turiu tokį įprotį visąlaik natas pasitikrinti, net jei uostydama tų pipirų kartais ir nepajuntu.
Beje, šituose minėtuose kvepaluose taip pat yra pipirų. Na bet tai čia individualu, vienetai matyt šios natos netoleruoja. Man asmeniškai pipirai kvepaluose sukelia migreną (galvos skausmas plius pykinimas).
O kad atsirado netoleravimas ne iš karto, tai juk irgi įmanoma. Tarkim alergijos neretai irgi ne iš karto pasireiškia (pati turiu tokių patirčių

).