Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai

Labas,
anksčiau parfumerijos skyrių šiame forume net aplenkdavau, bet pastaruoju metu, net nežinau, kodėl, baisiai susidomėjau kvapais. Skaitinėju temas kokios dvi savaitės, apetitas kyla... ax.gif Bet ir pora tokių klausimų-neklausimų iškilo blush2.gif
1) Kaip jūs tas natas išuostot? biggrin.gif Porą kvepalų uosčiau, nu nesuuostau nors tu ką. doh.gif 2) Skaitau, kad kasdien skirtingai kvepinatės (dauguma). Man vat įdomu, nes imu kaip pavyzdį save. Tarkim, šiandien velkuosi megztinį, kvepinuosi vienaip, o ryt, vilkėdama tą patį megztinį, norėsiu kitaip kvepintis. Ar tie kvapai nesusimaišo? blush2.gif Gal ir kvailas klausimas, bet.. 3) Ar daug reikėjo prauostyti kvapų, kol supratot, kokie kvapai jums priimtini, patinka? (Turiu vieną butelaitį, senas, bet nelabai patinka. Anksčiau nesikvepinau, bet kažkaip, pagalvojau, gal reiktų.. Vis parduotuvėje prie progos pauostau, bet visi vis kuom nors neįtinka. Saldžių nelabai mėgstu, traukia sunkesni, bet gal man ne pagal amžių dar tokie (man 16m.). Žodžiu, daug apmąstymų.. smile.gif )
Būčiau dėkinga, jei kas atsakytų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*.Simona.* @ 2013 12 16, 21:01)

Labas,

Na, yra čia užu mane didesnių profių, bet dėl natų pasisakysiu - nes ir man jos minklė buvo biggrin.gif. Man jos aiškiausios tapdavo po to, kai aš tą kvapą / natą gryną (mono, taip sakant smile.gif) pauostydavau - pvz., eterinį aliejų ar absoliutą. Tiktų, manau, ir hidrolatas. Tarkim, man taip buvo su tuberoza: nežinojau aš jos kvapo. O sužinojus supratau, kad nelabai ji man schmoll.gif biggrin.gif . Ir jau žinau, kada ir kaip ji kvepia kvepaluose. Nors niuansai skiriasi, skirtinguose kvepaluose ta pati nata visai kitaip sužydi. O apskritai, tai praktikos reikia daug. Treniruot nosį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 16 gruodžio 2013 - 21:21
QUOTE(*.Simona.* @ 2013 12 16, 22:01)
Labas,

1) Kaip jūs tas natas išuostotbiggrin.gif  Porą kvepalų uosčiau, nu nesuuostau nors tu ką.  doh.gif  2) Skaitau, kad kasdien skirtingai kvepinatės (dauguma). Man vat įdomu, nes imu kaip pavyzdį save. Tarkim, šiandien velkuosi megztinį, kvepinuosi vienaip, o ryt, vilkėdama tą patį megztinį, norėsiu kitaip kvepintis. Ar tie kvapai nesusimaišo?  blush2.gif Gal ir kvailas klausimas, bet.. 3) Ar daug reikėjo prauostyti kvapų, kol supratot, kokie kvapai jums priimtini, patinka?

Labas.
1) kaip ir rastafarinas sakė - uostant atskiras natas, bet man kartais aišku tapdavo ir patį kvapą nagrinėjantis. Bet dar ir iki šiol, po kokių 5 metų uostymo, vis dar ne visas atskiriu.
2) aš kasdien velkuosi vis kitą rūbą.
3) vat šito nežinau. Tiesiog imdavau kvepalą ir uostydavau, o tada spręsdavau ar patinka jis, ar ne. Kas jame patinka, o kas ne pasinagrinėdavau.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, kaip matau, uostymas - geriausias mokytojas biggrin.gif

Manau, su laiku sueis galai ir man šitoj sferoj... ax.gif
Atsakyti
uostau jau beveik septinti metai biggrin.gif intensyviai. iki tol tik prabėgom.
iki šiol nežinau tiksliai, kas man patinka. nes vieną dieną patinka, po kiek laiko šast..ir jau nebepatinka. natas irgi ne visada skiriu. kartais būna, kad kvepalai tiesiog arba kvepia, arba nekvepia biggrin.gif

drabužių nekvėpinu, tik odą. kartais netyčia patenka ir ant rūbų, bet nuo to kad rūbai smirdėtų dar nepastebėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 16 gruodžio 2013 - 22:16
Aš irgi drabužių nekvėpinu.
Uostau gana daug, dažnai vaikštau į parduotuves (ko gero, jau išvarys kada nors mane iš ten biggrin.gif ).
Iš pradžių smarkiai plaukiojau ir buvau prisipirkus įvairiausių nesąmonių, kol atsirinkau, kas kvepaluose tinka, kas nelabai.
Atsakyti
QUOTE(eglegle @ 2013 12 16, 22:35)
Uostau gana daug, dažnai vaikštau į parduotuves (ko gero, jau išvarys kada nors mane iš ten  biggrin.gif ).

biggrin.gif lauksim fotoreportažo biggrin.gif

juokauju, aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*.Simona.* @ 2013 12 16, 22:01)

1. Arba kaip jau merginos rašė - mono kvapai (arba natūralūs produktai - žydinčios gėlės, vaisiai, žolės, prieskoniai) arba jeigu neįmanomas variantas grynas, tai tada keli kvepalai su ta pačia kitų žmonių nuomone ryškia nata, išlenda panašumai.
2. Taip, jeigu kliūva ant rūbų, dažnai susimaišo. Arba tenka keisti rūbus kasdien, arba kvėpintis tokias vietas, kur nėra kontakto su rūbais.
3. Labai daug, nes tai nepastovu... Tai patinka, tai pradeda nebepatikti. Ir vėl iš pradžių.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2013 12 17, 07:15)
2. Taip, jeigu kliūva ant rūbų, dažnai susimaišo. Arba tenka keisti rūbus kasdien, arba kvėpintis tokias vietas, kur nėra kontakto su rūbais.
3. Labai daug, nes tai nepastovu... Tai patinka, tai pradeda nebepatikti. Ir vėl iš pradžių.

2. man kažkaip visad papuola ant rūbų. O dabar kaip žiema, tai šaliku apsivynioju, tai ir šalikas kvepia viskuo. Todėl turiu kelis šalikus biggrin.gif

3. Skaičiau, kad skonis keičiasi kas 7 metai. Man tas nepasiteisino. Patiko stiprūs, prieskoniniai kvepalai, o dabar grįžtu prie gaiviakų ir gėlyčių.
Atsakyti
QUOTE(Rutule @ 2013 12 17, 09:10)
Skaičiau, kad skonis keičiasi kas 7 metai.

Arba po kiekvieno gimdymo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MilGana @ 2013 12 17, 09:14)
Arba po kiekvieno gimdymo  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Vat cia ir as pritarciau biggrin.gif O per nestuma, man jau bent, galetu isvis kvepalu nebuti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MilGana @ 2013 12 17, 10:14)
Arba po kiekvieno gimdymo  biggrin.gif

Mano pasikeitė tik po trečio gimdymo biggrin.gif
Atsakyti