Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu darytis aborto!

QUOTE(Ajste @ 2013 11 25, 15:42)
Viskas realityvu. Juk aukštesnius reikalavimus keliame ne tik vaiko, bet ir savo gyvenimo kokybei, taip neigiamai linksnuojamam komfortui. Argi nėra normalu norėti geriau? Be to ir gyvenimo realijos tokios, kad jei nesusimoki už elektrą, ją atjungia, neturi pinigų nusipirkti valgyti, nevalgai. Nereikia nei trečiojo pasaulio šalių, visa tai vyksta mums po nosim, "civilizuotame" pasaulyje  unsure.gif  Ir to baimė yra labai realus ir suprantamas dalykas.

Istiesu nereikia treciojo pasaulio saliu... Tai teko ir ant savo kailio patirti... As prisiekiau sau, jog padarysiu viska , kad mano vaikas/i to nepatirtu.

QUOTE(given444 @ 2013 11 25, 15:42)
ajste, del kontracepcijos. as nieko jums nedraudziu, jau kelis kartus pati rasiau, galim nediskutuoti NSP tema, bet pacios moterys iskelia tai vienokius, tai kitokius klausimus NSP tema. jau anoje temoje sakiau, galime neliesti NSP temos. NSP sveika, ekologiska, ekonomiska, nieko nekainuoja, nepazistu futbolo komandas turinciu "naturalistu". VISKAS. galim ta tema nesneketi.

o dabar klausimas visoms kitoms, kurios cia puole del vaiku namu. Sunute augina, as globoju bei turiu kristo dukra, o ka darot jus? nes jus gi teigiat, kad geriau daryti abortus, nes juk pilna ir taip paliktu vaiku, kuriais reik rupintis? dirbat? rupinates? negyvenat vien del savo gerbuvio kurimo? ax.gif

Bet toliau vistiek bandote atvesti mus i "tiesios" kelia lotuliukas.gif Kokia kalba jums reiktu parasyti, kad suvoktumete - jusu propaguojamas budas netinka visoms!!!!!???? Mielai naudociausi tuo jusu dievinamu budu, bet tiesiog negaliu. Del fiziologiniu dalyku. Rasiau, kad pas mane toje kuno dalyje totalus bardakelis, tai jums gal viska ataskaita duoti: apie tai, kad lietuviai gydytojai mane nurase i nevaisingas, norvegai grasina po peiliu paguldyti, tam kad jei sumastyciau daugiau vaiku tureti, galeciau isnesioti ir t.t.

As siuliau sugyventiniui isivaikinti, bet jis kategoriskai pries. Jus labai lengvai numojote, tu vaikiuku is vaiku namu emocine busena, gyvenimiska patirti. Vaiku namai zaloja vaikus!!!
Ka as darau? Jau sakiau - nieko. Nes tai, kad pries vaziuodama i LT paprasau bendradarbiu atnesti isaugtu rubeliu, jei su masina - priperku sauskelniu ir kitu niekiniu dalyku nelaikau rimta pagalba. Tiems vaikams nereikia karta/du per metus atvaziuojancios tetules. Nevezu i jokius vaiku namus (kai pirmaji karta atveziau maisa rubu, vaiku namuose nepaeme, nes pareiske jog jiems tokios pagalbos netruksta). Vezu i kaima, kur tetule gyvena. Sirdis verkia, pamacius kokiomis salygomis auga ne kurie vaikai verysad.gif O tokius tevus per prievarta sterelizuociau ...
Jei mes cionais, turetume vaiku namus, manau, kad juose dirbciau. O dabar isidarbinau seneliu namuose wub.gif Jiems taip pat reikia silumos, apkabinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 26 lapkričio 2013 - 00:33
jo, tie geri norai kartais idomiai pasibaigia. vienoj seimoj padedavau pradinukui pamokas paruost. na, reikedavo tiesiog paziuret, kad jis jas bent jau ruostu, nes tipo "sunkus" vaikas. nu nesunkus buvo, vaikas kaip vaikas, tik issiblaskes. mes ten medye ruosem tas pamokas ir pan, ta motyvaciaj kazkokia kad atrast. paskui suzinojau, kad toji seima jam jau trecia. pradzioj vaiku namai. pirmos dvi paeme ir atgal pagrazino. dabar neisivaizduoju koks jo gyvenimas, nes toji trecia seima isiro, ten idomiai buvo tu vaiku visokio amziaus is keliu ankstesniu santuoku, puse tikrai uzsieny, o kur kiti nezinau. idomu kaip jam ir su kuo jis. galvoju kartais. ir koks uzaugs. ar tai labai stiprus ar labai kompleksuotas.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2013 11 16, 15:04)
O jei istorija neisgalvota - gal pati ir buvo tu vaiku tevo meiluze, anas suzinojes, kad laukiasi - atsakomybes neprisiieme. O dabar cia grizo ir klausia patarimo gimdyti ar ne blush2.gif .

patiko Jūsų pasisakymai, pritariu... ax.gif keista, kad mergina nesikreipė po tokių įvykių į policiją, nėštumas jau nemažas ir teisis vėliau doh.gif , tai kas beįrodys tą išprievartavimo faktą??? niekas... tik DNR tyrimas - tėvystę...tik tiek...
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2013 11 19, 02:31)
Istorija su gera fantazijos doze 4u.gif
Pasilikite ta dievuli sau, nes daznai tas diedukas nieko i tuos dantis neideda... Ach taip... Reikia pazinti savo kuna ir atseit niekada nepapulsi i ta situacija. Tikrai???!!! Man dar ne vienas ginekologas neisrado formules, kaip tas nelemtas dieneles pasiskaiciuoti. Nors man ir nekliuvo niekad pabuti tokioje situacijoje, bet tikrai nepuolu rekti, kad man taip niekada neatsitiks.
Beja uzauginti vaika neuztenka pieno stiklines ir barankos. Tai tikrai ne pigus malonumas ax.gif Tik kuomet tas malonumas yra lauktas ir planuotas, nekyla net minciu apie abortus 4u.gif

thumbup.gif vaikus auginti ne viščiukus skaičiuoti...
gal apsirūpinusioms mamytėms ir lengva patarinėti,
bet kai neturi nieko arba labai mažai, tai...o dar siūlymai vaiką paauginti vaikų namuose... doh.gif tai kai paliks ten ir paliks... na bet kuriuo atveju sprendžiame mes patys...pasirinkimas autorės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvinis @ 2013 11 24, 20:47)
bet jei buciau su savo moliu gyvenus iki dabar, tu vaiku butu gal 6. ir sakyciau kad jo, norejau, aha, as mamyte is didziosios m.

biggrin.gif prajuokinot su moliu thumbup.gif , tai kas belieka sakyti, kai jau 5 vaikai, tai ir sako, kad visi planuoti biggrin.gif , juk santuokoje nebūna neplanuotų, visi planuoti biggrin.gif
tema tokia gavosi diskusinė, o kur autorė??? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2013 11 25, 22:27)
Bet toliau vistiek bandote atvesti mus i "tiesios" kelia lotuliukas.gif Kokia kalba jums reiktu parasyti, kad suvoktumete - jusu propaguojamas budas netinka visoms!!!!!????

o dieve, nesauk, nesauk, nepropaguoju. is viso kas cia per zodis?? negi man sakyti, kad tu propaguoji aborta????
tikrai jauciuos visiska kvaile dabar, nes pati senai jau baigiau su NSP pirmoje temoje, bet pati Ajste, pakartojo savo klausimus naujoje temoje apie NSP, taip ir pagalvojau: jei jau susikonfliktuosim, tai gausiu ir uz abortus, ir uz NSP. pamirskit ta NSP, galiu paprasyt moderatoriu istrinti visas zinutes apie NSP.
kokios jus isizeidziancios...o man tai isizeisti nera ko? visu pirma, kaip minejau - tokia pozicija ginti, kokia ginu as, yra sunkiau. visu - antra, kiek cie musu yra? diskutuoju tik as viena, una kartais isijungia, zydryne "palaikina" koki nors posta, viskas. sunute nebeateina. o visos cia urmu varot ant manes, o ilgaplauke atejusi dar isvadina eretike, fanatike, pilstytoja. labai grazi diskusija, labai. is esmes - tarsi norite, kad jos nebutu, kad zmones tiesiog savo paziuriu neturetu, nes taip negalima.
as jums leidziu tureti paziuras, leiskite ir man. pasaulio nepakeisim, bet galim pasvarstyt teoriniam lygmenyje, ar ne?
nes savo praktiniam gyvenime, kelios mano drauges buvo atkalbetos nuo aborto, ir iki siol dziaugiasi.
beje, pati si tema yra : nenoriu darytis aborto.

Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2013 11 25, 21:06)
. Nebent tinka vistoms perekslems,kurios tik ir sugeba tupineti namie arba dirbant ramu be streso darba,o jei darbas visada itampoje,tai...taip ,kad netarskekite ko pati nesuvokiate ir nesuprantate...

va, ar ne irodymas, kokia grazi vystosi diskusija. blink.gif doh.gif tikrai reikia pasakyti moderatoriams, ir ne pirmas banas jai butu...
labai keista, kad Ajste, kuri megsta delikacius flight postus, kaip tik sioje temoje gina ilgaplauke, atseit "ji -savam stiliuje".
na ir as savo stiliuj, - esu arsi, ugninga, bet dar neisvadinau ne vieno aborto fanatikem, perekslem...tai negi pradeti?
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2013 11 25, 22:27)
Bet toliau vistiek bandote atvesti mus i "tiesios" kelia lotuliukas.gif

ir dar prie to pacio...
niekas cia neatvedineja i tiesos kelius, kitu atveju, kaip tu isivaizduoji diskusija? tu gini savo paziuras ir pozicija, as - savo, ir mes bandom kazkur ieskoti salycio tasku. man salycio taskai labai graziai persipina su Vysnaites pozicija.
o ka tu siulai? kad cia galima tik jums reiksti patogias mintis, o man ir unai reikia, kaip perekslems, pasitraukti?
tam ir yra temos ir gincai, ir diskusijos, bet ne iki isvadinimo gyvunais lygio.

del tu geru darbu darymo - viskas yra gerai. man keista, kad pati pirma uzsipuolei, piesdama ta neigiama paveiksla is anksto, kad tipo, nu davai, davatkos, ka jus darote, kokius gerus darbus, kiek esat isivaikinusios vaiku?
manau gerus darbus gali daryti bet kokiu paziuru zmones, tad paciai nereikejo issaukti dar didesnio skaldymo ten, kur tema ir taip sunki, skaudi ir opi, kaip jau rasiau.
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2013 11 25, 21:42)
Kokia garbe biggrin.gif  Paklausiau kiek jums metu...neatsakete.Suprantu kodel.

Galite cia iki nukvakimo aiskinti,irodineti,bet tik irodo jusu beviltiskuma

Jums patinka seiliotis ....

neatsakiau, kiek metu, nes sakysite, kad metai nepriduoda isminties. jusu metai man ABSOLIUCIAI nerodo isminties, nes tokio dergimosi per visas temas, tokio puldinejimo zmoniu, kokia jie tema besukurtu, retas kas mate.
dabar be jokio grasinimo sakau:
dar vieni tokie zodeliai, kaip tuos, kuriuos isryskinau,: seiliotis, iki nukvakimo, pereksles...ir keliauju pas moderatorius iskart...jie tikrai nelaukiami "Selos kerteleje".

p.s.apie NSP efektyvuma jau buvau ivedusi pora nuorodu, jei noresi susirasi, apie tai buvo diskutuota anoje temoje, prie jo negrisiu. jau minejau, kad simptoterminio metodo efektyvumas 98proc. cia
skaitai per velai isokusi i traukini. tavo laikais - nebuvo jokio issamaus NSP kursu ir metodu destymo. dar buna, kad ir gaves apmokyma, pats zmogus suklysta, ir jau rekauja, koks NSP netikes. lotuliukas.gif tipine elgsena.
sakau, apie NSP aiskink ne man, o tada ir visiems medikams ir akuseriams, kurie veda sias paskaitas civiliems zmonems. jiems butu malonu susidurti su jumis ir isgirsti is jusu tokius "perekslinius" ir "nukvakintus" zodzius. aiskink visiems mokslininkams, kokie jie nukvake, ju tyrimai nukvake, ir kad jie praplove smegenis man, o as cia jums "plaunu" smegenis.
is tiesu tai net neplaunu, bet teatsakiau i kelis ajstes klausimus, ir gretutinai vystesi tema. eik i sita intensyvia smegenu plovimo ir nukvakimo tema ir aiskink ten moterims, kokios jos nukvake, jei geriau nuo to pasidarys. vat toje temoje tai vyksta intensyvi plovimo drama, ir manes ten pirmuoju smuiku net nera. man irgi norisi pasakyti, kad gal ne maziau "nukvake" yra tos, kurios aklai sudeda maldai rankas i tablete, (nurijau ir apie save pamirsau), nes kaip tu man tokiu stilium, taip as tau...
apie metodus jau nebesiriesim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 lapkričio 2013 - 11:23
QUOTE(given444 @ 2013 11 25, 20:54)
ajstei:
na, jei mano teisuoliskumas pykina, tai tiesiog nebesikalbek su manim. nezinau, kur izvelgi ta mano stiliuje, nes pvz zodi "luosina", nevartojau dazniau nei fraze "KT pavojingos sveikatai". taip kad gal tau jautri tema, todel asmeniskai prisitaikai zodzius.
nesuprantu velgi, kur as cia tokia teisuoliska, apie save ne karta parasiau kad esu godi, nekantri, ...
as jokia ekstrasense, tiesiog draugiskai pastebejau, kad tu nebandei, tad negali kategoriskai teigti, kad tau netiktu NSP budas, nes yra daug dirbanciu naktimis mediku, kurie si buda vartoja. cia joks ne spejimas. is kitu postu temose tu man atrodai samoninga, o NSP dar ir kaip aoscijuojasi su tam tikromis ziniomis, ekologija, saminingumu, visai kitokiu gyvenimo lygiu. jei to nesugebi perskaityti po mano reiskiamais zodziais, vadinasi, nemoku destyti.
o kad cia gini ilgaplauke, tai trikrai nuostaba. ...

jau minejau, pradzioje, verta uzbaigti tas visas diskusijas, kiekviena isreiskem savo pozicijas, as - labai netobulai, tu ir flight - labai tobulai, tai ir pabaikim su tuo  4u.gif

Pirmiausia, teisuoliskumas ne tame, kad pavardinote keleta nukrypimu, o tame, kad zinote tiesos kelia. Nors Jusu tuo nekaltinu, bet galiu atlikti pastebejima, kad pvz politikai prigauti nelaiku ir nevietoj pradeda rodyti savo gerus darbus, turtuoliai noredami pasirodyti kokie jie savi suvalgo dziuvesi. Cia siaip, uzejo lyrinis nukrypimas biggrin.gif
Tema apie hormoninius kontraceptikus patapo jautri diskutuojant su Jumis, kai paemet viena vieninteli fakta (HK) ir visa mano gyvenima (kai jau sakiau, priemiau asmeniskai, o Jus ir neskirstet, kad kai kurios, dauguma ar dar kaip) ir sumaiset su purvais, nuzeminot iki mesos gabalo, kuri sekso istroskes vyras vartoja non-stop, nes nuo HT automatiskai negali nenoreti, priraset apie galima zala sveikatai kaip apie fakta tinkanti visais atvejais, kad nieko apie save nezinau, nes isplautos smegenys ne neleidzia blaiviai ivertinti HK poveikio. Nejauciu malonumo taip darkoma ir gyvenu normalu gyvenima su partneriu, o ne kazkokiu sekso manijaku, kuriam nerupi nei kaip as jauciuosi, nei ko noriu. Savo sveikata rupinuosi, domiuosi, zinau kas ir kaip, renkuosi pagal turima informacija ir savo poreikius, atitinkamus kriterijus. Taigi Jusu zodziai ne tik apie luosinima, bet apskritai pats zeminantis tonas tiesiog uzgauna.
Ilgaplaukes neginu, tik pakomentavau, kad ji stabiliai ilgaplaukiska, skaitant jos komntarus zinai ko tiketis, keletas tokiu komentatoriu SM yra, kur pamatai nik1 ir zinai kokiu stilium bus komentaras. O apie Jus nebezinau kokia mano nuomone unsure.gif Nes diskusiju pradzioj, Jusu pozicija supratau, jauciau jums pagarba, kadangi abi sutinkame del poziurio keitimo, o ne tiesiog uzdraudimo, maniau ir Jus turint pagarbos tiesiog zmogui, kaip butybei. Juk anojoj temoj ir pasidziaugem visos del grazios diskusijos thumbup.gif o tada Jus, man visai netiketai, paimate grupe zmoniu ir nuzeminate, sumaisote su purvais ir salia pateikiate savo tobula gyvenimo buda, kuris su menkais nukrypimais, kurie bet kokiu atveju nublanksta pries HK vartotojas ir ju vyrus. Galiausiai ir reikalavimai diskusijai su Ilgaplauke butu vienokie, o diskusijai su Given444 visiskai kitokie. Galite tai priimti kaip komplimenta. Vat tokia buvo mano pasisakymo esme.
Kad konkreciai nebandziau NSP, toli grazu nereiskia, kad nepazistu SAVO kuno. Buvo mineta, kad sekti gleives tereikia tik pasiziureti i popieriu kai nusisluostai wc. Galiu atsakingai pareiksti, kad turiu ir wc, ir popieriu, ir gleives, ir akis. Taigi netgi specialiai nesekdama ju tasumo ar kitu savybiu, pasikeitimus daugmaz pastebiu. Taipogi manokonkreciu atveju zombiska busena, kai savaite gyveni is adrenalino ir kortisolio vekia mano organizma. Kiek skaiciau apie NSP, tokia galimybe yra. Taigi gal jau galetumete pripazinti, kad esamuoju laiku NSP man netinka? Beje, as taip pat pamasciau vakar, kad jei nuo lytinio bendrimo pradzios buciau atsakingai sekus savo kuna, temperatura ir kitus dalykus, galbut dabar viskas butu paprasciau ir autopilotu suveiktu matavimas ir fiksavimas. Esamom salygom eksperimentuoti ir bandyti na nesinori nors tu ka, nes suklydimas reikstu siuo metu neplanuojama nestuma.
Nereikia perlenkti lazdos, kad kazkas mintis isreiske tobulai, o kazkas ne. Jau nuo anosios temos vis kazkas atlieka pastebejima apie priimtinus postus, nuomones. Cia ne vaiku darzelis, kad pesiotis kas ka palaikino, o ka pamirso doh.gif

Nezinau ar Jusu pozicija yra sunkesne, nes is esmes jei ne visu, tai daugumos pozicija yra ta pati - reikia keisti salygas. Yra tik nuomoniu skirtumai del to kaip elgtis kol salygos tokios, kokios yra dabar. Ir diskusija apie tai ir yra, kad vienos linke leisti moteriai spresti ka daryti DABAR, nes kaip visuomene, kaip individai negalime uztikrinti nieko. Kitos linke issaugoti gyvybe ir leisti tai gyvybei paciai kabintis i gyvenima.
Atsakyti
paprasom moderatoriu isdaryti sita tema. kadangi diskutuoti nemoku, liksit vienos, neliks kam oponuoti, o ar labai verta girdetis savo paciu panasias mintis? una neateis, isvadinta pereksle.
kaip suprantu, ilgaplaukes stilius ir vadinimas "perekslemis", "seiliojimais" tau norma, taigi, as pasitraukiu.
atsiprasau jei skambejo kaip tiesos kelias, tiesiog KT norejau pabrezti kaip pavoju sveikatai, nemanau kad klydau. uz "luosuma" atsiprasau, gal per stipru. ilgaplauke uz pereksliavima aisku neatsiprasys.
darykit pasirinkimus, jei manot, kad daryti verta.
kaip minejau: abortai buvo, ir bus.
sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 lapkričio 2013 - 13:23
Tai dabar vaidinsit labai izeista? Ir dar susireiksminkim visos iki tokio lygio, kad be Jusu ir musu, Jums oponuojanciu, temos neliks. Jei kam reikes, ateis i tema veliau.
Kur as rasiau, kad man Ilgaplaukes rasymo stilius yra norma? Kaip kitiems kartojanti apie postu (ne)skaityma pati neskaitote 4u.gif Dar karta pakartosiu, kad is Ilgaplaukes nesitikiu nieko kito, tik ilgaplaukisku komentaru su kuriais kartais sutinku, kartais ne. Taip, jie nevynioti i vata, gruboki, isvadina kitas ir perekslemis ir kitaip, niekur nesakiau, kad sutinku su tokiu rasymo stiliumi, kad jis malonus schmoll.gif Given444 rase su pagarba, su savo tvirta nuomone, bet kulturingai. Iki tol, kol su savo pasisakymais ir Ilgaplaukes pereksles perspjove n kartu. Suprantu, kai sakoma, kad hormoniniai preparatai kenkia konkretiems dalykams, kad nera naturalaus ciklo ir t.t. Suprantu ir priimu, viskas ok. Bet kai pradedama santykiai aiskinti pagal pasirinkta kontracepcijos buda ir tokiais zeminanciais epitetais doh.gif Kazkaip nelieka moralinio autoriteto sakyti kazka pries "pereksles" ir "fanatikes". Ir atsiprasinejant velgi baksnoti pirstu i kitas ir sakyti, kad va as tai atsiprasau, o ana tai neatsiprasys, tikras vaiku darzelis doh.gif
Atsakyti
lyrinis nukrypimas ax.gif
QUOTE(given444 @ 2013 11 26, 10:09)
p.s.apie NSP efektyvuma jau buvau ivedusi pora nuorodu, jei noresi susirasi, apie tai buvo diskutuota anoje temoje, prie jo negrisiu. jau minejau, kad simptoterminio metodo efektyvumas 98proc. cia

Labai geras straipsnis thumbup.gif Parasytas paprastai ir aiskiai, atsake daug mano turetu klausimu. Labai aiskiai kalbama apie naudotoju patikimuma ir paties metodo patikimuma. Verta pasiskaityti akiracio prapletimui, kitaip tariant uzskaitau ir rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
Savu laiku paklausta apie vaikus, apie santuoką, šeimą tiesiog nusišypsodavau... Neplanavau... Nes turėjau begalę kitų planų, daugybę darbų, siekių, svajonių – jauna mergina, turinti nemažą potencialą pasiekti labai nemažų rezultatų... Ir nors nebebuvau „jauniklė“, dirbau mėgstamą darbą, uždirbau vis šmėstelėdavo mintis, kad dar ne laikas... Ir jei nuoširdžiai – nemasčiau nė kada gi tas laikas ateis... Gyvenau ir mėgavausi „komfortu“ biggrin.gif Tačiau vieną dieną, fakulteto koridoriuje, mano akis sustabdė kitos akys – didelės, išraiškingos, pilkos su vos ryškesniais nenusakomos spalvos dryžiukais... Taip į mano labai glaudžiai sudėliotą dienotvarkę įsiveržė Jis – mano žmogus! Nejučia atsirado laiko pasivaikščiojimams ąžuolyno takučiais, tyliems pasišnybždėjimams auditorijoje, vakarams kino salėje... Ir 100-procetinis atsidavimas mokslams, karjerai, darbui subyrėjo kaip dūžtančios taurės šukės... Bet jau tada aš žinojau, kad šukės neša laimę! Taip po magistro nutariau, kad mokslų man gana ( o juk iki tol galvojau, kad doktorantūra būtų puikus būdas dar ir dar pagilinti savo žinias...) Taip nejučia ir iš anksto nesuplanuotai mes sukūrėm šeimą, atšokom vestuves, ir... ...sulaukėme vaikučio... Kodėl? Kodėl staiga panorau? Tas noras matyt taip pat nejučia išaugo... taip kaip nejučia imam ir pamilstam... taip kaip nejučia imi ir suvoki kas tau iš tiesų yra svarbu (prioritetai bėgant laikui keičiasi)... Ir tas laikas, kada „jau laikas“, ateina – šaukiesi tu jį ar nesišauki... Esi „karjeristė“, ar iš prigimties „perekšlė“... Taip nejučia imi ir suvoki, kad augini naują žmogų, kad su jo gimimu įgyji labai atsakingas pareigas – tampi mama (tėčiu) ir dabar prasideda bene pati svarbiausia tavo karjera – užauginti gerą, atsakingą, supratingą ŽMOGŲ!
Ir va čia aš sustoju – nesu abortų „šalininkė“, kaip ir nesu jų „priešininkė“... Tiesiog esu mąstanti būtybė ir tuo skiriuosi nuo tūkstančių rūšių gyvūnų, nuo šimtų primatų, kurie tiesiog pasikliauja gamtos atranka ir leidžia sau paklūsti instinktams, chemijai... Ir pasakymas „Čia gi gamta, ji žino ką daro...“ šiandien man įgyja kitokią reikšmę... Jei aš gyvenčiau ne šiame amžiuje, o karo metais, viduramžiais – mano vaikas jau būtų miręs (vien jau dėl to, kaip iki šiandienos pakito medicinos lygis), kaip būtų mirę šimtai ir tūkstančiai „neišnešiotukų“, širdies ydas turinčių vaikučių – tuo pasirūpintų „natūrali atranka“. Ir nors kai kam tai nuskambės labai žiauriai – man tai atrodo labai normalu. Dabar aiktelės „už širdies susiėmusios“ mylinčios supermamos. Kaip gali taip kalbėti moteris, kuri teigia be galo mylinti savo „kitokį“ vaiką (iš mano pasisakymų skirtingose temose – tai lyg ir aišku – aš myliu savo „saulytę“)... negaliu nemylėti, nes jis mano... jau... čia... nenumatytas, bet atėjęs... ir mano, mano vyro, mūsų šeimų dėka jis užaugs GERU žmogumi, tikiuosi ir naudingu, ir maximaliai pilnaverčiu... bet kokia kaina?! O jei aš bučiau žinojusi?! Ar bučiau ką nors keitusi?! Dabar tai jau pasvaičiojimai apie nieką... nes sprendimo atgaline data jau nepriimsi... Kaip ir visos moteris stovinčios kryžkelėje – darytis abortą ar ne... Vien jau svarstymas apie tai yra sunkus potyris, apskritai pati galimybė „kažką“ nutraukti yra be galo sunkus sprendimas (gal kažkam pasirodys nesąmonė, bet nesvarbu kas tai būtų – darbo netikimas, ilgalaikės draugystės, santuokos, gyvybės nutrukimas...) Visko kas vyksta su mumis, kas labai tiesiogiai ir giliai mus liečia PABAIGA – sukelia skausmą, nerimą, baimę ir dar dešimtis neigiamų pojūčių... Bet tik nemąstančios, apatiškos ir labai paviršutiniškos būtybės, tokius sprendimus priima vienu įkvėpimu, neapsvarsčiusios visų alternatyvų, visų galimybių, ir kelių – galbūt taip pasirinkdamos lengviausią kelią. Taigi ir moralizuoti, čia kaip ir nėra dėl ko. Tam, kam nerūpi – „rūpesčio“ neįpūsi, o kas tokį sprendimą priima sąmoningai, suvokdamas kodėl jis renkasi būtent šį kelią – jo nereikia protinti, nes prieš žengdamas šį žingsnį jis milijonus kartų viską dėliojosi į lentynėles. Gyvenimas margas. Kiek situacijų, kiek skirtingų patirčių telpa po vienu dangum... Nė vienas nesam apdrausti nuo neteisingo sprendimo, bet sprendimai turi „užaugti“ mumyse, nes niekas neįlipęs į mano batus, neperėjęs mano kelio ir nesuklupęs ant mano kely pasitaikiusių akmenų negali pasakyti – „oi kokia tu šiokia ar anokia“.... „oi kaip tu taip gali?“ Kaip tik todėl man abortas nėra nei „blogis“, nei „gėris“ – tiesiog pasirinkimas kaip viskas bus toliau... O toms kurios stovi šioje kryžkelėje – linkiu rasti atsakymus į visus klausimus ne forume, o gerai pasikapsčius savy
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2013 11 26, 17:32)
Kaip tik todėl man abortas nėra nei „blogis“, nei „gėris“ – tiesiog pasirinkimas kaip viskas bus toliau... O toms kurios stovi šioje kryžkelėje – linkiu rasti atsakymus į visus klausimus ne forume, o gerai pasikapsčius savy

Nuostabiai viską surašėte 4u.gif
kiekvienas apsisprendimas yra sunkus ir manau kiekviena apgalvoja iki 1000 kartų, kas ir kaip...Kartais nereikia spjauti į vandenį iš, kurio mes dažnai ir išgeriame...tik tiek... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2013 11 26, 16:32)

drinks_cheers.gif Gražios, artimos mintys 4u.gif
Atsakyti