Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu darytis aborto!

rupintis reikia visada. visada. abortas - tai problemu sprendimas siauriausiu budu per viena gala.

smurtas niekad ir nedings. netikiu, kad visi tapsim geri, laimingi, vaiku namu nebus, nes , o stebukle, reguliariai atliekami abortai - darys si savo stebuklinga darba, valomaji darba, taip sakant.... ax.gif
Atsakyti
Nemanau, kad tai kas yra kitos moters pilve gali būti kieno nors kito, negu pačios moters, reikalas. Ne tu nešioji, ne tu gimdai, ne tu augini, bet kažkodėl manai, kad gali reguliuoti šitą procesą ir turi teisę aiškinti, ką ir kaip turi moteris daryti.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2013 11 19, 23:28)
Nemanau, kad tai kas yra kitos moters pilve gali būti kieno nors kito, negu pačios moters, reikalas. Ne tu nešioji, ne tu gimdai, ne tu augini, bet kažkodėl manai, kad gali reguliuoti šitą procesą ir turi teisę aiškinti, ką ir kaip turi moteris daryti.

drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
moters reikalas viskas - kas liecia ja pacia, jos hobi, karjera, plauku spalva, mylejimo pozas. bet ne tada kai uzsimezga gyvybe su unikaliu DNR, svetimu DNR, svetima kraujo grupe. veidmainiska ir nesazininga manipuliuoti geografine padetimi - giimda - ir sakyti: tai MANO kunas, as pati.... absurdas. tuomet galime sakyti, kad ir vaika, tikka gimusi galime uzmusti, nes jis - bent jau iki vieneriu metu - laaabai ir dar kaip nuo mamos priklausomas. ax.gif

pilnai tikiu, kad toks pateitas mastymas, kuri cia skelbiat, yra patogus, patogiausias. bet turime ka turime. smurto visuomene.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 lapkričio 2013 - 00:12
Eik jau, eik, given, ta kita tema skaiciau,bet nebediskutuoju. Nes yra beprasiska.
Gal viennos darosi tuos dalykus, nes praras keliones,padeti visuomeneje ,kitos -tiesiog apmasto,ka jo s gali duoti tai uzsimezgusiai gyvybei, trecios- del kazkokiu tai kitu priezasciu. Gal jau nebesigilinkim , nei taves, nei manes vis tiek niekas nebeklausys,o elgsis taip, kai jai siuo metu tikslinga 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 20, 00:11)
moters reikalas viskas - kas liecia ja pacia, jos hobi, karjera, plauku spalva, mylejimo pozas. bet ne tada kai uzsimezga gyvybe su unikaliu DNR, svetimu DNR, svetima kraujo grupe. veidmainiska ir nesazininga manipuliuoti geografine padetimi - giimda - ir sakyti: tai MANO kunas, as pati.... absurdas. tuomet galime sakyti, kad ir vaika, tikka gimusi galime uzmusti, nes jis - bent jau iki vieneriu metu - laaabai ir dar kaip nuo mamos priklausomas.  ax.gif

pilnai tikiu, kad toks pateitas mastymas, kuri cia skelbiat, yra patogus, patogiausias. bet turime ka turime. smurto visuomene.

Tai tavo logika remiantis, galima užmušti bet kurį negalintį save išmaitinti, aprengti ir pan.? Vaisius iki 7 mėn. Negali išgyventi be motinos gimdos, po to kai jis gimsta, jį gali auginti, bet kuriskitas žmogus. Mano gimda yra ne demografinė ir ne valstybinė. Ji yra mano. Jei tu manai, kad tavo gimda yra visiems, tai gimdyk kasmet - daryk tėvynei paslaugą. Manau, kad abortų priešininkai turėtų su norinčią pasidaryti abortą moterimi sudaryti gimdos nuomos sutartį, mokėtų pvz., 10000 lt per mėnesį iki vaikui gimstant. Ir vualia, gyvybė išsaugota. Given, kaip manai, ar norėtum mokėt?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2013 11 20, 05:21)
Tai tavo logika remiantis, galima užmušti bet kurį negalintį save išmaitinti, aprengti ir pan.?

tai cia tavo logika, ne mano. mirksiukas.gif
nes tu ir esi uz nuzudyma to, kuris (dar) negali apsiginti.
o tu suvoki, kad zmogus reiksmingas, tik kai jis esti 4kg, kai jo batu ismiera 20dydzio, ir ne kitaip?
pati ne nuo to paties maziausio tasko prasidejei?
man labai idomu - jei gyvybe iskart butu didele - pokst - ir 4kg, iskart po lytinio akto.... g.gif gal tikrai zmones kitaip gyvybe vertinu? o gal iprastu prie to pacio, ir prisigalvotu: dar nekalba, dar anglu kl nemoka, dar nebegioja iskart, dar gramatikos nevaldo.... galima atsikratyti tad. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 lapkričio 2013 - 17:58
Aš neesu prieš abortus. Juk viskas priklauso nuo aplinkybių. Kartais tokia procedūra yra neišvengiama.
Manau, kad tai pačių moterų pasirinkimo laisvė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 20, 17:58)
tai cia tavo logika, ne mano. mirksiukas.gif
nes tu ir esi uz nuzudyma to, kuris (dar) negali apsiginti.
o tu suvoki, kad zmogus reiksmingas, tik kai jis esti 4kg, kai jo batu ismiera 20dydzio, ir ne kitaip?
pati ne nuo to paties maziausio tasko prasidejei?
man labai idomu - jei gyvybe iskart butu didele - pokst - ir 4kg, iskart po lytinio akto.... g.gif gal tikrai zmones kitaip gyvybe vertinu? o gal iprastu prie to pacio, ir prisigalvotu: dar nekalba, dar anglu kl nemoka, dar nebegioja iskart, dar gramatikos nevaldo.... galima atsikratyti tad. ax.gif

ziuri I knyga ir matai spyga biggrin.gif mano logika yra tokia, kad kol vaisus negali isgyventi be motinos organizmo, tol vaisius yra moters kunas, o ne savarankiska gyvybe - ir ka daryti gali spresti tik ta vaisiu nesiojanti moteris. As suvokiu, kad zmogus tampa savarankiska gyvybe tuomet, kai jo isgyvenimui nebereikalingas motinos organizmas. Todel, nors ir 10 kg po lytinio akto - mano nuomones tai nekeicia. O zmogus reiksmingas tuomet, kai ka nors reiksmingo gyvenime nuveikia, taigi, is esmes 99 proc. zmoniu yra visiskai nereiksmingi, na nebent tik ekonomikai kaip vartotojai ir mokesciu moketojai - nereikia cia asaroto humanizmo.
Atsakyti
jusu humanizmas man patinka, toks skaidrus ir ne-asarotas. biggrin.gif
tai kuom nuo hitlerio skiriates? jis buvo labai uz visu rasiu valyma - nes patsai buvo auksciausios rases atstovas. bigsmile.gif
man labai idomu, kai taip kalba triju vaiku mama. tai gal ir savo vaikus naikinsit? juk jie tikrai nieko doro dar nepadare. kaip ir invalidai, ar siaip visokie kuklieji, apie kuriuos "Zmonese" niekad nerase.
o kas anot jusu bus ta komisija, kuri nuspres pagal ka zmogus gali buti vertingas ir ka jis gero gyvenime nuveikia? jus turbut busit ta komisijos vedancioji? biggrin.gif ir saves - zinoma - nesunaikinsit?

siaip, toks poziuris kaip jusu - egzistuoja, bet tai jau mazuma. vat butent tas jusu - "kol vaikas yra moters organizme - tol jisai niekas'

siaipjau, net tie, kurie uz abortus, suvokia, kad viduje - ne salotos lapas - tai buvo akivaizdu is anos temos - ir abortai, jei jau daromi, turi buti labai reta isimtis, o ne tarsi reguliarus vizitai pas dantista, po kurio atkemsama sampano taure.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 lapkričio 2013 - 21:36
Ai, man atrodo, ši tema jau visiškai išsisėmus blush2.gif Vis kartojasi tas pats per tą patį, yra "dvi stovyklos", argumentai vis tie patys... trukt už vadžių, vėl iš pradžių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 20, 22:34)
siaip, toks poziuris kaip jusu - egzistuoja, bet tai jau mazuma. vat butent tas jusu - "kol vaikas yra moters organizme - tol jisai niekas'

siaipjau, net tie, kurie uz abortus, suvokia, kad viduje - ne salotos lapas - tai buvo akivaizdu is anos temos - ir abortai, jei jau daromi, turi buti labai reta isimtis, o ne tarsi reguliarus vizitai pas dantista, po kurio atkemsama sampano taure.

Hmmmm... Ne jis ne niekas, jis embrionas, gemalas ir t.t., bet ne zmogus. Jis yra kol kas moters kuno dalis, besivystanti gyvybe, negalinti priimti sprendimo, nenesanti atsakomybes ir t.t.

Rimtai ir kiek tokiu moteru pati pazisti, ar galima kalbeti, jog tai daroma masiskai?

Siaip, kiekvienas reiskinys turi pozityvia ir negatyvia puses. Taip, net abortas kartais yra pozityvu. pvz. Istorija ivykusi Airijoje, savalaikiai nebuvo atliktas abortas, mire inde.

Itariu zodis "pozityvu" gali sukelti rekacija. Taip buna, kad zmones is dvieju blogybiu renkasi maziausia. Va ta mazoji blogybe ir yra pozityvi. Niekas del to jos nevadins geriu, ji vis tiek islieka blogybe, bet mazesne, nei galejo buti.

Ir dar, nepamenu kazkuri minejao, jog abortas tai lengviausias budas. Jei jis toks lengvas, kodel patcios to nedarot? Kartais moteris save pasmerkia kanciai, nei eksperimentuoti vaiko gyvenimu. Cia jos pasirinkimas. As asmeniskai nenoreciau gyventi su ta nasta, bet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 lapkričio 2013 - 22:40