Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(prieplauka @ 2013 12 02, 09:15)
Kalėdiniam meet'e dalyvauja :

prieplauka
Dolitlė
klopedija
martux
Gemma
Brūkšniukas
Mamce
Helianta
gintarelia
Tik?.. g.gif
O Gilužė, Nihilistė?.. g.gif Gal dar kas jungtųsi prie kauniečių? mirksiukas.gif
2014-01-04 bus šeštadienis, laisvadienis... mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu, Klopedija. Nepagalvojau apie poezija.
Atsakyti
QUOTE(zose61 @ 2013 12 02, 15:44)
Gal galetumet parekomenduoti ka nors patiems maziausiems. Skaitomo, ne zaidziamo smile.gif

QUOTE(klopedija @ 2013 12 02, 20:07)
Pasiūlyt konkrečiai nelabai galiu, nes irgi atitrūkus nuo vaikiškos literatūros. Bet šiaip pasamprotausiu.  blush2.gif
Ne kažin ką dar tesupranta. Jei norit lietuviškai, galima skaityti trumpus eilėraščius. Suprast nesupras, bet kalbos skambesys, rimas, ritmas kūdikį turėtų smagiai nuteikti. O dar jei kokius judesius rankytėm-kojytėm į tą ritmą pritaikytumėt, būtų dviguba nauda: ir kalbos klausytųsi, ir ritminę mankštą atliktų.  mirksiukas.gif

Visiškai pritariu Klopedijai. Tokiam mažuliui- eilėraštukai, eiliuotos pasakaitės pats tas. Galėtų tikti Vytės Nemunėlio "Meškiukas Rudnosiukas", K. Kubilinsko, V.Palčinskaitės eilėraščiai, o ir J.Marcinkevičius mielų prirašęs buvo wink.gif Dar gal J. Degutytės, Z.Gaižauskaitės, S.Gedos ax.gif Nors šių gal labiau vyresniems. 4u.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(saintlina @ 2013 11 28, 20:08)
mes čia su Sofija šiandien kalbėjom, kad Zis negalima trukdyt, nes ji, vargšelė, intensyviai ruošiasi laipsnio gynimui, o ji, pasirodo, nei kiek nesijaudindama knygutę skaito  biggrin.gif
Man gruodžio 19 tinka. Turbūt labiausiai iš visų dienų iki naujų metų  smile.gif

biggrin.gif Reikia kartais ir smegenims poilsio duoti kitaip visai perdegsiu... doh.gif

QUOTE(zose61 @ 2013 12 02, 16:44)
Sveikos knyges. Su ziemos pradzia  smile.gif
Vakar narsiau narsiau internete ir supratau, kad esu beviltiskai atsilikusi nuo vaikisku knygeliu naujienu. Gal galetumet parekomenduoti ka nors patiems maziausiems. Skaitomo, ne zaidziamo smile.gif Geriau butu originalios lietuviskos, ne verstines. Anukui 5 menesiai ir vaikai pradejo jam vakarais knygas skaityti, zinoma angliskai. Sake, kad klauso. Kiek supranta - net neisivaizduoju. Tai skubiai reikia padeti taisyti. Sunus prisizadejo kas antra vakara skaityt lietuviskai. Didelis aciu.

Mano maziukui tokiu metu labiausiai patiko eilerasciai. Skaiciau jam pasakeliu - eilerastuku rinktine 'Jums maziems ir didesniems' vadinasi. Tai dabar (jam jau net 19 men) yra rimtas skaitytojas, kurio megsamiausias zaislas yra knygute. Ir ju greit tures daugiau nei as doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kalėdiniam meet'e dalyvauja :

prieplauka
Dolitlė
klopedija
martux
Gemma
Brūkšniukas
Mamce
Helianta
gintarelia
nihilistė

QUOTE(klopedija @ 2013 12 02, 20:17)
Tik?..  g.gif
O Gilužė, Nihilistė?..  g.gif  Gal dar kas jungtųsi prie kauniečių?  mirksiukas.gif 
2014-01-04 bus šeštadienis, laisvadienis...  mirksiukas.gif

Aš jau biggrin.gif Temą buvau pametus doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

po kelių mėnesių pertraukos prisiminiau, ko man reikia, kad ryte tapčiau labiau žmogiškesnė biggrin.gif pasirodo kokių penkiolikos puslapių važiuojant autobusu į darbą cool.gif

taigis - gerai praleidau šeštadienį su "Undinių medžiokle" ir Nesbo "Pentagrama", permąsčiau "Interviu su vampyru" - čia daug minčių sukėlė kūniškumo ir amžinos jaunystės beviltiškumas ir net, sakyčiau, banalumas. Ir baisus vienatvės ir amžinybės liūdesys. Prisiminiau Tolkieno elfus, kurie sakė, kad mirtingumas - yra dovana...

ir šokau prie Ingrid Noll "Gaidys nebegyvas" biggrin.gif (su kuriuo pradėjau dieną - nors iš detektyvų lentynos, kol kas tai - romanas ne temu - "ach kaip gera būti netekėjusia" lotuliukas.gif

ir, nors aš ne Prieplauka, eilėraštis:

Bobų vasara
Rugsėjo auksas
Ir jaunas vynas.
Troškau - sulauksiu,
Tps akmeninė
Širdis aukso.

Spalio raudonis,
Medžioklė kiškių.
Meilė ištiško.
Ilgis lavonas
Lūpų raudonio.

lapkritis nuogas,
Ilsis miruoliai.
Pražilo sruogos.
Dažau jas nuolat:
Žydryne bobų.

(vertė A.A.Jonynas)

Zis, atsimeni "Bitę ritę baltaragę" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2013 12 03, 10:08)
Nesbo "Pentagrama",

Tai bent jau papasakok, kaip tau Nesbo? ax.gif
Jūs negalvokit, kad aš labai dėmesio reikalauju, ir kol jo porcijos negausiu, nesirašysiu į sąrašą. biggrin.gif Vis žiūrėjau, skaičiavau ir planavau. Įsirašau oficialiai. mirksiukas.gif
Papildyta:
prieplauka
Dolitlė
klopedija
martux
Gemma
Brūkšniukas
Mamce
Helianta
gintarelia
nihilistė
giluze
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2013 12 03, 09:56)
Tai bent jau papasakok, kaip tau Nesbo?  ax.gif

Nuuuu..... g.gif pradžioje užsikaifavau - detalumas, polifoninis minčių, istorijų, asmenų dėstymas, daug vizualumo. Tada - susinervinau - pagrindinis tyrėjas - pijokas, nepatikimas, pasiklydęs savo košmaruose. net pamaniau - visi ten, skandinavai - nelaimingi, pijokai biggrin.gif
tada - nebegalėjau paleisti - "degė" kas gi visa tai užvirė ir kam.
O visgi - vyriškas romanas, su meile keistoms detalėms, vyriškoms silpnybėms, vyriškam kolegialumui. Bet tas daiktinių įrodymų slėpimas nenurodomose vietose doh.gif fool.gif ir visgi - gal kiek per daug filminio vizualumo - ai, ai - užgruvo kūnelis į nesakysiu į ką suvyniotas ir pažvelgė į jį negyvos akys, arba - dar kieno nors negyvos akys ir vėl negyvos akys blink.gif brrr...

man, visgi, patinka blaivūs ir moralūs tyrėjai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2013 12 03, 12:57)
man, visgi, patinka blaivūs ir moralūs tyrėjai cool.gif

Jei ką, tai jam ne visi blaivūs prilygsta. biggrin.gif Žinok, paskui jis bandys mesti gerti. mirksiukas.gif Kai "Gelbėtoją" skaičiau, iki pat pabaigos neįspėjau, kas ten blogietis. Man patinka tokie kieti detektyvai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2013 12 03, 12:18)
Jei ką, tai jam ne visi blaivūs prilygsta.  biggrin.gif Žinok, paskui jis bandys mesti gerti.  mirksiukas.gif  Kai "Gelbėtoją" skaičiau, iki pat pabaigos neįspėjau, kas ten blogietis. Man patinka tokie kieti detektyvai. thumbup.gif

aha, kad neišsiduoda kas blogietis, tai ir man patinka.

Bet kalbant apie blaivius tyrėjus, man ypač patiko iš Phyllis Dorothy James tyrėjai - mėgstantys vyną, bet su saiku ir kada galima. Britai, žodžiu biggrin.gif
Atsakyti
neee, britai mėgsta arbatą.. biggrin.gif
Atsakyti
nagi kalbėkit ir toliau taip intriguojančiai apie detektyvus, tai imsiu ir perskaitysiu pirmąjį savo gyvenime. Bėda, kad esu tiek knygų prisiėmusi, kad baisu, manija kažkokia, gydytis reikia doh.gif Darbai, vaikai, tai nespėju perskaityt:grožinė literat, religinė, psichologinė, poezija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 03 gruodžio 2013 - 20:53