Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(Forget @ 2013 12 04, 18:27)

kaip manot LT tokie mainai pasiteisintų  g.gif

nežinai ar pasiteisintų, bet smagu būtų. Ypač jeigu kuri iš knygių laikytų kavinukę - o ką? ir visos turėtume kur meetus daryti biggrin.gif dar niekas neplanuoja savo darbo keisti? cool.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 12 04, 20:18)

gera ataskaita apie briedus biggrin.gif

O aš pribaigiau I. Noll "Gaidys nebegyvas". Hmm - trenkta moteriškė. Ir pabaigoje visgi nepajutau jausmo "taip jai ir reikia" unsure.gif
Atsakyti

yra tokių iniciatyvų, bet nelabai jos pasiteisina, manau. visų pirma lietuviai "kaupikų" tauta. nusipirko, perskaitė ir kaupia anūkams, nesvarbu, kad gal nelabai įdomu buvo, ar šiaip knyga be jokios išliekamosios vertės, bet vis tiek ją reikia kaupti doh.gif nesakau, kad pati nekaupiu, tiesiog labai atsirenku, ką noriu turėti, ir perskaitytų knygų perpardavimas (sena.lt, iknyga.lt) man buvo tirkas atradimas thumbup.gif
antra, lietuvaičiai (ne visi, bet didžioji dalis) yra godūs ir savanaudžiai (čia aš iš savo bandymų keistis knygomis kalbu). nori iškišti seną (kalba neina apie vertingas ir paklausias senas knygas, jų vertė ir kaina atitinkama), arba prekinę išvaizdą praradusią knygą, o gauti naujutėlę, dar dažais kvepiančią knygą. be abejo, tokie nelygiaverčiai mainai negali turėti pasisekimo.
dar vienas dalykas, yra daug nesąžiningų žmonių - knygą paima, o į jos vietą nieko nepadeda schmoll.gif

man iš principo labai patiktų tokia idėja, bet aš tose lentynėlėse nerandu, ko noriu, nes mane domina naujesnės knygos, tad arba nusiperku, arba perskaitau bibliotekoj
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 12 04, 21:15)
Pirmąkart gyvenime pamečiau bibliotekos knygą.
Ir ką dabar daryt unsure.gif Neperskaičiau knygos..ir kaip gėda pametus..

na, ką darysi, visko pasitaiko, nesigėdyk mirksiukas.gif Dar ne tokius dalykus žmonės pameta. Gal tokią pačią reiks bibliotekai suorganizuot?..
Atsakyti
Sveikos,
paprastai aš jūsų temoje nerašau, bet dažnai ir mielai paskaitau smile.gif
užkabino idėja gyvai pasimeetinti ir noriu pasiūlyti Vilniuje vietą - Sofoklio knygyną. pavaišintume kava ar arbata ir paplepėtume apie knygas tarp knygų. Gal meetų idėja išsirutuliotų iki nuolatinių tradicinių vakarų... Laukiu jūsų nuomonių, ar būtų priimtina tokia idėja?
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2013 12 05, 10:32)
Sveikos,
užkabino idėja gyvai pasimeetinti ir noriu pasiūlyti Vilniuje vietą - Sofoklio knygyną.

taigis Jūs tik rašykit, rašykit smile.gif
Nebuvau tame knygyne.. bet iš nuotraukų atrodo nedidukas. Ten gal labiau tiktų ne meetas, o šiaip keliese užbėgus kavos išgerti ir knygas pavartyti? Gal didesnė kompanija susirinkus beplepėdama trukdytų kitiems lankytojams..
Atsakyti

Mūsų bibliotekoj yra lentyna knygų keitumuisi skirta, bet kad ten senos knygos, kurių, matyt, net biblioteka neima - kam jiems senų knygų reikia. Tai ir sukrauna. Prieš metus ar dvejus buvo Megoj akcija knygų keitimosi, buvau, tai ten patiko. Savų vežiausi keistis, tai visai naujų radau, ne caro maro laikų. Tokie mainai tai man patiktų. Gaila savų nedaug turėjau, tai nedaug ėmiau. ax.gif

QUOTE(giluze @ 2013 12 05, 09:54)
Žinoma priims arba pinigus, arba galima nupirkti tokią pačią ir pakeisti. Visko žmonėms atsitinka. Man neseniai iš vis buvo įdomi istorija. Prekybos centre palikau maišą bibliotekos knygų užrakinus dėžėj. Atėjus radau praviras duris ir tuščią spintelę. Ėjau pas apsauginį, bandėm žiūrėti įrašus, bet taip nieko ir nepamatėm. Bibliotekoj iš karto pasakiau. Ten mane nuramino, kad dar palaukim, žiūrėsim kas bus. Ir po dienos man paskambina ir pasako, kad atnešė tas knygas  pažįstamas apsauginis, kuriam irgi kažkas atnešė radę už kampo. Gerai baigėsi.  lotuliukas.gif

Manė, kad ten kažkas daugiau bus, o pasirodo tik knygos biggrin.gif Tai gerai, kad neišmetė šiaip kur.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 12 05, 11:46)
Ten gal labiau tiktų ne meetas, o šiaip keliese užbėgus kavos išgerti ir knygas pavartyti?

Knygų pavartyti tai visada prašom 4u.gif Norėtume sukurti tam tikrą skaitytojų klubą, o kadangi paprastai meetai vakarais vyksta, tai ir kitiems netrukdytume. Vietos nėra daug, bet kokių 20 žmonių drąsiai tilps smile.gif
Gruodžio 13 dieną kviečiam į įkurtuvių vakarėlį - bus proga apsižiūrėti, ar meetui atmosfera tinkama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2013 12 05, 11:32)
Sveikos,
užkabino idėja gyvai pasimeetinti ir noriu pasiūlyti Vilniuje vietą - Sofoklio knygyną. pavaišintume kava ar arbata ir paplepėtume apie knygas tarp knygų. Gal meetų idėja išsirutuliotų iki nuolatinių tradicinių vakarų... Laukiu jūsų nuomonių, ar būtų priimtina tokia idėja?

QUOTE(Džinė79 @ 2013 12 05, 12:25)
Knygų pavartyti tai visada prašom  4u.gif  Norėtume sukurti tam tikrą skaitytojų klubą, o kadangi paprastai meetai vakarais vyksta, tai ir kitiems netrukdytume. Vietos nėra daug, bet kokių 20 žmonių drąsiai tilps  smile.gif
Gruodžio 13 dieną kviečiam į įkurtuvių vakarėlį - bus proga apsižiūrėti, ar meetui atmosfera tinkama  smile.gif

Labai smagus pasiūlymas, jungiuosi 4u.gif Kelintą valandą kviečiate gruodžio 13?

Merginos, moterys, gal atsimenate kitos narės niką, kuri norėjo gyvų susitikimų? g.gif

Papildyta:
Noriu pasidalininti mūsų rudenine dainos versija, dainavimas nėra sutvarkytas iki galo, nėra suvedimo, bet....yra kaip yra, geresnio varianto kol kas neišeina padaryt.

http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 12 05, 14:07)
Labai smagus pasiūlymas, jungiuosi 4u.gif Kelintą valandą kviečiate gruodžio 13?

Gruodžio 13 dieną nuo 15 val. šurmuliuosim. lauksiu svečiuose - mano vardas Auksė
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2013 12 05, 14:28)
Gruodžio 13 dieną nuo 15 val. šurmuliuosim. lauksiu svečiuose - mano vardas Auksė

galiu nuo 17 val būt, bet vienai nedrąsu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 12 04, 19:18)

O didžiausias briedas iš paskutiniu metu pakliuvusių - Ch. Harvis 'Vėrinys'. Rašo, kad tai tikra istorija Amerikėje, bet man absoliučiai nesuprantama ta aplinka, kur tai realiai galėjo nutikt. Dvylika moterų nusiperka vieną deimantinį vėrinį, kurio kaina 37000 dolerių su idėja nešioti paeiliui. Na, nusipirko tai nusipirko. Bet toliau tas dalinimasis kokis tai mano protu nesuvokiamas. Viena paskambina kitai, kad reik vėrinio, ana sako - gerai, tik manęs nebus namie, paliksiu verandoj (neapdraustą), tu pasiimsi kai sugalvosi užlėkt  blink.gif  Arba sėdi moteriškė tuo vėriniu pasidabinus eiliniam kabakėly. Ir nei iš šio, nei iš to nusiima tą vėrinį ir užsega padavėjai ant kaklo  blink.gif  O vėliau siūlo visiems esantiems matuotis  blink.gif  Kas paprašo, tam duoda panešiot - ar giminei, ar giminės giminei, ar draugės draugei.

Nuuu... bet verinys tai tik simbolis. tongue.gif Bent jau tokia reiksme suteikiau siai knygai. Ir tas dalinimasis pasirode visai naturalus, gal todel, kad labiau sokiruoja paskolinimai su uzstatais arba mokestis uz panesiojima (aisku, seimyniniu vertybiu i skolinamuju sarasa neitraukiu cool.gif ). Taigi, verinys - jungiamasis simbolis, kaip, pvz, galetu buti berzas, prie kurio ateina pasedeti nuo darbu pavargus moteris, uzmiega pasiklydes grybautojas, apsiverkia nesulaukus mylimojo mergele, atsigaivina sula perkaites paauglys... Ir apie visus butu galima parasyti pozityvias istorijas, pavadinant knyga - "Berzas". biggrin.gif Moteris, galbut, berymodama prie berzo priims svarbiausia savo gyvenime sprendima palikti prasigerusi sugyventini, grybautojui bemiegant uzklys avieciautoju grupele, mergele isvengs jaunikio mergininko, paauglys medzio pavesyje napatirs saules smugio... Vnz, gali pasireiksti kiekvieno vaizduote, bet rezultatas nuteikia teigiamai. bigsmile.gif

Negi, kai jums gera, nenorite, kad ir aplink esantys jaustu kiek imanoma ta pati pakylejima? mirksiukas.gif Manau, "Verinyje" noreta pasakyti, jog jis butu galejes kainuoti ir 1 doleri, bet tam tikru atsitiktinumu deka, be isankstiniu nuostatu, galima pakeisti ne tik poziuri, bet ir pati gyvenima.

Nieko neskaitau. unsure.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif Nunešiu kaip kompensaciją dar vieną papildomai, kokią naują ir paklausią - kaip baudą pačiai sau už žioplumą rolleyes.gif
Reiks pirkti internetu, vyras poroje knygynų buvo - nerado.
Čia musiau ženklas, kad nereik man tos knygos perskaityt biggrin.gif

Atsakyti