QUOTE(Meskute_as @ 2014 01 12, 22:04)
Sena pazystama o kitame straipsnyje zek padidejes pulsas pranesa apie rimtas sirdies ligas
Tai matyt kaupesi dejosi ir pratruko dabar tabaluoja

))
O mane labiausiai gasdina kad atsigulus vakare miegoti girdziu plakant sirdi nu girdziu ir tas mane veda is proto
Kaip rasiau anksciau, PA mes pacios issisaukiam is nezinojimo, is nepazistamos busenos. Pabandysiu dabar vel psichoterapija pravesti, kad apraminti visas su ta sirdimi

Po svenciu mano sirdis irgi tabaluojasi

O atsigulus net nemaloniai blaskosi, lyg ten akmuo ja prispaude budu, o ji, vargsele, bandytu issivaduoti. Kadangi esu dariusi pries metus echoskopija sirdies ir pavirtino, kad viskas ok, lieka tokios priezastys:
1. Uzriebejes kraujas. Isivaizduokit, kai kraujas tirstas, klampus, tai sirdziai reikia dvigubos jegos susitraukineti, kad ta krauja isvarineti po kuna. Todel trachikardija ir prasideda, o gydytojai rekia, kad zmones valgo per riebiai ir per daug, nes jei patikrina krauja, randa pas visus padidejusi cholesteroli. Sakysit, nusibodai, Sena pazistama, su savo teorijom apie mityba, ale pastebekit idomumo delei, kada sirdis ima makaluotis, nuo kokiu produktu. Kaip minejau, man sirdis po svenciu irgi tabaluoja, ale ir valgau riebiai

Vakar kugeli su spirguciu padazu, tai net pietu miego metu sirdis dauzesi kaip po kroso

Tai tikrai nemirtina, bet jau pirmas man signalas, kad mazinti riebalu kieki, jei nenoriu trachikardijos.

Ir ligoninese visus sirdininkus, insultininkus maitina liesu maistu, grizta jie numete svorio, keikia ligonines neskanu maista, bet...grizta apsveike.
2. Padidejusios kuno formos spaudzia vidaus organus. Taip buna, kai moteris laukiasi, tada kudikis auga, spaudzia kepenis, kasa, bluzni, diafragma, skrandi, plaucius, o sie, naturalu, uzgula sirdi. Sirdziai prasideda atmetimo reakcija, ima ji plazdeti, kad vietos sau issikovotu. Bet nevien nescioms tai buna, buna, kai moteris priauga svorio, tada ir siaip ne tik ant slaunu ir pilvo rinkes atsiranda, bet ir organai riebalais apauga, ima spausti vienas kita, ant sirdies "uzlipa".

Atkreipkit demesi, kad daugiausia sirdies problemu turi zmones su virssvoriu.
3. Baime. Jau ko ko, bet zvalgyboj dirbti negaleciau tik del permusamos sirdies

Kai as turiu skristi lektuvu ir bijau, tai net vyras, salia sedintis, girdi mano sirdi, net kede dreba

Tai kokia zvalgyba? Mane pacia pirma per plakancia sirdi priesas surastu
4. Kalio, magnio trukumas. Kai man sirdis ima makaluotis ir negulint, tiesiog nusiperku papildus, kur magnis su kaliu kartu ir pavartoju. Blogiau nebuna
Kadangi priezastys man zinomos, zinau, kad dar nemirsiu, tai ir PA neissisaukiu. Bet sirdies permusimas nera malonus, tai stengiuosi tada gulint atsiversti ant desinio sono, kad visi plauciai, skrandis ir sonkauliai sukristu desinen, o sirdis liktu polaisve(greitojoje, maciau, taip daro medikai su atvetais sirdininkais-guldo ant desines puses, kojos per kelius sulenktos), ir praeina palaipsniui ta sirdies trachikardija.