Labutis visoms. As ir vel su savo bedom, nu niekaip neatsikratau tu sirdies permusimu:( Uzeina kazkokie neaiskus dariniai sirdies plote, taip lyg sudreba, suvirpa sirdele, makaluojasi ji ten kartais, lyg kaip ritmas triktu ar koks cia biesas dedas nebesuprantu. Uzsirasiau vel pas kardiologus, bet kad daktare i mane ziuri kaip i kokia .....
nes kiek jau pridaryta tyrimu, o uzsikabint ner prie ko. Nebesuprantu, kur detis, kaip toliau gyvent. Bijau tu priepoliu, bijau, kad gali sutrikt ritmas ar sustot sirdis, zodziu bijau kad gali pasibaigt sie negalavimai mirtimi. Kiek su kuo pakalbu, nu niekas tokiu nejaucia dalykeliu su sirdele, tai kas cia pas mane, gal kas gali psakyt? ar cia tikrai vegetodistonijos pagrindu ar cia rimti sutrikimai? Ar jauciat ka panasaus merginos?

QUOTE(manika @ 2014 01 22, 15:22)
Labutis visoms. As ir vel su savo bedom, nu niekaip neatsikratau tu sirdies permusimu:( Uzeina kazkokie neaiskus dariniai sirdies plote, taip lyg sudreba, suvirpa sirdele, makaluojasi ji ten kartais, lyg kaip ritmas triktu ar koks cia biesas dedas nebesuprantu. Uzsirasiau vel pas kardiologus, bet kad daktare i mane ziuri kaip i kokia .....
nes kiek jau pridaryta tyrimu, o uzsikabint ner prie ko. Nebesuprantu, kur detis, kaip toliau gyvent. Bijau tu priepoliu, bijau, kad gali sutrikt ritmas ar sustot sirdis, zodziu bijau kad gali pasibaigt sie negalavimai mirtimi. Kiek su kuo pakalbu, nu niekas tokiu nejaucia dalykeliu su sirdele, tai kas cia pas mane, gal kas gali psakyt? ar cia tikrai vegetodistonijos pagrindu ar cia rimti sutrikimai? Ar jauciat ka panasaus merginos?

Aš jausdavau

QUOTE(TaiRa** @ 2014 01 22, 16:32)
Aš jausdavau
,nuo tų pačių baimių daeinu iki vaistų
kai pradeda veikti vaistai po biški retėja tie širdies spurdėjimai,na o dabar jei ir būna kažkas panašaus nekreipiu dėmesio,tai nerimas neužpuola manęs 

Didelis aciu Taira, kad parasei:) ir tu jausdavai tuos spurdesius, drebejimus sirdies? man tikrai labai baisu, labai bijau as tu priepuoliuku, o ziuriu kuo toliau tuo ju daugiau.
Nt nakti prabudau kelis kart nuo tu virpejimu. taip isigastu, kad net nutirpsta visas kunas. Kas tau padejo susitvarkyt? viska sutvarke AD??? As geriu, bet man kazkaip nepadeda del sirdeles, kitus simptomus nueme, o sirdiesspurdesiu, smugiu nepaima.
Kaip dabar jautiesi? skaiciau, lyg siuo metu tau viskas ok. dziaugiuos uz tave:) kazkaip mane va tie sirdies reikaliukai varo i nevilti.
QUOTE(manika @ 2014 01 22, 16:50)
As geriu, bet man kazkaip nepadeda del sirdeles, kitus simptomus nueme, o sirdiesspurdesiu, smugiu nepaima.
Pas endokrinologus mars

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 22, 17:01)
Buvau jau n kartu. skydliaukes funkcija nesutrikusi. Turiu autoimunini tiroidita, tad reguleriai tikrinuose ir seku skydliaukes funkcija. Pasak endokrinologu mano problemos, tikrai ne nuo skydliaukes, nes ji dirba gerai, gamina visko pagal normas.
QUOTE(manika @ 2014 01 22, 17:20)
Buvau jau n kartu. skydliaukes funkcija nesutrikusi. Turiu autoimunini tiroidita, tad reguleriai tikrinuose ir seku skydliaukes funkcija. Pasak endokrinologu mano problemos, tikrai ne nuo skydliaukes, nes ji dirba gerai, gamina visko pagal normas.
Tada reikia tirti kalio kieki ir del cukrinio diabeto. Priesdiabetine busena irgi duoda sirdies permusimus.
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 22, 17:39)
Tada reikia tirti kalio kieki ir del cukrinio diabeto. Priesdiabetine busena irgi duoda sirdies permusimus.
Kalio ir magnio kiekis ok. Cukru dare pries pusmeti buvo 5.9 lyg biski ir padidejas, bet sake nieko cia dar nereiskia, po to dare viskas ok norma 5.6 ir seip visad cukrus normos ribose buvo,o per nestuma tai kristado zemyn. Tai net nezinau kaip cia su tuo deabetu.
Papildyta:
QUOTE(manika @ 2014 01 22, 17:48)
Kalio ir magnio kiekis ok. Cukru dare pries pusmeti buvo 5.9 lyg biski ir padidejas, bet sake nieko cia dar nereiskia, po to dare viskas ok norma 5.6 ir seip visad cukrus normos ribose buvo,o per nestuma tai kristado zemyn. Tai net nezinau kaip cia su tuo deabetu.
Vat skrandi man pagrauze buna, bet pries pusmeti tyriausi, sake mazytis uzdegimas, truputi paraudusios sieneles ir tiek, bet kad jauciu skranduka kiekviena diena. Gal nuo jo? bet kaip ji gydyt, jei realiai jam nieko ner? jau nebezinau ka daryt.
QUOTE(manika @ 2014 01 22, 17:50)
Vat skrandi man pagrauze buna, bet pries pusmeti tyriausi, sake mazytis uzdegimas, truputi paraudusios sieneles ir tiek, bet kad jauciu skranduka kiekviena diena. Gal nuo jo? bet kaip ji gydyt, jei realiai jam nieko ner? jau nebezinau ka daryt.
Isvys mane panos is tos temos, nes vel sakys, kad as i virskinimo problemas visa vegetodistonija suvedu

Bet pati atsakete i savo iskelta klausima del sirdies permusimu

Jei maudzia skrandi-keliaujat pas gastroenterologa tada

Dažnas iš mūsų jaučia vadinamuosius širdies permušimus. Taip liaudyje vadinamos ekstrasistolės - priešlaikinis širdies susitraukimas. Širdies permušimai, arba ekstrasistolės - tai dažniausiai pasitaikanti širdies aritmija (neritmiškumas).
Priežastys
Ekstrasistolės (permušimai) vienu ar kitu gyvenimo momentu pasitaiko daugeliui sveikų žmonių ir, juo labiau, sergantiesiems ne tik širdies, bet ir kitų sistemų ligomis. Ekstrasistoles gali išprovokuoti beveik bet kuri organizmo būklė: stresas, alkoholis, narkotikai, rūkymas, elektrolitų bai šarmų - rūgščių balanso sutrikimas (dažniausiai - kalio trūkumas), depresija bei kitos psichinės ligos, intensyvus sportavimas, įvairūs vasitai, virškinimo sistemos ligos (ypač gastroezofaginis refliuksas), skydliaukės ligos ir, ve abejo, širdies ligos (ypač išeminė širdies liga bei jos komplikacijos) bei arterinė hipertenzija.
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 22, 18:46)
Isvys mane panos is tos temos, nes vel sakys, kad as i virskinimo problemas visa vegetodistonija suvedu
Turit skrandzio uzdegima ir dar ieskot kitu ligu?
Uzdegimas yra uzdegimas, nera biski uzdegimas, biski ne, kaip ir nera biski nescia, biski ne.
Lai iesko priezasties, kodel jums skauda. Sveikam zmogui nebuna biski uzdegimo ir paraudimo skrandzio srityje
Ir pasakykit, kad vartojat AD, o tai vel tinges priezasties ieskoti ir nusius pas psichiatra
Dažnas iš mūsų jaučia vadinamuosius širdies permušimus. Taip liaudyje vadinamos ekstrasistolės - priešlaikinis širdies susitraukimas. Širdies permušimai, arba ekstrasistolės - tai dažniausiai pasitaikanti širdies aritmija (neritmiškumas).
Priežastys
Ekstrasistolės (permušimai) vienu ar kitu gyvenimo momentu pasitaiko daugeliui sveikų žmonių ir, juo labiau, sergantiesiems ne tik širdies, bet ir kitų sistemų ligomis. Ekstrasistoles gali išprovokuoti beveik bet kuri organizmo būklė: stresas, alkoholis, narkotikai, rūkymas, elektrolitų bai šarmų - rūgščių balanso sutrikimas (dažniausiai - kalio trūkumas), depresija bei kitos psichinės ligos, intensyvus sportavimas, įvairūs vasitai, virškinimo sistemos ligos (ypač gastroezofaginis refliuksas), skydliaukės ligos ir, ve abejo, širdies ligos (ypač išeminė širdies liga bei jos komplikacijos) bei arterinė hipertenzija.

Priežastys
Suprantu, kad tikimybe nuo skrandzio yra, taciau kazkaip nesitiki, nes kai dariausi skrandzio tyrimus, sake tikrai nuo skrandzio negali but. Net nebezinau kuo tiket, o kuom ne. Kazkaip pati sau negaliu atsakyt tvirtai kad tai nuo skrandzio tokie dalykai dedas. Buvo visa puokste simptom u,taciau liko tik permusimai po tai kai pradejau vartoti AD.
QUOTE(manika @ 2014 01 22, 15:50)
Didelis aciu Taira, kad parasei:) ir tu jausdavai tuos spurdesius, drebejimus sirdies? man tikrai labai baisu, labai bijau as tu priepuoliuku, o ziuriu kuo toliau tuo ju daugiau.
Nt nakti prabudau kelis kart nuo tu virpejimu. taip isigastu, kad net nutirpsta visas kunas. Kas tau padejo susitvarkyt? viska sutvarke AD??? As geriu, bet man kazkaip nepadeda del sirdeles, kitus simptomus nueme, o sirdiesspurdesiu, smugiu nepaima.
Kaip dabar jautiesi? skaiciau, lyg siuo metu tau viskas ok. dziaugiuos uz tave:) kazkaip mane va tie sirdies reikaliukai varo i nevilti.
Taip,jausdavau viską ką parašei,retkarčaiis tie permušimai tokie stiprūs būdavo ir ne viena kartą,o kokius 5 kartus be pertraukos ir daugiau

QUOTE(TaiRa** @ 2014 01 23, 00:24)
Taip,jausdavau viską ką parašei,retkarčaiis tie permušimai tokie stiprūs būdavo ir ne viena kartą,o kokius 5 kartus be pertraukos ir daugiau
Man iš išgąsčio taip pat nutirpsta visas kūnas,ypač liežuvis,o širdis pradeda taip plakti nuo PA,kad jos dydį net jaučiu
Man geriant AD po pusmečio viskas susinormalizavo,gal ir pati ramesnė tapau,ne taip jautriai reaguodavau į visus širdies spurdesius,o kai neišsigąsti ir PA su nerimu neužeina
Dabar jau tikrai gerai jaučiuosi,labai norėčiau tikėti tuom ,kad daugiau nebereikės grįžti prie AD ,kad susitvarkysiu su savimi,bet patirtis rodo visai ką kita,jau prie vaistų grįžau koki 5 kartą per 13 metų 

Na va ir as geriu AD jau nuo rugsejo, tikiuosi kad susitvarkys ir man sie dalykeliai pomazu. Suprantu Jusu nora nebegryzti prie AD, manau tai tikrai imanoma. As pries kokius 9 metus jauciausi kaip senute, paait negalejau, pykino, silpna, alpau, sirdis plake kaip paselusi, tuomet, ka diagnoze - vegetodistonija, na pradejau lankyt psihoterapija+ AD gal po kokiu geru metu atsistojau ant koju. Pradejau dirbt, pabaigiau mokslus, Tada nutraukiau AD. Viksas ejosi neblogai. Buvo periodu kad silnoka, bet sukausi be vaistu. Per ta laika pagimdziau, pradsidejo sunkumai namie, vaikas verke, naktim nemiega ir t.t.t. Po kurio laiko mire tevas ir brolis. Ir man viskas is naujo, tik dar dasidejo sirdies permusimai. Dabar vel AD, simtomai jau nurime, bet permusimai niekaip. Zinau, kad be AD gyvent tikrai galima, taciau kazkaip si kart nebepavyko be ju issisukti, o ir jie pagrindiniu simtomu neiveikia kolkas. Na kapanosiuos su AD, o veliau tikiuosi ir as ju nebevartoti. Matau ir Jus jau senai su vegetodistonija draugaujat. ech nu ir gyvenimelis su ja ane? Bet turekime vilties:) Viskas bus gerai:)
Labas mergaites
manika,o gal Tau AD netinka,geriant nuo rugsejo manau,kad turejo pradeti gereti.
nes tarkim man,jau po menesio visiskai viskas gerai budavo.O geriant AD sirdis dar pastreikuodavo,dazniausiai budavo mazas pulsas kokiu 40-45min duziai.Ejau tada is proto,kad sirdis sustos taip retai beplakadama
O Tau ,jeigu AD netinka,gal ir issaukia tuos sirdies virpejimus visus
Man irgi daresi su sirdim visoki ciudai.Ir dabar kartais atrodo,kad uzgula kazkas sirdies plote ir silpna,silpna pasidaro.tokiems atvejam turiu brendzio.Zinok,tik maukt koki stikliuka ir nuima visa negeruma
cia i pora men karta taip man buna
kas metinem gumom,kas metiniais saldainiais nusuka mintis i sona,o man padeda tas lasiukas brendzio.Tik negalvokit,kad esu alkoholike
Laikykites pupos uogos

manika,o gal Tau AD netinka,geriant nuo rugsejo manau,kad turejo pradeti gereti.

Man irgi daresi su sirdim visoki ciudai.Ir dabar kartais atrodo,kad uzgula kazkas sirdies plote ir silpna,silpna pasidaro.tokiems atvejam turiu brendzio.Zinok,tik maukt koki stikliuka ir nuima visa negeruma

Laikykites pupos uogos