Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Nuo vakar nusprendžiau būti griežta mama lotuliukas.gif ,Matas viską daro laaabai lėtai,lovą klotis gali 3 val,pamokas ruošia pusė dienos ,jam reikia kelis kartus pakartoti kol ką nors padaro.Tai va-pakėliau balsą,uždraudžiau žaisti kompu ir rezultatas iškarto matosi:šiandien priminti apie žuvyčių maitinimą,lovos pasiklojimą ir namų darbus nebereikėjo thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien nuo sūnaus gavau dovaną-nupiešė anglų ir amerikiešių vėliavas o tarp jų -daug rodyklių.Aš klausiu,kas tai?O jis sako-čia žemėlapis kaip anglai su amerikiečiais kariavo.Klausiu,tai kas laimėjo?Ojis-karas dar nesibaigė,neaišku.
Atsakyti
Mano Smilte daznokai lietuviu vokieciu veliavas piesia, kartais italu dar. Ir labai megsta piesti kokiusplanus irgi su rodyklem kur kas turi but, kaipkad ir kaip kambari perstatyt. biggrin.gif Bet jau ideju pas ja, tai pilna galva. Namu darbus dabar jau ji palyginti greitai daro ir viena, nebereikia man istisai prie jos buti. Naksciau - as is kambario, ji zaidzia smile.gif Dabar jau sedi daro kol padaro ir dar atnesa parodyt. Neseniai padare "knyga" "snieguole ir 7 nykstukai", nupiese, siek tiek parase kas ir kaip. mokykloj mokytoja jai vis duoda popuzles dali, jei ji viska puikiai atlieka. tai jau antra puzle turim namie surinkta pasikabine. Bet tenka man daznai grieztai pabut, kitaip tai ji greit uzliptu ant galvos. Ji labai valdinga siaip yra. Pradejom dabar daryti su kitu vaiku, turinciu ta pacia diagnoze terapija. Jei kartu su ju terapiautem susitinka ir zaidzia kartu dar ka daro. Abu vienodi tokie, valdingi, megstantys kad ju klausytu. Nors sake Smilte tai tuoj is pirmo karto emesi iniciatyvospokalbiui palaikyt su tuo berniuku. biggrin.gif
O pirmadieni eisim i pirma violanceles pamoka smile.gif
Atsakyti
Kaip sekėsi pamokoje?
Atsakyti
Kaip aš jus užjaučiu... unsure.gif Šaunuolės Jus, kantrybės Jums didelės, ir nenukabinkit nosyčių smile.gif 4u.gif
Atsakyti
AteneV, susirgus buvo mokytoja praeita savaite. Tikiuosi si pirmadieni jau pavyks.
Atsakyti
Sveikos. Kazkaip visos prapuole, niekas neberaso.
AS siandien suzinojua, kad musu lydinti mokytoja kitais metais nebedirbs. Liudna. Reiks vel is naujo ieskotis, ir SMilte jau pripratus prie jos buvo.. O ir labai sauni jinai yra. Nezinau kol kas del kokiu priezasciu. Ji nepaaiskino padoriai, sake kada pasnekesim. Ar del dukros, ar del klases mokytojos nezinau. Buvo vel pokalbis su mokyklos direktorium, is mokyklu tarnybos buvo atvykus moteris, dar keletas asmenu, klases mokytoja, lydinti mokytoja. Visi nutarem, kad eina viskas geryn, bet kitiems metams lydincios mokytojos dar reikia. Nezinau, taip kazkaip ir sugedo nuotaika man, kai pasake, kad ji iseina. O dukrai vel prie naujo zmogaus pratintis doh.gif
Atsakyti
Tikrai esu prapuolusi ir palūžusi,šiandien grįžau iš ligoninės,dukrytė sirgo plaučių uždėgimu,paskui pasigavo dar kažkokį virusą,o išvažiavau namo su loringitu,tai matuoju temperatūrą kas valandą,jei pakils -teks grįžti.Nenusimink dėl mokytojos,Matas eina be lydinčiosios ir kol kas susitvarko,per vasarą vaikai paaugs,paprotingės,gal taps savarankiškesni,tada ir mums bus lengviau,bet svarbiausia,kad nesirgtų...
Atsakyti
Uzjauciu. Linkiu pasveikti greiciau 4u.gif

Skaitau dabar viena knyga, kuria parase autiste. Vietomis tiikrai liudna pasidaro skaitant. Bet ji daugiau nuo rutinu priklausanti nei Smilte. Tikiuosi ji netaps dar tokia. Jai tik 25 metu bunant buvo autizmas pirpazintas.Kai ji pati nutare issitirti. O ir tevai privargo ir tetis ilgai nenorejo pripazinti.Prie to ji dar ir kakatonija turi. Ir kaip darbe su ja zmones elgesi. Vietomis nelengva skaityti. Bet kaip ji pati raso, skandinavijos salyse ji net geriau jauciasi, ten daugiau pagalbos yra tokiems kaip ji, ir ten viskas geriau jiems suorganizuota yra. Norvegijoje yra normalu kad air vaikai ir suauge gauna juos priziurinti " asistenta", kuris jiems labai palengvina gyvenima. Jai taip kelias dienas Norvegijoje padejo viena moteris ir ji pati parase, kad tokius galetu visur suteikti autistams. Dar nebaigiau, bet idomi knyga.
Atsakyti
Parašyk pavadinimą ir autorių,jei bus lietuvių kalba būtinai perskaitysiu.
Atsakyti
Negarantuoju kad lietuviskai jau yra, bet...
Susanne Schäfer
" Zvaigzdes, uoboliai ir apvalus stiklas Mano gyvenimas su autizmu" Cia isverciau kaip lietuviskai vadintis turetu, vokiskai" Sterne, Äpfel und rundes Glas Mein Leben mit Autismus".
Atsakyti
mamytes,o jus nebandet i R.Shtainerio pedagogikos centra kreiptis?ten pagal Valdorfo metodika dirba ir nuo daugelio problemu pagydo(hiperaktyvumas,autizmas ir pan)-net invaliduma nuima po kokiu 2 metu darbo! tik ten uzsiemimai mokami!
teko girdet,kad autistus praktiskai isgydo...
sio centro direktore yra Tatjana Rožukienė, gydančioji pedagogė, direktorė, +370 617 20033, +370 5 2454124 jei ka nors sudomintu mirksiukas.gif
Atsakyti