Labai skaudu kai tyčiojasi,iš Mato kolkas dar nepastebėjau kad kas nors tyčiotūsi,bet jis pats mažai su kuo bendrauja.Šiandien pagalvojau,kad greit rugsėjis,Matui į mokyklą ir man į darbą,dar gavau iš gydytojos pranešimą,kad ateitume pasitikrinti nes invalidumas baigiasi,o taip gera sėdėti kaime ir nieko neveikti.
QUOTE(F @ 2007 08 07, 22:12)
Vis dar ieškau tinkamiausio straipsnio. O reikia būtinai vieno, ar galima keletą? (nes tie, kuriuos žiūrėjau, per trumpi, visko nėra juose). Tada duočiau kelis.
Gerų straipsnių turiu ant popieriaus, neberandu jų internete. Dar turiu lietuvišką atšviestą knygutę apie AS, gavau iš savo mokymo įstaigos, ten irgi gerai parašyta.
Tas butas priklauso jo giminėms, tai jis gyvena beveik nemokamai, tik mokesčius moka. Ieškom kito buto Kaune, bet jie visi labai brangūs, atskiri butai, o gyventi su kitais žmonėmis nelabai gerai. Tie vaikai visada kieme būna, jau nebe pirmą kartą prisikabino. Jie dar mėto visokius daiktus į langą.
Gerų straipsnių turiu ant popieriaus, neberandu jų internete. Dar turiu lietuvišką atšviestą knygutę apie AS, gavau iš savo mokymo įstaigos, ten irgi gerai parašyta.
Tas butas priklauso jo giminėms, tai jis gyvena beveik nemokamai, tik mokesčius moka. Ieškom kito buto Kaune, bet jie visi labai brangūs, atskiri butai, o gyventi su kitais žmonėmis nelabai gerai. Tie vaikai visada kieme būna, jau nebe pirmą kartą prisikabino. Jie dar mėto visokius daiktus į langą.
Gali buti ir keletas straipsniu. O tuos straipsnius kur turi ant popieriaus ir knygute atsisviesciau, jei paskolintum

Negeri tie musu vaikai, mano jaunesnysis irgi kencia nuo bendraamziu priekabiavimo

Jau išsikraustėm iš ten
. Kitoje vietoje gal bus ramiau. Dabar belieka tik laukti ir stengtis kuo greičiau išsikrausyti į Vokietiją.
Galėčiau paskolinti tada tuos straipsnius ant popieriaus ir knygutę, kai atvažiuosiu į Kauną.

Galėčiau paskolinti tada tuos straipsnius ant popieriaus ir knygutę, kai atvažiuosiu į Kauną.
QUOTE(F @ 2007 08 14, 16:10)
Jau išsikraustėm iš ten
. Kitoje vietoje gal bus ramiau. Dabar belieka tik laukti ir stengtis kuo greičiau išsikrausyti į Vokietiją.

Na ir gerai kad issikraustet.
Kai busi Kaune, parasyk i az, kad greiciau pastebeciau. Gal uzsuksi i svecius ir atsisviesiu kol sveciuosies

Pareis,tau pasisekė,aš be Mato niekur kojos negaliu iškelti.Visur kartu.Susiras Smiltė kadrą ir visai namo nebenorės.

Na jau ryt vaziuojam pasiimt panelytes. Ji ten sake gana rami, isskyrus tada kai viena is pusbroliu erzina
Treukdo jam filmus ziuret su savo kruva klausimu( bent jau brolis ta savaite galejo ramiai televizoriu ziuret be jos klausimu
). o siaip, tai balkone svajoja, tai virtuvej atsisedus ka masto, tai filmuka paziuriu, tai paziadzia, ar su broliene eina i parduotuve. Bet siaip sake ramu su ja. Jau uzvakar net nenorejo su manim telefonu kalbet
O pas mus namie taip ramu kaip niekad. nekelia ir ji daug triuksmo, bet kai su broliu susipyksta tai tada jo. Vat del to tai gerai, kad ji gali kitur pasilikti, ir nei karto net neverke.

Šiandien buvome atlikti intelekto testo,jis labai pasimetė pamatęs svetimus žmones ir visiškai nusišnekėjo(geriau viso to aš būčiau nemačiusi ir negirdėjusi)Išvada:verbaliniai gebėjimai labai žemi o konstrukciniai aukšti.Psichologė sakė ,kad labai jau didelis kontrastas.Visokias figūras,brėžinius,piešinius jis sudėdavo akimirksniu ir teisingai o kas yra katė,pelė,kaip išsivirti arbatą tai nežinojo,kokie yra metų laikai irgi nežinojo,kuris pirštas yra nykštys nežinojo-vos infarkto negavau.
Dar dabar negaliu atsigauti.Pareis,čia kažkas panašaus kai buvo atėją stebėti Smiltės violančelės pamokos tik bar blogiau.Tas testas vyko valandą,jis pavargo o dar atostogos įtaką turėjo.Tokius testus reiktų atlikti per mokslo metus o ne vasarą.Nors kai galvelėje vėjai tai niekas nepadės

QUOTE(Atėnė V @ 2007 08 20, 18:05)
o kas yra katė,pelė,kaip išsivirti arbatą tai nežinojo,kokie yra metų laikai irgi nežinojo,kuris pirštas yra nykštys nežinojo
Gal nematė prasmės atsakinėti į "kvailus klausimus"?
labas visoms
pabandysiu parašyt ir į šį skyrelį.auginu 8 metuku sūnelį,pagal intelekto testą jam nustatė tik 3 metukus,nes labai mažai kalba,o Klaipedoje gydytojai sako kad jam autizmas,nors Telšiuos jam diagnozavo kaip mišrų raidos atsilikimą,nežymią hidrocefaliją.buvau pas logopedę,tai sako kad 12 m tikrai prades kalbet.gal kas auginat panašius vaikelius,malonu būtų pasidalint patirtm.iki.

...laba mamymtėms, gal būtų nesunku parašyti-atsakyti, kada pradėjot pastebėti, kad vaikučiai skiriasi nuo kitų, Auginu dukrytę, nuo 4men, nerandu ramybes...nezinau net kaip išsireikšti, lygtais per mažai nori bendrauti, stebėti, žiūrėti į akis ir dar daug daug tokių mažų "kabliukų", kurių čia neišvardinsiu. Iš pradžių vaiko gyd. aiškiai manė , kad aš stipriai "perdedu', , gal pervargus ir pan. Atlikau kauno klinikose tyrimus, išvadose -mišrus raidos atsilikimas,bet nedidelis. tomogr. galvos tyrimas, encefalograma be pakitimų, pakitę biocheminiai kr. tyrimai, ir galvos apimtis tik3proc. Esu žiauriai pasimetus,"išsigandus', realiai pati neįvertinu situacijos, gal nėra dar blogai, Dabar jei beveik11mėn. guguoja labai mažai, kai prašai ką parodyti-judesių nekartoja( nors mokinam l. daug), bet pradeda suprasti kalbą( pasisuka i tą pusę).
dekui
dekui