Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Pradėjau ruošti Matą mokyklai,nupirkau kelnias,marškinius,atrodo jam patiko.Su rūbais pas mus problema-nemoka užsisegti sagų ,susirišti batraiščių,tai batus perku su lipdukais o kelnias su guma.Visai nusivariau nuo kojų kol tokius aprėdus suradau lotuliukas.gif Šiandien atėjo kiemo vaikai ir paprašė,kad Matas išeitų į lauką ir tas IŠĖJO.Negaliu patikėti,juk nuo manęs neatsitraukdavo nei per žingsnį,kad taip dažniau būtų thumbup.gif
Atsakyti
Smilte siandien nuejo pati i kepyklele nusipirkti ko norejo. AS aisku iki gatves palydejau, bet per gatve viena ejo, dar iki kepyklos kos 20 m. O ten turejo jau patio viena pasilabinti ir paprasyti ko nori, paduot pinigus ir graza pasiimt. Ir pati vel per gatve iki ten kur as stovejau. Kita karta sakiau jau maziau lydesiu, kitoj vietoj palauksiu. Turi pratintis, nors ta kepykla salia namu. Su broliu ji daznokai i parduotuvyte ar zurnalu parduotuve, kur net per gatve nereikai pereit nueina, bet vsiad kalba brolis. O si karta pasakiau, ka turi sakyti, tai ji ir padare ir labai dziaugesi, akd galejo pati viena tai padaryt. Su rubais pas mus vioena beda, negali buti ant jokiu marskineliu, maikuciu , sukneliu sagu priekyje. Net dzinsiniu svarkeliu neuzdesi. Bet viena turi su tom lipuckem, tai ta dar dar. Bet del rubu tai jau labai isranki.
Atsakyti
Šaunuolė Smiltė thumbup.gif ,maniškis į parduotuvę tai tikrai pats vienas nueis dar ne greitai.O kodėl jai nepatinka sagos?
Atsakyti
Nezinau kodel. Ji su jomis puikiausiai susitvarko, bet ji nemegsta tokiu rubu kur priekyje sagos. Sone, nugaros kur nori gali but, bet ne prieky. Pilku rubu nemegsta.
Atsakyti
Per vasarą Matui reikėjo išmokti eilėraštį,vakar apie 2val mokėmės ir nei iš vietos doh.gif ,galvojau,kad jam nuo to kompo visai smegenys išdžiuvo o ryte atsikėlė ir padeklamavo blink.gif ,mokytoja sakė,kad klasėje kelias klaideles padarė,bet kai iš vakaro išvis nesamones deklamavo tai rezultatas sakyčiau neblogas.Kaip jūsų mokiniai,ar jau kibo į mokslus?
Atsakyti
Mes kita savaite keliausim i mokykla. PAs mus antrokai visada ruosia svente-pasirodyma pirmokams, tai ir Smilte kazka tures daryti. Reiks gal ir su ja ka pasimokyt, nezinau. O as nenoriu, tingiu. Tikliau noret noriu, bet man tokios trumpos tos atostogos atrodo, kad man dar norisi. Bet cia tik isivaziavimo klausimas, vel rytasi keltis, vest i mokykla, tvarkytis, valgyti daryti i darbus lekt. O jei, kai pagalvoju, bet, akd neina kitaip, kitaip oir vel butu negerai, nusibostu namie but.
Atsakyti
man tai labai sunku priprast prie to, kad anksčiau ilgą laiką nereikėjo eiti į universitetą, o dabar reikia. ir negaliu mokytis
Atsakyti
Kur visos dingot?Negi taip uoliai mokotės?Aš su savo mokiniu tai kariauju,tingi tingi,tingi.Apie grojimą net pagalvoti negali,šiandien pakėliau balsą nes mano nervai nebeatlaikė.Bet jam tai nepadėjo.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2007 09 12, 20:22)
Kur visos dingot?Negi taip uoliai mokotės?Aš su savo mokiniu tai kariauju,tingi tingi,tingi.Apie grojimą net pagalvoti negali,šiandien pakėliau balsą nes mano nervai nebeatlaikė.Bet jam tai nepadėjo.

O maniskiui vis nieko neuzduota... verysad.gif Nieko nebesuprantu - jis tikriausiai neuzsiraso ka reikia padaryt namie, o mokytojos nekreipia demesio, kad jis nieko nepasizymi. Reikes dar karta kalbet su aukletoja, bet bijau, kad ir taip jau jai ikyrejau - skambinu kas 2-3 diena, nes sunus tai neuzsiraso tvarkarascio, tai jam reikia naksciau is pamoku iseit, nes eina pas gydytoja, tai nezino kokias pratybas nupirkti... O dabar da ir su namu darbais problema - namie su juo pasedeciau, tai nors kazka ismoktu, nes per pamokas jis nieko neisisavina. Taip liudna, kad nerandu vietos, nezinau ka daryt - nekvailas jis, bet tas "atsijungimas" kai nebegirdi ir nepastebi kas vyksta aplink vercia niekais visu musu pastangas jam padeti. Nezinau, ar cia bandyt aukletojai nest pinigu, akd daugiau demesio jam skirtu, ar tiesiog vel imti namu mokyma ir nebesukt galvos - kaip bus, taip. schmoll.gif
Atsakyti
Mane tas atsijungumas irgi nervina,bet aš pati pasiimu sūnų iš mokyklos,tai apie visus namų darbus išklausinėju,kas bus kai jis bus penktokas?Negi aš turėsiu bėgt pas kiekvieną mokytoją ir klausinėti kas užduota g.gif. Linabalt,pakalbėk su mokyklos direktorium ar pavaduotoja,kad į tavo vaiką atkreiptų dėmesį,nusinešk kokią pažymą iš psichiatro su rekomendacijomis mokymui,manau padės.
Atsakyti
Manau, kad jis paprasciausiai neuzsiraso, neisgirsta. Netikiu kaip taip jau ir nebuna namu darbu. Su mano panele tas pats. Jei neuzsirasys, taiir nezinos kas uzduota.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2007 09 13, 09:53)
Mane tas atsijungumas irgi nervina,bet aš pati pasiimu sūnų iš mokyklos,tai apie visus namų darbus išklausinėju,kas bus kai jis bus penktokas?Negi aš turėsiu bėgt pas kiekvieną mokytoją ir klausinėti kas užduota g.gif. Linabalt,pakalbėk su mokyklos direktorium ar pavaduotoja,kad į tavo vaiką atkreiptų dėmesį,nusinešk kokią pažymą iš psichiatro su rekomendacijomis mokymui,manau padės.

Tai kad visi zino situacija, jam skirtas modifikuotas mokymas, taip pat aukletoja puikiai zino jo diagnoze ir lygtai stengiasi padet, sake, kad kalbejo su mokytojais. Nezinau,gal nespejo su visais pasisneket, nes mes nauji sioje mokykloje ir tikriausiai kai kuriems mokytojams bus pakankamai sunku prisitaikyt prie vaiko su TOKIOM problemom. Ka ten vaiko - jis jau visas jaunuolis, 185cm ugio vyruka vaiku nelabai pavadinsi hihihi.gif Jau paprasiau aukletojos, kad suzinotu is visu mokytoju kokias pratybas supirkt, nes mano berniukas kol kas zino tik 3 dalyku, bet juk ju tikrai reikia daugiau... Baisu, kai beveik 15 metu jaunuoli reikia priziuret kaip maza vaika, pats visai nesusigaudo.... verysad.gif
Atsakyti