Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Turiu tokį klausimą, dažnai skaičiuojat kiek ant kekės auga pomidorų. Mane labiau domina kiek kekių spėjat užauginti per sezona ant 1 stiebo ar ant 2? Spėju vidurkis apie 5 kekės. Juk šiltnamiai skirtingi, pas vienas polikarbonatas pas kitas plėvelė ar stiklas. Dėkui jei pasidalinsit informacija. Tarkim kekių "žingsnis" kas 25cm tai 5 kekės 0.25 x5= 1.25 + apie 40cm stiebas nuo žemės. 1.65 cm aišku pomidorai auga didesni bet ar spėja užauginti daugiau kekių? Subrandinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 05 sausio 2014 - 00:17
QUOTE(Upas @ 2014 01 05, 00:11)
Turiu tokį klausimą, dažnai skaičiuojat kiek ant kekės auga pomidorų. Mane labiau domina kiek kekių spėjat užauginti per sezona ant 1 stiebo ar ant 2? Spėju vidurkis apie 5 kekės. Juk šiltnamiai skirtingi, pas vienas polikarbonatas pas kitas plėvelė ar stiklas. Dėkui jei pasidalinsit informacija. Tarkim kekių "žingsnis" kas 25cm tai 5 kekės 0.25 x5= 1.25 + apie 40cm stiebas nuo žemės.  1.65 cm aišku pomidorai auga didesni bet ar spėja užauginti daugiau kekių? Subrandinti.

Jei dabar nesapnuoju, tai atrodo rekomenduoja po 6-7 kekes, o gal 5 g.gif kai jau uzmegs pilnai vaisius nurezt virsune pomidorui, butent todel, kad spetu visus vaisius uzauginti ir kad prinokt spetu.
Siaip tai mano pirma vasara buvo, kai bandziau auginti savarankiskai, tai daugiau 3kekiu nemaciau blush2.gif blush2.gif na bet ir palikau likimo valiai birzelio pabaigoj blush2.gif siemet jau atsakingai auginsiu ax.gif
Atsakyti
Tai tap vyriska, bandyt matematiskai iskaiciuot pomidoru derliu biggrin.gif
Pas mane po 5 kekes tikrai sunokina, tokiu rudeniu kaip praeitas turbut ir 6-7 indeterminantiniai sugebejo uzaugint, sunokint jau nepilna. Siemet irgi ruduo geras buvo, bet maras pakirto....
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 01 05, 01:11)
Turiu tokį klausimą, dažnai skaičiuojat kiek ant kekės auga pomidorų. Mane labiau domina kiek kekių spėjat užauginti per sezona ant 1 stiebo ar ant 2? Spėju vidurkis apie 5 kekės. Juk šiltnamiai skirtingi, pas vienas polikarbonatas pas kitas plėvelė ar stiklas. Dėkui jei pasidalinsit informacija.

Labas, Upai. Malonu, kad užsuki į mūsų vištidę smile.gif

Be abejo, kartais skaičiuojam pomidorų kiekį ant kekės. Manau, tai ne mažiau svarbu, kaip ir kekių kiekis. Pvz., ant hibridų Delfine, Buran kekių užsimezga tik 5 vaisiai, o ant Florenzia kekių būna po 10 vaisių. Auginant dviem stiebais bendras pilnai sunokusių kekių skaičius būna apie 9-10 vnt. Nepamirškim, kad kartais dėl netinkamų oro sąlygų bent jau viena kekė "dingsta" - tiesiog neužmezga vaisių, nubarto visus žiedus. Nepaneigsi, būna taip. Štai ir paskaičiuok vienų hibridų (su 5-6 vnt vaisių) ir kitų hibridų (su 8-10 vnt vaisių) kekių skaičių, taip pat jų pomidorų vaisių skaičių, ir sužinosi, kad kekių skaičius ne visada lemia derliaus gausumą.
Tos kekės, kurios nespėja pilnai sunokinti vaisių (kurios auga 220cm aukštyje), nuskinamos, nokinamos namuose. Tai taip pat iš dalies galima pripliusuoti prie derliaus smile.gif

Patikėk, mums, moteriškėms, matematiškai tiksliai apskaičiuoti derlių nėra labai aktualu, tiesiog džiaugiamės matydamos, kad aplamai sekasi pomidorus auginti wink.gif Bet jei jau uždavei tokį klausimą, bent jau aš pasistengsiu šį sezoną atkreipti dėmesį į pilnai sunokusių kekių skaičių. Gal kaip nors suskaičiuosiu.
Jei nepamiršiu.. tongue.gif
Apie nehibridines veisles turbūt nėra prasmės kalbėt, ten nei matematikos, nei jokios logikos kekėse nėra.. Užsimezga visko tiek, kiek Dievulis duoda..

Beje, sunokusių kekių skaičius vargu ar labai priklauso nuo šiltnamio, stiklinis jis ar polietileno. Čia gal labiau lemia klimato sąlygos. Toks ruduo kaip 2013 metų, tai, tikriausiai, būtų buvę galima dar neišraut pomidorų, augint ir nokint iki dabar...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 05, 12:03)
Apie nehibridines veisles turbūt nėra prasmės kalbėt, ten nei matematikos, nei jokios logikos kekėse nėra.. Užsimezga visko tiek, kiek Dievulis duoda..

Beje, sunokusių kekių skaičius vargu ar labai priklauso nuo šiltnamio, stiklinis jis ar polietileno. Čia gal labiau lemia klimato sąlygos. Toks ruduo kaip 2013 metų, tai, tikriausiai, būtų buvę galima dar neišraut pomidorų, augint ir nokint iki dabar...

brangioji,siuo atveju tu 100% teisi drinks_cheers.gif pora trejeta nakteliu zvakeles padegine ,butume pomidoru iki dabar tureje g.gif man black chery's,principe borghese ir dryzuoti tikrai ne po 4-5 turejo,o dar ir po 3 sakas paleidau...bet jie ir ne hibridai...is hibridu pernai augintu siemet ne vieno nesesiu,nei tolstoj,nei semaprim.ju vieton tupdysiuuser posted image,user posted image,user posted image iar bandet kuri sita augint [dzina tst g.gif user posted imagesakiau stambiuju neauginsiu,bet ant situ uzsikabinau blush2.gif MARFOS VIS DELTO MAN NEBEREIK ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 05 sausio 2014 - 11:49
Polfasto derlingumas pernai, tai tikrai man patiko. Siemet irgi pora daigu sesiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 01 05, 11:46)
brangioji,siuo atveju tu 100% teisi drinks_cheers.gif  pora trejeta nakteliu zvakeles padegine ,butume pomidoru iki dabar tureje g.gif  man black chery's,principe borghese ir dryzuoti tikrai ne po 4-5 turejo,o dar ir po 3 sakas paleidau...bet jie ir ne hibridai...is hibridu pernai augintu siemet ne vieno nesesiu,nei tolstoj,nei semaprim.ju vieton tupdysiuuser posted image,user posted image,user posted image iar bandet kuri sita augint  [dzina tst g.gif user posted imagesakiau stambiuju neauginsiu,bet ant situ uzsikabinau blush2.gif MARFOS VIS DELTO MAN NEBEREIK  ax.gif

Tu mergina doh.gif liaukis nervus tampius, juk vel visoms prireiks tu pomidoru g.gif auginu kiekvienais metais POLFAST,man jie patinka, gan ankstyvas,vaisiai grazus,apvalus, raudoni ir skanus,nera mazi, uzauga iki 150g,bet dauguma apie 100g ir gan ilgai veda vaisius,nors zemaugis apie 70 -80 cm,bet nera labai prie zemes...as auginu siltnamyje,nors ji galima auginti ir lauke.Kitu nesu auginusi, nors jau nervu sakneles" juda".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 05 sausio 2014 - 12:43
QUOTE(lolita1960 @ 2014 01 05, 13:13)
Tu  mergina  doh.gif liaukis nervus tampius, juk vel visoms prireiks tu pomidoru g.gif auginu kiekvienais metais POLFAST,man jie patinka, gan ankstyvias,vaisiai grazus,apvalus, raudoni ir skanus,nera mazi, uzauga iki 150g,bet dauguma apie 100g ir gan ilgai veda vaisius,nors zemaugis  apie 70 -80 cm,bet nera labai prie zemes...as auginu siltnamyje,nors ji galima auginti ir lauke.Kitu nesu auginusi, nors jau nervu sakneles" juda".

BUKET SIBIRI IR INCAS butent vakavimui emiau.polfast del ankstyvumo,pernai turguj 1 daiga pirkau -patiko.vede vaisius iki siltnamio pilno nurovimo wub.gif ant dzinos uzsikabinau,nes bais jau grazios nuotraukos pas estus prie ju idetos-tik pomidorai ten kitokios formos g.gif bet,ai,pabandysiu,mazum ir pas man teip grazu ir daug gausis rolleyes.gif
Atsakyti
GONZIKAI,as kotai abejoju kad nuo -10 žvakutes butu gelbeje biggrin.gif
Jei ne Marfos, tai sakyciau visai prie sveikesniu jaučiuosi tongue.gif Polfast auginau lauke, noko sunkiai, bet derlingi buvo, mazu siltnamyje pabandyt pora daigu g.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 01 05, 14:39)
GONZIKAI,as kotai abejoju kad nuo -10 žvakutes butu gelbeje  biggrin.gif
Jei ne Marfos, tai sakyciau visai prie sveikesniu jaučiuosi  tongue.gif  Polfast auginau lauke, noko sunkiai, bet derlingi buvo, mazu siltnamyje pabandyt pora daigu  g.gif

na, zinokit, pas mane Polfastas ir siltnamyje ilgai kabaliavo zaliais obuoliais. Tai visgi siemet sesiu ir betaliuksus salia, nes nera jau jie tokie ankstyvi. Bet tikrai kokybiskas pomidoras ir krumeliai vaisiais aplipe buvo. taciau pas mane jie kokio metro aukscio buvo. Ir tikrai ne del to,kad isstypo, nes geriausioje vietoje siltnamyje ir staipesi pries saule,

Va ka radau savo albume is pernai metu:

Pernai kovo 25 dienos vaizdelis. Atkeipkite demesi, kas uz lango daresi smile.gif Foto
Perziurejau visa pernai metu darzo albuma ir tooookia nostalgija apeme, kad sakes wub.gif
Atsakyti
niu ką, prisėdau prie savo sėklų dėžutės, atsiduodu su ataskaita ką turiu:
orliny kliuv
percevidnyj- irgi sėsiu vėl, ir dar percevidny rozovy turiu- kiba skirtingi g.gif
Rutuliai
Svara
giuljeta
viltis
citrinukai
olia polka
taiko
banana legs
tajana
oranževy gigant
sibirskij skorospiely
zolotoj drakon
kosmonavt Volkov
black krim
korol sibiri
raudona citrina kažkokis tai sugundęs pernai foto
žoltoje čiudo
aladino lempa
podsniežnik
medovy spas
kardinal mazarini
black cherry
ananas
ir gonziko dryžikai
dar lygtais german ...kažkas tikiuosi gauti ax.gif
kuri antikvarinių dar gyrėtės turinti bais derlingų?? bais norėčiau ir to paveldo prie lietuviškų blush2.gif
tai vat toks mano meniu šiemetinis nusimato,na gal dar kelis pridėsiu eigoj biggrin.gif ta marfa labai vilioja, parašiau ruseliam vieniem, gal susigundytų siųst jei kokia 10 pok. susidarytų, pokelyje 5 sėklos tik g.gif

Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 05, 16:32)
niu ką, prisėdau prie savo sėklų dėžutės, atsiduodu su ataskaita ką turiu:

o sakei vietos neturi tongue.gif 6 taviskes veisles ir as turiu...ne,daugiau vaistu nebereik schmoll.gif ar cia teks temos registra nuimt ar nebelyst iki kovo pas jum,sirdis plysta ,kai skaitau apie veisliu ypatumus wacko.gif
Atsakyti