Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Supronti @ 2014 01 05, 18:41)

ČIO - ČIO – SAN
IZUMRUDNOJE JABLOKO
BLACK SHERRY (jau pernai juos auginau, tai su vaikais tiediog šiltnamyje juos suvalgydavom)

čio čio pernai auginau- man su betaliuksais jie labai panašūs pasirodė, bet aš ne specė, ir ypatingais derliais girtis negaliu. neaukštas.
jablokai- labai patiko, irgi pernai išbandžiau- skanūs preskanūs, tik reik nepramiegot kada sunoksta, pernokę ne taip labai skanūs. žali jie, biski salotiniaikai prinoksta. patiko visiems kas valgė. apie150 maždaug pas mane buvo. Bet maras pernai gadino mano rodiklius.
čeriukai irgi patikę labai, kitų neauginus
Atsakyti
O babac kaip artyn pomidorų sėja Upas šast ir vietoj,su savo moksliniais referatais
Nu man senai ir durnai atrodo kad vienas pomidoras su vienu stiebu užims mažiau vietos šiltnamyje, negu vienas su trim stiebais?
O kaip pas jį aukštaūgiai auga nerišami,kaip vijokliai pažeme driekiasi
Ir dar kaip jis tuos 5-6 derlius iš to pačio šiltnamio gaus,tręšdamas minimaliai,kaip ko gero visos tręšiam,kuo natūralesnėm trąšom
Atsakyti
QUOTE(Supronti @ 2014 01 05, 18:41)

CINKOVICS YOGOSLAVIEN
BLACK SHERRY (jau pernai juos auginau, tai su vaikais tiediog šiltnamyje juos suvalgydavom)

cinkovičių graži avietinė spalva, dideli, skanūs, vid. vėlyvumo, apie1.80 aukščio, šiais metais vėl auginsiu
o šeriukai turbūt visiems patinka be išlygų biggrin.gif nemažinsiu ir jų kiekio
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 05, 18:58)

Ir dar kaip  jis tuos 5-6 derlius iš to pačio šiltnamio gaus,tręšdamas minimaliai,kaip ko gero visos tręšiam,kuo natūralesnėm trąšom

nenuvertinčiau ūpo patirties, antpilų, raugų temoj n puikių patarimų padalino, tikrai lenkiu galvą žemai prieš patirtį, verta pritaikyti ir savo ūkiuose bent šį tą. Kas kaip moka, taip ir sukasi- kas vieną derlių mūčina visą vasarą, kas du sugeba užaugint, o kas apskritusmetus žaluma džiaugiasi- kiekvienam savo
Atsakyti
Peržiūrėjau ką sėsiu ateinančiam sezonui ir pamaniau, kad man trūksta kažkokios veislės, kuri tiktų džiovinimui. Ar Ieškot specialios ar tik orientuotis, kad būtu mažesni ir mėsingi(sausesni)?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 05, 19:34)
nenuvertinčiau ūpo patirties, antpilų, raugų temoj n puikių patarimų padalino, tikrai lenkiu galvą žemai prieš patirtį, verta pritaikyti ir savo ūkiuose bent šį tą. Kas kaip moka, taip ir sukasi- kas vieną derlių mūčina visą vasarą, kas du sugeba užaugint, o kas apskritusmetus žaluma džiaugiasi- kiekvienam savo

Gal įmeskit nuorodą,nes mano turimoj raugų ,antpilų,natūralių trašų temoj Upo nė dvasios nėra,nebent susikūrė naują temą
Senoji tema,beje nepabaigta
http://www.supermama...?...9721&st=300
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 05, 20:34)

drinks_cheers.gif
O ir penki derliai super thumbup.gif Bėgsiu ir aš savaitgalį morkų pasėti, galės augti iki draugijon pomidorų sulauks smile.gif
Atsakyti
Pakelkite 20 kg virš galvos kokio širdelės spaudimo reikia?
o 2.5 metro pakeltį skysti augalui su maitinimu yra ką veikt.
Reikia galingu šaknų, ką tik pasakojo kad dėl kelių papildomų kekių skiepija pomidorus.
Kartoju viršui virš 1.50cm co2 kiekis mažesnis.
Pavizdys veislė Marmande
Daigai Sodinti kartu
Mėlyna spalva 1 stiebas. 4 kekės
1-2 kekė dar fromuojama 3 veda vaisius 4 kekė nokina vaisius.
Raudona spalva 3 stiebai 8 kekės.
3-4-6-8 kekė nokina vaisius.
1 kekė formuoja vaisius, 2 kekė veda vaisius
3 stiebų pomidoras buvo suvalgytas pirmas po jo augimama kita kultūra.
Trąšos rudenį buvo arklio mėšlas. Daugiau nieko...

Skaičiuokit toliau pomidorus ant kekės... man tai nesvarbu, kiek ant kekės juk tai priklauso nuo veislės, ir būna aprašyta ant kiekvienos veislės. Palankiom sąlygiom jis nesikeičia. Svarbu užauginti sveika derlių ir ankstyva. Vėlyva derliu puola ligos. Ir vėliau valgyti mažiau noris kai jau atsivalgiai.

3 stiebai davė ankstyva derliu ir didesnį + mažiau ligų nespėjo susirgti, ir neužstojo šviesos priešais augančiams pomidorams. Šešėlis iki 50-70cm nuo augalo. Reiškias šešėlis tenka vaikščiojimo takams.
1 stiebo šešėlis 0,5-3m reiškias per visa šiltnamį. Priklauso nuo saulės padėties. Pavasarį saulė būna žemiau, aišku augalai mažesni, bet riekalingas kiekvienas saulės spindulys.

Ir čia ne koks hibridas su galingom šaknim už 5-15lt sėklos. O paprastas Marmande už 1.5-2lt.

Žinoma kiti pasiekia geresnių rezultatų. Klausimas kokiu būdu?
Gal kiti užaugina 16kekių(2stiebai po 8 kekes). Jei kekė 1kg tai iš vieno kvadratinio metro, 2 augalai į 1m2 16+16 kg 25-32kg.
Ką darytumėt su šiltnamiu kurio ilgis 6m plotas 18m2 O derlius 18m2 x25kg= 450kg Beveik puse tonos?

Gera technologija, tai išeitis mažiems šiltnamiukams. Žinau daug tokių kurių šiltnamiai neaukšti, ir ilgis 3-4metrai.

Aišku kritikuosit alinat dirva ir t.t. O ką daryt tiem kurie turi maža šiltnamį? Ir negali prisodinti 100 daigų. Dideliam šiltnamį galite sau leisti tokia prbanga kaip neskaičiuoti derliaus lošdami iš kiekio. O mažam šiltnamį, šiltnamis tampa prabanga. Ir pradedama sodinti daugiau pomidorų nei jame telpa. O derlius netenkina. Pas jus tik didelė manija veislių įvairovėms... O ne auginimo technologijai. Man formuoti ir auginti maloniau, kai žinau dėl ko ir kam tai darau. Nei pirkti super derlingas veisles, o derlius vidutinis:)

Jei stebiu įkeltas nuotraukas visada stebiu kiek stiebų kiek kekių. Nei kiek ant kekės vaisių.
Nesu profas tiesiog matau kur tobulėti, ir kolkas tik didinti 12kg iš kvadrato iki 20kg.
user posted image

O kai vyra kviečiat, kad nukeltu aukščiau padėta daigktą neišnaudojat jo ?smile.gif
Augalų šaknų sistema skirtinga, vieni giliai ieško medžiagų kiti nepasiekia giliau. Tai kaip nualinsiu dirva giliau jei sodinsiu salotas, agurkus jų šaknų sistema paviršiui? Salotoms iki mėnulio giliau slypintys lobiai. Ir lapams naudoja daugiau azoto o ne kalį, fosfora kaip pomidorai.
6 derlius būna gėlės smile.gif joms negaila azoto nebus nitratų pertekliaus. Dilgėlių raugo ir t.t.

Kitas pavizdys
user posted image

Kekės žingsnis kas 20 cm Marmande
Kartojasi situacija:
1 stiebas 1 kekė nokinama 2,3,4 veda. 5 6 formuojama. O jei rugpjūčio mėnesį viršūne patrumpinsim liks 6 kekės? -2 kekės.
Primenu 3 stiebais 3-4 kekės nokinamos.
QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 05, 18:58)
O babac kaip artyn pomidorų sėja Upas šast ir vietoj,su savo moksliniais referatais
Nu man senai ir durnai atrodo kad vienas pomidoras su vienu stiebu užims mažiau vietos šiltnamyje, negu vienas su trim stiebais?
O kaip pas jį aukštaūgiai auga nerišami,kaip vijokliai pažeme driekiasi
Ir dar kaip  jis tuos 5-6 derlius iš to pačio šiltnamio gaus,tręšdamas minimaliai,kaip ko gero visos tręšiam,kuo natūralesnėm trąšom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 05 sausio 2014 - 21:19
Zemai lenkiuosi Upui thumbup.gif Pasiskaitai tokiu pavyzdziu, paziuri foto ir prieini isvados,kad ne velnio tu nieko zmogau dar nezinai apie tuos pomidorus g.gif Ziuresiu kas man gausis siais metais, kai is rudens uzmeztas siltnamis triusiu ir vistu meslu g.gif Reiks pavasari tik gerai perkasti dar ta visa geri.
Atsakyti
Pirma karta gyvenime pasijutau tikra moterim lotuliukas.gif
Atsakyti
Upas nesupratau - matematika ar pomidorininkystė profesija blink.gif Ar matematinė pomidorininkystė dabar unveruose dėstoma? lotuliukas.gif Reiktų kursuosna doh.gif
Atsakyti
Prašau vyro, nes... Anas pasijaučia reikalingu ir stipriu bigsmile.gif
P.S. Pasikartosiu, šiltnamyje tik iš bėdos kitos kultūros auginamos, kol nėra sąlygų lauke. Prieska būtų viską šiltanaminį valgyt.

P.P.S nius būkit žmonės, dėkit padoraus dydžio nuotraukas, ne visos čia tokios jaunos ir mažyyyyytes raides įžlibina blush2.gif
Atsakyti