Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Upo pomidorai nerealus wub.gif wub.gif ir patarimai geri bigsmile.gif derliu gaut 5x per metus gal ir neblogai butu,bet tada nebeliktu laiko kitiems hobiams verysad.gif as malonius uzsiemimus suskirscius pagal sezonus :kovas -spalis skirtas kapstymuisi su augalais,spalis -kovas:mezgimas,nerimas,konditerija wub.gif as net kambariniu geliu neauginu,kad netrukdytu hobiai viens kitam,siltaji sezona augalams,saltaji kitiems pomegiams,kad nesiblaskyt ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2014 01 06, 00:26)
Paskaitykit, o gal jau visos ir matėt čia

blink.gif doh.gif nieko naujo,tuoj ,ko gero,uz 'duju paleidima' teks moket verysad.gif mes uky jau antrus metus seklu mokesti mokam.tik idomu kaip apskaiciuotu mokesti keliom seklytem g.gif
Papildyta:
QUOTE(Irikira @ 2014 01 06, 01:53)

Reik patarimo, pabraiziau du planelius siltnamio. 1variantas- takelis per viduri, is sonu po dvi eiles, tarp eiliu 60cm tarp pomidoru irgi po 60cm. Nuo takelio ir nuo siltnamio sono po 30 cm iki eiliu. Leisciau pomidorus dviems stiebais.
2variantas - du takeliai po 30 cm, tarp takeliu 40 cm, auginciau viena eile pomidoru, tarpai tarp ju 50cm. Is sonu po dvi eiles, tarp eiliu 40cm, tarp pomidoru 50cm. Nuo takelio ir nuo siltnamio sono po 30 cm. Auginciau vienu stiebu.
Kuris variantas patogesnis butu tiek prieziuros, tiek ankstumo prasme pomidorams? 4u.gif

as pernai auginau su dviem takeliais.man pasiteisino labiau nei su vienu,bet siltnamis nemazas ,tai gavos ir atstumai didesni.as su savo sedimaja ir 41dyzio koja nelabai ir apsisukciau 30cm takely blush2.gif pas man buvo 1mx0.4mx1.5mx0.4mx1m.krastines lysves 2eilem,vidurine-2-3,priklausomai nuo veisles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 06 sausio 2014 - 08:59
QUOTE(Upas @ 2014 01 05, 23:14)
Neamačiau tokių šiltnamių, galite įkelti savo šiltnamio konstrukcija į tema apie šiltnamius.

Tai kad nėra ko kelt,paprastas tas mano šiltnamis,kaip dvi kapeikos,priglaustinis,vienšlaitis,atrodo taip vadinasi,stogo viršus-tai plėvelė tiesiog įkišta į sienos tarpą,o apačioj nėra pilnai užkalta,stogas kai išsikiša,paliktas tarpas.Aišku dėl ankstyvo derliaus tai netobula,nes per tarpus šiluma išeina,bet ir vėdinasi tuo pačiu
Toks klausimėlis mačiau ant žemės sudėtus lyg ir kartoninių dėžių lapus,kam juos dedate?

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 01 06, 09:06)
Upo pomidorai nerealus wub.gif  wub.gif ir patarimai geri bigsmile.gif derliu gaut 5x per metus gal ir neblogai butu,

Tai kad auginant skirtingas kultūras gaunasi tie 5 derliai,o ne tuos pačius pomidorus

Bet aš ir šiaip tarpus tarp pomidorų išnaudoju,auginu salotas,ridikėlius krapus,labai patinka bazilikų kvapas šiltnamyje
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 01 05, 22:00)
Skaičiuokit toliau pomidorus ant kekės... man tai nesvarbu

Pas jus tik didelė manija veislių įvairovėms... O ne auginimo technologijai. Man formuoti ir auginti maloniau, kai žinau dėl ko ir kam tai darau. Nei pirkti super derlingas veisles, o derlius vidutinis:)

Ką darytumėt su šiltnamiu kurio ilgis 6m plotas 18m2 O derlius 18m2 x25kg= 450kg Beveik puse tonos?

Išprotėčiau..

Upai, tavo pomidorų auginimo technologijos tikrai įdomios, ir manau, kad tas anas tavo forumas merdi ne dėl to, kad kažkas nenori dalintis informacija, bet todėl, kad tokių kaip tu yra vienetai. Ir ne visi tie vienetai turi laiko sėdėti forumuose.

Beje, ar pastebėjai, kad kuo daugiau stiebų leidi augt, tuo labiau smulkėja pomidorų vaisiai? Du stiebai, tai dar nieko, bet jau trys - stipriai ir akivaizdžiai mažesni pomidorai. Ar sveri savo derlių nuo dviejų stiebų ir nuo trijų?
Kiek suprantu, turėtum rinktis ir auginti tik tas pomidorų veisles, kurios kekes augina mažesniais tarpais. Kitaip tau neapsimokėtų gaišti laiką, nes reikia spėti užauginti 5 derlius.

Nesakau, kad blogas tavo sprendimas, pastangos gauti ir nuimti kuo ankstesnį derlių vertos dėmesio, ant kiekvieno iš trijų stiebų auginant po 3-4 kekes, derlius greit sunokinamas ir tuo vegetacija baigiasi. Bet man būtų liūdna. Sutinku, gal per visą sezoną kažkiek ir atsibosta pomidorus valgyt, bet vistiek smagu derliaus turėt iki pat vėlyvo rudens. Todėl ir auginam aukštaūgius hibridus. Lai dera be išskaičiavimo, kilogramas derliaus ten ar ten, bet užtat bet kada atėjus į šiltnamį gali pasilepinti šviežiais pomidorais.

Upai, labai suprantu tavo ūkiškumą, tau pomidorus formuoti maloniau, išspausti kuo didesnį ir ankstesnį derlių, o pvz., man įdomiau paragaut įvairių skonių ir spalvų pomidorus. Juodi, geltoni, žali.. Nuostabu, skanu. Nežinau ar tai gerai, bet pas mane turbūt labiau išvystyti estetiniai ir skonio receptoriai, nei ūkiškumo ar komerciniai..
Pomidorus visada atsakingai formuoju dviem stiebais ir kažkaip man to labai gana..

Trumpai apie grybus. Šiltnamį mulčiuoju, tai grybai mano šiltnamyje auga ir be didelių pastangų.

Su malonumu skaitau tavo pomidorinės patirties perliukus, tikrai labai įdomu. Įdėta daug darbo. Nuotraukos įspūdingos. Galėtum sėkmingai kraustytis į mūsų fronto pusę, čia bus tau linksmiau. Susidomėjusių tavo pasiekimais yra, galbūt laikui bėgant atsiras tavo pasekėjų. Šiuo metu kažin ar čia rasi tokių, kurios/kurie papildytų tavo mintis ir padėtų žengti pirmyn.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 06, 09:39)

Pasirašau po kiekvienu žodžiu,nedarom mes mokslinių tyrimų,nelakstom po šiltnamį pastoviai su fotoaparatu ,svarstyklėm ir kompiuteriu,mums tai malonumas,o ne mokslinis darbas

Kiek paskaitinėjau aname forume ,tai koks tikslas auginti pomidorus žemyn galva,taupyti žemę?O kaip tada pati kontrukcija,jei daug pakabinsi turi būt metalinė,stipri kad nesulūžtų
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 06, 10:19)
Tai kad auginant skirtingas kultūras gaunasi tie 5 derliai,o ne tuos pačius pomidorus

Bet aš ir šiaip tarpus tarp pomidorų išnaudoju,auginu salotas,ridikėlius krapus,labai patinka bazilikų kvapas šiltnamyje

as irgi salierus ir bazilikus tarp pomiku kisu ax.gif tai suprantu ,kad 5 derliai ne vien pomidoru,ale man jau vistiek per daug sito malonumo schmoll.gif
Papildyta:
Ką darytumėt su šiltnamiu kurio ilgis 6m plotas 18m2 O derlius 18m2 x25kg= 450kg Beveik puse tonos?
* UPAI,DAUUUUG POMIDORU SULCIU wub.gif wub.gif wub.gif musu 6zmoniu seimai 200ltr sulciu pats tas butu[svajone wub.gif ]siemet is vyru puses ne maziau 20 trilitriniu uzsakymas doh.gif o kur dar savo sultyse,marinuoti,rauginti ,o svieziu valgymas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 06 sausio 2014 - 10:23
paklausiu klausimą, bet jei jau kalbėjot, tai su kočėlu nemuškit user posted image
turiu kelerių metų senumo pomidoro Fejerverk sėklų, bet nesu auginusi. kad gražūs, tai jau perskaičiau, bet ar valgomi, ar tik dėl grožio? nebus kokie "mediniai"?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 06, 10:24)
paklausiu klausimą, bet jei jau kalbėjot, tai su kočėlu nemuškit user posted image
turiu kelerių metų senumo pomidoro Fejerverk sėklų, bet nesu auginusi. kad gražūs, tai jau perskaičiau, bet ar valgomi, ar tik dėl grožio? nebus kokie "mediniai"?

Aš auginau pernai. Iš visų 11 mano augintų veislių šitie buvo patys pačiausi - labai derlingi, skanūs, nebarstė žiedų, vaisiai dideli. Pradėjo nokti labai anksti, vieni iš pirmųjų. Auginau 2 stiebais.
Va šituos auginsiu ir šiais metais, visus kitus bandysiu naujus. Ne todėl, kad nepatiko ar buvo prastas derlius, tiesiog noriu išbandyti naujas veisles.

Liepos 11d. vaizdas

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 06 sausio 2014 - 11:03
QUOTE(Irikira @ 2014 01 06, 00:53)
Tai marfa yra estu psl, kaip tik dabar renka uzsakyma mirksiukas.gif

Aš, matyt, totaliai žliba, nerandu tų Marfų pas estus verysad.gif

O Schetelig Kaune pasakė, kad Marfų gaus, bet kažkodėl reikia užsisakyti g.gif Bus pakuotėj 100 sėklų, nežino, ar pardavinės po mažiau.
Reikėtų dalintis, bet ar bus tiek norinčių???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 06 sausio 2014 - 11:22
Vau koks grozis tongue.gif jie irgi mano augintiniu sarase siemet essen.gif
As kazkaip pastebejau kad daugelis pomidoru veisliu , lyginant su forumieciu foto, pas mane derlingumu atsilieka ...... kokie pamastymai, kodel taip g.gif

Daigai ant palanges del sviesos nesimusa, pora kart kol nepersodinti palieju Seasoliu, zeme siltnamyje buna praturtinta pelenais (tiesa mesliuko pirma kart siemet is rudens pakreciau). Kas dar... mulciuoju, rupinuosi, kutenu kasdien, per sezona kelis kart palepinu dilgeliu raugu ax.gif sieet net ziedynus Seasoliu papurskaliojau unsure.gif
Tiesa, nenaudoju jokiu papildomu trasu... mastau, gal zeme pas mane neypatinga, ar gelbetu situacija kokios tai papildomos trasos, pvz Aktivit g.gif
Atsakyti
Dar klausimas Upui: leptelėjai, kad mums tik rūpi kaip kuo įvairesnių veislių augint, bakstelėjai pirštu, kad mūsų hibridai brangūs, o derlius vidutinis.. Ar būtinai sėklų kainoje turėtų atsispindėti derlingumas? Gi dar yra atsparumas ligoms, oro temperatūros kaitai. Mes gi neauginam pomidorų vien tik ultragreitam suvartojimui smile.gif
O pats ar augini tik Marmande veislę už 1,5-2 litus? Negi taip jau niekas iš veislių/hibridų daugiau ir nedomina g.gif

Papildyta:
Daimura, puiki, derlingom kekėm, ir skaniai atrodanti Fejerverk'ų foto wub.gif
Pritariu, tikrai skanūs, minkšti (lengvai įkandami) pomidorai. Auginau prieš dvejus metus. Sėsiu ir aš juos šiais metais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 06 sausio 2014 - 11:32
QUOTE(daimura @ 2014 01 06, 11:21)
Aš, matyt, totaliai žliba, nerandu tų Marfų pas estus  verysad.gif

O Schetelig Kaune pasakė, kad Marfų gaus, bet kažkodėl reikia užsisakyti  g.gif  Bus pakuotėj 100 sėklų, nežino, ar pardavinės po mažiau.
Reikėtų dalintis, bet ar bus tiek norinčių???

As imciau kelias seklas. Reik man skanaus hibrido, nes pernai buvo kazkoks nesusipratimas, Polfast'a reabilituoju, o Benito ir Tocayo nurasau amziams. Dar salotos nieko, bet jau konservuoti schmoll.gif Baisiau uz atomini kara.

QUOTE(matuke @ 2014 01 06, 11:23)
Tiesa, nenaudoju jokiu papildomu trasu... mastau, gal zeme pas mane neypatinga, ar gelbetu situacija kokios tai papildomos trasos, pvz Aktivit  g.gif

Pas mane zeme siltnamyje irgi ne kazka Aktivit'as tik anksti pavasari, sita jau ismokau kaip 2x2 smile.gif Dar vienas reklamuoja labai Condit man rodos g.gif. O jei palaistyt kokiu Baikal'u pacia zeme pries sodinant daigus g.gif As zurnalu prisiskaiciau, graziu reklamu prisiziurejau, labiausiai sitie du ir uzkliuvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 06 sausio 2014 - 11:37
QUOTE(matuke @ 2014 01 06, 11:23)
Vau koks grozis  tongue.gif  jie irgi mano augintiniu sarase siemet  essen.gif
As kazkaip pastebejau kad daugelis pomidoru veisliu , lyginant su forumieciu foto, pas mane derlingumu atsilieka ...... kokie pamastymai, kodel taip  g.gif 

Daigai ant palanges del sviesos nesimusa, pora kart kol nepersodinti palieju Seasoliu, zeme siltnamyje buna praturtinta pelenais (tiesa mesliuko pirma kart siemet is rudens pakreciau). Kas dar... mulciuoju, rupinuosi, kutenu kasdien, per sezona kelis kart palepinu dilgeliu raugu  ax.gif  sieet net ziedynus  Seasoliu papurskaliojau  unsure.gif
Tiesa, nenaudoju jokiu papildomu trasu... mastau, gal zeme pas mane neypatinga, ar gelbetu situacija kokios tai papildomos trasos, pvz Aktivit  g.gif

Mano šiltnamis pernai buvo pirmametis, žemė iš kompostinės. Į duobes pyliau pelenų, pasodinus į šiltnamį, du kartus purškiau profilaktiškai nuo ligų (botaniniais ekstraktais). Trąšų daugiau jokių nenaudojau. Įdomu, koks derlius bus šiais metais. Gal jau reikės šiek tiek ir trąšų g.gif
Atsakyti