Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Asese @ 2014 01 05, 20:08)
drinks_cheers.gif
O ir penki derliai super  thumbup.gif  Bėgsiu ir aš savaitgalį morkų pasėti, galės augti iki draugijon pomidorų sulauks smile.gif

cia jus rimtai? blink.gif Dabar morkas? kiba ir man tada jau lekti seti g.gif O tai kaip salnos, nespes isdygti, asals, tai kaip tada su jom?

Upas, cia tamstos pomidorai? Ispudinga wub.gif Tik man susimakalavo visa ta matematika biggrin.gif duosiu vyrui paskaityti, tas prie tiksliuju mokslu, o ir auginime nepescias, knygas protingas skaito, kurdiumovo biggrin.gif Itariu, as tik daigelius symet uzauginsiu, pasodinsiu, o visa kita perleisiu jam, o tai apsidziaugs lotuliukas.gif

Sumazino foto, na psl. neiskraipo, ale nebesimato visu skaiciuku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 05 sausio 2014 - 21:28
QUOTE(Upas @ 2014 01 05, 21:00)

Gera technologija, tai išeitis mažiems šiltnamiukams. Žinau daug tokių kurių šiltnamiai neaukšti, ir ilgis 3-4metrai.

Aišku kritikuosit alinat dirva ir t.t. O ką daryt tiem kurie turi maža šiltnamį? Ir negali prisodinti 100 daigų

Pas jus tik didelė manija veislių įvairovėms... O ne auginimo technologijai. Man formuoti ir auginti maloniau, kai žinau dėl ko ir kam tai darau. Nei pirkti super derlingas veisles, o derlius vidutinis:)

Augalų šaknų sistema skirtinga, vieni giliai ieško medžiagų kiti nepasiekia giliau. Tai kaip nualinsiu dirva giliau jei sodinsiu salotas, agurkus jų šaknų sistema paviršiui? Salotoms iki mėnulio giliau slypintys lobiai. Ir lapams naudoja daugiau azoto o ne kalį, fosfora kaip pomidorai.
6 derlius būna gėlės smile.gif joms negaila azoto nebus nitratų pertekliaus. Dilgėlių raugo ir t.t.

Mano šiltnamis neaukštas ir nėra didelis tai pirma
Nesusodinu jame 100 daigų antra
Pomidorus auginu savo malonumui,o ne moksliniams tyrimams ir nemanau kad veislų įvairovė blogai tai trečia
Neperku brangių sėklų tai ketvirta
Penkta norit pasakyt,kad azoto pomidorams praktiškai nereikia
O šešta esat labai kategoriškas ir tik jūsų nuomonė turi būt teisinga ,vienintelė ir neapskundžiama
Papildyta:
Zikai morkas, salotas galima iš rudens ir lauke sėt,kad anktyvesnis derlius būtų,nieko naujo Upas nepasakė,bent man
Atsakyti
O kaip jaučiatės šiltnamį kai neina praeiti per pomidorus kurie siekia lubas? Saugot kad nenulaužtumėt? Jaučiat kad ten vietos sočiai?
Nieko aš nekritikuoju, kalusimas paprastas kiek stiebų ir kiek kekių. Viskas ko man reikia...

3 metais kai bus šiltnamis apnykes ligom ką rinksitės? Hibridus atsparius ligoms, ar šaškes? Humaniškas būdas Hibridai. Sumoki daugiau užsėklas bet lieki humaniškas.
QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 05, 18:58)
O babac kaip artyn pomidorų sėja Upas šast ir vietoj,su savo moksliniais referatais
Nu man senai ir durnai atrodo kad vienas pomidoras su vienu stiebu užims mažiau vietos šiltnamyje, negu vienas su trim stiebais?
O kaip pas jį aukštaūgiai auga nerišami,kaip vijokliai pažeme driekiasi
Ir dar kaip  jis tuos 5-6 derlius iš to pačio šiltnamio gaus,tręšdamas minimaliai,kaip ko gero visos tręšiam,kuo natūralesnėm trąšom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 05 sausio 2014 - 21:42
man ūpo daržininkystė visad mistika ir gerosiomis raganystėm kvepia, nu bet ką- gyveni, mokaisi, ką netingi- pritaikai pas save nukosėjęs mintį- ir ką- nosį užrietęs prieš kaiminką gali vaikščiot ir pasakot visokius navarotus ( gaila, kad mano šniobelis žemyn riestas, neina kelt aukštyn niekaip verysad.gif ). realiai tai ne vieną temą reiktų pavartyt, o kelių metų senumo paskaitinėt- n gerų minčių ir ne tik iš ūpo, ir patarimo negaili ir velnių duoda kai reikia, ir ačiū už tai. kartais gerai gaut pylos, kad įsimintum šį tą. ir ne vien raugų temoj ūpas reiškiasi, jei gerai pamenu- sutikt daug kur galima. ne visi gal savo simpatijas tokiems eksperimentams protingiems jaučia, bet ko neišmanai tuo ir nepasitiki, dažniausiai. Aišku, mes čia sportinio intereso pagautos veislių įvairoves bandom, bet ne auginimo ypatumus, dažniausiai, viena kita kokį eksperimentinį tik turim daigą ar net kelis, tad ką jau daug kalbėt...
foto kalba už save wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 01 05, 22:38)
O kaip jaučiatės šiltnamį kai neina praeiti per pomidorus kurie siekia lubas? Saugot kad nenulaužtumėt? Jaučiat kad ten vietos sočiai? 

na pernai daigus susodinau kazkaip perdem retai- galejau aplink kiekviena pomidora ir leta valsa susokti biggrin.gif ivertinau, kad augt tankiau , kaip sodindavu kitais sezonais - jiems nei kiek netrukde. man irgi...
svarbu per ziema subines-backos neuzsiauginti biggrin.gif
bet siaip gera tema uzdavet: prisiminiau, kad siemet reik uzsiauginti biski daugiau daigu nei pernai.
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Koreguot neleidžia, senos žinutės, dėl to man čia pats nemėgstamiausias forumas.
user posted image
Kekės žingsnis kas 20 cm Marmande
Kartojasi situacija:
1 stiebas 1 kekė nokinama 2,3,4 veda. 5 6 formuojama. O jei rugpjūčio mėnesį viršūne patrumpinsim liks 6 kekės? -2 kekės.
Primenu 3 stiebais 3-4 kekės nokinamos.

Kuo aukščiau nuo žemės tuo temperatūra didesnė, blogas vėdinimas ir puse derliaus nematysit. 30+ ir žiedai nubyra. Lieka vis mažiau užmegztų kekių.
Kas turi automatinius stoglangius gal to ir nepastebi. Bet auginant o plėvele šilumos perteklius bus visada.
Išeitis pietu metu pavėsis, kai saulė kaitina smarkiai. Per pietus gauti dalinį pavėsį.

user posted image
grybiena skaido medžiagas
tai ne sniegas, o grybo teritorija
user posted image
Šalia braškių dar vienas grybas, kuris ruošia maistą ridikams ir braškėms.
user posted image
Žliūgė draugauja su grybais.
Pavasarį skanesnė už salotas nebijo šalnų, daug vitaminų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 05 sausio 2014 - 23:04
QUOTE(Upas @ 2014 01 05, 22:48)

Kuo aukščiau nuo žemės tuo temperatūra didesnė, blogas vėdinimas ir puse derliaus nematysit. 30+ ir žiedai nubyra. Lieka vis mažiau užmegztų kekių.

tai gal nedurnai pernai žemaūgius kad auginau daugumoj g.gif aišku, jei ne maras, derlius būtų galbūt super, bet ir taip buvo pakankamas, sakyčiau. aišku, lapų neliko nieko gan anksti, ir naujų kelių tik keli mezgė, nes maras naujus lapus ir žiedus kaip mat puldavo, neleido šakelėms augti, bet ant apatinių kiek spėjo užmegzt- sočiai buvo. Keli aukštesni išbujojo rudeniop labai. bet man gal tie žemesni vistik arčiau dūšios blush2.gif
Atsakyti
Nu nežinau kad leidžia koreguoti žinutes,tik tam tikrą laiką,ne tris dienas
Mano yra plėvelinis,bet jis turi pagal stogą tarpus,tad ir karštą dieną nebūna labai karšta,gerai vėdinasi,o dar durys yra abiejuose galuose
O apie temperatūrą žinau,specialybė mano su augalais susijusi,tad nesu visai žalia
O jūsų forumas apie pomidorų auginimą merdi,pasidomėjau,nėra jums ten su kuo diskutuot
Atsakyti
Planuose yra dar vienas eksperimentas.
Bulvės labai artimos pomidorams, ligos ir t.t.
Krienai viena iš priemonių sutiprina bulvių atsparuma ligoms, ir skatina vienas kita.
Projektas sodinti šalia pomidorų krienus.
Ir stebėti kaip jie draugauja.
QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 05, 23:03)
tai gal nedurnai pernai žemaūgius kad auginau daugumoj g.gif  aišku, jei ne maras, derlius būtų galbūt super, bet ir taip buvo pakankamas, sakyčiau. aišku, lapų neliko nieko gan anksti, ir naujų kelių tik keli mezgė, nes maras naujus lapus ir žiedus kaip mat puldavo, neleido šakelėms augti, bet ant apatinių kiek spėjo užmegzt- sočiai buvo. Keli aukštesni išbujojo rudeniop labai. bet man gal tie žemesni vistik arčiau dūšios blush2.gif

Papildyta:
Neamačiau tokių šiltnamių, galite įkelti savo šiltnamio konstrukcija į tema apie šiltnamius.
Merdi nes niekam neįdomu, o kas tuom užsiiema nenori dalintis informacija. Komercinė paslaptis. Kopijuoti informacija iš kitur neleidžia sąžinė.
QUOTE(Lady Dy @ 2014 01 05, 23:09)
Nu nežinau kad leidžia koreguoti žinutes,tik tam tikrą laiką,ne tris dienas
Mano yra plėvelinis,bet jis turi pagal stogą tarpus,tad ir karštą dieną nebūna labai karšta,gerai vėdinasi,o dar durys yra abiejuose galuose
O apie temperatūrą žinau,specialybė mano su augalais susijusi,tad nesu visai žalia
O jūsų forumas apie pomidorų auginimą merdi,pasidomėjau,nėra jums ten su kuo diskutuot

Apie valgomus grybus:
Spauskite kainos atsisiūsite.
Galima užsiauginti ir valgomų.
http://www.grybai.za...s.lt/auginimas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 05 sausio 2014 - 23:40
Paskaitykit, o gal jau visos ir matėt čia
Atsakyti
marfa labai vilioja, parašiau ruseliam vieniem, gal susigundytų siųst jei kokia 10 pok. susidarytų, pokelyje 5 sėklos tik g.gif
[/quote]
Tai marfa yra estu psl, kaip tik dabar renka uzsakyma mirksiukas.gif

Ar teisingai mastau, kad auginant pagal Upo technologija pomidorais dziaugsimes trumpa laika, max apie 1.5 men, kol sunoks kekes, o gal ir trumpiau. O auginant aukstaugi turesim pomidoru visa vasara kol deres. Na galima sieti ir ankstesnes, ir velyvesnes veisles.
Gal pasiteisintu taip auginti laukinukus, spetu iki pirmu ruku sunokti ir derlius butu didesnis.

Reik patarimo, pabraiziau du planelius siltnamio. 1variantas- takelis per viduri, is sonu po dvi eiles, tarp eiliu 60cm tarp pomidoru irgi po 60cm. Nuo takelio ir nuo siltnamio sono po 30 cm iki eiliu. Leisciau pomidorus dviems stiebais.
2variantas - du takeliai po 30 cm, tarp takeliu 40 cm, auginciau viena eile pomidoru, tarpai tarp ju 50cm. Is sonu po dvi eiles, tarp eiliu 40cm, tarp pomidoru 50cm. Nuo takelio ir nuo siltnamio sono po 30 cm. Auginciau vienu stiebu.
Kuris variantas patogesnis butu tiek prieziuros, tiek ankstumo prasme pomidorams? 4u.gif
Atsakyti