QUOTE(Laukine_ @ 2013 12 18, 21:56)
iš tikrųjų nesužinosi motyvų, kodėl rinkosi tą profesiją. Gal norėjo įsitikint kuo moterys skiriasi nuo vyrų ar pan?
Nu vyras vis tiek vyras, netgi ginekologų visokių būna.
Bet psichologai - tai su jais gali apie bendražmogiškus dalykus kalbėtis: jausmus, na dar įdomiau gal nei su moterim. Įsivaizduok, vyras skiria visą dėmesį ir gali išsikalbėti viską. Ir tave stengiasi suprasti. Gal net įsimyli truputį ar pan.
Nebent nieko nėra baisiau kaip abejingas ar nejautrus psichologas vyras.
Turiu pažįstamą, kuri studijuoja mediciną. Juos ten kaip ir visur kitur iš pradžių moko bendrai, po kažkiek metų tik reikia pasirinkt konkrečią sritį. Tai gal ir pasirenka, kuri įdomiausia atrodo besimokant. Toji seniau kalbėjo, kad gal norėtų būt patalogo-anatome, pasirodo, visos tos medžiagos dvokia, po to chirurge nepamenu kokios srities (nes tai irgi skirstosi), pasirodo, su moters jėga sunkoka. Kuo dabar galvoja būt nežinau.
Ir exbendradarbės pusdraugę prichologę gan gerai žinau. Esu klausus ar neįtakoja. Sakė, kad VISIŠKAI NE, nes išmoka ir moka atsiriboti, nepriimti asmeniškai ir pan. Tai kad vyras įsimylėtų, išvis, manau, sunkiai įmanomas dalykas. Pacientai tai suprantu, kad gali nesunkiai įsikliopint, nes juk reguliuoja gyvenimą/padeda/palaiko ir t.t.
Ir, manau, nebūtinas jautrumas psichologui.

Kaip kuriam žmogui. Aš, pvz., nepakęsdavau, kaip psichuškėj vienas gyd buvo saldžiabalsis, o gan neretai mane kalbindavo. Nors anas buvo rezidentas dar, tai, matyt, buvo leista mane tyrinėt, nugirdau kartą iš vedėjos po to, kai išėjau iš jo kabineto "va, gali ruoštis baigiamajam egzaminui jau dabar". Prieš tai buvo mane gerokai išklausinėjęs anai girdint. Ir man to ūtiūtiū iš jo kaip ir per daug buvo, nors klausimus, spėju, uždavinėjo taiklius. Ir psichiatrę, kai turiu su kuo palygint, tai pirmąjai galėčiau pasiūlyt tvardytis su tuo menamu jautrumo rodymu. Skirtingiems žmonėms, skirtingos natūros ir šitie tinka.