QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 19:31)
man ir taip daznai galva skauda, tad nesieju to su vaistu vartojimu. Bet pastebejau, kad kai su skrandziu geriau, ir galva maziau skauda. Liezuvis tai lb baltas budavo, kai gerl paumejes, o db ( gydausi jau apie 6 men) nebe toks, kartais isvis rozinis buna, kartais truputi baltas. Jei tik pajuntu, kad rugstys kyla, paziuriu liezuvis baltas pasidaro
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 08 26, 20:08)
Galvos skausmas dar gali buti sukeltas to pacio GERLo, kai vartojamas maistas apvirskintas sugrizta i stemple, ten buna siltoj terpej, bet nevirskinamas, o puna, paskui vel nukeliaves i skrandi gaunasi kaip sugedes maistas, nesviezias, zmogus jauciasi tarsi apsinuodijes:skauda galva arba ji svaigsta, mirga akyse, silpna, kartais prarandama koordinacija(as nebegalejau vairuoti),liezuvis apsivelia baltomis apnasomis. Apsitvarkius sias problemas, visi negalavimai pasibaigia, liezuvis tampa normalus, be baltu, tarsi varske apnasu ir baltu spuogeliu
Dekui, merginos, as papasakosiu savo istorija - ziema visa seima gerem antibiotikus, as ypac ilgai, po ju man liko baltas liezuvis, dukrai taip pat. Maniau, kad pienlige isimete, geriau vaistus, nepadejo, seimos gyd. aiskino kad skrandis, as netikejau ir dar kitu nuo grybo vaistu geriau - nepadejo. Dukrai ismatose rado gryba, bet neisaugino koks jis ir daugiau nebeisaugo

o liezuvis baltas taip ir liko. Pradejo ji eiti i darziuka, pradejo nesvietiskai sirgti, dasikapstem iki LOR o jis itare GERL ir nori jai endoskopija daryti (2.7 metuku), o mano seimos gyd. siule paciai ta malonu tyrima pasidaryti, o as, zinoma, nenoriu, tai prisiprasiau vaistu (omeprozolio) ir pradejus gerti, supratau, kad visgi buvo bedu su skrandziu, tik nurasydavau ir nesukdavau galvos. Bet po 10 dienu gerimo liezuvis vis tiek baltas, turbut mazai laiko praejo. Anksciau bedu su skrandziu galima sakyti nesu turejusi, remuo apart nestumo metu, niekada nezinojau kas yra ir nebuciau susimascius apie GERL. Na o paskutiniu metu ypac rytais papykindavo, po kavos nesmagu pasidarydavo. Maitinuosi tikrai neblogai.
Galva man ir siaip skauda daznai, bet po vaistu is karto ziauriai pradejo skaudeti ir kasdien, sekmadieni nebegeriau ir viskas, is karto sviesiau. Del to noriu pameginti kitus, zarnos ryti nenoriu, o mano seimos gydytoja issikrauste i uzsieni, pakeite i nauja ir kad gauti kazkokia padoria konsultacija, tureciau eiti pas gastro, o lieps zarna ryt