Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 08 26, 19:26)
Nuo GERLo pykinti tikrai gali, juk jei gaunasi apsinuodijimas, kad net galva svaigsta, tai pykina dar dazniau.

kaip man ji issigydyti, jau puse metu vargstu sad.gif man koses ir sriubos netinka, iskart rugstys kyla, visas isbandziau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 18:59)
y
as jau nebesuprantu, ar man cia skrandis nuo nervu, ar nervai nuo skrandzio:/

visos ligos nuo nervu, tik sifilis is meiles biggrin.gif 4u.gif 4u.gif
O jei rimtai, tai tikrai tikrai stresas ir nervukai itempti visas ligas paumina.
AS po omeprozolio kurso, kai ne visi simtomai dingo, man liko gerkles gumulas, dar gavau pagert ir raminamu ax.gif Ir ka...
Po to truputi perkraciau savo mintis ir vertybes, pajutau, kad uzkniso skrandzio skausmas sugrizes, atsibodo kankintis, pabandziau sesta ant tinkamo maisto, ir man padejo bigsmile.gif
Bandykit atsipalaiduot, nesinervinkit. Pabandykit vakarais raminama arbata, kuri nekelia rugsciu 4u.gif
Valgykit kas 2-3 val. ALkanai irgi negalima buti. Sukramtykit viska gerai, arba blenderiuokit 4u.gif

Ai, dar apie duonos skoni pamirsau jau ax.gif
Radau labai tokiu skaniu dziuvesiu, pilno grudo, jie be cukraus, tai as ant ju ir avokada uzsidedu, ir prie sriubytes tinka vietoj duonos, visur. Ir siaip pagrauzt biggrin.gif BEt nerandu nuorodos ju, RIMI tik maciau, svediski, ar norvegiski tokia nemaza pakuote, yra keliu rusiu, ICA prekes zenklo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 26 rugpjūčio 2014 - 20:33
QUOTE(Smilla @ 2014 08 26, 20:29)
visos ligos nuo nervu, tik sifilis is meiles  biggrin.gif  4u.gif  4u.gif
O jei rimtai, tai tikrai tikrai stresas ir nervukai itempti visas ligas paumina.
AS po omeprozolio kurso, kai ne visi simtomai dingo, man liko gerkles gumulas, dar gavau pagert ir raminamu  ax.gif Ir ka...
Po to truputi perkraciau savo mintis ir vertybes, pajutau, kad uzkniso skrandzio skausmas sugrizes, atsibodo kankintis, pabandziau sesta ant tinkamo maisto, ir man padejo  bigsmile.gif
Bandykit atsipalaiduot, nesinervinkit. Pabandykit vakarais raminama arbata, kuri nekelia rugsciu  4u.gif 
Valgykit kas 2-3 val. ALkanai irgi negalima buti. Sukramtykit viska gerai, arba blenderiuokit  4u.gif

Ai, dar apie duonos skoni pamirsau jau  ax.gif
Radau labai tokiu skaniu dziuvesiu, pilno grudo, jie be cukraus, tai as ant ju ir avokada uzsidedu, ir prie sriubytes tinka vietoj duonos, visur. Ir siaip pagrauzt  biggrin.gif BEt nerandu nuorodos ju, RIMI tik maciau, svediski, ar norvegiski tokia nemaza pakuote, yra keliu rusiu, ICA prekes zenklo.

oj tas apie ligas tai geras, prajuokinot biggrin.gif visiskai sutinku smile.gif aciu uz patarimus, bandysiu, nes jau nusibodo taip gyventi. Reikes paieskoti tu duoniuku, nes lb megstu sumustinukus:)
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 19:31)
man ir taip daznai galva skauda, tad nesieju to su vaistu vartojimu. Bet pastebejau, kad kai su skrandziu geriau, ir galva maziau skauda. Liezuvis tai lb baltas budavo, kai gerl paumejes, o db ( gydausi jau apie 6 men) nebe toks, kartais isvis rozinis buna, kartais truputi baltas. Jei tik pajuntu, kad rugstys kyla, paziuriu liezuvis baltas pasidaro

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 08 26, 20:08)
Galvos skausmas dar gali buti sukeltas to pacio GERLo, kai vartojamas maistas apvirskintas sugrizta i stemple, ten buna siltoj terpej, bet nevirskinamas, o puna, paskui vel nukeliaves i skrandi gaunasi kaip sugedes maistas, nesviezias, zmogus jauciasi tarsi apsinuodijes:skauda galva arba ji svaigsta, mirga akyse, silpna, kartais prarandama koordinacija(as nebegalejau vairuoti),liezuvis apsivelia baltomis apnasomis. Apsitvarkius sias problemas, visi negalavimai pasibaigia, liezuvis tampa normalus, be baltu, tarsi varske apnasu ir baltu spuogeliu drinks_cheers.gif

Dekui, merginos, as papasakosiu savo istorija - ziema visa seima gerem antibiotikus, as ypac ilgai, po ju man liko baltas liezuvis, dukrai taip pat. Maniau, kad pienlige isimete, geriau vaistus, nepadejo, seimos gyd. aiskino kad skrandis, as netikejau ir dar kitu nuo grybo vaistu geriau - nepadejo. Dukrai ismatose rado gryba, bet neisaugino koks jis ir daugiau nebeisaugo doh.gif o liezuvis baltas taip ir liko. Pradejo ji eiti i darziuka, pradejo nesvietiskai sirgti, dasikapstem iki LOR o jis itare GERL ir nori jai endoskopija daryti (2.7 metuku), o mano seimos gyd. siule paciai ta malonu tyrima pasidaryti, o as, zinoma, nenoriu, tai prisiprasiau vaistu (omeprozolio) ir pradejus gerti, supratau, kad visgi buvo bedu su skrandziu, tik nurasydavau ir nesukdavau galvos. Bet po 10 dienu gerimo liezuvis vis tiek baltas, turbut mazai laiko praejo. Anksciau bedu su skrandziu galima sakyti nesu turejusi, remuo apart nestumo metu, niekada nezinojau kas yra ir nebuciau susimascius apie GERL. Na o paskutiniu metu ypac rytais papykindavo, po kavos nesmagu pasidarydavo. Maitinuosi tikrai neblogai.

Galva man ir siaip skauda daznai, bet po vaistu is karto ziauriai pradejo skaudeti ir kasdien, sekmadieni nebegeriau ir viskas, is karto sviesiau. Del to noriu pameginti kitus, zarnos ryti nenoriu, o mano seimos gydytoja issikrauste i uzsieni, pakeite i nauja ir kad gauti kazkokia padoria konsultacija, tureciau eiti pas gastro, o lieps zarna ryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 26, 20:44)
Dekui, merginos, as papasakosiu savo istorija - ziema visa seima gerem antibiotikus, as ypac ilgai, po ju man liko baltas liezuvis, dukrai taip pat. Maniau, kad pienlige isimete, geriau vaistus, nepadejo, seimos gyd. aiskino kad skrandis, as netikejau ir dar kitu nuo grybo vaistu geriau - nepadejo. Dukrai ismatose rado gryba, bet neisaugino koks jis ir daugiau nebeisaugo  doh.gif o liezuvis baltas taip ir liko. Pradejo ji eiti i darziuka, pradejo nesvietiskai sirgti, dasikapstem iki LOR o jis itare GERL ir nori jai endoskopija daryti (2.7 metuku), o mano seimos gyd. siule paciai ta malonu tyrima pasidaryti, o as, zinoma, nenoriu, tai prisiprasiau vaistu (omeprozolio) ir pradejus gerti, supratau, kad visgi buvo bedu su skrandziu, tik nurasydavau ir nesukdavau galvos. Bet po 10 dienu gerimo liezuvis vis tiek baltas, turbut mazai laiko praejo. Anksciau bedu su skrandziu galima sakyti nesu turejusi, remuo apart nestumo metu, niekada nezinojau kas yra ir nebuciau susimascius apie GERL. Na o paskutiniu metu ypac rytais papykindavo, po kavos nesmagu pasidarydavo. Maitinuosi tikrai neblogai.

Galva man ir siaip skauda daznai, bet po vaistu is karto ziauriai pradejo skaudeti ir kasdien, sekmadieni nebegeriau ir viskas, is karto sviesiau. Del to noriu pameginti kitus, zarnos ryti nenoriu, o mano seimos gydytoja issikrauste i uzsieni, pakeite i nauja ir kad gauti kazkokia padoria konsultacija, tureciau eiti pas gastro, o lieps zarna ryt  doh.gif

zinokit skrandzio tyrima reiktu pasidaryti, tada bus aisku kas jums yra. Gali buti aktyvi ir bakterija, ja istiria kai daro skrandzio tyrima arba galima ir is kraujo. Gali buti, kad antibiotikai issauke gerl. O del dukrytes tj abejoju, ar jai gerl, maniske metais vyresne, kai pradejo eiti i darzeli, pastebejau, kad liezuvis baltas, bet kai daugiau geria vandenuko isnyksta. Gal jusu mergytei reiktu daugiau skysciu pagerti. Skrandzio tyrimo nebojokit, man jis darytas 3 kartus, tikrai nera taip baisu kaip kiti nupasakoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 21:54)
zinokit skrandzio tyrima reiktu pasidaryti, tada bus aisku kas jums yra. Gali buti aktyvi ir bakterija, ja istiria kai daro skrandzio tyrima arba galima ir is kraujo. Gali buti, kad antibiotikai issauke gerl. O del dukrytes tj abejoju, ar jai gerl, maniske metais vyresne, kai pradejo eiti i darzeli, pastebejau, kad liezuvis baltas, bet kai daugiau geria vandenuko isnyksta. Gal jusu mergytei reiktu daugiau skysciu pagerti. Skrandzio tyrimo nebojokit, man jis darytas 3 kartus, tikrai nera taip baisu kaip kiti nupasakoja smile.gif

Bakterija turiu, zinau is kraujo, matyt tikrai gerumo neprideda, turbut reikia viena karta atkenteti, bet taip negaliu prisiruosti moraliskai.. Dukros gerkle amzinai raudona (kai neserga irgi), LOR sako, kad jai turbut rugstys "nueda" gleivine, ji lieka be apsaugos ir limpa kiekvienas pasitaikes virusas. Dabar jai duodu gastrotuss, nezinau sutapimas ar ne, bet jos nuotaika nerealiai pasitaise, budavo po kiekvieno pietu miego pikta kaip sirse, dabar 95% linksma atsikelia. Ji vandenuka gerai geria, na liezuvis dar geriant antib jai pabaltavo.

Dar is simptomu prisiminiau, kad daznokai rytais jauciuosi "kaip po baliaus", alkoholio jokio bunu negerusi, o jausmas, toks lyg sleikstulys yra, nemoku paaiskinti.
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 18:59)
yra dar lanobax, lanzun, controloc, nolpaza, o vietoj raniberl man geresnis ranitidinas. As visus vaistus isbandzius, tj is visu geriausiai padejo nexium, nors irgi ne kazka biggrin.gif

Visus apziurejau, tai nereceptinis tik Controloc, o Ranitidinas raso receptinis, ar tikrai?
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 26, 21:45)
Visus apziurejau, tai nereceptinis tik Controloc, o Ranitidinas raso receptinis, ar tikrai?

visi jie nereceptiniai, as visus pirkau be recepto smile.gif ir ranitidinas be recepto. jei jums yra bakterija ir rastu skrandyje kazka (gastrita, erozijas ar gerl) tada reiktu antibiotikus dvieju rusiu gerti ir vaistus (pvz omeprazoli), nes vien tik omeprazolis nepades, reikia antibiotiku bakterijai iveikti..kaip gaila dukrytes, tokia maza, o jau ta bjaurybe gerl'a turi sad.gif bandykit lb maista ziureti ka ji valgo, aisku darzelyje niekas nesuziures, duos ka ir visiems vaikuciams doh.gif nebijokit tyrimo, tikrai baika ten, bent jau man, as net nesujudu, tai sesele visada stebisi kaip imanoma taip ramiai isguleti:) reikia nusiteikti, ramiai kvepuoti ir svarbiausia nepanikuoti. istirs ir bus ramu, gal jums nieko nera smile.gif man kai pries tai du kartus dare, nieko nerado, nors pirma karta lb skrandi skaudejo, antra karta rugstys sukilo, lb pykino gal 5d, gal cia ir buvo gerl pradzia g.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 22:56)
visi jie nereceptiniai, as visus pirkau be recepto smile.gif ir ranitidinas be recepto. jei jums yra bakterija ir rastu skrandyje kazka (gastrita, erozijas ar gerl) tada reiktu antibiotikus dvieju rusiu gerti ir vaistus (pvz omeprazoli), nes vien tik omeprazolis nepades, reikia antibiotiku bakterijai iveikti..kaip gaila dukrytes, tokia maza, o jau ta bjaurybe gerl'a turi sad.gif bandykit lb maista ziureti ka ji valgo, aisku darzelyje niekas nesuziures, duos ka ir visiems vaikuciams doh.gif  nebijokit tyrimo, tikrai baika ten, bent jau man, as net nesujudu, tai sesele visada stebisi kaip imanoma taip ramiai isguleti:) reikia nusiteikti, ramiai kvepuoti ir svarbiausia nepanikuoti. istirs ir bus ramu, gal jums nieko nera smile.gif man kai pries tai du kartus dare, nieko nerado, nors pirma karta lb skrandi skaudejo, antra karta rugstys sukilo, lb pykino gal 5d, gal cia ir buvo gerl pradzia  g.gif

Supratau, bandysiu dar i vaistine nueiti, arba ryt omeprozolio isgersiu, ziuresiu kaip ta galva. Maista ji nebloga valgo, mes seimoj toki dietini labiau megstam, troskiniai, liesa, pagrinde viska orkaitej arba troskintuve gaminu. Darzelyje maistas neblogas taip pat. Sako, kad labai daug vaiku turi sita liga ir daznai isauga, nes atseit jiems dar formuojasi skrandukas, bresta. Nezinau kiek tiesos, man taip sake vaiku gastro gydytoja.
Zinau, kad bakterijai reikia antibiotiku, bet negaliu artimiausiu metu ju gerti, nes mano imunitetas labai labai blogas, pries metus labai sunkiai sirgau, labai ilgai atsistatineja 4u.gif Turbut beliks registruotis tyrimui verysad.gif O jie viska is karto mato, ta bakterija irgi?
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 26, 22:02)
Supratau, bandysiu dar i vaistine nueiti, arba ryt omeprozolio isgersiu, ziuresiu kaip ta galva. Maista ji nebloga valgo, mes seimoj toki dietini labiau megstam, troskiniai, liesa, pagrinde viska orkaitej arba troskintuve gaminu. Darzelyje maistas neblogas taip pat. Sako, kad labai daug vaiku turi sita liga ir daznai isauga, nes atseit jiems dar formuojasi skrandukas, bresta. Nezinau kiek tiesos, man taip sake vaiku gastro gydytoja.
Zinau, kad bakterijai reikia antibiotiku, bet negaliu artimiausiu metu ju gerti, nes mano imunitetas labai labai blogas, pries metus labai sunkiai sirgau, labai ilgai atsistatineja  4u.gif Turbut beliks registruotis tyrimui  verysad.gif O jie viska is karto mato, ta bakterija irgi?

jo, viska mato, tik bakterijai reikia nestis testuka, yra vaistinej pirkti, tyrimo metu paima is skrandzio kazka (negaliu pasakyti ka smile.gif ) ir uzlasina nat testuko, tada aisku, ar aktyvi bakterija, ar ne 4u.gif
o del vaiku tai zinokit nenoriu tiketi, nes mes kai augom nepamenu, kad butu tokios ligos vaikams, gal cia nuo musu maisto. o darzelyje paziurekit kiek miltiniu patiekalu duoda (makaronai, skriliai, duona, sausainiai, meduolis ir pan ), tai manau nuo to ir gali buti, gal tiesiog netoleruoja ji tokiu produktu.
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 23:07)
jo, viska mato, tik bakterijai reikia nestis testuka, yra vaistinej pirkti, tyrimo metu paima is skrandzio kazka (negaliu pasakyti ka smile.gif ) ir uzlasina nat testuko, tada aisku, ar aktyvi bakterija, ar ne  4u.gif
o del vaiku tai zinokit nenoriu tiketi, nes mes kai augom nepamenu, kad butu tokios ligos vaikams, gal cia nuo musu maisto. o darzelyje paziurekit kiek miltiniu patiekalu duoda (makaronai, skriliai, duona, sausainiai, meduolis ir pan ), tai manau nuo to ir gali buti, gal tiesiog netoleruoja ji tokiu produktu.

As manau del vaiku kad niekas tiek neziuredavo, normalu buvo, kad darzelinukai serga, na dabar gi irgi normalu. Bet kai ypac lengva nusiusti kitur, padaryti tyrima, tai ir siulo, o realiai itarimas tik nuo raudonos gerkles.

O kaip tikrina ar gliutena is viso toleruoja? Maniske megsta sausainius be priedu.
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 20:34)
kaip man ji issigydyti, jau puse metu vargstu sad.gif man koses ir sriubos netinka, iskart rugstys kyla, visas isbandziau  verysad.gif

O jei pabandyti darzoviu ir mesos troskinius? Plius, blenderiuotus? g.gif
O neatkreipet demesio, nuo ko rugstys nekyla?
Arba cia paumejimas, kada issibalansuoja skrandyje rugsciu ir sarmu pusiausvyra, tada rugstys kyla absoliuciai nuo visko doh.gif Paskui aprimsta ir bent jau rugstys nekyla nuo sau tinkamo produkto.
Jums irgi reikia surasti tinkamus jusu organizmui produktus 4u.gif
Tiesa, prisidedu prie pagyru saltalankio aliejui, geriamam ryte ant tuscio skrandzio. Vat sultys-sukelia rugsti, o aliejus-neutralizuoja, nuramina skrandi thumbup.gif
Ir dar man labai patiko, tiesiog issigelbejimas buna, pajutus, kad ima smaugti ar prasidejus kosulio priepoliui, isgerti borgiomi negazuoto mineralinio. Kitiems skanus Vytautas, na bet man geriau borgiomi drinks_cheers.gif Irgi akyse prasvieseja drinks_cheers.gif
Atsakyti