Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 14:58)
kaip gerai, kad perskaiciau jusu posta, reikes keisti mityba smile.gif o sakykit kuo jus pakeitet duona? kazkaip pripratus ryte valgyti sumustinius  doh.gif  o pieno irgi negalima?

as anksciau negalejau net kefyro gert- na pas mane visas kopleksas buvo - ir su zarnynu problemos, putimai ir pan.
nustojau gerti piena/kefyra. po gero pusmecio, tik sia vasara pradejau vartoti kefyra- ir gerai!

duona nieko nekeiciau... tiesiog nustojau. daug darzoviu ivairiais pavydalais,mesytes, riebaliuko - sviestukas, lasiniai, avokado, grietine
Papildyta:
man beje migrena buvo nuo skrandzio problemu.
ty as visa gyvenima galvojau, kad pykinimas /vemimas ir pan cia neatsiejama migrenos dalis. pradeda skaudet galva, o tada vemiu ir pan.
tik dabar supratau kad uzvalgius kazko netinkancio, kas sureaguoja su mano skrandziu - man sustoja skrandis, pykina, vemiu o tada pareina migrena.
ir kiek kartu buvo kad nuo maisto pradedavo skaudet galva doh.gif
suvalgai akzka nevirskinamo..suleteje apykaita, nepasitustini, viskas puna ten ir galva skauda
Papildyta:
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 26, 22:59)

O kaip tikrina ar gliutena is viso toleruoja? Maniske megsta sausainius be priedu.

nustoti ji valgyti 30 dienu. o tada suvalgyti rieke duonos ar sausainiu.
jei esi alergiska - pasijaus negalavimai su tokiu trenksmu, kad maza nepasirodys.
jei ne-lucky you smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 27 rugpjūčio 2014 - 09:17
QUOTE(jaicy @ 2014 08 27, 10:23)
nustoti ji valgyti 30 dienu. o tada suvalgyti rieke  duonos ar sausainiu.
jei esi alergiska - pasijaus negalavimai su tokiu trenksmu, kad maza nepasirodys.

O kito budo nera? Is kraujo ar dar kazkaip?
Su migrena ir as kovoju, niekada nesiejau su maistu isskyrus viena karta isgeriau starbuckso kavos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 26, 21:38)
oj tas apie ligas tai geras, prajuokinot biggrin.gif visiskai sutinku smile.gif aciu uz patarimus, bandysiu, nes jau nusibodo taip gyventi. Reikes paieskoti tu duoniuku, nes lb megstu sumustinukus:)

user posted image Nufotkinau smile.gif Pas mane darbe stalciuj visada jie yra. Beje, salia rasite ir kitokiu, ir pasaldintu truputi, bet skaitykite, kad butu pilno grudo 4u.gif Nes vieni pilno, kiti ne. Kaina, beje nemaza, apie 5 Lt pakuote, bet mes, GERLininkai turime maitintis kokybisku maistu.

QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 26, 21:44)
, nenoriu, tai prisiprasiau vaistu (omeprozolio) ir pradejus gerti, supratau, kad visgi buvo bedu su skrandziu, tik nurasydavau ir nesukdavau galvos.  Na o paskutiniu metu ypac rytais papykindavo, po kavos nesmagu pasidarydavo. Maitinuosi tikrai neblogai.

Visu pirma meskit gert kava. Visiskai. Ji kelia rugstis. 4u.gif Ir arbatos ne visos tinka.
Antra- jei geriat vaistus ir valgot bet ka, manau neverta gert vaistu smile.gif

As tai patarciau nesinuodyt vaistais, o reguliuoti mityba. Omeprozoliais sukelia vėži, ilgai naudojant. Na, kiek kursas - du menesiai. O kas toliau?????? Negersit visa gyvenima. REikia keist poziuri i save, save myleti ir nekisti bet kokio Š.. i skrandi ax.gif 4u.gif Mes juk ne šiukšlių dėžės, ar ne?

Dėl vaikučio ligos tai labai nefaina - jiems sunku pasakyti, kad negalima sokolado ar dar kazko skanaus... Beje, ir valgyt, nei gert net vandens nerekomenduojama 3 val pries valgi. Tas pats ir vaikams. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Del bakterijos - man kai rijau zaran ja rado, bet nebutinai yra gydoma antibais. Gydytoja mano pasiule pirma pabandyti pasalinti skrandzio rugstine terpe maistu, tada bakterija netures kuo misti ir gyvuoti ir pati pasisalins. Nezinau, ar dar beturiu ja, bet antibu negeriau, tik maista prisiziuriu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 08 27, 06:19)
O jei pabandyti darzoviu ir mesos troskinius? Plius, blenderiuotus? g.gif
O neatkreipet demesio, nuo ko rugstys nekyla?
Arba cia paumejimas, kada issibalansuoja skrandyje rugsciu ir sarmu pusiausvyra, tada rugstys kyla absoliuciai nuo visko doh.gif Paskui aprimsta ir bent jau rugstys nekyla nuo sau tinkamo produkto.
Jums irgi reikia surasti tinkamus jusu organizmui produktus 4u.gif
Tiesa, prisidedu prie pagyru saltalankio aliejui, geriamam ryte ant tuscio skrandzio. Vat sultys-sukelia rugsti, o aliejus-neutralizuoja, nuramina skrandi thumbup.gif
Ir dar man labai patiko, tiesiog issigelbejimas buna, pajutus, kad ima smaugti ar prasidejus kosulio priepoliui, isgerti borgiomi negazuoto mineralinio. Kitiems skanus Vytautas, na bet man geriau borgiomi drinks_cheers.gif Irgi akyse prasvieseja drinks_cheers.gif

troskiniai tinka smile.gif reikes nuo siandien grieztai uzsiimti mitybos keitimu. kyla tai nuo miltiniu, kosiu, sriubu. o saltalankiu alieju geriau, pradzioj lb gerai buvo, o paskui nuo jo pradejo rugstys kilti blink.gif borjomi geriau, padejo thumbup.gif

QUOTE(Smilla @ 2014 08 27, 10:03)
user posted image Nufotkinau smile.gif Pas mane darbe stalciuj visada jie yra. Beje, salia rasite ir kitokiu, ir pasaldintu truputi, bet skaitykite, kad butu pilno grudo  4u.gif Nes vieni pilno, kiti ne. Kaina, beje nemaza, apie 5 Lt pakuote, bet mes, GERLininkai turime maitintis kokybisku maistu.
Visu pirma meskit gert kava. Visiskai. Ji kelia rugstis.  4u.gif Ir arbatos ne visos tinka.

As tai patarciau nesinuodyt vaistais, o reguliuoti mityba. Omeprozoliais sukelia vėži, ilgai naudojant. Na, kiek kursas - du menesiai. O kas toliau?????? Negersit visa gyvenima. REikia keist poziuri i save, save myleti ir nekisti bet kokio Š.. i skrandi  ax.gif  4u.gif Mes juk ne šiukšlių dėžės, ar ne?

Dėl vaikučio ligos tai labai nefaina - jiems sunku pasakyti, kad negalima sokolado ar dar kazko skanaus... Beje, ir valgyt, nei gert net vandens nerekomenduojama 3 val pries valgi. Tas pats ir vaikams. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Del bakterijos - man kai rijau zaran ja rado, bet nebutinai yra gydoma antibais. Gydytoja mano pasiule pirma pabandyti pasalinti skrandzio rugstine terpe maistu, tada bakterija netures kuo misti ir gyvuoti ir pati pasisalins. Nezinau, ar dar beturiu ja, bet antibu negeriau, tik maista prisiziuriu.

lb pritariu del vaistu, as jau gal puse metu geriu ir nera rezultato doh.gif jus gal galetumet parasyti savo dienos meniu, ka valgete, kai GERL'u sirgote, jei nesunku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 08 27, 09:23)
as anksciau negalejau net kefyro gert- na pas mane visas kopleksas buvo  - ir su zarnynu problemos, putimai ir pan.
nustojau gerti piena/kefyra. po gero pusmecio, tik sia vasara pradejau vartoti kefyra- ir gerai!

duona nieko nekeiciau... tiesiog nustojau. daug darzoviu ivairiais pavydalais,mesytes, riebaliuko - sviestukas, lasiniai, avokado, grietine
Papildyta:
man beje migrena buvo nuo skrandzio problemu.
ty as visa gyvenima galvojau, kad pykinimas /vemimas ir pan cia neatsiejama migrenos dalis. pradeda skaudet galva, o tada vemiu ir pan.
tik dabar supratau kad uzvalgius kazko netinkancio, kas sureaguoja su mano skrandziu - man sustoja skrandis, pykina, vemiu o tada pareina migrena.
ir kiek kartu buvo kad nuo maisto pradedavo skaudet galva doh.gif
suvalgai akzka nevirskinamo..suleteje apykaita, nepasitustini, viskas puna ten ir galva skauda
Papildyta:
nustoti ji valgyti 30 dienu. o tada suvalgyti rieke  duonos ar sausainiu.

aciu Jums, bandysiu ir as 4u.gif man irgi yra migrena, bet pastebejau, kai prasideda su skrandziu bedos, islenda ir migrena. kai su skrandziu viskas ok, ir galvos neskauda. sieju viska su netinkamu maistu. viskas, nuo snd jokios duonos, suvalgiau pusryciams grudetos varskes be nieko.

aj o del kavos, as geriu viena ar du puodelius latte (i aparata dedu lavazza kava), tai zinokit man ji rugsciu nekelia, o va arbatos visos kelia, isskyrus ramuneliu ir medetku

Smilla, aciu uz duoniuku foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 27, 09:39)
O kito budo nera? Is kraujo ar dar kazkaip?
Su migrena ir as kovoju, niekada nesiejau su maistu isskyrus viena karta isgeriau starbuckso kavos  doh.gif

gal daktarai ir daro kokius tyrimus... net nezinau. nebepasitikiu daktarais.
as visa gyvenima - nuo 9 riu kankinuosi su migrena, patikekit, praejo metai kaip pakeiciau mityba , o priepuoli gal turejau 2 kartus..

Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2014 08 27, 10:03)
GERLininkai turime maitintis kokybisku maistu.
Visu pirma meskit gert kava. Visiskai. Ji kelia rugstis.  4u.gif Ir arbatos ne visos tinka.

As tai patarciau nesinuodyt vaistais, o reguliuoti mityba.

oj kaip gerai pasakyta! 4u.gif
manau kiekvienas kuris rupinasi savo sveikata(arba t iksliau kuris turi rimtu negalavimu, kurie nuodija jo gyvenima) pamasto apie tai ir pradeda kokybiskai maitintis.
sveikas zmogus nesupras, kodel turi atsisakyti spurgos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 27 rugpjūčio 2014 - 15:24
QUOTE(Smilla @ 2014 08 27, 11:03)
[url=http://www.part.lt/perziuraNufotkinau smile.gif Pas mane darbe stalciuj visada jie yra. Beje, salia rasite ir kitokiu, ir pasaldintu truputi, bet skaitykite, kad butu pilno grudo  4u.gif Nes vieni pilno, kiti ne. Kaina, beje nemaza, apie 5 Lt pakuote, bet mes, GERLininkai turime maitintis kokybisku maistu.

As tai patarciau nesinuodyt vaistais, o reguliuoti mityba. Omeprozoliais sukelia vėži, ilgai naudojant. Na, kiek kursas - du menesiai. O kas toliau?????? Negersit visa gyvenima. REikia keist poziuri i save, save myleti ir nekisti bet kokio Š.. i skrandi  ax.gif  4u.gif Mes juk ne šiukšlių dėžės, ar ne?

Dėl vaikučio ligos tai labai nefaina - jiems sunku pasakyti, kad negalima sokolado ar dar kazko skanaus... Beje, ir valgyt, nei gert net vandens nerekomenduojama 3 val pries valgi. Tas pats ir vaikams. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Normali ta mano mityba, apart kavos, kurios kibirais irgi negeriu. Jau paraset lyg as buciau sakius, kad valgau cipsus, kola, aliejuj virta maista doh.gif Net negaliu pasakyti kokie produktai man netinka, nes rugstys nekyla, jei ne baltas liezuvis iki siol buciau nekreipus demesio i kitus simptomus. Jau uzsirasiau tyrimui.
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 08 27, 16:24)
gal daktarai ir daro kokius tyrimus... net nezinau. nebepasitikiu daktarais.
as visa gyvenima - nuo 9 riu kankinuosi su migrena, patikekit, praejo metai kaip pakeiciau mityba , o priepuoli gal turejau 2 kartus..

Man migrena issauke kontraceptikai, visada siejau su ciklu, o ir jei menkiausiai susinervinu, is karto skauda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Extraordinary: 27 rugpjūčio 2014 - 21:29
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 27, 22:29)
Normali ta mano mityba, apart kavos, kurios kibirais irgi negeriu. Jau paraset lyg as buciau sakius, kad valgau cipsus, kola, aliejuj virta maista  doh.gif Net negaliu pasakyti kokie produktai man netinka, nes rugstys nekyla, jei ne baltas liezuvis iki siol buciau nekreipus demesio i kitus simptomus. Jau uzsirasiau tyrimui.

Pykti nereikia mirksiukas.gif Visos cia nepamena, kaip atrodo nei cipsai, nei cola, nei aliejuje virtas maistas. drinks_cheers.gif Obettaciau. Normalus maistas-tai ne tas pats, kas sveikas maistas. drinks_cheers.gif Visos mes cia maitinames normaliu maistu biggrin.gif Uz tai ir rezultatai-GERLas. O GERLui iveikti reikia SVEIKO maisto. Geriausias sveiko maisto pavyzdys-ligonines maistas. biggrin.gif
Ar jus maitinates ligonines maistu? 4u.gif Ne? Tada sveiki prisijunge prie gerlininku burio 4u.gif
P.S. jei problema tik baltas liezuvis-tai gali buti ir ne gerlas, o sutrikusi kepenu veikla. Galbut jus esate dar tik savo ligos paieskose.
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 27, 11:31)
jus gal galetumet parasyti savo dienos meniu, ka valgete, kai GERL'u sirgote, jei nesunku 4u.gif

aj o del kavos, as geriu viena ar du puodelius latte (i aparata dedu lavazza kava), tai zinokit man ji rugsciu nekelia, o va arbatos visos kelia, isskyrus ramuneliu ir medetku

Jo, ir as girdejus, kad zmones suranda kavos rusis, netgi vyno rusi, kuri nekelia rugsciu biggrin.gif
Del tos kavos, tai man irgi problema, nes pastoviai turiu zema spaudima, tai su kava neleidzia kelt daktarai, del GERL ir odos problemu (dermatitu), o arbatos tokios poveikio man nesuteikia ax.gif

O del meniu, tai anskciau valgiau pusryciams sumustinius su suriu. Tai dabar pamirsau juos, pusryciams valgau ir per paumejima ypac uzplikau avizu dribsniu pilno grudo ir idedu du saukstelius semenu seklu, ziupsneli druskos. Kai noriu saldumo, dedu i kose banano. Tai tokie pusryciai kasdiena - kose smile.gif Kartais grikiu uzplikau.
Pietums valgiau grikius su agurku zaliu, ir puse saukstelio sviesto, kad bent koks skonis butu, ivairiu prieskoniniu zoleliu.
DAr kokios krutineles, ar jautienos liesos gabaliuka. Darzoves tik tokios, kur leidziama pagal sarasa.
Vakarienei jau nepamenu ka per paumejima g.gif
Zodziu, kai visai blogai buvo, tai praktiskai ant avizu, grikiu ir ryziu, agurkas, salotos zalios, bananai, daug vandens, liesa mesa (paukstiena, jautiena). Kiauliena visai netinka man.
Is vaisiu megstu obuolius, kriauses, tai neatsisakiau, tik nulupu odele, valgau persikus, nektarinus, kivius. Visiskai nevalgau citrusiniu.

QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 27, 22:29)
Normali ta mano mityba, apart kavos, kurios kibirais irgi negeriu. Jau paraset lyg as buciau sakius, kad valgau cipsus, kola, aliejuj virta maista  doh.gif Net negaliu pasakyti kokie produktai man netinka, nes rugstys nekyla, jei ne baltas liezuvis iki siol buciau nekreipus demesio i kitus simptomus. Jau uzsirasiau tyrimui.

Tai kad zinokit ir man labai nekyla rugstys, nebent jau kokiam baliuj sudalyvauju. Pagrinde kosulys, gumulas gerklej, o jei visai apsileidziu, tai ir skrandzio skausmai.
Nereikia pykti, as tik dalinuosi patirtimi. O jus atsirinkit, kas jums tinka, o kas ne.
Beje, buna, kad ir alaus isgeriu, ir cipsu suvalgau - bet jau zinau, kad ryte bus blogai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 28 rugpjūčio 2014 - 08:53
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 27, 21:29)
jei ne baltas liezuvis iki siol buciau nekreipus demesio i kitus simptomus. Jau uzsirasiau tyrimui.
Papildyta:

Man migrena issauke kontraceptikai, visada siejau su ciklu, o ir jei menkiausiai susinervinu, is karto skauda.

baltas liezuvis dar gali reiksti candida

man rigi stresas kiso koja.
dabar nepaskayciau kad jo maziau, bet.. gal pavyksta nekreiipti i ji demesio.tikrai sveikatos jis neprideda!
Papildyta:
o kaip jums kiausiniai? skystai virsti, kiausiniene?
irgi netinka?
mano pusryciai jau metus laiko tokie.
o kaip salotos - agurkas/pomidoras/ krapai - daug daug grietines?

Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 28, 09:57)
o kaip jums kiausiniai? skystai virsti, kiausiniene?
irgi netinka?
mano pusryciai jau metus laiko tokie.
o kaip salotos - agurkas/pomidoras/ krapai - daug  daug grietines?

Man vasara keptas kiausinis ir salotos su grietine buvo megiamiausias patiekalas biggrin.gif Nebuvo po ju labai gerai, bet ir nebuvo labai blogai.
Atsakyti
Sveikos,
Ilga laika kankinausi gastritu, tik po ilgo laiko supratau kad man netinka grudai, jokiu kosiu ir miltiniu patiekalu negaliu valgyti. Ko gero, esu alergiska gliutenui.
Atsakyti
Panos, as tai nepykstu, bet gi jei geriu kava tai nelaikau kad nebemyliu saves ir mano organizmas siuksliu kibiras, nereikia dramatizuot.

Man normalus maistas tolygu sveikam maistui, valgau troskinta, be riebalu, liesa ir subalansuota maista. Palyginus ka valgo aplinkiniai tai musu maistas jiems turbut dietinis skaitosi. O ligoniniu maistas yra absoliutus jovalas, nematau per kur jis sveikas, saldi arbata, kakava, desreles, jei troskinys tai mesos 10 gramu, visa kita istize bulves, kur jau turbut 50 kartu persildyta ir maisto vertes nera. Dar meduoli uzkandziui gali gauti. Nebent jus gulejote kokioj geresnej ligoninej smile.gif

Candida gydziausi ir tyriausi, gydymas nepadejo, tyrimas neparode, kiek domejaus tyrimas sunkiai pagauna candida. Kepenys sveikos, visi fermentai normoj.

Na uz poros savaiciu bus aisku. Paskutines dvi dienas visai jokiu vaistu negeriau, jauciuos visiskai normaliai.

Skaiciau, kad gerl yra labai daznai nuo per mazo rugstingumo, o ne del per didelio, ar darant endoskopija jie mato koks tas rugstingumas?
Atsakyti