Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(*vandene* @ 2014 08 28, 12:12)
Sveikos,
Ilga laika kankinausi gastritu, tik po ilgo laiko supratau kad man netinka grudai, jokiu kosiu ir miltiniu patiekalu negaliu valgyti. Ko gero, esu alergiska gliutenui.

sveikinu kad suzinojai tai laiku! 4u.gif
kaip dabar savijauta?
Papildyta:
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 28, 13:05)

Skaiciau, kad gerl yra labai daznai nuo per mazo rugstingumo, o ne del per didelio, ar darant endoskopija jie mato koks tas rugstingumas?

aisku kad ne.

Papildyta:
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 27, 10:31)
viskas, nuo snd jokios duonos, suvalgiau pusryciams grudetos varskes be nieko.

aj o del kavos, as geriu viena ar du puodelius latte (i aparata dedu lavazza kava), tai zinokit man ji rugsciu nekelia, o va arbatos visos kelia, isskyrus ramuneliu ir medetku

Smilla, aciu uz duoniuku foto 4u.gif

zoleliu arbatos yra gerai.
kava- net nezinau, man keldavo rugsti. as jos nebegeriu.

o pusryciams siulyciau dar uzkrauti grietines prie varskes. arba koki avokada suvalgyti.
apskritai vien baltymus nepatartina valgyti, nes mum ji sunkiai virskinama - geriau baltymus su riebalu valgyti. ir apskritai nepiktanudziauti baltymais - apkraunami inkstai ilgainiui. gali kauptis akmenys(tuos irgi turejau..)
ko ti ka s neturejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 28, 14:45)
Papildyta:
aisku kad ne.

Jeigu paima megini bakterijai, tai gal ir koki ph nustato, turbut ne raketu mokslas..
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 08 28, 14:28)
Jeigu paima megini bakterijai, tai gal ir koki ph nustato, turbut ne raketu mokslas..

gal. man apie tai nieko nesake.
is viso, kur jus kreipetes del sito? nes poliklinikose tai toks atsainus darbas...
del visko reik kovot, prasyt.
arba jau kreiptis i aukstesnes insititucijas..
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 28, 16:03)
gal. man apie tai nieko nesake.
is viso, kur jus kreipetes del sito? nes poliklinikose tai toks atsainus darbas...
del  visko reik kovot, prasyt.
arba jau kreiptis i aukstesnes insititucijas..

Paskaiciau, kad nera taip paprasta, galima buitiniu metodu su soda nusistatyt, tik kazin kiek tikslu. As i santariskes uzsirasiau kartu su dukra.
Atsakyti
sveikos, padėkit prašau, nes jau nebežinau ko griebtis - 5 sav. nėštumo ir nežmoniškas rėmuo, ką daryt? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(PO @ 2014 08 28, 20:04)
sveikos, padėkit prašau, nes jau nebežinau ko griebtis - 5 sav. nėštumo ir nežmoniškas rėmuo, ką daryt? blink.gif

jums tik borjomi mineralinis, nugazuotas galetu palengvint situacija... Man rodos per nestuma gerlas paumeja 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PO @ 2014 08 28, 20:04)

Man per nestuma tik borjomi padedavo ir kazkodel labai stebuklingai veike kasnis snikerio biggrin.gif
Atsakyti
Dziaugiausi, kad simptonu nebuvo kokie 4 men., bet tik po atostogu i darba, tai jau pirma diena kai trenke doh.gif Ech, ir kaip su tuo kasdieniu darbiniu stresu kovoti... verysad.gif bent jau, kad tas stresas nors kiek atsipirktu...
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 28, 13:45)

o pusryciams siulyciau dar uzkrauti grietines prie varskes. arba koki avokada suvalgyti.
apskritai vien baltymus nepatartina valgyti, nes mum ji sunkiai virskinama - geriau baltymus su riebalu valgyti. ir apskritai nepiktanudziauti baltymais - apkraunami inkstai ilgainiui. gali kauptis akmenys(tuos irgi turejau..)
ko ti ka s neturejau  doh.gif

Kažkaip nelogiška dėl baltymo, painioji virškinimą su įsisavinimu. Kai prie baltymo pridėsi riebalų daugumai Ger'lininkų visai skrandis gali sustoti ir šiaip daug žmonių su riebalais sunkiai dorojasi.
Na, o įsisavinimas medžiagų apykaitoje, energija - taip, riebalai labai reikalingi.

Jaicy daliniesi savo sėkminga patirtimi, pereinant prie paleo mitybos, tau pasisekė kad suvaldei savo bėdas.
Nedaug žmonių domisi mityba, kai kas net košes laiko sveiku maistu, tad tavęs gali nesuprasti...
Bet GERL sergančių būrelyje gyvenam kompromisais - geriam vaistus, turim įvairių virškinimo problemų, bijau kad taip jau tiesiai mestis ant mėso ir riebalų žmonės gali sau pasikenkti, o ypač kai papus baltymas prie mažos skrandžio rūgšties ar pradės pykinti nuo riebalų. Tada žmonės pasidarys išvadą, kad medikai teisūs ir lašiniai blogis biggrin.gif
Aš pati už mėsas ir riebalus, nes gydydama Gerl pusmetį su košytėm nusivažiavau iki svaigimo, energijos nebuvimo, burnos gleivinės išopėjimo. Gražinau į racioną šoninę, sprandinę, nors skausmai lyginnat su košių periodu sumažėjo nedaug, nors žmogum jaučiuosi, apgydžiau burną...

Manau tegul žmonės patys ieško, kaip subalansuoti mitybą, kaip nenusivažiuoti su vaistais ir neužkibti ant jų visam gyvenimui....
Tie, kas turi bėdų su žarnynais ir GERL sukelia būtent jos, tiems paleo yra išsigelbėjimas (tikslaiu palaipsnis perėjimas su įv. virškinimo fermentais).
Tie, kam GERL yra netipinis, tiksliau jį sukelia dažniau nervų ar hormonų sistemų išsiderinimas, paleo gali simptomus pašvelninti, bet neišgelbėti, kaip mano atveju.

Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 08 28, 14:45)
sveikinu kad suzinojai tai  laiku!  4u.gif
kaip dabar savijauta?

Savijauta visaip buna, nes kartais susigriesiju su kosem. Bet riebalu negaliu vartoti, nes man visai ju nevirskina.
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2014 09 04, 08:20)
Kažkaip nelogiška dėl baltymo, painioji virškinimą su įsisavinimu. Kai prie baltymo pridėsi riebalų daugumai Ger'lininkų visai skrandis gali sustoti ir šiaip daug žmonių su riebalais sunkiai dorojasi.
Na, o įsisavinimas medžiagų apykaitoje, energija - taip, riebalai labai reikalingi.

Jaicy daliniesi savo sėkminga patirtimi, pereinant prie paleo mitybos, tau pasisekė kad suvaldei savo bėdas.
Nedaug žmonių domisi mityba, kai kas net košes laiko sveiku maistu, tad tavęs gali nesuprasti...
Bet GERL sergančių būrelyje gyvenam kompromisais - geriam vaistus, turim įvairių virškinimo problemų, bijau kad taip jau tiesiai mestis ant mėso ir riebalų žmonės gali sau pasikenkti, o ypač kai papus baltymas prie mažos skrandžio rūgšties ar pradės pykinti nuo riebalų. Tada žmonės pasidarys išvadą, kad medikai teisūs ir lašiniai blogis biggrin.gif
Aš pati už mėsas ir riebalus, nes gydydama Gerl pusmetį su košytėm nusivažiavau iki svaigimo, energijos nebuvimo, burnos gleivinės išopėjimo. Gražinau į racioną šoninę, sprandinę, nors skausmai  lyginnat su košių periodu sumažėjo nedaug, nors žmogum jaučiuosi, apgydžiau burną...
Manau tegul žmonės patys ieško, kaip subalansuoti mitybą, kaip nenusivažiuoti su vaistais ir neužkibti ant jų visam gyvenimui....
Tie, kas turi bėdų su žarnynais ir GERL sukelia būtent jos, tiems paleo yra išsigelbėjimas (tikslaiu palaipsnis perėjimas su įv. virškinimo fermentais).
Tie, kam GERL yra netipinis, tiksliau jį sukelia dažniau nervų ar hormonų sistemų  išsiderinimas, paleo gali simptomus pašvelninti, bet neišgelbėti, kaip mano atveju.

o kokios jusu GERL atsiradimo priezastys ir kaip gydetes? Ar dabar geriat vaistus?
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 09 04, 18:38)
o kokios jusu GERL atsiradimo priezastys ir kaip gydetes? Ar dabar geriat vaistus?

Priežastis 100 proc turbūt sunku nustatyti, kaip dabar suprantu simptomų turėjau nuo vaikystės (chroniškos slogos su sausu kosuliu, kimimai, skaudanti gerklė - prasidedant paauglystei virš metų atsikeldavau su raudona ir skaudančia, paskui sunkūs nėštumai su pilvo tonusu). Bet kai suėjus 40 po visos žiemos pūliavimo ir skrepliavimo pradėjo maust po šonkauliais, pasitikrinau Kauno klinikose, man rado nedideles erozijas ir išvaržą, pasakė, kad priežastis - lygiųjų raumenų disfunkcija.
Pagal anatomiją stemples didelę dalį sudaro lygieji raumenys, atsakingi už teisingą rijimą, rauko užsidarymą ir kt. funkcijas. Nuolatinis įtempimas sukelia erozijas ir išvar-žą. JOKS ČIA NE PER DIDELIS RŪGŠTINGUMAS.

Deja, kokios tų raumenų disfunkcijos priežastys, niekas nežino. Rašoma, kad gali būti vegetatyvinės nervų sistemos išsibalansavimas, hormonų sistema (todėl pykina pradžioje nėštumo).

Aš susirgau po trečio gimdymo silpnais simptomai, o stipriai - iškart nutraukus žindymą. Darau išvadą, kad turėjau silpną vietą ir pakirto hormonai, stresas, mat kokia 10 metų gyvenau žvėrišku ritmu.

Deja, jau pusantrų metų kankinuosi su įv. skausmais, pageriu Zulbex'ą, mat jį traktuoju ne kaip gydantį, o nuskausminantį. Užsiimu visokiom raminančiom praktikom, bet argi pakeisti temperamentą? Kad ir kaip protingai prirašiau, negaliu pasigirti išgijimu schmoll.gif

Atsakyti