Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(*vandene* @ 2014 09 12, 20:43)
Kada paskutini karta tyreisi? Gal esi jautri ar stresuoji?

tyriausi geguzes men. Del jautrumo, tj jo, lb imu viska i galva
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2014 09 12, 17:49)
Gydytojai mano psichosomatika man. Netiki kad laukais nelakstau, t.y. Nesinervuoju ir nestresuoju isskyrus del ligos ir siaip net per skausmus moku gyvenimu dziaugtis....
Bet ntrukus vaziuoju i klinikas naujai tirtis- pries gerus metus zarna rijau kai dar ne taip skaudejo, tada tik silpnai maude. Visos bedos prasidejo po rijimo ir pradejus gerti vaistus.

O helikobakteri tyret? Zinau, kad kitiems si bakterija ziaurius skausmus duoda, o daktarai ligu neranda. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 13, 18:57)
O helikobakteri tyret? Zinau, kad kitiems si bakterija ziaurius skausmus duoda, o daktarai ligu neranda. doh.gif

Tap, tik prasidejus pernai ir siemet kovą. Is kraujo Endemike. Nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 09 13, 08:11)
tyriausi geguzes men. Del jautrumo, tj jo, lb imu viska i galva

Tai ka gali tyrimo metu rasti prie tokiu kaip tavo simptomu?
Mano gydytoja sak o, kad geriant vaistus eroziju negali buti ir daznai skausmu intensyvumas atvirkscias stemples pakenkimams. Turbut mane nori paguosti:)
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2014 09 12, 17:49)
Gydytojai mano psichosomatika man. Netiki kad laukais nelakstau, t.y. Nesinervuoju ir nestresuoju isskyrus del ligos ir siaip net per skausmus moku gyvenimu dziaugtis....
Bet ntrukus vaziuoju i klinikas naujai tirtis- pries gerus metus zarna rijau kai dar ne taip skaudejo, tada tik silpnai maude. Visos bedos prasidejo po rijimo ir pradejus gerti vaistus.

Klausykit, o jus krutines lastos KT nedaret? g.gif Jei skrandyje nera pazeidimu, nera helikobakterio, laikotes dietu, o jums skauda-tai gal problema visai ne skrandyje? g.gif
Prisimenu viena sena ivyki: pusbrolis visa gyvenima skundesi sirdimi, ja gyde, nes pastoviai skaudejo. O mire nuo skrandzio vezio doh.gif Mat daktarai NE KARTO nepasiule jam KT padaryti ir patikrinti kitus organus. Tik po skrodimo suzinojom, kad mire ne nuo infarkto, kad sirdis jo is viso be galo sveika buvo doh.gif
Tai ir jums gal panasiai? Tiriates skrandi, o beda gal gali buti kitur?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 15, 06:51)
Klausykit, o jus krutines lastos KT nedaret? g.gif Jei skrandyje nera pazeidimu, nera helikobakterio, laikotes dietu, o jums skauda-tai gal problema visai ne skrandyje? g.gif
Prisimenu viena sena ivyki: pusbrolis visa gyvenima skundesi sirdimi, ja gyde, nes pastoviai skaudejo. O mire nuo skrandzio vezio doh.gif Mat daktarai NE KARTO nepasiule jam KT padaryti ir patikrinti kitus organus. Tik po skrodimo suzinojom, kad mire ne nuo infarkto, kad sirdis jo is viso be galo sveika buvo doh.gif

Kažkuriam poste klausiau, ar kas nedarė Magn. rezonanso, nes tomografija yra be galo kenkiantis tyrimas. įdomu, kiek gali grybe ji kainuoti, nes čia bus kompleksinis - skrandis, stemplė, gal dvylikapirštė, širdis ir .t.t.

Taip, planuoju dar kartą tirtis, bet pirma skrandį, nes nuo pernai daug laiko praėjo, ir tos buvę nedidelės erozijos galėjo nežinia į ką pavirsti, nepaisant vaistų ir dietų...
Tikiu ta lygiųjų raumenų disfunkcijos teorija nors ir priežastis neaiški.

Man iš pat pradžių darė plaučių rentgeną, kada dar nebuvo aišku, kas darosi, - tai nieko nerado. Kardiogramą taip pat ir šiaip man atrodo kad širdis sveika.
Paskui, radus erozijas niekas toliau į kitus organus apart virškinimo ir nesigilino (pas Lor buvau taip pat), juolab, kad simptomai labai aiškūs, kai kas nuo vaikystės ir panašius simptomus, ne tokius skausmingus turi brolis.

Spalį turėčiau gauti rezultatus, jei nebus tragiški, parašysiu, jei ne - negąsdinsiu kitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loba2013: 15 rugsėjo 2014 - 08:11
QUOTE(Loba2013 @ 2014 09 15, 09:10)
Kažkuriam poste klausiau, ar kas nedarė Magn. rezonanso, nes tomografija yra be galo kenkiantis tyrimas. įdomu, kiek gali grybe ji kainuoti, nes čia bus kompleksinis - skrandis, stemplė, gal dvylikapirštė, širdis ir .t.t.

KT-kenkiantis tyrimas, bet tikslus, kas liecia vidaus minkstuosius organus 4u.gif MRT tikslus, jei norima tirti kaulus(stubura, sonkaulius), bet neparodys vidaus organu pakitimu. 4u.gif
Tevui onkologine liga, tai jau daktarai isaiskino, kuo skiriasi KT ir MRT. drinks_cheers.gif
Sakykim, jei jums yra kokia isvarza i diafragma, tai nemirtina, nekenksminga, bet gyvensit pastoviam skausme, o gydymas ir dietos neduos jokio rezultato, nei gastroskopija, nei MRT neparodys jos schmoll.gif
Atsakyti
Dar pagalvojau, o pilvo echoskopija daret?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 15, 10:44)
Dar pagalvojau, o pilvo echoskopija daret?

Taip, prieš metus, kai jau viską skaudėjo pakankamai.
Beveik idealu, na nedidelė cistelė kepenyse, dėl kurios sakė neverta jaudintis. Jaučiu ir kad riebalus virškina, kažkada jaunystėj žalioj nuo poros šaukštų grietinės pykindavo.

Išvarža pas mane antro laipsnio buvo, pasak gastro "gana didelė", ir tai, kai mažai skaudėjo, tą parodė gastroskopija ir gydytojo paklausus kaip jis ją nustatė, sako, nugi įkišęs šlangą skrandį matai.
Man pasakyta kad išvarža matosi ir gastroskopijos metu.
Gal ją ir skauda; o išvaržą sukelia stemplės raumenų tonusas, dar nėštumai, vėmimai ir t.t. Tačiau pasak gydytojų, išvaržos, ypač mažos, 1 -o laipsnio arba labai didelės, daug kam neskausmingos. Didelės dėl to, kad ten kažkokie paradiafragminiai (gal nusišnekėsiu) raiščiai nutrūksta.

Vienžo, kaip nedidelei daliai šia liga sergančiųjų ne maistas kaltas, bet jei ne mirtina liga, tai pasislėpę nervai lenda iš pasamonės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loba2013: 15 rugsėjo 2014 - 12:51
QUOTE(Loba2013 @ 2014 09 15, 13:49)

Išvarža pas mane antro laipsnio buvo, pasak gastro "gana didelė", ir tai, kai mažai skaudėjo, tą parodė gastroskopija ir gydytojo paklausus kaip jis ją nustatė, sako, nugi įkišęs šlangą skrandį matai. 
Man pasakyta kad išvarža matosi ir gastroskopijos metu.
Gal ją ir skauda;

Viena forumiete-Redauta-atrodo, operavosi isvarza ir atsidziaugti negali, baigesi visi "jums psichosomatika" biggrin.gif
Bet cia jos reikia uzklausti, kas ir kaip, gal dabar ir kitaip galvoja, bet tada tai laiminga buvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 15, 07:51)

Taip pat gali buti atvirksciai. Pazistmas skundesi skrandzio skausmu, o buvo infarktas.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 16, 09:27)
Viena forumiete-Redauta-atrodo, operavosi isvarza ir atsidziaugti negali, baigesi visi "jums psichosomatika" biggrin.gif
Bet cia jos reikia uzklausti, kas ir kaip, gal dabar ir kitaip galvoja, bet tada tai laiminga buvo 4u.gif

Pavasarį bendravau, dar tebesidžiaugė, linkime ir toliau taip 4u.gif
Bet gydytojai, dauguma jų sako, kad operacijos nepadeda. Net ir kauno klinikų gastroskopuotojas man pernai tą sakė.

Apie Gerlą sakoma kad tai liga visam gyenimui.
Kaip gyvenate tos, kurios ne krizėje kaip aš;
- vaistų negeriate?
- ar paskauda "nerūgštiniaias skausmais" - ar jokių simptomų neturite?
- ar maisto prisilaikote, tarkim nelabai griežtai, bet kaip kažkada rašė Sena pažįstama, kava - kartas savaitėje.

Man įdomu, nes kaip dabar suprantu momentinių simptomų turėjau ir anksčiau, tik nekreipiau dėmesio, nes jokios rūgštys nekilo : paspausdavo gerklę, keistai surakindavo liežuvį ir dantenas, išgėrus didesnį kiekį tarkim daržovių sulčių tarsi patindavo veidas.
Atsakyti