Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(Loba2013 @ 2014 09 29, 07:54)
manęs neveikia, bent jau žymaus pagerėjimo nejaučiu. Daktarai sako, negali būti.

Apsilankiau Kauno klinikose, tai prieš nusprendžiant dėl operacijos pasakė, kad turiu išbandyti maksimalią dozę 2x40mg.
Pradėjau  tas dozes ir ką gi, kaip ir n kartų daug simtomų paaštrėjo - liežuvis atrodo iš burnos krenta kaip peršti, tirpsta, prasidėjo šildymas krūtinėje, kakle, mieguistumas. Liežuvį man ir taip perštėdavo, bet geriant po 10 mg Zulbex žymiai žymiai mažiau.
Vienintelis silpnas pagerėjimas - kažkokia "lengvesnė" stemplė. Ai, dar pykina truputį. Ir viskas prasidėjo po antros 40 mg tabletės. Čia turbūt ir yra šalutiniai?

Ar pas tave tik erozijos ar ir išvarž-ą turi?

O Jūs tyrėtės skrandžio pH? Dažnai GERL būna prie sumažėjusio rūgštingumo, tada visi tie vaistai padėtį dar pablogina, nes skrandyje visai nelieka druskos rūgšties ir maistas labai prastai virškinamas. Man toks GERL (išvarža, bakterija) yra ir pavartojus Zulbex ar kitų, atsiranda pilvo pūtimas, atsiraugėjimas maistu, sunkumo jausmas skrandyje, pykinimas, bendras silpnumas, nes nevirškinamas maistas apnuodija organizmą.
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2014 09 29, 08:02)
O Jūs tyrėtės skrandžio pH? Dažnai GERL būna prie sumažėjusio rūgštingumo, tada visi tie vaistai padėtį dar pablogina, nes skrandyje visai nelieka druskos rūgšties ir maistas labai prastai virškinamas. Man toks GERL (išvarža, bakterija) yra ir pavartojus Zulbex ar kitų, atsiranda pilvo pūtimas, atsiraugėjimas maistu, sunkumo jausmas skrandyje, pykinimas, bendras silpnumas, nes nevirškinamas maistas apnuodija organizmą.

nesu girdėjus, kad gydytojai skrandžioi PH tirtų, juk jie turi tik mažinančius rūgštį vaistus. Naminis tyrimas su soda man rodydavo normalų rūgštingumą, kol GERLO dar neturėjau ir apskritai virškino puikiai, ką parodė ir pirmas žarnos rijimas (jokio gastrito nei skrandyje nei užd. duodenum).
Taigi ne rūgštingumas priežastis, tačiau rūgštys ėda stemplę ir kad ją užgydyt tenka aukot skrandį.
Bakterijos neturiu, pilvas kol kas laikosi puikiai po 1,5 metų sunkaus GERL, labai prisižiūriu maistą.
Pabandžiau ir HCL, deja pasigailėjau. Manau visgi internete daug klaidingos informacijos. Ekspermentus daryti reikia tiems, kam tiesiog epizodiškai užkyla rūgštys, o tai būna ar nuo nervų, ar blogos mitybos ar žemo rūgštingumo, ką ir rodo ilgą laiką besitęsiantis nevirškinimas, pilvo bėdos, galvos skausmai.
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2014 09 29, 09:09)
nesu girdėjus, kad gydytojai skrandžioi PH tirtų, juk jie turi tik mažinančius rūgštį vaistus. Naminis tyrimas su soda man rodydavo normalų rūgštingumą, kol GERLO dar neturėjau ir apskritai virškino puikiai, ką parodė ir pirmas žarnos rijimas (jokio gastrito nei skrandyje nei užd. duodenum).
Taigi ne rūgštingumas priežastis, tačiau rūgštys ėda stemplę ir kad ją užgydyt tenka aukot skrandį.
Bakterijos neturiu, pilvas kol kas laikosi puikiai po 1,5 metų sunkaus GERL, labai prisižiūriu maistą.
Pabandžiau ir HCL, deja pasigailėjau. Manau visgi internete daug klaidingos informacijos. Ekspermentus daryti reikia tiems, kam tiesiog epizodiškai užkyla rūgštys, o tai būna ar nuo nervų, ar blogos mitybos ar žemo rūgštingumo, ką ir rodo ilgą laiką besitęsiantis nevirškinimas, pilvo bėdos, galvos skausmai.

Tiria, jei guli ligoninėje ir privačiai galima išsitirt, stemplės pH-metrija vadinasi. Man irgi nedaryta, bet su soda buvau nusistačiusi, jog rūgštingumas žemas.
Taip, svarbiausia mums -tinkama dieta.
O kodėl jums netiko druskos rūgštis? Kas darėsi? g.gif Aš irgi vartoju Betaine HCl plius enzymai, man kaip tik geriau virškina.
Pastebiu, jog didžiausias mano skrandžio priešas net ne maistas, o stresas.
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2014 09 29, 11:59)
Tiria, jei guli ligoninėje ir privačiai galima išsitirt, stemplės pH-metrija vadinasi. Man irgi nedaryta, bet su soda buvau nusistačiusi, jog rūgštingumas žemas.
Taip, svarbiausia mums -tinkama dieta.
O kodėl jums netiko druskos rūgštis? Kas darėsi?  g.gif  Aš irgi vartoju Betaine HCl plius enzymai, man kaip tik geriau virškina.
Pastebiu, jog didžiausias mano skrandžio priešas net ne maistas, o stresas.

man HCL(trečdalsi kapsulės tik, vartojau kapsulėje ir per vidurį valgymo) taip išplikino stemplę, kad sienom lipau. Savaime aišku, kad visas gertų vaistų gydymas šuniui ant uodegos.

Tik paskui perskaičiau, kad HCL negalima su išvarža bei kai yra stemplės/skrandžio gleivinės pažeidimų. Išvada man - 4 mėn gertas zulbex erozijų neužgydė.Tik tokiais ekspermentasi gydytojams nepasigirsi, sakys išprotėjau. Juk vaistai nepadėti negali unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loba2013: 29 rugsėjo 2014 - 13:21
Sveikos,
Ir as negaliu gerti vaistu, visokius isbandziau. Nebesuprantu kame reikalas, galvoju gal ne skrandis, o kepenys ar kita. Nes kai geriau omeprozoli menesi laiko, pasireiske kartumas. Tada nutraukiau ir per kelias savaites isnyko tas kartumas. Tai matyt kepenys issivale nuo vaistu ir praejo.
Atsakyti

Papildyta:
sveiki. ar dar buna pirkti indisko ranitino, ar jau isimtas is prekybos? keliose vaistinese neturejo . http://www.ebay.com/...=item3a9082ab86 taip atrodo pakuote
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DIA-40: 03 spalio 2014 - 19:48
QUOTE(*vandene* @ 2014 09 29, 13:38)
Sveikos,
Ir as negaliu gerti vaistu, visokius isbandziau. Nebesuprantu kame reikalas, galvoju gal ne skrandis, o kepenys ar kita. Nes kai geriau omeprozoli menesi laiko, pasireiske kartumas. Tada nutraukiau ir per kelias savaites isnyko tas kartumas. Tai matyt kepenys issivale nuo vaistu ir praejo.

Manau, kad daug kam nuo jo kartumas. Man taip pat buvo. Kiekvienas vaistas turi pasalini poveiki, o jau sis tikrai nera toks jau nekaltas. dar ir priklausomybe jam atsiranda.
Atsakyti
QUOTE(DIA-40 @ 2014 10 03, 20:47)
Papildyta:
sveiki. ar dar buna pirkti indisko ranitino, ar jau isimtas is prekybos? keliose vaistinese neturejo .  http://www.ebay.com/...=item3a9082ab86 taip atrodo pakuote

Yra,tik ne visur jo buna,paprastai Euro vaistinej visada gaunu,kitur kazkaip nelabai.
Atsakyti
Sveiki,

kreipiuosi tikėdamasi, kad galbūt kuri nors esate susidūrusi su panašia problema ir galėsite man patarti. Jau apie 1,5 mėn jaučiu nepatogumą gerklėje, nuolat skiriasi gelsvos gleivės. Prieš ~2sav . pradėjo labai skaudėti skrandį. Ėmiau vartoti Omeprozol rūgštingumą mažinančius vaistus, tačiau visiškai nepadeda. Svarbiausia, kad rūgštingumas sukyla ne tik pavalgius - skrandis visą laiką lyg degtų. Kosulys ar atsibudimas naktį, labai būdingas reflukso ligai, nekankina. Ėmiau manyti - gal tai skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opa? Suprantu, kad tokiu atveju reikia kreiptis į gydytoją, tačiau šiuo metu esu mainų programoje užsienyje, sveikatos draudimas man tokių išlaiddų nedengia, o atlikti visus tyrimus privačioje ligoninėje kainuotų man neįsivaizduojamas sumas. Rytoj eisiu į "valdišką" ligoninę tikėdamasi, kad kas nors mane priims... Į Lietuvą grįžtu už 2 mėn ir to niekaip negaliu paspartinti. Esu išsigandusi ir tiesiog nežinau, ką galvoti. Jeigu kas nors galėtumėt ką nors patarti, likčiau labai dėkinga.
Atsakyti
sveikos, jungiames as ir mano GERL rolleyes.gif

labai smarkiai nesiskundziau ir ejau pas gydytoja beveik profilaktiskai, bet rado, tiksliau diagnozavo GERL su isvarza kazkokia ir dar stemplej nezymios erozijos. tiesa savaite pries patikrinima buvau smarkiai sudirginus skrandi vynu, tai vemiau toliau nei maciau visa diena. taigi, gavau Lanobax'a ir Raniberl'a dviems menesiams, bet pradejus gerti jau jauciau, kad man lyg ir blogeja, o ne gereja, bet klausiau gydytojos ir geriau. po 5 savaiciu pradejau ta Lanobax'a tik kas antra diena gerti. tiesa pasakius po viso sito ''gydymo'' jauciuosi prasciau nei iki jo unsure.gif dabar dar baigineju Lanobax'a kas 3 diena...
dar ir bakterija rado, bet kazkodel jos negyde, sake, kam tie antibiotikai - nesveika gi g.gif
QUOTE(Demetra @ 2014 09 29, 06:02)

galvoju, kad man bus kaiptik sitas variantas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipzip: 14 spalio 2014 - 19:57
QUOTE(zipzip @ 2014 10 14, 19:56)
sveikos, jungiames as ir mano GERL  rolleyes.gif

labai smarkiai nesiskundziau ir ejau pas gydytoja beveik profilaktiskai, bet rado, tiksliau diagnozavo GERL su isvarza kazkokia ir dar stemplej nezymios erozijos.  tiesa savaite pries patikrinima buvau smarkiai sudirginus skrandi vynu, tai vemiau toliau nei maciau visa diena. taigi, gavau Lanobax'a ir Raniberl'a dviems menesiams, bet pradejus gerti jau jauciau, kad man lyg ir blogeja, o ne gereja, bet klausiau gydytojos ir geriau. po 5 savaiciu pradejau ta Lanobax'a tik kas antra diena gerti. tiesa pasakius po viso sito ''gydymo'' jauciuosi prasciau nei iki jo  unsure.gif dabar dar baigineju Lanobax'a kas 3 diena...
dar ir bakterija rado, bet kazkodel jos negyde, sake, kam tie antibiotikai - nesveika gi g.gif

galvoju, kad man bus kaiptik sitas variantas  doh.gif

turbūt visko būna, kuo toliau sergu, tuo labiau matau, kad niekas nieko tiksliai nežino.
Man irgi blogėjo ir tebeblogėja bevartojant vaistus, bet jau nieko neatseku, nes krūtinę skauda nuolat. Manau kai liga įsisiautėja, tokia jos eiga- vaistai nesustabdo.

Tik taip baisiai būna labai retai kam, tad kantrybės tau, laikykis dietos ir venk stresų - banalus patarimas cool.gif
Jei nori susinormalizuoti rūgštingumą, venk per daug angliavandenių, kaip čia buvo ir rašyta - merginos daugiausia maitinasi daržovės+kiaušinis/mėsa. Kartais kruopos. Ne makaronais, picom ar bandelėm. Dažnai to ir užtenka.

Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2014 10 15, 05:34)
Tik taip baisiai būna labai retai kam, tad kantrybės tau, laikykis dietos ir venk stresų - banalus patarimas cool.gif
Jei nori susinormalizuoti rūgštingumą, venk per daug angliavandenių, kaip čia buvo ir rašyta - merginos daugiausia maitinasi daržovės+kiaušinis/mėsa.  Kartais kruopos. Ne makaronais, picom ar bandelėm. Dažnai to ir užtenka.

aciu smile.gif
virtu kiausiniu negaliu valgyti, tik kiausiniene biggrin.gif o siaip isvis gyvenime nesu gerus kavos, seniai neberukau, alkoholi vartoju super retai, nekenciu karbonadu, lasiniu, keptu bulviu, cepelinu, cipsu, sokolado ir tortu, apskritai nemegstu riebaus maisto biggrin.gif tai jau as kaip ir naturaliai beveik dietiskai gyvenu. man, ko gero, viska bus patvarkes stresas unsure.gif

Atsakyti