Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

Be vaistų rūgštys kyla gal ir kiek daugiau, bet tada stengiuosi ją nustumti: geriu daug vandens (nors čia skaičiau įvairių nuomonių apie vandens gėrimą), taip pat borjomi netgi leidžiu kartais sau nenugazuotą jį gerti, taip pat padeda labai labai lėtai kramtyti migdolo riešutą..ramunėlių arbata su medumi arba netgi kokia žolinė arbata su medumi. Va dar bandžiau Maria Trebent tirpaliuką gerti, manau, šitas irgi padėjo, bet jau tokio šlykštumo..pagerėjo ir mečiau šitą, bet manau vėl reikėtų imtis. Tai vis šie dalykai padeda dėl rūgšties, bet dėl pykinimo nerandu nei vieno dalyko, kuris man padėtų nuraminti pykinimą..tikriausiai jis toks nervinis man..dar daug dalykų reikia išsiaiškinti.. unsure.gif
Atsakyti
Na, apsilankiau antrąkart Kauno klinikose.Po 1,5 metų beviltiško graužimo ir skaudėjimo, geriant visokius vaistus, mėnesį man paskyrė 2x40mg, gėriau Nexium, nes pantoprazolis netiko. Buvo pagerėję truputį, bet tebegraužė.
Žarnos rijimo rezultatai: 3-5 mm erozijos, 2-o laipsnio išvarža, neužsidarantis skrandis. Viskas kaip ir ligai prasidėjus, tik tuomet negėriau jokių vaistų. Šiaip nėra labai baisus rezultatas, kai taip skaudėjo, maniau bus opos. O pats skrandis, dvylikapirštė viskas OK, nors jau pagėrus tokias dozes pradėjo stoti virškinimas ir pykinti.

Gavau siuntimą pas chirurgą aptarti operacijos galimybes.

Apmaudu tai, kad man buvo pasakyta- su tokia išųvarža vaistai visam likusiam gyvenimui. O kad mažiau nerimaučiau - kai taip skauda turbūt nervuotis neišvengiama, parašė raminančių... Apmaudu, kad taip ir paleidžia, pasakę kad niekuo negali padėti ir turite pati reguliuotis vaistų dozes, kad negraužtų.
Apie jokį per mažą rūgštingumą nėra kalbos - kai pasiskundžiau kad jau nevirškina, naują diagnozę parašė - funkcinė dispepsija:(

Čia jau retorinis klausimas - kažin kaip gydė kai nebuvo tų vaistų, turbūt ir ligos tokios nebuvo?
Aš dar pamenu, kaip prieš 20 metų mano pažįstamui gydė per mažą ruštingumą, dabar turbūt kalbos tokios nėra.

Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2014 10 31, 09:30)
Na, apsilankiau antrąkart Kauno klinikose.Po 1,5 metų beviltiško graužimo ir skaudėjimo, geriant visokius vaistus, mėnesį man paskyrė 2x40mg, gėriau Nexium, nes pantoprazolis netiko. Buvo pagerėję truputį, bet tebegraužė.
Žarnos rijimo rezultatai: 3-5 mm erozijos, 2-o laipsnio išvarža, neužsidarantis skrandis. Viskas kaip ir ligai prasidėjus, tik tuomet negėriau jokių vaistų. Šiaip nėra labai baisus rezultatas, kai taip skaudėjo, maniau bus opos. O pats skrandis, dvylikapirštė viskas OK, nors jau pagėrus tokias dozes pradėjo stoti virškinimas ir pykinti.

Apmaudu tai, kad man buvo pasakyta- su tokia išųvarža vaistai visam likusiam gyvenimui. O kad mažiau nerimaučiau - kai taip skauda turbūt nervuotis neišvengiama, parašė raminančių... Apmaudu, kad taip ir paleidžia, pasakę kad niekuo negali padėti ir turite pati reguliuotis vaistų dozes, kad negraužtų.
Apie jokį per mažą rūgštingumą nėra kalbos - kai pasiskundžiau kad jau nevirškina, naują diagnozę parašė - funkcinė dispepsija:(

Čia jau retorinis klausimas - kažin kaip gydė kai nebuvo tų vaistų, turbūt ir ligos tokios nebuvo?
Aš dar pamenu, kaip prieš 20 metų mano pažįstamui gydė per mažą ruštingumą, dabar turbūt kalbos tokios nėra.

tj lb geri jusu rezultatai, jei tiek laiko kankinotes. del druskos rugsties tj siulyciau atsargiai, as pati bandziau gerti, tj tokie skausmai uzejo, gal pragrauze skarandi doh.gif o anksciau gydydavo ranitidinu ir i ji panasiais vaistais, kazkur skaiciau, bet ju efektyvumas nebuvo didelis.
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 10 31, 11:31)
tj lb geri jusu rezultatai, jei tiek laiko kankinotes. del druskos rugsties tj siulyciau atsargiai, as pati bandziau gerti, tj tokie skausmai uzejo, gal pragrauze skarandi  doh.gif o anksciau gydydavo ranitidinu ir i ji panasiais vaistais, kazkur skaiciau, bet ju efektyvumas nebuvo didelis.

Ai del HCl tai su erozijom ir neuzsidaranciu skrandziu grieztai draudziama!
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2014 10 31, 09:30)

Aš irgi prieš savaitę Kauno klinikose tyriausi. Rezultatas - erozijos skrandyje, išvarža (nežinau kurio laipsnio, sakė, kad nedidelė). Ir visa tai nuolat vartojant Zulbex 20 mg ir domperidoną. doh.gif . Šalia to - bakterijos recidyvas (o gal neišsinaikino gerai). Rezultate - stipriausi antibiotikai, kurie kirs per kepenis. Mane kiek tiria, nuolat tos erozijos ir lėtinis gastritas, neprives prie gero toks ilgas lėtinis uždegimas schmoll.gif .
Operacijos man nesiūlė.
O jums ir po išvarzos operacijos reikės vaistus gerti? Man sakė, jog jei padaroma operacija, viskas susitvarko, vaistų vartoti nereikia.
Kaip gydė? Aš atsimenu mano a.a senelis (jis buvo gydytojas) ligonius gydė skystu pepsinu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2014 10 31, 17:21)
Aš irgi prieš savaitę Kauno klinikose tyriausi. Rezultatas - erozijos skrandyje, išvarža (nežinau kurio laipsnio, sakė, kad nedidelė). Ir visa tai  nuolat vartojant Zulbex 20 mg ir domperidoną. doh.gif . Šalia to - bakterijos recidyvas (o gal neišsinaikino gerai). Rezultate - stipriausi antibiotikai, kurie kirs per kepenis. Mane kiek tiria, nuolat tos erozijos ir lėtinis gastritas, neprives prie gero toks ilgas lėtinis uždegimas  schmoll.gif .
Operacijos man nesiūlė.
O jums ir po išvarzos operacijos reikės vaistus gerti? Man sakė, jog jei padaroma operacija, viskas susitvarko, vaistų vartoti nereikia.
Kaip gydė? Aš atsimenu mano a.a senelis (jis buvo gydytojas) ligonius gydė skystu pepsinu  biggrin.gif .

Operacija gelbeja stemplę, ne skrandį. Sekmes tikimybė 80% kad nereikes vaistų.
Jūsų problema- nepakankamai atsinaujinanti geivinė/apsauginis barjeras. Skaičiau, kad mažinant rūgštį gali sudidaryti uzdaras ratas - skrandis nustoja gamint apsaugines gleives.
Man patinka ka rekomenduoja Natasha Campbel GAPS dietoje: daug naminio buljono ir spec. mityba.
As jusu vietoj saziningai ji gerciau pora menesiu, o tada ziureciau kaip vaistus nutraukti. Ir butinai probiotikai po pylori naikinimo.
Pagooglinkit GAPs diet Q&A apie gastrita ir pylori.
Atsakyti
Laba ryta,
Man tai toks nelabai labas... Skausmingas. O ar galima isgerus Raniberl 150 po keliu valandu dar viena tablete isgert? Toks jausmas, kad padejo, bet ne iki galo unsure.gif

P.S. Man tokiu skausmu ir pykinimu nebuvo iki tol, kol nepradejau "gydytis " blink.gif po Lanobaxo 2 men ir kasdienio Raniberlo dabar jau be tu vaistu gyvent nebegaliu, o bakterija taip ir nenaikinta liko. Gal cia ji viska ir gadina mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipzip: 02 lapkričio 2014 - 10:17
Sveikos. Isiprasau i tema ir as. Kai buvau nepilnai pries metus tirtis skrandzio, pasake kad man refliuksas, nes buvo aisku ir anksciau itarimu, taciau viskas prasidejo nuo antro nestumo (vaikui jau 2 metai beveik). Niekada nesuprasdavau, kas toks rugstys...? kaip jos jauciasi...? o paskui pradejau guledama baisiai koseti. dar po kiek laiko man ir iki siol - uzsiciaupus burna atsirugstu ir kyla viskas i virsu, jauciu viduje. dabar jau kokios 3sav. jauciu perstejima gerkleje, galvojau, kad tai skausmas. pries tai skaudejo ir skrandi (diena pries pavalgius picos). Esme, kad siandien man likes tas pats gerkles diskomfortas, kartais buna sunkumas skrandyje, labiausiai erzina tai ta gerkle - kiek apziurejau ji ir raudona, bet kaip pulmonologe yra sakiusi "padraskyta refliukso". taip pat jauciu tarsi kasni gerkleje, gal ne kasni tiksliau - o skreplys tarsi man ten. geriau ir gelomyrtol....maniau gi kad nuo slogos alergines, bet nemanau, jau butu padejes man tas gelomyrtolis. su maistu tai nekas, nes iki siol neturejau valios, bet jauciu, kad teks susivaldyti. tik dar reikia pasiieskoti info, ko galima ir ko ne. plius pradejau tik dabar gerti antra diena omeprozoli (anksciau maitinau, negeriau, bet jau nebegaliu, erzina simptomai), ir raniberl'a. po kiek galiu tiketis pagerejimo, gal kas pasakysite is praktikos?
Atsakyti
man irgi gerkle raudona, padraskyta GERLO smile.gif Gelamirtolis cia ne prie ko.Ir pastovios tasios seiles .As jas krenksciu ir krenksiu.Maisto nesitaikau, nes man negrauzia rugstys.Nuo visokiu omepu nustoja skrandis dirbti.Mano refliuksas netipinis, gerklinis kazkoks.Ai dar permusa sirdis, sako , kad irgi nuo GERLO gali buti.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 11 10, 13:33)
Sveikos. Isiprasau i tema ir as. Kai buvau nepilnai pries metus tirtis skrandzio, pasake kad man refliuksas, nes buvo aisku ir anksciau itarimu, taciau viskas prasidejo nuo antro nestumo (vaikui jau 2 metai beveik). Niekada nesuprasdavau, kas toks rugstys...? kaip jos jauciasi...? o paskui pradejau guledama baisiai koseti. dar po kiek laiko man ir iki siol - uzsiciaupus burna atsirugstu ir kyla viskas i virsu, jauciu viduje. dabar jau kokios 3sav. jauciu perstejima gerkleje, galvojau, kad tai skausmas. pries tai skaudejo ir skrandi (diena pries pavalgius picos). Esme, kad siandien man likes tas pats gerkles diskomfortas, kartais buna sunkumas skrandyje, labiausiai erzina tai ta gerkle - kiek apziurejau ji ir raudona, bet kaip pulmonologe yra sakiusi "padraskyta refliukso". taip pat jauciu tarsi kasni gerkleje, gal ne kasni tiksliau - o skreplys tarsi man tegi kad nuo slogos alergines, bet nemanau, jau butmyrtolis. su maistu tai nekas, nes iki siol neturejau valios, bet jauciu, kad teks susivaldyti. tik dar reikia pasiieskoti info, ko galima ir ko ne. plius pradejau tik dabar gerti antra diena omeprozoli (anksciau maitinau, negeriau, bet jau nebegaliu, erzina simptomai), ir raniberl'a. po kiek galiu tiketis pagerejimo, gal kas pasakysite is praktikos?

Kam padeda tai vidutiniskai po 2 men. Kam nepadeda, tai gali taip įjunkti į vaistus, kad lieka visam gyvenimui o is paskos seka zarnyno bedos.
Nuosirdziai patariu paskaityt patarimus apie dieta, na neperspaudziant iki bijojimo suvalgyt ka netinkama, bet ziureti rimtai. Vaistai sios ligos negydo, ojei priezastis zarnyne- dar labiau pagilina beda.
Jei priezastis nervu sistemoj, gal be grauzimo ir lengviau apsiraminti ir islaukti kol situacija susitvarkys....
Na o as del gerkles tai vaistu negerciau, taip ir nedariau kol po sonkauliais nepradejo stipriai grauzti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loba2013: 10 lapkričio 2014 - 17:43
Sveikos, mergytės

Man irgi viskas prasidėjo nuo gerklės skausmo. Kadangi skaudėjo ir galva, įtarė sinusitą ir gėriau antibiotikus. Po to prasidėjo kuriozai - skausmas krūtinės duobutėje, bet toks varginantis, kad net sunku kvėpuoti. Na po to pradėjo kilti rūgštys, rytais pykina, graužia gerklę. Šeimos gydytojas pamaigė pilvą, kadangi ten skaudėjo, tai sako gydom skrandį. Išrašė vaistų, bet man nuo jų nei trupučio ne geriau. Šiandien darbe taip pradėjo skaudėti krūtinės duobutę, kad net silpna pasidarė, pradėjo pilti karštis, po to šaltis. Jau koks nerimas prasidėjo, tai nemoku apsakyti. Ar tai gali būti nuo refliukso? Turbūt neapsieisiu be žarnos rijimo, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(mile @ 2014 11 17, 14:09)
Sveikos, mergytės

Man irgi viskas prasidėjo nuo gerklės skausmo. Kadangi skaudėjo ir galva, įtarė sinusitą ir gėriau antibiotikus. Po to prasidėjo kuriozai - skausmas krūtinės duobutėje, bet toks varginantis, kad net sunku kvėpuoti. Na po to pradėjo kilti rūgštys, rytais pykina, graužia gerklę. Šeimos gydytojas pamaigė pilvą, kadangi ten skaudėjo, tai sako gydom skrandį. Išrašė vaistų, bet man nuo jų nei trupučio ne geriau. Šiandien darbe taip pradėjo skaudėti krūtinės duobutę, kad net silpna pasidarė, pradėjo pilti karštis, po to šaltis. Jau koks nerimas prasidėjo, tai nemoku apsakyti. Ar tai gali būti nuo refliukso? Turbūt neapsieisiu be žarnos rijimo, ar ne?

man taip pat buvo visi sie jusu isvarginti pozymiai, gali buti nuo skrandzio, butinai issitirkite
Atsakyti