Įkraunama...
Įkraunama...

Surfinijos - petunijos 2014m.

Aš vis bandau atsilaikyt nuo sėjos smile.gif nors šiandien nejučiom atsidūriau sėklų skyriuj, ir žemes daigeliams apžiūrėjau biggrin.gif nors nereikia biggrin.gif kažin pagydoma ši liga? biggrin.gif
Atsakyti
Gal žinote kada dabar artimiausios palankios dienos sėti petunijas?
Papildyta:
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 18, 00:59)
Aš vis bandau atsilaikyt nuo sėjos smile.gif nors šiandien nejučiom atsidūriau sėklų skyriuj, ir žemes daigeliams apžiūrėjau  biggrin.gif  nors nereikia  biggrin.gif  kažin pagydoma ši liga?  biggrin.gif

Nepagydoma biggrin.gif
Atsakyti
Sodo spalvos raso, jog ziedu diena bus 21-23 imtinai, as tada ir sesiu, bet tik wave vaikus ir ledinukes, visas kitas petunijas sesiu vasari,tokiu laiku pasetos geguzes pirmoje puseje jau zydi 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Laba visom petuniju mylėtojom 4u.gif ,
Jungiuosi ir aš su kavos puodeliu prie maloniu pokalbiu. ax.gif
Aš pernai startavau su petunijomis gana sėkmingai, nors, kaip minėjo kolegės, vasaros antroj pusėj jau teko atsisveikint...bet kadangi kaip lengvai išprotėjus turėjau daug visokiu gėliu, tai nuostolio nebuvo.
Šįmet vyras iškėlė ultimatuma: sodink tik gražias! Išvertus į žmoniu kalba reiškia: nesodink serenčiu, pelargoniju, lobeliju. Tai va tokios tokelės - pasirinkimas tik - gražios petunijos biggrin.gif
O loveliu turiu 8, po 4 kiekviena balkonui.... tai mastau dabar kokias čia įsigijus, kad spalva graži būtu, kad kerelis gerai formuotusi....kaip atrast auksine kiekio formule: kad nepritrūktu, bet ir nepaskesčiau daigeliu jūroje....gal patarimu? Būčiau dėkinga 4u.gif
Pernai sėjau viena pakelį, na ta, kur 250 sėklu, tai visas balkonas 4 loveliai buvo užsėti ir gausus perteklius anytai atiduotas....tik spalva šiek tiek nuvylė - vietoj ryškios rožinės su violetiniu viduriuku, buvo tokios murzinai violetinės schmoll.gif
Atsakyti
Laba diena visoms.
žiūrinėjuosi ir aš jau sėklas gėlyčių. Labai patiko man tokios didžiažiedės petunijos. Gal kas esat auginę, įdomu ar tikrai tokios ir būna kaip paveiksliuke parodyta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Macadamia @ 2014 01 18, 12:05)
Nepagydoma  biggrin.gif

paguodėt biggrin.gif
bet jau ir pati tuo įsitikinau, šiandien nusipirkau žemių sėjimui, pasėsiu bent 6 sėklytes biggrin.gif

QUOTE(vilmuke3 @ 2014 01 21, 14:45)
Laba diena visoms.
žiūrinėjuosi ir aš jau sėklas gėlyčių. Labai patiko man tokios didžiažiedės petunijos. Gal kas esat auginę, įdomu ar tikrai tokios ir būna kaip paveiksliuke parodyta? g.gif

laba smile.gif
aš pernai šias auginau iš sėklų (tik foto nevykus, nerandu gražesnės blush2.gif ) gausiai jos man žydėjo, patiko labai thumbup.gif
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 01 21, 09:49)
Jungiuosi ir aš su kavos puodeliu prie maloniu pokalbiu.  ax.gif
Aš pernai startavau su petunijomis gana sėkmingai, nors, kaip minėjo kolegės, vasaros antroj pusėj jau teko atsisveikint...bet kadangi kaip lengvai išprotėjus turėjau daug visokiu gėliu, tai nuostolio nebuvo.
Šįmet vyras iškėlė ultimatuma: sodink tik gražias! Išvertus į žmoniu kalba reiškia: nesodink serenčiu, pelargoniju, lobeliju. Tai va tokios tokelės - pasirinkimas tik - gražios petunijos  biggrin.gif
O loveliu turiu 8, po 4 kiekviena balkonui.... tai mastau dabar kokias čia įsigijus, kad spalva graži būtu, kad kerelis gerai formuotusi....kaip atrast auksine kiekio formule: kad nepritrūktu, bet ir nepaskesčiau daigeliu jūroje....gal patarimu? Būčiau dėkinga 4u.gif
Pernai sėjau viena pakelį, na ta, kur 250 sėklu, tai visas balkonas 4 loveliai buvo užsėti ir gausus perteklius anytai atiduotas....tik spalva šiek tiek nuvylė - vietoj ryškios rožinės su violetiniu viduriuku, buvo tokios murzinai violetinės schmoll.gif

Sveika prisijungus 4u.gif
dėl kiekių tai pas mane ir pas Vijoleta20 nesikreipk, mes su matematika abi susipykusios biggrin.gif nors šįmet aš laaaabai sparčiai taisausi smile.gif
aš asmeniškai nepirkčiau tų, kur po 250 sėklų, per daug man vienos rūšies , ir dar sandėliuoji paskui likusias sėklas smile.gif
jei tik balkonams , tai nesudėtinga pasiskaičiuot: žinot kiek lovelių telpa, ir kiek daigelių tuose loveliuose, plius pasisėjat kelias sėklas rezervui, jei kartais neišdygtų smile.gif
gal prisimenat kokias pernai sėjot?
Atsakyti
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 01 21, 09:49)
gal patarimu? Būčiau dėkinga 4u.gif

Patikrintas reikalas - jau keli metai is eiles perku Lucia Elite petuniju Wave H Purple improved, ju buna po 6 sektytes. Man tai idealus variantas, pasetos vasari, geguzes pradzioje jau turi ziedelius, pacios sakojasi, nereikia skabyti, ir zydi iki salnu, skirtingai nei kitos beveisles. Bet man taip pasiteisino butent Wave h purple ir spalva grazi, sodri, tikrai tokia kaip ant pokucio wub.gif
Trims loveliams tu sesiu daigiuku ir uztenka wub.gif
Papildyta:
QUOTE(vilmuke3 @ 2014 01 21, 14:45)
Laba diena visoms.

Tikrai ziedai tokie buna, bet pas mane ju nebuvo gausiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 21 sausio 2014 - 18:53
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 21, 16:39)

Sveika prisijungus  4u.gif
dėl kiekių tai pas mane ir pas Vijoleta20 nesikreipk, mes su matematika abi susipykusios  biggrin.gif  nors šįmet aš laaaabai sparčiai taisausi smile.gif
gal prisimenat kokias pernai sėjot?

Kokia dar matematika, kai širdis pavasariu alsuoja biggrin.gif
Dėl kiekio pritariu, nes kai reikia visas pikiuot, sandėliuot, galiausiai jau į galutinį varianta sunku pozityviai žiūrėt lotuliukas.gif stebeilijau stebeilijau į tuos žiedus, liūdni kažkokie, per tamsūs doh.gif
O sėjau tokias:
http://www.e-seklos....tunija_sneni_f1

Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2014 01 21, 18:54)
Patikrintas reikalas - jau keli metai is eiles perku Lucia Elite petuniju Wave H Purple improved, ju buna po 6 sektytes. Man tai idealus variantas, pasetos vasari, geguzes pradzioje jau turi ziedelius, pacios sakojasi, nereikia skabyti, ir zydi iki salnu, skirtingai nei kitos beveisles. Bet man taip pasiteisino butent Wave h purple ir spalva grazi, sodri, tikrai tokia kaip ant pokucio wub.gif
Trims loveliams tu sesiu daigiuku ir uztenka wub.gif
Papildyta:
Tikrai ziedai tokie buna, bet pas mane ju nebuvo gausiai 4u.gif

Oi kaip ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 01 21, 23:16)

stebuklų ir nereikėjo tikėtis, kai 250 sėklų kainuoja 7 Lt, kai tuo tarpu yra kur 6 sėklos kainuoja 12 Lt smile.gif
nors man pernai ir užpernai ir tos "kaimietukės" labai gražiai žydėjo smile.gif pigios, sėklų daug ir vaizdas gražus.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 21 sausio 2014 - 22:39
Tos pigios irgi gerai, gaunasi neblogas margumynas, be galo kvepia, ypac vakare, nakti. Bet pas mane greitai nuzydi, kitas minusas - reikia butinai skabyti nuozydas doh.gif doh.gif
Pigios svyrancios auga ir lysveje, gal net geriau nei lovely, kitais metais pacios pasiseja bigsmile.gif Pas mane is asfalto kiekviena karta isdygsta, gal silta seklom buna perziemoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Dar pamirsau pamineti - Lucia Elite tokios sviesiai violetines taip gerai pas mane neauga 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, jungiuosi ir aš prie šių gėlyčių mylėtojų smile.gif Pernai buvau nusipirkus pilnavidurių daigelius per ebay, bet manau pavyko neblogai:
user posted image
Tik nežinojau kokių bus spalvų,nes pirkau mixą.
Skabiau šakeles 2 kartus, trąšomis laisčiau kiekviena savaitę.
Padariau klaidą- į lovelį sukišau 3 daigus, tai kai išsikerojo vietos neliko doh.gif
O i vazonėlius po viena sukišau.
Šiemet nusprendžiau iš sėklų auginti, blogiausiu atveju per ebay vėl pirksiu biggrin.gif
Pasodinau prieš 2 savaites, bet tylu, nieks nelenda, gal šaltoka g.gif Sukišau po 2 maišeliais.
Nusipirkau šių http://www.ebay.co.u...=item53f9273872
Šios man primena grazdikus:
http://www.ebay.co.u...=item4175fba6ec
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 21, 22:31)

Na ir grožis, o jau spalvos wub.gif
Realiai aš nesitikėjau nieko, galvojau - nepavyks, nes anyta vis sėdavo perunijas ir vis šnipštas gaudavosi, bet kad sudygo man, tai ka darysi - teko pikuot ir sodint, na vaizdas visai nieko buvo, žiedu labai daug, tik, aišku, gaila, kad nesviro, bet vyrui mano, kuris labai išrankus jį supančiam estetiniam vaizdui šios patiko labiausiai iš visu sėtu biggrin.gif todėl šįmet išbandysiu ir aukštajį pilotaža - petunijas svyrančias brangiasias smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2014 01 21, 23:17)
Tos pigios irgi gerai, gaunasi neblogas margumynas, be galo kvepia, ypac vakare, nakti. Bet pas mane greitai  nuzydi, kitas minusas - reikia butinai skabyti nuozydas doh.gif  doh.gif
Pigios svyrancios auga ir lysveje, gal net geriau nei lovely, kitais metais pacios pasiseja bigsmile.gif Pas mane is asfalto kiekviena karta isdygsta, gal silta seklom buna perziemoti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Dar pamirsau pamineti - Lucia Elite tokios sviesiai violetines taip gerai pas mane neauga 4u.gif

Na jūs, matyt, sugebėjot prisijaukinti šia rūšį wub.gif
Ir pritariu su tom nuožydom - skabiau skabiau skabiau doh.gif
O su asfaltu tai geras thumbup.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(patricija1978 @ 2014 01 22, 00:56)
Sveikutės, jungiuosi ir aš prie šių gėlyčių mylėtojų smile.gif Pernai buvau nusipirkus pilnavidurių daigelius per ebay, bet manau pavyko neblogai:
http://s017.radikal....85b667c389b.jpg
  Tik nežinojau kokių bus spalvų,nes pirkau mixą.
Skabiau šakeles 2 kartus, trąšomis laisčiau kiekviena savaitę.
Padariau klaidą- į lovelį sukišau 3 daigus, tai kai išsikerojo vietos neliko doh.gif
O i vazonėlius po viena sukišau.
Šiemet nusprendžiau iš sėklų auginti, blogiausiu atveju  per ebay vėl pirksiu biggrin.gif
Pasodinau prieš 2 savaites, bet tylu, nieks nelenda, gal šaltoka g.gif  Sukišau po 2 maišeliais.
Nusipirkau šių http://www.ebay.co.u...=item53f9273872
Šios man primena grazdikus:
http://www.ebay.co.u...=item4175fba6ec

Ohoho kaip gražu wub.gif
Ir kokį grožį šįmet įsigijot - pasaka wub.gif na dar palaukit, turėtu sukrust gėlytės mirksiukas.gif
O į kokio dydžio lovelį 3 daigus sodinot?...
Atsakyti