QUOTE(spengla @ 2014 03 20, 12:04)
Laba diena,
kodėl, man apie batelius labai svarbu

, kaip tik dabar renkuosi, kol kas neapsisprendžiau. Turimi jau susibaiginėja- dar mėnesis ir amen jiems.
Kol kas sunkiai išsprendžiu rebusą sportas salėje, bėgimas lauke.
Užsiregistravau 10km bėgimui (man tai irgi iššūkis, nes po vaikučių tik nuo rudens grįžau prie sporto), dabar suku galvą, jei salėje sportuočiua (balansas/ ištvermė) 4k., bėgčiau 3-4 k. ar gerai schema būtų?
Galvoju taip: pirmadienio vakaras (po darbų)

ėgimas, antradienis: 12 val. TRX + 20 min cardio, trečiadienis ryte- bėgimas, ketvirtadienis- 12 val. TXR, penktadienį ryte funkcinė, šeštadienį/ sekmadienį bėgimas.
Kitaip su darbais ir visais kitais dalykais nesusideda man.
Ar čia neteisingai dėlioju?
Labai dėkinga būčiau už racionalius ar iš praktikos patarimus.
bandykit, mes čia galime tik iš "patirties" patarti ir nebūtinai teisingai. Svarbiausia bėgti lėtai, jei matuojate širdies pulsą tai irgi duos papildomų duomenų.
3-4 kartai optimalu. Svarbu visų bėgimų nebėgti vienodu tempu nes lėtesniu tempu daugiau dirba vieni raumenys, greitesniu daugiau kiti. Idealiausia pakaitalioti tada net ir sekancia diena po greitesnio begimo bėgant lėtai kūnas iš dalies atsigauna.
Pradžioje geriau pradėti nuo trumpesnės distancijos negu galite(ar taip manote) ir palaipsniui didinti. Kuo daugiau bėgsite tuo mažiau klausimų kils.
Aš taip nemoku, pas mane progresas šuoliais, po kiekvienos traumos ir priverstinio poilsio grįžtu sustiprėjęs, bet tai nėra pats geriausias kelias, reikia planuoti poilsį prieš tai kai organizmas jį suplanuos už Jus