Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVI

Apklausa: Kokios maksimalios distancijos varžybose esate dalyvavę? (50 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Amarcord @ 2014 03 17, 22:18)
Tarp dviejų kraštutinumų yra visas spektras alternatyvų ir kompromisų smile.gif Šiaip po ligos geriau būtų nepersistengti, jei jau pulsas pašoka.

Vat tuoj vaziuosiu is darbo namo, o ryt gal net kelsiuosi 5.30h pabegioti.
Na is kur pas mane gyvenime krastutinumai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo. @ 2014 03 17, 19:35)
Taip taip, dviračiais ten  biggrin.gif  4u.gif

Phew smile.gif O aš irgi pagalvojau, kaip kolega. Maniau toli man dar iki supermamų. smile.gif Vistiek labai šaunu! thumbup.gif.

Dar offtopico. Spėju, kad eksperimentas užsitęs. Labai jau lengvas iššūkis. Gali būti, kad tęsis ilgiau nei 30 dienų (gal tik per velykas pertrauka bus - tėvai ir visą kita smile.gif) O šiaip gal išsirutulios ir į didesnį iššūkį. wink.gif Šiek tiek jau domėjausi, tai pasidarė įdomu, kaip Jum sekasi su b12 - tie kurie jau ilgiau be mėsos smile.gif O, kaip supratau, yra tokių. smile.gif Nėra labai svarbu - tai jei ir neatsakysite - nieko tokio. Nemėgstu toli į ateitį žvelgti.
Atsakyti
Vyrai, su visa derama pagarba, nu ar Jum nenusibosta fludint ?? 4u.gif
Taigi jau ir taip aišku, kad esat kieti, bėgiojat daug ir greitai, o reikalui esant galėtumėt valgyt, kad ir vinis lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo echidna: 19 kovo 2014 - 10:35
QUOTE(echidna @ 2014 03 19, 10:34)
Vyrai, su visa derama pagarba,  nu ar Jum nenusibosta fludint ??  4u.gif
Taigi jau ir taip aišku, kad esat kieti, bėgiojat daug ir greitai, o reikalui esant galėtumėt valgyt, kad ir vinis  lotuliukas.gif biggrin.gif

g.gif Tai tegu rašo, ar čia turim kalbėt tik apie tai, kur bėgimo batelius nusipirkt.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2014 03 19, 01:08)
g.gif Tai tegu rašo, ar čia turim kalbėt tik apie tai, kur bėgimo batelius nusipirkt.

Tai aišku, tegu rašo. Tema nuolat pakelta. Be to, kiek gi tų batelių galima pirkt smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

kodėl, man apie batelius labai svarbu smile.gif, kaip tik dabar renkuosi, kol kas neapsisprendžiau. Turimi jau susibaiginėja- dar mėnesis ir amen jiems.
Kol kas sunkiai išsprendžiu rebusą sportas salėje, bėgimas lauke.
Užsiregistravau 10km bėgimui (man tai irgi iššūkis, nes po vaikučių tik nuo rudens grįžau prie sporto), dabar suku galvą, jei salėje sportuočiua (balansas/ ištvermė) 4k., bėgčiau 3-4 k. ar gerai schema būtų?
Galvoju taip: pirmadienio vakaras (po darbų):Bėgimas, antradienis: 12 val. TRX + 20 min cardio, trečiadienis ryte- bėgimas, ketvirtadienis- 12 val. TXR, penktadienį ryte funkcinė, šeštadienį/ sekmadienį bėgimas.
Kitaip su darbais ir visais kitais dalykais nesusideda man.
Ar čia neteisingai dėlioju?

Labai dėkinga būčiau už racionalius ar iš praktikos patarimus.

Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2014 03 18, 22:21)
Šiek tiek jau domėjausi, tai pasidarė įdomu, kaip Jum sekasi su b12 - tie kurie jau ilgiau be mėsos smile.gif O, kaip supratau, yra tokių. smile.gif Nėra labai svarbu - tai jei ir neatsakysite - nieko tokio. Nemėgstu toli į ateitį žvelgti.

Na, aš niekada neturėjau problemų dėl mėsos nevalgymo, genai ar kas, nežinau, tyrimai geri, mažakraujystės nėra. Bet yra vienas BET. Nežinau kas man užrodė ar kaip, bet jau ilgą laiką bent kartą per metus sugeriu B grupės vitaminų kursą, o kada jo reikia aš kažkaip intuityviai pajuntu, rudenį-pavasarį, tuo metu maždaug. Sugeriu ir jau po savaitės dviejų pagerėja (bendra savijauta būna prastesnė, jautrumas padidėjęs ir pan.)

Jeigu pradėjau, tai dar pasakysiu, kad pavasarį (savaitę jau pradėjusi esu) pradedu gerti Bio-Carotene kursą (3 mėnesiams pakuotė). Jau 4-us metus geriu ir ką, rezultatai tokie - vasarą nebeįdegu kaip vėžys, nors nesideginu (tiesiog nepakenčiu deginimosi biggrin.gif ), bet visuomet nudegdavau, nes esu stipriai baltaodė. Šiandien situacija labai pagerėjusi, nes oda visus metus graži.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 20 kovo 2014 - 11:29
QUOTE(Abo. @ 2014 03 20, 12:16)

Jeigu pradėjau, tai dar pasakysiu, kad pavasarį (savaitę jau pradėjusi esu) pradedu gerti Bio-Carotene kursą (3 mėnesiams pakuotė). Jau 4-us metus geriu ir ką, rezultatai tokie - vasarą nebeįdegu kaip vėžys, nors nesideginu (tiesiog nepakenčiu deginimosi biggrin.gif ), bet visuomet nudegdavau, nes esu stipriai baltaodė. Šiandien situacija labai pagerėjusi, nes oda visus metus graži.

1 kapsuleje 9 mg betakaroteno, 1 vidutineje morkoje 12 mg, jei sakykim morkoje sunkiau pasisavinams(gal) tai dedame lygybes zenkla. smile.gif Reiks pradet valgyti morkas gal ir as idegsiu pries vasara smile.gif
Jei rimčiau tai kuo toliau domiuosi apie mitybą tuo giliau į mišką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2014 03 20, 12:04)
Laba diena,

kodėl, man apie batelius labai svarbu  smile.gif, kaip tik dabar renkuosi, kol kas neapsisprendžiau. Turimi jau susibaiginėja- dar mėnesis ir amen jiems.
Kol kas sunkiai išsprendžiu rebusą sportas salėje, bėgimas lauke.
Užsiregistravau 10km bėgimui (man tai irgi iššūkis, nes po vaikučių tik nuo rudens grįžau prie sporto), dabar suku galvą, jei salėje sportuočiua (balansas/ ištvermė) 4k., bėgčiau 3-4 k. ar gerai schema būtų?
Galvoju taip: pirmadienio vakaras (po darbų):Bėgimas, antradienis: 12 val. TRX + 20 min cardio, trečiadienis ryte- bėgimas, ketvirtadienis-  12 val. TXR, penktadienį ryte funkcinė, šeštadienį/ sekmadienį bėgimas.
Kitaip su darbais ir visais kitais dalykais nesusideda man.
Ar čia neteisingai dėlioju?

Labai dėkinga būčiau už racionalius ar iš praktikos patarimus.

bandykit, mes čia galime tik iš "patirties" patarti ir nebūtinai teisingai. Svarbiausia bėgti lėtai, jei matuojate širdies pulsą tai irgi duos papildomų duomenų.
3-4 kartai optimalu. Svarbu visų bėgimų nebėgti vienodu tempu nes lėtesniu tempu daugiau dirba vieni raumenys, greitesniu daugiau kiti. Idealiausia pakaitalioti tada net ir sekancia diena po greitesnio begimo bėgant lėtai kūnas iš dalies atsigauna.
Pradžioje geriau pradėti nuo trumpesnės distancijos negu galite(ar taip manote) ir palaipsniui didinti. Kuo daugiau bėgsite tuo mažiau klausimų kils.

Aš taip nemoku, pas mane progresas šuoliais, po kiekvienos traumos ir priverstinio poilsio grįžtu sustiprėjęs, bet tai nėra pats geriausias kelias, reikia planuoti poilsį prieš tai kai organizmas jį suplanuos už Jus smile.gif
Atsakyti
Vyckaju, dėkoju! Paskutinius kartus bėgau po 8km. Šiandien gavau sunkią treniruotę kojoms/ nugarai, tikrai vakare nebėgsiu. Rytojus su šiltu oru pats tas.
Anksčiau tik bėgdavau/ plaukdavau, o nuo rugsėjo prijungiau salėje treniruotes.
Dar trenerės patarimo paklausiau- sakė, jog pagal savijautą žiūrėti ir tikrai nėra būtinos tos 8 val. tarp. sportų- pvz. ryte pabėgiojus, jei nesijaučia nuovargis, apie 12-16 val. tikrai drąsiai galima eiti į balanso/ ištvermės treniruotę.
Na, žiūrėsiu. Jei ką, pamažinsiu kartus salėje.
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2014 03 20, 16:47)
ir tikrai nėra būtinos tos 8 val. tarp. sportų- pvz. ryte pabėgiojus, jei nesijaučia nuovargis, apie 12-16 val. tikrai drąsiai galima eiti į balanso/ ištvermės treniruotę.

Bet ar tikrai tiek reikia?
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 03 20, 15:58)
1 kapsuleje 9 mg betakaroteno, 1 vidutineje morkoje 12 mg, jei sakykim morkoje sunkiau pasisavinams(gal) tai dedame lygybes zenkla. smile.gif Reiks pradet valgyti morkas gal ir as idegsiu pries vasara smile.gif
Jei rimčiau tai kuo toliau domiuosi apie mitybą tuo giliau į mišką smile.gif
Aš taip nesigilinu, bet morkos kasdien tikrai nepageidaučiau blush2.gif nebent kokia nors šviežia, vos išdygus biggrin.gif Tiesog buvo į temą apie tai ką geriam ir vartojam biggrin.gif Tai parašiau kas baisiai aktualu baltaodėms smile.gif Biržely pernai Turkijoj buvau, juokiausi - jokio nudegimo, kai užtekdavo anksčiau vien keltu persikelti ir jau raudona smile.gif

Beje, kas nors rūkote? smile.gif
Aš ne. Bet anksčiau rūkydavau ir bėgiodavau, man dėl to nebūdavo problemų.

QUOTE(liusė @ 2014 03 20, 17:13)
Bet ar tikrai tiek reikia?

Aha unsure.gif Nors kiekvienas gi turi savus tikslus. Man ir po poros kartų per savaitę kalanetikos baigėsi visi kaulų ir raumenų skausmai nuo sėdimo darbo, tačiau emociniam balansui to neužteko, bėgioti ar dar ką nors panašaus buvo būtina pradėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 20 kovo 2014 - 18:57