QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 27, 13:34)
įsikišiu trumpam. Skonis priklauso nuo įsisavinamų mineralinių medžiagų ir dar labai didelę reikšmę turi vanduo: mažiau gavę vaisiai bus rūgštesni, per daug - skysti ir beskoniai. Vienos ir tos pačios parodos. Geltonavaisiai turi beta karotino, tinkamai laistant bus saldūs, skupiai duodant vandens ir tie surūgštės. Mikroorganizmų poveikio skoniui dar niekaip neišmąstau 

Visados ir aš taip galvojau, kad tik mineralinės medžiagos gali įtakoti skonį, bet gal žmonės išbandę ar kokius tyrimus atlikę su tuo mulčiavimu jeigu taip teigia

O kiek vandens reikia optimaliai pomidorui, kad jo neperlaistyti? kažkaip pernai įsitaisiau šlangą nuo pakeltos vandens talpos ir jau nelabai galima atsekt, kiek tikslaiai ten to vandens pripili, anksčiau laistydavau kas savaitę po kibirą pomidorui...gal vertėtų apie kokią laistymo sistemą pagalvot...