Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(jura64 @ 2014 01 26, 21:22)
Žiūriu niekam CITRINA nepatinka, ir derlingas ir ne hibridas ir rūgštelės turi, kam tinka rūgštesni.

Tai kad niekas lyg ir nesakė, kad nepatinka, tiesiog niekas neužsimena, nerodo ir nediskutuoja apie ją smile.gif

QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 26, 22:55)
Mulčiavimas įtakoja beveik visų daržovių ir vaisių skonį ir kokybę:

derlius būna saldesnis (mikrobai skaido mulčių, išlaisvina anglį, kuri panaudojama cukrui susidaryti)

mulčiuotos dirvos augintojai dažniausiai nepurena (nėra reikalo), todėl nesutrauko dirvožemio grybienos. Dabar jau nustatyta, kad skonį kuria būtent grybeliai, gyvenantys dirvoje ir augale.

Jei abejojat, pamėginkit - dalį pamulčiuot, dalį tos pat lysvės - ne.

Gal ir tiesa, jei pati bandei. Aš nebandžiau vienu metu augint pomidorus mulčiuotoj lysvėj ir nemulčiuotoj. Dar reiktų ir tokią pačią veislę augint skirtingom sąlygom, kad tą skonį palygint. Labai tingėčiau tuo užsiimt.. blush2.gif Kadangi mulčiuoju ir nežadu kitaip daryt, mane mano pomidorų skonis pilnai tenkina smile.gif

QUOTE(solo2 @ 2014 01 26, 23:28)
čia kaip tik muzika prieš miegą
http://www.youtube.c...h?v=nnRso9M4vRw

Labai gražu wub.gif

QUOTE(vaidastep @ 2014 01 27, 09:09)
Atsiprasau kad isikisiu i jusu pokalbi ,bet ar cia ne ЧУДО СВЕТА,pernai auginau tai lygiai tokie patys vaisiai ir kekes ,skonis pasakiskas labai patiko , thumbup.gif

Vaisiai tikrai labai panašūs, galima pamanyt, kad, kaip dažnai ir pasitaiko, veislės dubliuojasi.

QUOTE(Paladė @ 2014 01 27, 09:15)
ir aš  įsiskišiu, nes turiu ir vienus ir kitus, bet dar nė vienų neauginusi.
"Томат "Чудо света".

o citrina, kaip suprantu, didesnius vaisius užaugina, šitas visai vyšninis g.gif

Tas 60gr. tikrai nėra labai smulkūs vaisiai, nedideli, bet anaiptol ne vyšniniai. Jei šiais metais auginsi abi veisles, bus labai įdomu išgirst palyginimą krūmo derlingumu, taip pat vaisių skoniu, dydžiu, forma. Jei išvis abi veisles atskirt bus įmanoma smile.gif
Atsakyti
Merginos, sąžinę kur padėjot??? Reik dabar ir man tos Citrinos (ale kaip gražiai atrodytų šalia Ex raudonos citrinos). Laikiausi jau 2 savaites iš paskutiniųjų, nieko nereikėjo (bet tą likerinį, kurio mirtinai užsireikė, tai geroji pomidorų fėja užfundino), galvojau, pasveikau doh.gif
Merginos, ryt Marfas jau išsiųsiu, ai, tegul grūdinasi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 27 sausio 2014 - 09:14
QUOTE(daimura @ 2014 01 27, 09:12)
Merginos, sąžinę kur padėjot??? Reik dabar ir man tos Citrinos (ale kaip gražiai atrodytų šalia Ex raudonos citrinos). Laikiausi jau 2 savaites iš paskutiniųjų, nieko nereikėjo (bet tą likerinį, kurio mirtinai užsireikė, tai geroji pomidorų fėja užfundino), galvojau, pasveikau  doh.gif

gerai,kad citrinu pilni prekybcentriai, tai labai ir ieskoti nereiks smile.gif man siemet ji netelpa i siltnami.
Atsakyti
Mielosios, noriu patarimo. Vyras statys šiltnamį, kaip geriau orientuoti? Kad vienas šonas (visu ilgiu) būtų pietinis-šiaurinis, ar šiltnamio ilgis t.y. durys būtų pietūs-šiaurė. Šituose varijantuose šiltnamis visiškai atviroj vietoj, jokio šešėlio visą dieną?
Dar yra galimybė, kad statyti durys šiaurė-pietūs, šonai per ilgį rytai vakarai. Čia apie 10-13 val būtų dalinis šešėlis nuo senų obelų, bet ne visiškas. Gal taip nenudegintų žiedų ir vieta drėgnesnė.
Jei suprantamai parašiau labai laukiu patarimo. Šiltnamis lankinis-plėvelinis. Durys abejuose galuose, tik vienam gale skeltos per pusę, kad galima būtų atidaryti kaip langelį. smile.gif
Atsiprašau, kad ne toje temoje, bet šiltnamis tik pomidorams, o jūs čia specės. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 27 sausio 2014 - 09:17
QUOTE(matuke @ 2014 01 27, 08:39)
Palade, Citrinos tikrai ne itin ka didesniu pomidorus veda  . Pirmi sunoke kekej buvo stambesni, velia uzmegzti noko smulkesni. O mane labai sudomino  tas Ciudo Sveta, del skonio, idomu butu ji isbandyt, na tik nebent jau kita sezona, siemet  ZALIUKAI VALDO  biggrin.gif

Nu tikrai didesnius, nei vyšniukus. Ir nuotraukoj matos, kad didesni, ir pas mane didesni užaug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 01 27, 11:12)
Merginos, sąžinę kur padėjot??? Reik dabar ir man tos Citrinos (ale kaip gražiai atrodytų šalia Ex raudonos citrinos). Laikiausi jau 2 savaites iš paskutiniųjų, nieko nereikėjo (bet tą likerinį, kurio mirtinai užsireikė, tai geroji pomidorų fėja užfundino), galvojau, pasveikau  doh.gif
Merginos, ryt Marfas jau išsiųsiu, ai, tegul grūdinasi  biggrin.gif

Galiu pasidalinti, tik kitą savaitę atvežtų.
Atsakyti
Sveikutės, pomidorų ekspertės mirksiukas.gif

Gal kartais užmatėte kur galima nusipirkti Velmoža arba Babushka selection sėklyčių?
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 01 27, 11:22)
Nu tikrai didesnius, nei vyšniukus. Ir nuotraukoj matos, kad didesni, ir pas mane didesni užaug  4u.gif

Pritariu ,tikrai ne vysniukai ,nera milzinai ,bet man normalus pomidorai biggrin.gif
user posted image

radau viena nuotrauka ,imetu pasicekavint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 27, 09:01)

Tas 60gr. tikrai nėra labai smulkūs vaisiai, nedideli, bet anaiptol ne vyšniniai. Jei šiais metais auginsi abi veisles, bus labai įdomu išgirst palyginimą krūmo derlingumu, taip pat vaisių skoniu, dydžiu, forma. Jei išvis abi veisles atskirt bus įmanoma smile.gif

prie geriausių norų abu netilps, teks rinktis g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 01 27, 10:22)
Nu tikrai didesnius, nei vyšniukus. Ir nuotraukoj matos, kad didesni, ir pas mane didesni užaug  4u.gif

O as ir nesakiau kad jos (Citrinos) kaip vysniukai schmoll.gif
Komentara rasiau po Palades posto kur aprasomas pomidoras Ciudo Sveta, kad vaisiai 50-60gr.
Tai ir lyginau, kad Citrina veda ne ka didesnius pomidorus, pas mane pvz kekeje taip ir buvo, didesniu ir mazesniu pomidoru, 50-70gr daugmaz
Atsakyti
Marmaledas,prasom placiau apie RAUDONA CITRINA!

Kas cia per pomidoras,kokiu pavadinimu jis auga,nes man jau prireike jos,nes CITRINA geltona auginu daug daug metu,ji manes nei karto nenuvyle,visada kekiu kekes su daug vaisiu, ir laikos gan gerai,vaisiai visada grazios geltonos spalvos,nors ir velyvi,bet mano siltnamyje ju kiekvienais metais yra 1-2 krumai.
Atsakyti
QUOTE(K&L @ 2014 01 27, 10:45)
Marmaledas,prasom placiau apie RAUDONA CITRINA!

blush2.gif kad aš žinočiau...pernai kažkuri buvo foto įmetus baisiai gražių, ir sėkliukų gavau pagal "pagalbos norinčioms" mainų programą, bet taip ir parašyta ,,raudona citrina:, tad aš su pavadinimu niekaip nepadėsiu schmoll.gif
daimura, ,,sąžinė" tai čia kas- pomidoras naujas? kur tu ją mačius gyvenime? tik ne šioj temoj schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti