Marmaledas
kad aš žinočiau...pernai kažkuri buvo foto įmetus baisiai gražių, ir sėkliukų gavau pagal "pagalbos norinčioms" mainų programą, bet taip ir parašyta ,,raudona citrina:, tad aš su pavadinimu niekaip nepadėsiu.
Gal kas zinot, kaip vadinasi RAUDONA CITRINA?
QUOTE(jura64 @ 2014 01 26, 21:22)
Žiūriu niekam CITRINA nepatinka, ir derlingas ir ne hibridas ir rūgštelės turi, kam tinka rūgštesni. Palmira, čūxloma ilgi derlingi. Labai skanūs SPRUT SLIFKA F maži saldūs.
nezinau,kaip su siumetiniais top'ais,bet, kiek pamenu, CITRINA[raudona] pernai virsunej buvo.net is vienos forumietes seklu uzsiprasius gavau

Nu nepamenu diskusiju apie RAUDONA CITRINA, nebent tikru pavadinimu...
ka cia beatsiminsi kas pernai buvo,jei cia kelios dienos ir vel nauja tema...naujos veisles...nauji norai
ka cia beatsiminsi kas pernai buvo,jei cia kelios dienos ir vel nauja tema...naujos veisles...nauji norai

visko atsimint tikrai neina, bet kai kurie vaizdai įsirėžia atmintin, kad ir be pavadinimo, ateis mūsų išmintingosios, gal pasakys tiksliau kas ten per fruktas
nu ir dar galvas sukam kas foto dėjo- aišku, kad ex, kas daugiau, kitaip niekas tokių nenorėtų ir net nežinotų kad egzistuoja

QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 27, 13:14)
nu ir dar galvas sukam kas foto dėjo- aišku, kad ex, kas daugiau, kitaip niekas tokių nenorėtų ir net nežinotų kad egzistuoja 

pusvalandi pavargau ir radau Ex'es raudonu citrinu foto


nu ir kaip gali nenorėt paskui tokią pamėgint užsiaugint, kad ir su puse derliaus, ir tai įspūdinga būt, o dar ir skanus, jei gerai menu
QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 26, 22:55)
Mulčiavimas įtakoja beveik visų daržovių ir vaisių skonį ir kokybę:
derlius būna saldesnis (mikrobai skaido mulčių, išlaisvina anglį, kuri panaudojama cukrui susidaryti)
mulčiuotos dirvos augintojai dažniausiai nepurena (nėra reikalo), todėl nesutrauko dirvožemio grybienos. Dabar jau nustatyta, kad skonį kuria būtent grybeliai, gyvenantys dirvoje ir augale.
Jei abejojat, pamėginkit - dalį pamulčiuot, dalį tos pat lysvės - ne.
derlius būna saldesnis (mikrobai skaido mulčių, išlaisvina anglį, kuri panaudojama cukrui susidaryti)
mulčiuotos dirvos augintojai dažniausiai nepurena (nėra reikalo), todėl nesutrauko dirvožemio grybienos. Dabar jau nustatyta, kad skonį kuria būtent grybeliai, gyvenantys dirvoje ir augale.
Jei abejojat, pamėginkit - dalį pamulčiuot, dalį tos pat lysvės - ne.
Man kažkaip gaunasi, ka visą laiką mulčiuoju, ar tai nupjauta žolyte ar šiaudais, kitaip net nebandžiau, tai pasirodo, kad sistemos keisti net neverta, o tai paskui visas veisles išbrokysiu su skoniu

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 01 27, 13:18)
pusvalandi pavargau ir radau Ex'es raudonu citrinu foto
Koks vaizdelis



[quote=GONZIKAS117,2014 01 27, 13:18]pusvalandi pavargau ir radau Ex'es raudonu citrinu foto
Nu čia mūsų kaimo pomidoras Raudoni su papuku tikrai tokie kekėse suskaičiuoja po 56 vnt.
. Moteris augina daug metų patenkinta jais ir lauke užauga kuo puikiausias derlius. Sakė kaip pradėjo auginti buvo labai ypatingi, o paskui derlius sumažėjo sako turbūt kas nužiūrėjo, nes lauke augdavo, o vaizdas pasakiškas.
Nu čia mūsų kaimo pomidoras Raudoni su papuku tikrai tokie kekėse suskaičiuoja po 56 vnt.

QUOTE(AUSRONE @ 2014 01 27, 12:26)
Man kažkaip gaunasi, ka visą laiką mulčiuoju, ar tai nupjauta žolyte ar šiaudais, kitaip net nebandžiau, tai pasirodo, kad sistemos keisti net neverta, o tai paskui visas veisles išbrokysiu su skoniu

įsikišiu trumpam. Skonis priklauso nuo įsisavinamų mineralinių medžiagų ir dar labai didelę reikšmę turi vanduo: mažiau gavę vaisiai bus rūgštesni, per daug - skysti ir beskoniai. Vienos ir tos pačios parodos. Geltonavaisiai turi beta karotino, tinkamai laistant bus saldūs, skupiai duodant vandens ir tie surūgštės. Mikroorganizmų poveikio skoniui dar niekaip neišmąstau
