Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Ką gi, pažiūrėjau ir vieną, ir kitą filmuką - gražu. Ir derlius geras. Bet visai nepavydžiu ir pernelyg nesižaviu blush2.gif man kažkaip stipriai nuobodoka pasirodė unsure.gif kad ir skirtingos veislės, bet visi beveik vienodo dydžio raudoni pomidorai - nei juodo, nei dryžuoto, nei žalio, nei geltono, nei zebro, nei penio, nei dar kokio kitokio intriguojančio. Aišku, šiltnamio nėra, jai rūpi tik derlius, nežaidžia mūsų žaidimų. Kiekvienam savo..
Čia tik šiaip, garsiai pamąsčiau smile.gif
Atsakyti
Eilinis įrodymas, kaip skirtingai tie patys pomidorai elgiasi pas kiekvieną augintoją. Pas mane Tolstoy derlius tikrai įspūdingas buvo. Bet derėti ir nokti jie ėmė vėliausiai iš visų, jau buvau supykusi, kad 2metrinis krūmas, o vaisių vos kelios kekės su žirnio dydžio pomidorais, mat kitus jau valgėm. O paskui kaip dėjo vaisius brandinti, tai nespėjau skinti.

Kas man jose labai nepatiko, tai kad ant ilgiau ant krūmo paliekamuose vaisiuose sėklos ... ėmė pačios daigintis blink.gif Prapjauni pomidorą, o ten atrodo kaip kirmėlė - daigas su skilčialapiais lenda doh.gif Šitą ir Polbig darė. O kiti auginti tokių bajerių nemėtė man. Taip ir nesupratau, nuo ko tas priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 01 18, 20:26)
Kokia ten parde? konkreciau kurios nemuno gatves vietoj  blush2.gif
Papildyta:
Noreciau kokiu 2 pomidormedziu gal kas turi pasidalint ar bent minciu kur butu galima ju ieskot nusipirkt  g.gif

Turiu ju seklyciu. pernai pirkau bet taip ir nebandziau augint
Atsakyti
Tai va, kad del tu pomidoru derlingumo nereikia is anskto spresti, pagal viena pomidoriene. nebent dauguma bande ir tas pats rezultatas. nes pavyzdziui pas mane pernai Arbuznije labai gerai derejo pomidorai. Skonio, gal ir geresniu yra juoduku, bet skonis gi ne draugas- pas visus skirtingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 01 18, 20:26)
Noreciau kokiu 2 pomidormedziu gal kas turi pasidalint ar bent minciu kur butu galima ju ieskot nusipirkt  g.gif

Turiu "giant tree" (jaucio sirdies tipo) seklu raso, kad iki 4 - 5,5 metru auga, bet pagal aprasymus skiriasi nuo "Sprut"

GIANT TREE
Atsakyti
Norejau paklaust, ar kas bandet kaip daigykla kiausiniu dezutes plastikines naudoti? ten dangti uzdengi ir kaip siltnamiukas gaunas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 01 19, 12:35)
Norejau paklaust, ar kas bandet kaip daigykla kiausiniu dezutes plastikines naudoti? ten dangti uzdengi ir kaip siltnamiukas gaunas... blush2.gif

Bandžiau, visai normaliai gavosi, bet plastikinės daigyklos man patogiau.
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 01 19, 13:35)

Aš ne bandau, o darau jau taip eilę metų. Tik ne tuose permatomuose kaip plastikas, o baltuose, kur labiau į putą panašu. Ir sodinu į kiaušinių lukštus. Kai reikia persodinti, tik delne sutraiškau lukštą ir sodinu į didesnį indą su visu lukštu. Kaip ir niek nereikia ištraukti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 01 19, 12:35)

bandziau 4u.gif nepatiko-labai greit subsratas man isdziudavo. O ir sviesos mazai daigams is to ale siltnamiuko gaunasi.
Atsakyti
Gal kas nors kur nors esat matę Sharm veislės sėklų (mama juos šarm vadina, tai kaip rašos tiksliai nežinau)? Slyviniai, raudoni. Mamka perka jų daigus turguj, bet labai noriu jai pati užaugint tų daigų, o sėklyčių nerandu pirkt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2014 01 19, 13:18)
Aš ne bandau, o darau jau taip eilę metų. Tik ne tuose permatomuose kaip plastikas, o baltuose, kur labiau į putą panašu. Ir sodinu į kiaušinių lukštus. Kai reikia persodinti, tik delne sutraiškau lukštą ir sodinu į didesnį indą su visu lukštu. Kaip ir niek nereikia ištraukti.  thumbup.gif

Super, uzsirasiau!

Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 19, 08:46)
: Prapjauni pomidorą, o ten atrodo kaip kirmėlė - daigas su skilčialapiais lenda  doh.gif Š

Pernai auginau Tolstoj iš Baltic seeds buvo viskas gerai ir su derlium ir "kirmėliuku" neaugino smile.gif
Atsakyti