Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Ką pavyko rast apie pomidorų kryžminimasi:
"Kuokelių žiedas gaubia piestelę. Vienų veislių - pilnai. Kitų veislių piestelė kyšo iš kuokelių žiedo. Ant būtent tokios gali laisvai patekti svetimos žiedadulkės.

Pomidorų žiedadulkes renka kamanės - prakąsdamos dulkinę. Bitės nelanko uždaro tipo pomidoro žiedų, nes neranda prieinamo nektaro."

Vienos veislės lengvai kryžminasi, o kitoms reikia dirbtinio įsikišimo.
Pomidorai yra savidulkiai, o prikišus nagus kamanėms gausite hibridų.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 20 sausio 2014 - 00:16
Metais,kai šiltnamyje turejau daug baltasparnių,įtartinai kitaip atrode veliau užsimezgę vaisiai,pametę būdingas veislei savybes.
Atsakyti
Nesigincysiu, save skaitau pradedancia, bet pernai auginau 28 veisles pomidoru, nu nei vienas nesusikryzmino schmoll.gif Ka auginau, tas ir isaugo. O kaip paaiskinti, kai N metu augini bevardzius pomidorus, seklu gaves dar is mociuciu. Ir dera kaip dereje, ir veda tuos vaisius, kaip ir anksciau, jau senai galejo pavirsti is dideliu raudonu i mazus juodus sheriukus biggrin.gif Del ko tada is nehibridu renkam seklas, jei krizminasi, gautusi gi tas pats, kas ir is hibridu tas seklas pririnktume g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 20 sausio 2014 - 08:31
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 20, 08:31)
Nesigincysiu, save skaitau pradedancia, bet pernai auginau 28 veisles pomidoru, nu nei vienas nesusikryzmino  schmoll.gif Ka auginau, tas ir isaugo. O kaip paaiskinti, kai N metu augini bevardzius pomidorus, seklu gaves dar is mociuciu. Ir dera kaip dereje, ir veda tuos vaisius, kaip ir anksciau, jau senai galejo pavirsti is dideliu raudonu i mazus juodus sheriukus  biggrin.gif Del ko tada is nehibridu renkam  seklas, jei krizminasi, gautusi gi tas pats, kas ir is hibridu tas seklas pririnktume  g.gif

drinks_cheers.gif
Pagalvojau lygiai ta pati. Arba pas mane nera kam kryzminti tokiu atveju, nes is raudono surinktu seklu dar niekada geltonas neisaugo. Lygiai kaip ir paprikos - n metu as, o dar dvigubai n metu pries mane mano a.a. anyta rinko is vienos paprikos seklas ir visada isauga ta pati.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 20, 08:38)
drinks_cheers.gif
Pagalvojau lygiai ta pati. Arba pas mane nera kam kryzminti tokiu atveju, nes is raudono surinktu seklu dar niekada geltonas neisaugo. Lygiai kaip ir paprikos - n metu as, o dar dvigubai n metu pries mane mano a.a. anyta rinko is vienos paprikos seklas ir visada isauga ta pati.

Del papriku vat suabejojau, Gaudvile parase, kad kryzminasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 20, 08:55)
Del papriku vat suabejojau, Gaudvile parase, kad kryzminasi  g.gif

Kryžminasi, kartoju, ir net labai lengvai biggrin.gif Tačiau, jei jau norim nehibridinės paprikos sėklų pasirinkti, tereikia daugiau vienos ir tos pačios veislės glaudžiame būryje auginti ir bent jau kelis kartus per savaitę sujudinti pačius krūmelius arba prilaikančias virveles, kuolus. Tokiu atveju sėklas rinkti reiktų nuo centrinių krūmų. Jei mažai vienos ir tos pačios veislės vnt turim, tuomet reiktų jas izoliuoti vienas nuo kitų. Yra ir daugiau būdų, ale jie jau labai juvelyriški 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 01 19, 13:34)
Gal kas nors kur nors esat matę Sharm veislės sėklų (mama juos šarm vadina, tai kaip rašos tiksliai nežinau)? Slyviniai, raudoni. Mamka perka jų daigus turguj, bet labai noriu jai pati užaugint tų daigų, o sėklyčių nerandu pirkt 4u.gif

Sveika.aš turiu nuo senai likusios 5 sėklos ,galiu perleisti ,o vietoj jų buvo išvesta veislė Cristal H ,šitie yra truputi mažesni bet kekėje daugiau primegzta,mano mama irgi juos mėgo ,bet man geriau Tamaris patiko ir šitų atsisakiau
Atsakyti
gal kas turit parduoti marfos seklu 4u.gif gaila, kad ju tik didziuosiuose miestuose yra....sudetinga iki ju nusigauti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 20, 09:20)
Kryžminasi, kartoju, ir net labai lengvai  biggrin.gif Tačiau, jei jau norim nehibridinės paprikos sėklų pasirinkti, tereikia daugiau vienos ir tos pačios veislės glaudžiame būryje auginti ir bent jau kelis kartus per savaitę sujudinti pačius krūmelius arba prilaikančias virveles, kuolus. Tokiu atveju sėklas rinkti reiktų nuo centrinių krūmų. Jei mažai vienos ir tos pačios veislės vnt turim, tuomet reiktų jas izoliuoti vienas nuo kitų. Yra ir daugiau būdų, ale jie jau labai juvelyriški  4u.gif

Aiskumas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 19, 09:46)

Kas man jose labai nepatiko, tai kad ant ilgiau ant krūmo paliekamuose vaisiuose sėklos ... ėmė pačios daigintis  blink.gif Prapjauni pomidorą, o ten atrodo kaip kirmėlė - daigas su skilčialapiais lenda  doh.gif Šitą ir Polbig darė. O kiti auginti tokių bajerių nemėtė man. Taip ir nesupratau, nuo ko tas priklauso  g.gif

man seklos irgi su skilcialapiais viduj buvo :bigsmile:lekiau net draugei parodyt,tai ji blink.gif blink.gif blink.gif nes auginom abi ta pacia veisle,pas ja tokiu nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 20 sausio 2014 - 09:56
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 19, 22:53)
blink.gif vo cia man naujiena, bet ar tai tiesa???? Nezinau, eile metu merginos renka tas seklas, augina tikrai ne po viena rusi pomidoru, ir niekas nesusikryzmino. Kazka supainiojot. O su paprikom kaip, gal kas paprotins, nes zadu keliu rusiu auginti, noresiu seklu pasirinkti, ar nesikryzmina? klausiu todel, nes jei ciliukai salia auga, saldziosios paprikos apkarsta

QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 20, 09:55)
Del papriku vat suabejojau, Gaudvile parase, kad kryzminasi  g.gif

taip, kryžminasi... rolleyes.gif Ir dar paprikų šalia čilių nerekomenduojama sodinti, nes paprikos gali gautis aitrios... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 01 20, 09:42)
man seklos net su lapeliais viduj darbiniais buvo bigsmile.gif

Nu bent ne pas mane viena tokie istvirke hermofroditiniai pomidorai buvo, kad apsinestejo biggrin.gif Nors peniu kaip ir neauginau mastau.gif
Atsakyti