QUOTE(pikkolo @ 2015 10 16, 20:32)
Na tai jūs keliat kainas dėl euro, bet nebūtinai visi. Šilauogės pas mus ant vieno krūmo mažytės mažytės buvo, ant kito didelės, nes ne vienu metu žydėjo. Bet jum niekas nei patvirtins, nei paneigs, kad tos kainos kilo dėl , nes šįmet lito jau nebuvo, o lyginti su praėjusiais metais kvaila, nes nebūna kiekvienais metais tokios pačios kainos. Dar pasakykit, kad prieš 5 metus viskas buvo pigiau, kodėl čia taip
Cia neirodymas-o mano giminaiciai, o mano kaimynai, o viena boba sake

Galit kompetetingai kalbeti tik apie tuos dalykus, su kuriais glaudziai susijusi. As vedu ukininkavo zurnalus jau trys metai, reikia pildyti grafas 'pajamos", "islaidos", nuo to priklauso mokesciai. Uz penkis metus atgal kalbeti negaliu, nes pildomas tik trys metai. Smagu pavartyti ir pasiziureti, kaip kito kiekiai, kiek uzdirbau, kiek pradirbau. Ir euras simet man net i diiiideli pliusa isejo

Jus sakot, kad ne euras itakos turi, o as neigiu ta, nes, sakykim, tie patys agurkai, vartant triju metu senumo zurnala, kaina buvo pridavimo apie 0,50 lito (0,15 euro), plius minus pagal oro salygas-po 0,05 i viena ar i kita puse. Simet uz prasciausius agurkus gavau po 0,50 euro(1,72 lito)

Paprikos pernai po 1 lita(0,30 euro) uz kg, simet po 1 eura gavau(3,45 lito), bulviu neauginu, perku is kitu ukininku. Pernai i namus atveze po 0,50 lito(0,15 euro), simet pirkau uz 0,40(1,38 lito).
Avietes pernai kainavo 6 litus, simet 2,30(8 litai), silauoges pernai uz kg-16 litu(4,63 euro), simet pigiausiai pardaviau po 5,50(19 litu), simet silauogiu metai, nepamenu, kada ju tiek turejau
Ir nereikia pasaku apie netinkamas oro salygas, jos kiekvienais metais kinta, o ukininkai visada ras priezasti padejuoti.

Bet kad kainos kilo butent del euro-tai 120 procentu
Ai, prisiminiau, pernai Maximoj persiku pirkau po 2 litus(dzema viriau, uz tai gerai pamenu), simet persikai su nuolaidom buvo 1, 10(3,80 lito). Tai kas itakos turejo ju atvezimui, jei kuras tai nupiges, o pietuose ten ir taip pastovios sausros kasmet?
Ir dar vienas irodymas: Lenkija euro neisivedusi, tai kainos islikusios tokios pacios, neziurint to, kad ir juos sausra kankino.