Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(merlot* @ 2014 02 08, 03:14)
nu tai taip,registratura perduoda gydytojui,tas paziuri ar viskas tvarkoj,israso,perduoda atgal registraturai ir vualia
net jei pastoviai geri kokius vaistus,reikia karts nuo karto jiems gyvai pasirodyti.ai,tokia gryna biurokratija,ypac su ad.jie irgi ten bando nujunkyti ilgalaikius vartotojus,bet alternatyvos nesiulo.

na,tikiuos israsys man ju.nes daktaras sake bent 3menesius pagert,tik kazkaip nemaniau,kad man jie pades ir nepaprasiau kad israsytu visiems 3 men.
oj greiciau tas miegas ateitu...bet negaliu susikaupt.
Atsakyti
QUOTE(lopeta ir greblys @ 2014 02 08, 02:19)
na,tikiuos israsys man ju.nes daktaras sake bent 3menesius pagert,tik kazkaip nemaniau,kad man jie pades ir nepaprasiau kad israsytu visiems 3 men.
oj greiciau tas miegas ateitu...bet negaliu susikaupt.

nu reikia pagert maziausiai 6 menesius,per juos ugdyt charakteri ir poziuri,tada pamazu atsijunkyti ir...........man vel is naujo prasideda biggrin.gif
bet vistiek reikia nepaliauti bandyti,kol gyvas esi smile.gif

as jau uzsimaniau miego
miegui reikia ne susikaupti,o atvirksciai,atsipalaiduoti,grebliuk 4u.gif

pirlim,tiesa,faini batai..kasdienai ax.gif

luuuuuuztu
Atsakyti
QUOTE(merlot* @ 2014 02 08, 03:29)
nu reikia pagert maziausiai 6 menesius,per juos ugdyt charakteri ir poziuri,tada pamazu atsijunkyti ir...........man vel is naujo prasideda biggrin.gif
bet vistiek reikia nepaliauti bandyti,kol gyvas esi smile.gif

as jau uzsimaniau miego
miegui reikia ne susikaupti,o atvirksciai,atsipalaiduoti,grebliuk 4u.gif

pirlim,tiesa,faini batai..kasdienai ax.gif

luuuuuuztu

4u.gif labos
tai va kad man ir neiseina net tam atsipalaidavimui susikaupt,pastoviai visokios mintys sukas...db uzvaldes mane tas tyrimas,nes jau kita savaite darys.
Atsakyti
QUOTE(lopeta ir greblys @ 2014 02 08, 01:57)
treciadieni tyrimas-isprotesiu. verysad.gif

Laikykis. 4u.gif Man vienintelis būdas, kuris padeda užblokuoti mintis ta tema.
Papildyta:
QUOTE(merlot* @ 2014 02 08, 03:18)
su tokiom pagalvem

Gražūs pagalvėlių piešiniai.
Atsakyti
Merlot, aciu del batu.

Tavo norai tai labai romantiski, sakyciau. Ruzava spalva, drugeliai, pauksciukai... wub.gif

Darbo sritis ne ta, kur noreciau. Ten "Nado, Fedia.. verysad.gif " sritis. Bet tik keliems menesiams, galvojau, pakentesiu. Planu prisikuriau, ka su babkem gero nuveiksiu.

Bet daugiau i ta sriti niekada niekada nebeziuresiu, nebent gatve grestu ir est nebetureciau.

Uz darba sumoka. Bet.

Sutarti pasiraso nepilnam etatui, uz kuri ir moka. Papildomos valandos arba atlyginamos laisvu laiku (moka lyg butum dirbusi), arba sumoka sutarties gale, jei lieka "neatsiimtu" valandu.

Praktiskai: ateini i darba.
Yra darbo - dirbi kol nebera (neiseini is darbo, nes baigesi darbo valandos. Reikia gauti leidima iseit !!!!! blink.gif ).
Nera, yra nedaug - paleidzia anksciau (atsiimi isdirbtus virsvalandzius, arba tuos, kuriuos kada nors tikrai dirbsi).
Bet tu negali pasakyti, kad va, uzariau n papildomu valandu, rytoj man reikia laisvos popietes.
Ne.
Taip pat negali susiplanuoti, kad va, po darbo, tarkim, x valanda susitiksiu su drauge, eisiu pas dantista ar i kina. Nes nezinai ar busi laisva.

Na ir savaitgaliai. Visi iki vieno, nuo ryto iki vakaro...

Zodziu, dirbi vos nepilnu etatu, bet gyvenimo nebeturi.

Vysnia ant torto, pasigardziavimui: pietu pertrauka - 55 (!!!) minutes...
Ne valanda, ne.. Kuria galima imti vienam gabale, arba 20 minuciu ir ryto ir 35-ias minutes po 13-os valandos.
Atkreipkite demesi, kaip staiga viskas pasidaro tikslu ir apibrezta..

Dave knygele su paaiskinimais, reikalavimais.
Virselis : "Sveiki atvyke i pyypt namus!"
Pirmam puslapy savininku nuotrauka. Supsosi siurbeles patenkinti. Esu tikra, kad didziuojasi savo verslo, gyvenimo pasiekimais.

Aina sikt kaip slykstu. Fui fui fui.

Tapyrai, GD, nesishiurpinkit, cia gi pavienis atvejis, ir as pirma karta maciau tokius ciudus. Aciu D, yra ir daugybe normaliu imoniu.

Ypac GD, tikrai kad issidirbineji taip sakydama, nes gali gi atsisakyt (jei gali net neieskot), tai blogiausiu atveju tik siaip trumpai slykstoka butu, kaip galvej i suns kruvele imynus.

Va kam zutbut darbo reikia, nes gatve ir badas, tada joooo...
Nors gal tada tokios darbo salygos nebeatrodo labai baisios. Juk viskas, pagaliau, salygina..

Papildyta:
Merlot, del nelygios draugystes. Ant greicio sakyciau, kad svarbiausia kad atitiktu asmenybe (protas, dushia, paziuros daugmaz). Materialiniai dalykai yra tik detales.

Drauges keliama savo menkumo pojuti gali isnaudoti motyvacijai stiebtis i virsu.
Bet jei per smarkiai mina ant mozoliu, ar nera galimybiu stiebtis, tada gal ir tikrai sunku..

As, pav., artimai bendrauju su profesiskai zymiai auksciau stovinciu zmogum, bet asmenybes dera, tai profesinio skirtumo net ir nesijaucia. Galim ir jo darbiniais klausimais pasikalbet, randu ka pasakyt, neretai, ziu, ir pritaiko mano mintis.

Jei sugalvosiu dar, parasysiu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pirlimpimpim: 08 vasario 2014 - 12:54
Padariau samone ar nesamone unsure.gif pasisiuliau pasiimt vienos personos au-au, nes ja savivaldybe isvare is namu... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(merlot* @ 2014 02 08, 01:49)
as bet kokiu atveju geriau dirbciau,nei buciau bedarbe.man,asmeniskai,bedarbyste tai kaip 15depresiju.baisu net pagalvot.

Taip, bedarbyste varo depresija. As irgi kazkada taip galvodavau, kad butu baisu, ir negaleciau. Bet ivairiai nutinka gyvenime. Aisku as kuriu atmazkes ir siaip viskas is per gero gyvenimo. Bet nesiteisinsiu ir nebandysiu apsakyti, kokio masto tam tikras fobijas ir nepasitikejima turiu. Nes sunku suprast kito bedas.
Dabar nezinau, kaip butu, jeigu butu visiska padetis be iseities. Ar rinkciausi zudytis ar dirbt bele koki juoda darba uz minimuma is kurio vis tiek neitu isgyvent. Turbut antras variantas, nes pirmas man atrodo baisesnis.
Kazkada dirbau bet ka, ir sunkiai, ir juodus darbus, ir nejuodus, ir virsvalandzius, ir tuos variantus kai sedi kaip ant adatu ir negali nurimt, nes i darba gali pakviest bet kada ir nezinia kuriam laikui, panasiai va kaip pirlim sake. Visko buvo, bet tada buvo lengviau. Nes kaip jau kalbejom apie gyvenima, tada dar daug kas atrode pries akis, o bet kokia patirtis tik patirtis. Dabar jau nebeatrodo pries akis. Savo noru daryti tai, kas atrodytu visiska intelekto ir issilavinimo mirtis ir degradacija, dabar jau sunku butu prisiverst. Apie ta darbo "protingumo lygi" is karto pasakau, kad nebutinai bendra prasme, o pagal mano supratima, t.y. netaikau bendrai kad yra blogi ir geri darbai.
Papildyta:
QUOTE(merlot* @ 2014 02 08, 02:49)
'atskleidziau'pati didziausia savo kompleksa.'peskos sindroma'.net bloga

Nu gi ne feodaliniai laikai, nera tipo musu visuomenej jokiu luomu ar kastu ar dar ko smile.gif
As jausciausi peska, jeigu paskenovas pats tai kaip nors parodytu. Man tai siaip jokio skirtumo tie luomai pagal turtinguma, nes nu viena diena tas turtingas, kita jau vargsas, arba kaip nusprest kuris apskritai turtingesnis ir kuris turetu keltis, jeigu pvz skirtumas nedidelis. Cia isvis juokinga. Man svarbu zmogus, jo asmenybe, protas ismone ir visi panasus dalykai. Dazniau jauciuosi per prasta, kai zmogus atrodo auksciau manes pagal situos isvardintus pozymius.
Bet aisku, labai daznai zmogaus profesiniai ar finansiniai pasiekimai sutampa su visais kitais.
Dar man patinka, kai zmogus niekaip isoriskai ir daiktiskai nededa "ant saves" to savo luomo, o labai juokinga kai uzsideda daugiau negu turi smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Pirlimpimpim @ 2014 02 08, 11:53)

Merlot, del nelygios draugystes. Ant greicio sakyciau, kad svarbiausia kad atitiktu asmenybe (protas, dushia, paziuros daugmaz). Materialiniai dalykai yra tik detales.

Drauges keliama savo menkumo pojuti gali isnaudoti motyvacijai stiebtis i virsu.
Bet jei per smarkiai mina ant mozoliu, ar nera galimybiu stiebtis, tada gal ir tikrai sunku..

As, pav., artimai bendrauju su profesiskai zymiai auksciau stovinciu zmogum, bet asmenybes dera, tai profesinio skirtumo net ir nesijaucia. Galim ir jo darbiniais klausimais pasikalbet, randu ka pasakyt, neretai, ziu, ir pritaiko mano mintis.

Jei sugalvosiu dar, parasysiu.  biggrin.gif

aciu,Pirlim,uz nuomone 4u.gif

siaip is kiekvieno zmogaus galima kazko pasimokyti,ar pazinti save,kiek laiko jis bebutu tavo gyvenime.trumpalaike ar amzina ta draugyste.

siuo konkreciu atveju nzn,kiek dera ta musu dushia ir protas.kazkas nelabai dera,jei kyla klausimai.
bet jau apsisprendziau'nebespresti',tiesiog bendrauti ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(gėlių darželis @ 2014 02 08, 20:26)
Dabar jau nebeatrodo pries akis. Savo noru daryti tai, kas atrodytu visiska intelekto ir issilavinimo mirtis ir degradacija, dabar jau sunku butu prisiverst. Nu gi ne feodaliniai laikai, nera tipo musu visuomenej jokiu luomu ar kastu ar dar ko smile.gif

As jausciausi peska, jeigu paskenovas pats tai kaip nors parodytu. Man tai siaip jokio skirtumo tie luomai pagal turtinguma, nes nu viena diena tas turtingas, kita jau vargsas, arba kaip nusprest kuris apskritai turtingesnis ir kuris turetu keltis, jeigu pvz skirtumas nedidelis. Cia isvis juokinga. Man svarbu zmogus, jo asmenybe, protas ismone ir visi panasus dalykai. Dazniau jauciuosi per prasta, kai zmogus atrodo auksciau manes pagal situos isvardintus pozymius.
Bet aisku, labai daznai zmogaus profesiniai ar finansiniai pasiekimai sutampa su visais kitais.

Dar man patinka, kai zmogus niekaip isoriskai ir daiktiskai nededa "ant saves" to savo luomo, o labai juokinga kai uzsideda daugiau negu turi smile.gif

o bunant be darbo tas issilavinimas ir intelektas nemirsta?
pasalpos didesnes,negu minimalus atlyginimas,kad neapsimoka?
zodziu nevyniojant nuskambejo taip:paprasti darbai tau per prasti,o tiems,kuriu tu noretum,tu per prasta?

yra ir luomai,ir klases.
situo konkreciu mano atveju tai skirtumas materialus yra labai didelis ir aiskus.nieko juokingo.
gal ne specialiai,bet man istrigo,kad ji kalba skaiciais,kiek uzdirba/uzdirbo/uzdirbs.jei taip nekalbetu,nekiltu diskomfortas.

profesiniai pasiekimai,issilavinimas susije su inelektu,protu.bet finansiskai pasiekti gali uztekti verslumo,gudrumo,mokejimo suktis.zinoti ka kur ir kada.

mano naujoji pazistama yra issilavinusi,dirba ir uzdirba gerai pagal specialybe.

bet kiek yra issilavinusiu,kurie nemoka saves parduot,,daryt'pinigu,pirstais nerodysim.
ir kiek yra puikiai besisukanciu be jokiu ten aukstu kvalifikaciju/postu.

bet kalba ne apie tai.
kaip pvz
buna salia kokios grazuoles fifos jautiesi prasta ir negrazi
o salia kitos,gal dar grazesnes ir figuringesnes jautiesi laisvai ir komforte

salia vienu turtingu jautiesi ubagu,o salia kitu ne nepagalvoji apie tai

aisku,tai yra vidiniai kompleksai pirmiausia
bet ir yra zmoniu,kurie elgiasi mindami ant mozoliu.ar tycia ar netycia,tai jau ivairiai

su paskutiniu sakiniu sutinku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merlot*: 09 vasario 2014 - 02:41
QUOTE(merlot* @ 2014 02 09, 02:40)
pasalpos didesnes,negu minimalus atlyginimas,kad neapsimoka?
zodziu nevyniojant nuskambejo taip:paprasti darbai tau per prasti,o tiems,kuriu tu noretum,tu per prasta?

Labas visoms 4u.gif
Manau, kad GD neatskleidžia visų priežasčių g.gif Aš kai kurių darbų irgi bijočiau dirbti, dėl sveikatos manau, kad negalėčiau. doh.gif

Dėl draugės, kuri pranašesnė statusu ir pinigais, aš pavydėčiau jai, galvočiau, kodėl jai reikia draugauti su žemesnio statuso ir kartais tai pabrėžti užsimenant apie pinigus ax.gif Mažiau pavydėčiau, jei bendravimo temos būtų kitokios cool.gif Bet čia tik teoriniai pasvarstymai, neturiu aš tokios pranašesnės draugės, manau, kad jos kažkaip atitinka savo statusą ir bendrauja su tuo, kas joms naudinga arba atitinka požiūriai. nes man pvz., karjera ar pinigų kieikis, statusas nėra labai svarbu. Gal čia mano problema unsure.gif
Bet aš irgi nelinkusi bendrauti su žemesnio statuso ar intelekto, nes paprasčiausiai sunku rasti bendrų temų, kad abiem pusėm būtų įdomu. Gaunasi nelygus bendravimas, kai turi prisitaikyt, o tai vargina.
Dar viename psichologijos žurnale skaičiau tokią mintį: kai bendrauji su viršininku arba su tuo , su kuriuo konfliktuoji, pamėginti įsivaizduoti tą žmogų mirusį ar kad jis irgi kaip visi mirtingi žmonės kažkada mirs, ir sukelti sau gailestį. Kad mažiau pyktum už jo blogą elgesį savo atžvilgiu rolleyes.gif
Blogas elgesys, pvz., kai elgiasi kaip su daiktu, ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Pirlimpimpim @ 2014 02 08, 12:53)
Merlot, aciu del batu.

Tavo norai tai labai romantiski, sakyciau. Ruzava spalva, drugeliai, pauksciukai... wub.gif

Prisiminiau paukščiukus, skraidančius vonioje wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Pirlimpimpim @ 2014 02 08, 12:53)

viskam pritariu
Papildyta:
QUOTE(Pirlimpimpim @ 2014 02 07, 13:38)
Einu per darbo pokalbius. Nu dyvu dyvai. Dar biski ir busiu priversta parasyti knyga...  rolleyes.gif

Parašyk, man būtų labai įdomu tavo mintis skaityt. bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tapyras @ 2014 02 07, 23:37)
O as kaip tik ieskau darbo  unsure.gif

Kaip sekasi?
Man tokia mintis atėjo, kad tau tiktų gyvūnų viešbutį turėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine_: 09 vasario 2014 - 11:30
dėl tų draugių.
visų pirma, Merliau, tai jei ji kalba kiek uždirbo/uždirbs, tai kokia čia ji aukštesnio luomo. normalūs žmonės, daug uždirbantys arba labai turtingi nešneka tokiom temom, ypač su mažiau turinčiais (materialine prasme).
visų antra, draugystei pinigai netrukdo. gali tik būti šiokio tokio diskomforto tam tikrose situacijose. na pvz., labai norėčiau kad su manim skristų atostogaut pora draugių, bet jos to sau negali leist. bet mes šito dalyko niekad neeskaluojam, važiuojam kiekviena ten, kur gali sau leist, o paskui įspūdžius aptarinėjam.
trečia, ir tarp turtingų, ir tarp peškų, anot Merliaus, yra parazitų, pasikėlusių, bukų, piktavalių ir t.t.
mano draugės, su kuriom bendraut man miela, yra arba nuoširdžios, arba protingos, arba tokios ir anokios smile.gif
kai kurių net nežinau finansinės padėties, galiu tik nuspėt pagal jų pomėgiius ar kelionių kryptį.

Notmiauski, krevečių darn nepirkau, nebuvo nuolaidos biggrin.gif . aišku jos ir be nuolaidos pigiau nei Lt, ale nu va,,suvalkiete.....
Atsakyti
QUOTE(merlot* @ 2014 02 09, 03:40)

yra ir luomai,ir klases.

gal ne specialiai,bet man istrigo,kad ji kalba skaiciais,kiek uzdirba/uzdirbo/uzdirbs.jei taip nekalbetu,nekiltu diskomfortas.

Merlot, apie GD taip kategoriskai nesakyciau. Zinom gi, kad pas ja aisbergai didziuliai, gali ne tik darban kelia uzkirsti.

Nedirbant tai zusta ne tik intelektas ir issilavinimas, zusta dar daugiau. Kaip iprotis dirbti, organizuotis, prisitaikyti prie kolektyvo, spresti naujas netiketas situacijas ir t.t.
Savotiskai surambeji ir darbdaviai tai irgi zino.

Islyga darau tik visokiems tikrai tikrai suniskiems darbams, kurie mainais i tris kapeikas atima is taves gyvenima, sveikata ir uzstoja saule.

Luomai yra. Kastos irgi. 21-as amzius, todel jie nebera tokie uzdari, be to, sakyciau, atsirado tarpiniu luomu.
Na, buna, pav., gryni juodadarbiai, pasciokisko mastymo, be issilavinimo ir kitaip skurdziai.
Buna juodadarbiu su issilavinimu, intelektu, tik nemokanciu suktis, "parsiduot". Cia butu "tarpinis" luomas. Situ beda dar ir ta, kad aplinkiniai juoda darba sieja su issilavinimo, proto trukumu. Kad kazko jiems truksta - tai faktas, bet daznai visai kitu savybiu, nei manoma. ax.gif

Kaip ir uzdirbamom sumom besimetancios gydytojos. Sakyciau irgi tarpinis variantas tarp muzhiku ir intelekto aukstuomenes (pavadinkim taip). rolleyes.gif

QUOTE(Laukine_ @ 2014 02 09, 12:29)
Dėl draugės, ... galvočiau, kodėl jai reikia draugauti su žemesnio statuso ir kartais tai pabrėžti užsimenant apie pinigus  ax.gif

Parašyk, man būtų labai įdomu tavo mintis skaityt.  bigsmile.gif

Zinok, as irgi pagalvojau. Pagalvojau, kad gal tarp "savu" nelabai iseina blizget, o norisi, tai susirado tam palankesne terpe.
Gal. g.gif

Aciu, Laukine. 4u.gif

QUOTE(a-bbz @ 2014 02 09, 14:17)
Merliau, tai jei ji kalba kiek uždirbo/uždirbs, tai kokia čia ji aukštesnio luomo.

Butent. drinks_cheers.gif
Kaip sode sekas ? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pirlimpimpim: 09 vasario 2014 - 14:12