Įkraunama...
Įkraunama...

Didingas amžius (Muhteşem Yüzyıl), Nuo rugsėjo 7 d

QUOTE(Agnė6 @ 2014 02 17, 15:36)
Aš dar kartą pažiūrėjau pirmas serijas ir vis dėl to, tik įsitikinau, kad nebereikalo Hiurem dabar taip elgiasi. Pradžioj Mahidevran elgėsi taip bjauriai, kad seniai turėjo būti išmesta iš haremo. Bet kažkodėl jos visi gailėjos ir gynė, o Hiurem visad viena pati turi dėl savo ir vaikų gyvenimo kovoti. Vienintelis sultonas stengiasi dėl jos.
Tik atvykusi į haremą ji tikrai nieko blogo nė vienai nepadarė, patiko sultonui, sultonas jai. Norėjo su sulotono šeima susidraugauti, bet Mahidevran iš pavydo jai tik kenkė. Taip ir prasidėjo karas.

neskaitant to, kad geriausiai draugei veida subjaurojo
Papildyta:
QUOTE(Soled @ 2014 02 17, 14:34)
Bet tokiu atveju Hiurem jau gimdydama savo vaikus žinojo, kad jie vieną dieną turės mirti, nes Mustafa pirmasis įpėdinis, tai tada išvis yra vienas įpėdinis ir valio daugiau tegul negimdo, nes paskui vis tiek reikės kitus išžudyt. Nu žodžiu tradicijos kai kurios tai tikrai nesveikos... doh.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif
bet taip iseitu, kad ir Hiurem vaikai vieni kitus galabys........
Atsakyti
QUOTE(rinann @ 2014 02 17, 12:30)
Man tai labai įdomios tos jų tradicijos. Nu niekaip nesuprantu,kodėl pavyzdžiui Mustafa užėmus sostą,jis turi nužudyti visus savo brolius g.gif Čia tai man jau virš visko doh.gif Ne veltui princesė juos barbarais vadino biggrin.gif Galėtų sau vienas brolis valdyti,o kiti tegu gyvena ramiai ir laimingai ax.gif

na Fatichas ta istatymas prieme, nes tikrai nesibaigiantys karai buvo. zodziu toks istatymas. o kad butu broliai ,tai cia pas Chiurrem pirmaja ir buvo broliai visi vaikai, nes kitu budavo nebdras tik tevas ir jie beveik nesimatydavo, nes gyvendavo savo provincijose su motinomis. tu sentimentu broliams nebudavo. viena vaka negali gimdyti, nes didelis vaiku mirtingumas buvo, o ir veliau ,net ir suaugusiu . antibiotiku tai dar nebuvo. tam ir buvo reikalingas haremas, kad neliktu sostas be paveldetoju, kad ju butu tik daugiau. pas musulmonus juk negaledavo kokia princese uzimti sosto, kaip europoje ir tapti karaliene. be to, sultono sosta uzima nebutinai vyriausias vaikas, o tas, kuri paskirs sultonas paveldetoju, taip kad Chiurrem labai apsimokejo gimdyti, ir kuo daugiau

QUOTE(Soled @ 2014 02 17, 14:34)
Bet tokiu atveju Hiurem jau gimdydama savo vaikus žinojo, kad jie vieną dieną turės mirti, nes Mustafa pirmasis įpėdinis, tai tada išvis yra vienas įpėdinis ir valio daugiau tegul negimdo, nes paskui vis tiek reikės kitus išžudyt. Nu žodžiu tradicijos kai kurios tai tikrai nesveikos... doh.gif  doh.gif

taigi sultono sosta uzima nebutinai vyriausias vaikas, o tas, kuri paskirs sultonas paveldetoju, taip kad Chiurrem labai apsimokejo gimdyti, ir kuo daugiau

QUOTE(Agnė6 @ 2014 02 17, 15:36)
Aš dar kartą pažiūrėjau pirmas serijas ir vis dėl to, tik įsitikinau, kad nebereikalo Hiurem dabar taip elgiasi. Pradžioj Mahidevran elgėsi taip bjauriai, kad seniai turėjo būti išmesta iš haremo. Bet kažkodėl jos visi gailėjos ir gynė, o Hiurem visad viena pati turi dėl savo ir vaikų gyvenimo kovoti. Vienintelis sultonas stengiasi dėl jos.
Tik atvykusi į haremą ji tikrai nieko blogo nė vienai nepadarė, patiko sultonui, sultonas jai. Norėjo su sulotono šeima susidraugauti, bet Mahidevran iš pavydo jai tik kenkė. Taip ir prasidėjo karas.

taip, as pirma karta kai ziurejau, momentais ir man rodesi, kad va kokia bjauri ta Chiurrem, neklauso isakymu, bet kai antra karta paziurejau, tai visikai kitaip pasirode, visos gyvates kaip reta, o ji tokia suzalotas paukstelis pateko i harema, pikta ant viso pasaulio, pritvinkusi kersto o tokia bejege, taigi visam filme man jos veiksmai labai netgi pagristi
Atsakyti
QUOTE(audrikea @ 2014 02 17, 15:25)
drinks_cheers.gif nežiūriu į priekį,bet pritariu,kad hiurem bjauri ax.gif na va negaila man jos,nerandu jai pateisinimo,priekabiai žiūriu į visus jos išsišokimus nors tu ką ax.gif  tongue.gif
drinks_cheers.gif man tai labai Ibrahimas patinka wub.gif bet ir šiknius geras-žmona namuose,o jis pas kitą laksto verysad.gif

del Hiurem drinks_cheers.gif
anksiau ir man Ibrahimas patiko, dabar jau nelabai..........
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2014 02 16, 21:48)
Nezinau, bet man siame seriale nera nei vienos puses uz kuria galeciau"sirgti" smile.gif. beveik visi vienodai prisidirbe. Labiausiai patinka aktoriu vaidyba, kostiumai, sukurta aplinka, zaviuosi papuosalais ir audiniais.
Siaip paemus abstrakciai istorija, visai nenuostabu jog sultonui patiko kitokia moteris, ne vietine, su savo temperamentu, kita isvaizda. Dar ir protinga bent jau gudri smile.gif. Teisingai istorikai uzduoda klausima, kaip butu buve jei jos nebutu buve.
http://alaturka.popo...usi-intrigante/

Labai taikliai pasakyta. Mane irgi uzbure sis serialas vaidyba, kostiumais, tuo, kad galima is arciau pazvelgti i tokia uzdara zona- harema. Labai didelis Aciu uz nuoroda- su malonumu perskaiciau ne viena straipsni.
Papildyta:
QUOTE(Soled @ 2014 02 17, 13:34)

Jei teisingai supratau, tuo metu nebuvo tradicijos, kad sosta paveldi vyriausias sunus. Galejo paveldeti bet kuris, kuris (tevo nuomone) verciausias to sosto.
Atsakyti
[quote=icz,2014 02 17, 15:55]
neskaitant to, kad geriausiai draugei veida subjaurojo
Papildyta:

Merginos viskas iš meilės smile.gif ir manau pavyzdį kaip gyventi ir išgyventi hareme jai parodė Mahidevran smile.gif
Atsakyti

Agnė6 ,tiesa sakote thumbup.gif
Atsakyti
Aš kiekvieną kartą žiūrėdama vis pasidžiaugiu, kad negyvenau tais laikais. biggrin.gif Bet rūbai tai nuostabūs, ypač tos karūnos wub.gif

Kas dėl Hiurem, tai juk tokie laikai buvo - norint kažką pasiekti, turėjai lipti per kitų galvas ir pamiršti sąžinę.
Atsakyti
Nesuprantu to istatymo, uzimi sosta, tada turi nuzudyti brolius ir tada pvz pas jaunas mirsti..ir kas tada?? ar cia zudydavo tik pauglius? ir idomu, kad merginos verges, bet pinigus gaudavo.
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2014 02 17, 21:09)
Nesuprantu to istatymo, uzimi sosta, tada turi nuzudyti brolius ir tada pvz pas jaunas mirsti..ir kas tada?? ar cia zudydavo tik pauglius? ir idomu, kad merginos verges, bet pinigus gaudavo.
man ir labai įdomiai pasirodė-atlyginimas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(audrikea @ 2014 02 17, 20:11)
man ir labai įdomiai pasirodė-atlyginimas blink.gif

Gal smulkiom išlaidoms, gi ateidavo pas jas į rūmus pirklės ir visokios pardavėjos.
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2014 02 17, 20:09)

cia ir buvo gyvenimo hareme pliusai. jos gaudavo labai gera issilavinima, atlyginima, o jei nesuguldavo su sultonu ir nesulaukdavo palikuoniu, budavo istekinamos uz geru partiju.
Atsakyti
QUOTE(Zivilka @ 2014 02 17, 20:30)
cia ir buvo gyvenimo hareme pliusai. jos gaudavo labai gera issilavinima, atlyginima, o jei nesuguldavo su sultonu ir nesulaukdavo palikuoniu, budavo istekinamos uz geru partiju.

Jeigu iki tol kokia išprotėjusi sultan ar odaliska nesugalvodavo kuriai galvos nupjauti ar šiaip užmušti biggrin.gif
Atsakyti