QUOTE(rinann @ 2014 02 17, 12:30)
Man tai labai įdomios tos jų tradicijos. Nu niekaip nesuprantu,kodėl pavyzdžiui Mustafa užėmus sostą,jis turi nužudyti visus savo brolius

Čia tai man jau virš visko

Ne veltui princesė juos barbarais vadino

Galėtų sau vienas brolis valdyti,o kiti tegu gyvena ramiai ir laimingai
na Fatichas ta istatymas prieme, nes tikrai nesibaigiantys karai buvo. zodziu toks istatymas. o kad butu broliai ,tai cia pas Chiurrem pirmaja ir buvo broliai visi vaikai, nes kitu budavo nebdras tik tevas ir jie beveik nesimatydavo, nes gyvendavo savo provincijose su motinomis. tu sentimentu broliams nebudavo. viena vaka negali gimdyti, nes didelis vaiku mirtingumas buvo, o ir veliau ,net ir suaugusiu . antibiotiku tai dar nebuvo. tam ir buvo reikalingas haremas, kad neliktu sostas be paveldetoju, kad ju butu tik daugiau. pas musulmonus juk negaledavo kokia princese uzimti sosto, kaip europoje ir tapti karaliene. be to, sultono sosta uzima nebutinai vyriausias vaikas, o tas, kuri paskirs sultonas paveldetoju, taip kad Chiurrem labai apsimokejo gimdyti, ir kuo daugiau
QUOTE(Soled @ 2014 02 17, 14:34)
Bet tokiu atveju Hiurem jau gimdydama savo vaikus žinojo, kad jie vieną dieną turės mirti, nes Mustafa pirmasis įpėdinis, tai tada išvis yra vienas įpėdinis ir valio daugiau tegul negimdo, nes paskui vis tiek reikės kitus išžudyt. Nu žodžiu tradicijos kai kurios tai tikrai nesveikos...
taigi sultono sosta uzima nebutinai vyriausias vaikas, o tas, kuri paskirs sultonas paveldetoju, taip kad Chiurrem labai apsimokejo gimdyti, ir kuo daugiau
QUOTE(Agnė6 @ 2014 02 17, 15:36)
Aš dar kartą pažiūrėjau pirmas serijas ir vis dėl to, tik įsitikinau, kad nebereikalo Hiurem dabar taip elgiasi. Pradžioj Mahidevran elgėsi taip bjauriai, kad seniai turėjo būti išmesta iš haremo. Bet kažkodėl jos visi gailėjos ir gynė, o Hiurem visad viena pati turi dėl savo ir vaikų gyvenimo kovoti. Vienintelis sultonas stengiasi dėl jos.
Tik atvykusi į haremą ji tikrai nieko blogo nė vienai nepadarė, patiko sultonui, sultonas jai. Norėjo su sulotono šeima susidraugauti, bet Mahidevran iš pavydo jai tik kenkė. Taip ir prasidėjo karas.
taip, as pirma karta kai ziurejau, momentais ir man rodesi, kad va kokia bjauri ta Chiurrem, neklauso isakymu, bet kai antra karta paziurejau, tai visikai kitaip pasirode, visos gyvates kaip reta, o ji tokia suzalotas paukstelis pateko i harema, pikta ant viso pasaulio, pritvinkusi kersto o tokia bejege, taigi visam filme man jos veiksmai labai netgi pagristi