Aš dar apie naminį majonezą.
Neturiu namuose alyvuogių light aliejaus dabar. O netinka saulėgrąžų Natura?
http://www.priceon.l...a8-6c88c71cb64e
QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 24, 22:32)
Mano subine plati, o liemuo siauras, tai lasiakas ant pilvo taip nesimato, optine iliuzija suveikia 
va va, super figura. man grazu netgi apkunesne figura, kai liemuo kaip vapsvos. bet paprastai, apkunesniu moteru liemuo buna platesnis uz klubus, t.y. jo nerasta. ir kuduciu be liemens taip yra - tokios lentos tipo. 
Mano svoris dabar vietoj stovi ir as visai nesiparinu. Tik pajauciau sia ziema salti, anksciau poodinis taukas silde, o dabar sluoksniuotis tenka

QUOTE(Nidulia @ 2014 01 24, 23:36)
Susiskaiciavau savo pirmo valgymo skaiciukus.
kolorijos -1063.2
angliavandeniai - 28.21
baltymai -53.89
riebalai - 61.43
o man dienai reikia
56g baltymo*4kcal = 224
78g riebalo*9kcal= 702
56g angliu*4kcal= 224
viso: 1150kcal - bandai badu nusimarinti? teisingam kely esi. tik truputeli uztruks su tiek kcal.
Tai ka, as per pirma valgyma suedziau visos dienos riebalus ir baltymus?
o tau nebloga nuo tokio didelio valgio? jeigu as suvalgau pietus 600kcal+, tai skrandis pradeda niurgzti dideli kieki vienu upu gaves... ypac jeigu daug baltymo, o 50gr vienu metu tai jau yra daug.kolorijos -1063.2
angliavandeniai - 28.21
baltymai -53.89
riebalai - 61.43
o man dienai reikia
56g baltymo*4kcal = 224
78g riebalo*9kcal= 702
56g angliu*4kcal= 224
viso: 1150kcal - bandai badu nusimarinti? teisingam kely esi. tik truputeli uztruks su tiek kcal.
Tai ka, as per pirma valgyma suedziau visos dienos riebalus ir baltymus?
ir isvis pradek tu valgyt normaliai ir eik sportuot, nes greitai busi pirma nudvesusi nuo paleo.
QUOTE(Gricė @ 2014 01 25, 08:11)
Na, yra kaip yra. Manau, kad mane labai užliūliavo tas "valgom sočiai ir riebiai".

QUOTE(rytorasa @ 2014 01 25, 09:29)
<...>Sportas nėra vien tik svorio metimas ir raumenų auginimas. Tad nemanau, kad reikia persistengti su svoriais...
Čia kalbu būtent apie Nidulės atvejį.
na nenorit, tai nesportuokit 

Prieš porą dienų buvo laida per TV apie moters grožį. Tai ten būtent apie tą raumenų kočiojimą buvo kalba. Buvo kelios moterys intensyviai sportuojančios, demonstravo savo kūno grožį. Deja, nei vieno tuo grožiu susižavėjusio nebuvo, ypač vyrai sėdėjo su tokiom veido išraiškom, kad žodžių nebereikėjo. MB irgi žiūrėjo, tai tiesiog bjaurėjosi. Na kokios gi ten moterys, net veidai suvyriškėję...fui...
kur veidai suvyriskeje, tai ko gero bus vartojancios steroidus... o siaip tai, kad "uzsisportuot" bent jau iki kazko panasaus i fitness modelio figura, tai reikia tiek darbo ir atsidavimo, kad olialia. tai tikrai ne kiekvienam(i), o tiksliau tai gali tik labai maza dalis sportuojanciu. daugumai tai negresia, taigi relax, skinny fat rules 

na, jeigu nuotraukoje stora karvė, tada nėra apie ką diskutuoti...
Man tai panašu į ligą...
Nesupykit... 
buvau apsisesta, prisipazystu, tuo metu niekas daugiau nerupejo... bet rezultatai buvo pagrinde jegos pavidalu, o centimetrai sake savo liemuo 70cm, leska 56cm ir t.t. isikandes kunelis savo lasiaka buvo, nes i kitur jo mazai gaudavo... beje tada i ta pati sportklubi vaiksciojo dar viena rimtai sportuojanti mergicka, tai mes taip viena kita zvaira akim nuziurinedavom - kiek kuri kilnoja, kokius pratimus daro, na toks neoficialus varzymasis 

Gricė: saulegrazu aliejaus mes nenaudojam!!
QUOTE(Egliukasz @ 2014 01 25, 11:47)
Netikrasis tas, kuris buvo pries kelis metus 64-68 kg ir patikekit, liesa neatrodziau
Plius man svory mest reikia ne del grozio, bet del kelio sanariu 
tie 3-5 galimai lyšni kg tavo sąnariams buvę nebuvę, užtatai metabolizmo būklė labai sąnarius įtakoja. 

Kodėl lašiakas auga ant pilvo?
mes visi į jį ateinam su savo unikaliais disbalansų deriniais.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2014 01 25, 13:46)
Tai kaip čia su tuo organizmo žinojimu gaunasi...
Organizmas žino, kad nereikia vandens?

net mano karvė žino- vasarą ėda žolę, tai tik per karščius kibirą geria, žiemą ėda šieną, tai kasdien po 3-4 kibirus išsriaubia.
Tačiau, jei žmogui sutrikusi medžiagų apykaita- tai ir žinojimai gali būt sutrikę.
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2014 01 25, 14:09)
paprastai, apkunesniu moteru liemuo buna platesnis uz klubus, t.y. jo nerasta.
jei nori sužinoti kodėl, pagoooglink "abdominalinis nutukimas, metabolinis sindromas"
Tai- angliavandenių apykaitos sutrikimo pasekmė.
QUOTE(rytorasa @ 2014 01 25, 13:46)
jau net šioje temoje ne kartą buvo minėta, kad žmogus gali iš viso negerti vandens. Nenori. Išgeria puodelį arbatos ar kavos per dieną ir gana. Tai kaip čia su tuo organizmo žinojimu gaunasi...
Organizmas žino, kad nereikia vandens?

Protingas gal ir žino, mano durnius- ne. Einu vandens įsipilsiu

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 25, 14:43)
net mano karvė žino- vasarą ėda žolę, tai tik per karščius kibirą geria, žiemą ėda šieną, tai kasdien po 3-4 kibirus išsriaubia.
Tačiau, jei žmogui sutrikusi medžiagų apykaita- tai ir žinojimai gali būt sutrikę.
na, nelyginkim žmogaus su karve. Karvės, kaip ir kiti gyvūnai neėda šūdmaisčio, joms nesutrinka medžiagų apykaita, tai jos ir žino. Ir nebūna taip, kad jos visiškai negertų vandens, ko nepasakysi apie žmones...

QUOTE(InJe*kcija @ 2014 01 25, 08:26)
O jei rimčiau, tai aš į cronometer kai susivedinėdavau tai irgi gaudavosi, kad pusryčiams išeidavo didžiausia dalis riebalų ir baltymų, dar šiek tiek likdavo pietums, o vakarienei 0. Tai tekdavo kartais viršyti normas, dažniausiai baltymų.
O kavą ne su visam metei, tik per whole?
Turiu spintelėj cikorijos, reiks ir man ją pabandyt.
Man kažkaip per whole jokių nemalonių pojūčių - nei pilvo pūtimo, nei trydos, nei spuogų.
Panos, reik patarimo. Man kokia antra savaitė traukia dešinės akies viršutinį voką
Taip patrūkčioja kartą per dieną. Gali būti, kad magnio trūksta? 
O kavą ne su visam metei, tik per whole?

Man kažkaip per whole jokių nemalonių pojūčių - nei pilvo pūtimo, nei trydos, nei spuogų.
Panos, reik patarimo. Man kokia antra savaitė traukia dešinės akies viršutinį voką

Aš pagrindą (nuošimčiai ir kalorijų kiekis) suvalgau per pusryčius, po to antrą kartą-kas liko.
Jau nežinau

Blyn, o aš viduriuoju toliau nei matau

Mg

QUOTE(JustDi @ 2014 01 25, 08:54)
Kodel tu tiek mazai valgai, tau maziausiai reiktu 1500kcal gal ir daugiau, tai pasidalink i tiek daliu kiek kartu valgai ir tada procentaliai issivesk balansa. tada dides baltymo kiekis, riebalu kiekis ir siek tiek anglys. Tu tiesiog nepavalgai, suaugusiai moteriai 1000kcal nera normalu, is kokio aspekto beziuretum 

Man atrodo 1000, čia tik jos pusryčiai.
QUOTE(Gricė @ 2014 01 25, 09:11)
Apsimoviau džinsus (nedėvėjau jų 2 sav.) ir pastebėjau, kad pilvas atsikišęs, lipa iš džinsų. Tada neišlaikiau ir pasisvėriau
+3 kg
O dar buvo dienų, kai po 3 avokadus per dieną (neskaitant kito maisto)
Ką valgot vakarienei, merginos?

O dar buvo dienų, kai po 3 avokadus per dieną (neskaitant kito maisto)
Ką valgot vakarienei, merginos?
Aaaa, na ir aš taip "jaučiu", bet nesisveriu, ignoruoju neva tai

Na ir kas čia baisaus? Tiesiog tą dieną truputį mažiau lašinių ar kokoso aliejaus pakaposi.
Kol kas mano vakarienė, tai tik antras valgymas, tai šiandien valgysiu dilgėlių-lašišos sriubos ir širdelių troškinį su pastarnokais, morkom ir keptu svogūnėliu. Nesibodžiu vakarienei nei žuvies, nei mėsos.
QUOTE(katinone @ 2014 01 25, 09:23)
O kaip skaniai tas ausis pagamini? As vakar zaliu ausu Rimi nusipirkau ir nezinau, ka cia su jom daryt 

Man skaniausia paprastai-išvirt su pipiriuku, lauro lapu, druska ir svogūnu. Ir kapoju po to šiltas ar šaltas.
QUOTE(ciurlionis @ 2014 01 25, 11:29)
o tai arbata nesiskaito skystis?
Arbatos, kai pir kava-diuretikai-varo skysčius lauk.
QUOTE(ciurlionis @ 2014 01 25, 12:11)
tai jei as per diena tik arbata geriu,tai mano organizmas taip iseina kad is vis negauna skysciu 

QUOTE(Gricė @ 2014 01 25, 12:19)
Geriu vandenį. Ne 2 l, bet apie 0,5 l per dieną išgeriu - paprasto vandens, be arbatų.
Čia tik 2 stiklinės

QUOTE(Egliukasz @ 2014 01 24, 23:20)
aš gyvenu horizontalioj padėty

QUOTE(nomore @ 2014 01 25, 17:10)
vaikščiot negaliu, sėdėt negaliu, laiptais lipti negaliu, net kosėt ar čiaudėt negaliu
tai va taip ir jaučiuosi. turiu susikrovus tašikę į ligoninę, galvojau, teks man šiom dienom važiuoti, bet kol kas lyg ir prasisukau. toks tat ritmas pas mane.

vaje...

QUOTE(Hippie @ 2014 01 25, 15:48)
Mg

man magnio nepakako, nusipirkau ir kalcio pagersiu, nes mėšlungis kartais sutraukia pėdas.
Ką daryti jei vargina mėšlungis
QUOTE(nomore @ 2014 01 25, 16:10)

linkiu, kad greit praeitų blogumai

nusipirkau nepasterizuoto natūralaus pieno turguj, ne iš bobulkos, o iš ūkininko ūkio, gražiai į butelius po 2 l supilstytas ir pasidariau jogurto. Stovi dabar puode po 2 kaldrom šiltai, rytoj žiūrėsim kas gavosi. Taip pasiilgau jogurto paskanaut, prisidėsiu kakavos ir mėgausiuos

mažoji prigėrė pieno, o parašyta "vartoti tik virintą"

QUOTE(katinone @ 2014 01 25, 08:44)
I Vilniu ivaziuoju Moletu plentu, o bunu Zirmunuos arba Baltupiuos. Jei nelabai patogu pasiimt, tai derinkit ne kapa, o simtuka, tada namo ar i darba jums atvesiu
Bet butu tik i kitos savaites pabaiga - mano paukstukai turbut ziema jaucia - prasciau det pradejo 

Ačiū. Turėsiu omeny. Tik gal kada vėliau kreipsiuos, nes už savaitės-kitos ne Vilniuj būsiu

QUOTE(JustDi @ 2014 01 25, 11:07)
Merginos, skysciai gali kauptis todel, kad neisgeriat pakankamai paprasto vandens. Arbatos ir kt nesiskaito, reikia salto paprasto vandens 

QUOTE(ciurlionis @ 2014 01 25, 12:11)
tai jei as per diena tik arbata geriu,tai mano organizmas taip iseina kad is vis negauna skysciu 

QUOTE(Hippie @ 2014 01 25, 15:48)
Arbatos, kai pir kava-diuretikai-varo skysčius lauk.
Aš "nesiskaitančia" arbata laikyčiau arbatžolių arbatą, bet ne gi ir lietuviškų žolelių (raudonėlis, bazilikas, mėtų, gauromečio, medetkų ir pan. pamaišant) arbatos ne elementarus skystis?

Tokių arbatėlių išgeriu daug, ir vakarop ypač. Naktį man problema, kad neinu į tualetą, užtat ryte keliantis, atrodo, pūslė sprogs, įtariu, negerai.. Kažkaip reik mažint vakare gurkšnojimą, aš taip kompensuoju dar vis kylantį norą užkandžiaut

Papildyta:
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 25, 16:57)
man magnio nepakako, nusipirkau ir kalcio pagersiu, nes mėšlungis kartais sutraukia pėdas.
nusipirkau nepasterizuoto natūralaus pieno turguj, ne iš bobulkos, o iš ūkininko ūkio, gražiai į butelius po 2 l supilstytas ir pasidariau jogurto. Stovi dabar puode po 2 kaldrom šiltai, rytoj žiūrėsim kas gavosi. Taip pasiilgau jogurto paskanaut, prisidėsiu kakavos ir mėgausiuos

ir man vėl pradėjo mėšlungis blauzdas naktimis traukt

Nieko tokio, kad nevirinto atsigėr, jei normalus pienas, nieko neatsitiks. Aš, kai vaikas mažas buvo, ir perėjom nuo sintetinio parduotuvinio pieno gėrimo ir pieno iš parduotuvės, prie ūkininko pieno, irgi duodavau tik pakaitintą, viskas tvarkoj..
Dabar pastačiau kaimiško pieno rūgimui, bandysiu sulaukt rūgpienio, po ilgo nevartojimo pieno produktų

QUOTE(rytorasa @ 2014 01 25, 15:24)
na, nelyginkim žmogaus su karve. Karvės, kaip ir kiti gyvūnai neėda šūdmaisčio, joms nesutrinka medžiagų apykaita, tai jos ir žino. Ir nebūna taip, kad jos visiškai negertų vandens, ko nepasakysi apie žmones... 

O bet taciau buna tokiu versiuku ir net cielu versiu, kad jie galetu ir susprogt begerdami, kiek duosi tiek geria. Ir ne duok dieve jei ir normali (suaugusi, samoninga ) karve nuo lenciugo nutruksta ir i kokius miltus ar kombikorma issisuka. Prisiryja tiek kad paskui tik i sanitarini gyvuliu supirkima galima parduot, nes skrandis uzsikisa

Del vandens kaip ji gert skaityti cia

Arbatoje ir kavoje yra maistinguju medziagu, todel jos neperbega kiaurai per skrandi, o yra virskinamos. Suvirskinimui vel imamas vanduo is organizmo.
Apkuniems zmonems, linkusiems viska kaupti dazniausiai pakanka ir maziau vandens, kokio litro parai

QUOTE(Azu @ 2014 01 25, 18:58)
Ir ne duok dieve jei ir normali (suaugusi, samoninga ) karve nuo lenciugo nutruksta ir i kokius miltus ar kombikorma issisuka. Prisiryja tiek kad paskui tik i sanitarini gyvuliu supirkima galima parduot, nes skrandis uzsikisa
ir pampt pradeda.

na, tai irgi žmogaus kaltė. Karvę žmogus pripratina prie miltų nuo mažumės. Aš turiu tokią karvutę, kuri niekada miltų negavo, ir kai ją nusipirkau, norėdama tuom įsitikinti, miltų jai pasiūliau . Ignoravo visiškai- nulis dėmesio.
Taigi, karvė nukenčia tik ta, kurią žmogus sugadino.
Mano nei ožkos, nei poniai, nei karvė grūdų negauna, nes tai jiems nepriklauso ir išbalansuotų medžiagų apykaitą