Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(jaicy @ 2014 01 30, 17:35)
blogas burnos kvapas- del baltymu pertrkliaus. anksciau to niekada nebuvo. dabar tik suvalgau varskes su grietine  doh.gif

as varskes stengiuosi is vis nevalgyt labai retai tik pavartoju bet is burnos toks kvapas net vaikas sako ka tu sudus mama valgai rytais kad taip smirda tau is burnos
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 31, 02:44)
Jooo, kai pagalvoju, tai gadina man šita tryda ne tik savijautą, bet ir whole30 doh.gif , niu pradėjau rehydroną gert, o ten gi be natrio ir kalio dar ir gliukozės yra cool.gif Nei granatų žievelės, nei Smecta nedirba savo darbo, tikiuosi, kad kaip rašo internetas salmoneliozė praeina per 4-7 d., tai jau ryt bus 7-a d. doh.gif  Jooo, kažką rimto ten turiu cool.gif

Silkė su keptais svogūnais, cinamonu ir graikiškais riešutais.

Labas rytas smile.gif
Hippie, sveik 4u.gif Esu sirgus salmonelioze. Buvo žiauru schmoll.gif Pirmą dieną užkilo temperatūra 39 laipsniai, vėmiau ir viduriavau vienu metu, niekam to nelinkėčiau. Beveik savaitę nieko nevalgiau. Buvau pasiruošus prisiduot pati į infekcinį, nuvežė mane ten, gydytoja apžiūrėjo, pasakė, kad pats baisumas praėjo ir galiu gydytis namie. Galit įsivaizduot, kaip atrodžiau po tokio džiaugsmo, netekusi tiek skysčių, bendradarbiai nepažino ph34r.gif Aišku tas svorio netekimas labai greit atsistatė.

Apie tą silkę prašom plačiau, nesu dariusiu su cinamonu. Riešutus kepini? Dar ko nors reikia, apart paminėtų ingridientų?
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2014 01 31, 01:48)
sveikos 4u.gif
skaitinėju šią temą, bet kyla klausimų, kam nesunku atsakykite,wink.gif
ar tai analogiška dieta Atkinsono dietai? Bent panašumų yra...
Kiek leidžiamas angliavandenių kiekis dienai? Ir kokius geriausia valgyti?
skaitau, kad pieno produktai draudžiami, bet rašot, kad valgot grietinę, jogurtą, tai tokie galimi? Ar tik pats pienas negalimas?
Kas draudžiama iš vaisių? Kada juos geriausia valgyti?
Ankštinės ir draudžiamos?
Ar kavą galima su sacarinu gerti? Ar geriau medus, nes cukrus draudžiamas, aplamai arbatą geriu be cukraus, bet kava nesaldinta karti, bet nedaug jos tevartoju.
kol kas tiek klausimų, kas galės pakomentuokit.Dar mačiau voriuko tinklapis yra, reikės pasiskaitinėti. O kaip su valgymų kartais? Savaime paskui nebesinori valgyti ar yra kažkoks kcal limitas dienai?
tiek, ačiū smile.gif

Kaip jautiena ir sakė, jei tai būtų Atkinso dieta, tai ir vadintųsi Atkinso dieta (kokio velnio jūs prie to Atkinsono pristojot?). Atkinso dietoje leidžiamas visoks sintetinis š, saldikliai ir cheminiai preparatai, kurie neva atstoja maistą. Pas mus to nėra. Atkinso dietoj leidžiami tam tikri grūdai ar jų sėlenos, paleo grūdų jokių neleidžia. Atkinso dieta koncentruojasi į angliavandenių minimumą, todėl daržovės ar vaisiai neleidžiami (ar leidžiama mažai), pas mus daržovių gali valgyti kiek nori, o vaisius retkarčiais.
Pieno produktai paleo dietoje neleidžiami, tačiau tai paleo dieta nėra šablonas. Paleo mitybos taisyklės padeda padėti pagrindą mitybai, kurį jau pats gali taisyti, kažką pridėti, kažką atimti. Jei pieno produktai netrukdo, jei organizmas blogai nereaguoja po jų, jei neberia, tai vartokit ir varškę, ir grietinę, o galų gale ir pienuką (tik ne kokį kaitintą parduotuvinį, kuris tik pieno pavadinimą išsaugojęs, o visų vertingų medžiagų - ne).
Jokių sacharinų. Jokių saldiklių. Medus galima, bet sakyčiau tik ypatingoms progoms, o ne kasdien į kavą. Juolab, kava su medumi? Viaukt.

QUOTE(jautiena @ 2014 01 31, 02:32)
nors nedideliais kiekiais, tai ir kalio cianidas nepakenktu (gal).

lotuliukas.gif lotuliukas.gif reik gal pabandyt biggrin.gif
Atsakyti
Hippie, na bet čia tikrai labai rimta... unsure.gif Gal kreipkitės į medikus... g.gif

Aš varškės su grietine nevalgau. Neskanu man, o dar ta baisuma burnoje... unsure.gif O nuo grūdėtos varškės lyg ir nėra to bjaurumo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 31, 01:32)
gal supuve vaisiai? nera draudziamu vaisiu.
--
neleidziami visi sintetinai produktai. nors nedideliais kiekiais, tai ir kalio cianidas nepakenktu (gal).

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Hippie, neįsivaizduoju, savaitę laiko per abu galus varyt - jau nebenormalu. Max esu vėmus ištisai 3 dienas, paskui ligoninėj lašinę statė, nes tikrai ne kažką.. Pamenu, kai ringerio sulašino pusantro litro, vyras negalėjo atsižiūrėti-aš buvau tokia baisiai sutinus, nebsimatė nei akių, nei veido kontūrų. Išsivaikščiojo tie skysčiai... po 3 dienų huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 31, 00:44)
Jooo, kai pagalvoju, tai gadina man šita tryda ne tik savijautą, bet ir whole30 doh.gif , niu pradėjau rehydroną gert, o ten gi be natrio ir kalio dar ir gliukozės yra cool.gif Nei granatų žievelės, nei Smecta nedirba savo darbo, tikiuosi, kad kaip rašo internetas salmoneliozė praeina per 4-7 d., tai jau ryt bus 7-a d. doh.gif

Hippie- tu namie sergi ar eini į darbą tokios būsenos? sveikatikės tau 4u.gif

QUOTE(rytorasa @ 2014 01 31, 09:07)
Aš varškės su grietine nevalgau. Neskanu man, o dar ta baisuma burnoje...  unsure.gif  O nuo grūdėtos varškės lyg ir nėra to bjaurumo...  g.gif

man skaniausiai varškė su aliejumi ir čiut druskytės užsiberiu wub.gif wub.gif

ar Paleo leidžia naudoti tapijokos miltus?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 31, 10:21)

bent jau paleoininkų receptų puslapiuose yra daug receptų su jais.

po tos vakar įdėtos santraukos, kur paminėta, kad ryžiai ir kukurūzai turi kažkokio ( unsure.gif ) gerojo glitimo, toks klausimas iškilo: jei jau reikia kažką vartoti (na vistiek yra šeima, vaikai...), tai kas geriau: ryžis ar bulvė? g.gif
Atsakyti
Labas rytas, kaip faina, kad patiko jums paskaitos interpretacija .

O vakar tai iš vis gerulė apie kviečius buvo, tiek prigąsdino, kad turbūt ne tik pati mesiu visam laikui, bet ir pradėsiu kitiems knisti protą kad fui kaka.

Papildyta:
QUOTE(san @ 2014 01 31, 10:32)
bent jau paleoininkų receptų puslapiuose yra daug receptų su jais.

po tos vakar įdėtos santraukos, kur paminėta, kad ryžiai ir kukurūzai turi kažkokio ( unsure.gif ) gerojo glitimo, toks klausimas iškilo: jei jau reikia kažką vartoti (na vistiek yra šeima, vaikai...), tai kas geriau: ryžis ar bulvė? g.gif

http://wholegrainsco...ee-whole-grains

P. S. Galiu ir kviečių paskaita pabandyt patrumpinti, jei yra reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aFREAKa: 31 sausio 2014 - 10:51
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 30, 17:26)
vaikščiojanti paleo reklama?  bigsmile.gif
Papildyta:

pasakyk, kad jei jis nevalgys daržovių, jo įnamiai žarnyne neturės ko valgyt (minta daržovių ląsteliena) ir jam reikalingus elementus gaminti, jei jie to nebedarys-  jis susilauks nemalonumų. Savo naudingus gyvūnėlius reikia šert.

manisksi ir nevalgo darzzoviu... doh.gif
jau sauksta salotu buna OGOGO!
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 31, 11:21)

leidžia, bet kaip ir viską - su saiku. Sako, kad tapijokos krakmolas yra sveikiau nei kukurūzų krakmolas pvz., tačiau vis tiek patariama naudoti tik išskirtiniais atvejais, ne kaip pagrindinį ingredientą.
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 01 31, 10:43)
P. S. Galiu ir kviečių paskaita pabandyt patrumpinti, jei yra reikalas.

jei tik labai nevarginsiu... visada į naudą nauja informacija.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 31, 03:32)

piena ir pieno produktus leidzia paleo Primal atsaka, tuo atveju jeigu gerai toleruojate pieno produktus.

gal supuve vaisiai? nera draudziamu vaisiu.

dėkui už atsakymus... 4u.gif pasiskaitinėsiu dar...
o kaip žinoti ar toleruoji ar ne? ax.gif
dėl vaisių, tai turėjau minty tokius kaip: pvz. bananai ir vynuogės... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2014 01 31, 10:49)
Kaip jautiena ir sakė, jei tai būtų Atkinso dieta, tai ir vadintųsi Atkinso dieta

dėlto ir klausiu... smile.gif ačiū visoms...
Atsakyti