Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

Aš ryt planuoju banddyt į šiltnamį sėt salotas ir ridikėlius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 02 18, 19:17)
Aš ryt planuoju banddyt į šiltnamį sėt salotas ir ridikėlius biggrin.gif

O aš pasėjau vasario 8. Jau 10 dienų, bet dar nedygsta. Pasikapsčius šiandien radau salotos sėklą su daigeliu. Ridėlių sėklos jau išburkę ir kai kurios leidžia daigelį.
Kai sėjau, tai du trečdaliai kastuvo nebuvo įšalusi, o toliau ne kieta, bet gabalais vertėsi. Apdengiau tokiu mediniu rėmu aptrauktu polietilenu (laikinas langas likęs nuo laiko, kai statėme namą ). Gavosi kaip inspektas šiltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 18, 20:10)
Bet kaip paskiau tokias mazas slapias seklytes paset , kai jas isskirstyt po 1?

Po mirkymo gerai šiltame vandenyje išdelioju sėklas ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, nusausinu ir beriu sausas mini sėklas į jiems skirtus lizdelius (aš čia apie salierus).
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 02 18, 20:17)
Aš ryt planuoju banddyt į šiltnamį sėt salotas ir ridikėlius biggrin.gif

Ir as rytoj pasesiu salotu, ridikeliu, krapu ir laiskiniu svoguneliu smile.gif Dar spinatu ir truputi petrazoliu pabersiu bigsmile.gif Siandien pasiruosiau siltnami, prilaisciau vandens, tai ryt jau pakrasciukuose pabersiu seklyciu smile.gif
Atsakyti
Laba diena ,
Norėjau pasiklausti gal kuri esate auginusi Snieginius žirnius ?
http://www.ebay.co.u...S-/370732564975?

Ar čia paprasti šparaginiai žirniai ?
Atsakyti
Ieškau pirkti sėklinių bulvių. Patarkite, kokių veislių bulvės yra derlingos, geros laikymui, kokias rinktis ankstyvasias.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 02 19, 13:27)
Laba diena ,
Norėjau pasiklausti gal kuri esate auginusi Snieginius žirnius ?

Auginu kiekvieną sezoną. Jie yra valgomi su visa ankštim, kai žirniukai dar miniatiūriniai. Jokių siūlų, jokių plėvelių. Dera labai gerai, tik spėkit rinkti. Ankštys didelės. Bet jei pražiopsojote ir užaugo jau patys žirniukai, jie nėra skanūs ir netinka nei šaldymui, nei konservavimui. Tam yra skirtos kitos veislės.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 19, 13:49)
Auginu kiekvieną sezoną. Jie yra valgomi su visa ankštim, kai žirniukai dar miniatiūriniai. Jokių siūlų, jokių plėvelių. Dera labai gerai, tik spėkit rinkti. Ankštys didelės. Bet jei pražiopsojote ir užaugo jau patys žirniukai, jie nėra skanūs ir netinka nei šaldymui, nei konservavimui. Tam yra skirtos kitos veislės.


Dėkui už info . Žinosim smile.gif
Nes gimtąją kalba net info nerandu ką gamint iš jų .
Atsakyti
O tai gal cia sparaginiai zirniai? Valgomos dar visai plokscios ankstys? As tai juos prie ko nors kaip garnyra naudoju - apverdu vandeny, bet kad dar siek tik traskumas isliktu, o tada ant sviesto pakepinti reik. Suvalgom iki sparaginiu pupeliu derliaus pradzios smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 02 19, 14:05)
O tai gal cia sparaginiai zirniai? Valgomos dar visai plokscios ankstys? As tai juos prie ko nors kaip garnyra naudoju - apverdu vandeny, bet kad dar siek tik traskumas isliktu, o tada ant sviesto pakepinti reik. Suvalgom iki sparaginiu pupeliu derliaus pradzios smile.gif .


Kaip supratau ankstyvesni negu šparaginiai žirniai šitie snieginai . Užauginsiu - žinosiu .
Atsakyti
Jei cia tie patys, tai ju tokios sviesesnes ankstys buna, ir skonis svelus svelnus ir saldus thumbup.gif nepaprastai skanus, tik nepraziopsot nurinkt
Atsakyti
3 metus auginau šparaginius žirnius ir tik dabar sužinojau kaip juos vartoti reikia. Olialia bigsmile.gif lotuliukas.gif Nu ir gerai, nebepirksiu jų daugiau, pernai mane Oskariukai sužavėjo valgymui ir gliaudenimui wub.gif
Atsakyti