Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(Dusia37 @ 2014 02 19, 12:27)
Laba diena ,
Norėjau pasiklausti gal kuri esate auginusi Snieginius žirnius ?
http://www.ebay.co.u...S-/370732564975?

O aš iš ten pat pirkau šituos.
http://www.ebay.co.u...=item56528c5dc2
Mane suvilioja aprašymas, kad kaip šparagai. Kai atsiuntė , tai sėklos visai nepanašios į žirnių. Kaip tie vikiai ( atrodo taip vadinasi pašariniai su avižomis auginami). Žodžiu nedidelės apvalios tamsios sėklos.
Pas jus tur būt kaip žirniai?
Atsakyti
užsipirkau Icebergo salotų tiek, kad vien jomis galėčiau maitintis ilgai ilgai.. Užsisakiau vieną pakeliuką per e-bėjų, kitą - pas estus. Pasirodo, ne mūsiškai pakuojama pas žmones mastau.gif Vienam pakeliuke 2000 sėklų, kitam - viso labo 400 blink.gif
Atsakyti
Sveikutes, uzsukau su klausimu. Vasario menesi siltnamyje pasejau ridikelius, salotas, morkytes, zeme buvo neisalusi , giliai nekapsciau, bet koki 10cm tai tikrai. Veliau prikasiau sniego, kuris tik dabar baigia nutirpineti, zeme po sniegu buvo spejus isalti. AR tai galejo tureti itakos seklom, ar vertetu atseti ar neturejo joms tai pakenkti ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 02 19, 15:22)
Sveikutes, uzsukau su klausimu. ..

nemanau, kad joms kas negerai. Atšils ir sudygs smile.gif
Atsakyti
Beje, šitie yra aukšti (~1.7 m), reikia padorių, tvirtų atramų.
QUOTE(karambole @ 2014 02 19, 14:05)
O tai gal cia sparaginiai zirniai? Valgomos dar visai plokscios ankstys? As tai juos prie ko nors kaip garnyra naudoju - apverdu vandeny, bet kad dar siek tik traskumas isliktu, o tada ant sviesto pakepinti reik. Suvalgom iki sparaginiu pupeliu derliaus pradzios smile.gif .

Aš sėju keliais etapais, kad visą sezoną jų būtų. Yra veislių ne tik plokščiomis, bet ir trumpesnėmis bei mėsingomis, išpūstomis ankštimis. Jei juos pražiopsojate, jų žirneliai tinkami konservavimui, nes neturi papildomos apsauginės žirniuko plėvelės (lyginant su pupomis).
Šaldau ir žiemą sunaudoju žaliame curry, šviežius suvalgome salotose, tinka šiltam garnyrui prie mėsos arba parai užmerkiu su paprikom, svogūnais, morkomis, agurkais, kopūstais, čili aštriai-sūriai-saldžiai-rūgščiam skystyje, labai tinka prie grilyje keptos mėsos arba prie kepto sūrio.
QUOTE(amba41 @ 2014 02 19, 15:50)
O aš iš ten pat pirkau šituos. 
http://www.ebay.co.u...=item56528c5dc2
Mane suvilioja aprašymas, kad kaip šparagai. Kai atsiuntė , tai sėklos visai nepanašios į žirnių. Kaip tie vikiai ( atrodo taip vadinasi pašariniai su avižomis auginami).  Žodžiu nedidelės apvalios tamsios sėklos.
Pas jus tur būt kaip žirniai?

Taip, paprasti geltoni ar žali žirniai (auginu 4 veisles). Tik paskutinius du metus gaunu jų visas beicuotas sėklas...
Atsakyti
Saintlina, o Iceberg'us sodinat daigais, ar tiesiai i žemę sėjat? Ir man skanu, ir aš norėčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 19, 15:59)
Saintlina, o Iceberg'us sodinat daigais, ar tiesiai i žemę sėjat?

daigais sodinu. Gal galima ir į žemę bert, o paskui po vieną išsodint, nebandžiau.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 02 19, 15:22)
Sveikutes, uzsukau su klausimu. Vasario menesi siltnamyje pasejau ridikelius, salotas, morkytes, zeme buvo neisalusi , giliai nekapsciau, bet koki 10cm tai tikrai. Veliau prikasiau sniego, kuris tik dabar baigia nutirpineti, zeme po sniegu buvo spejus isalti. AR tai galejo tureti itakos seklom, ar vertetu atseti ar neturejo joms tai pakenkti  ax.gif  4u.gif

šioj vietoj kabliukas. Jei iki vėliau nespėjo sudygti, tai tikrai nieko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monsė @ 2014 02 19, 13:47)
Ieškau pirkti sėklinių bulvių. Patarkite, kokių veislių bulvės yra derlingos, geros laikymui, kokias rinktis ankstyvasias.

Iš ankstyvųjų man patinka Fresco. Didelės, anksti užauga, per žiemą išsilaiko gerai. Galit tiesiog pasiieškoti informacijos internete, ten gana detaliai aprašytos rajonuotos veislės.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 16:55)
užsipirkau Icebergo salotų tiek, kad vien jomis galėčiau maitintis ilgai ilgai.. Užsisakiau vieną pakeliuką per e-bėjų, kitą - pas estus. Pasirodo, ne mūsiškai pakuojama pas žmones  mastau.gif  Vienam pakeliuke 2000 sėklų, kitam - viso labo 400  blink.gif

pas kuri pardaveja e-bajuj?
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2014 02 19, 20:24)
pas kuri pardaveja e-bajuj?

http://www.ebay.de/i...984.m1497.l2649
Atsakyti
Merginos, ar paprikas seti jau beviltiskai velu? ar geriau jau pavasari daigus praaugintus pirkt?
Atsakyti