Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(adija5 @ 2014 02 17, 19:58)
Nepamenu  biggrin.gif Bet tikrai su visais sėjau,gal ne su pačiais ankstyviausiais  g.gif

aga, aš garbanotuosius irgi kartu su visais kopūstais sėjau drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2014 02 17, 20:17)
Aš galvoju, gal ankstoka svogūnams  g.gif

ir aš taip galvoju smile.gif Na, nebent kovo pradžioj prognozė rodys, kad visas balandis kaip šilta gegužė bus.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 17, 22:26)
Tikrai? As kazkodel galvoju kad skiriasi skonis mangoldu nuo burokeliu, mangoldu tik stiebus naudoju o burokeliu retai kada lapukus su koteliais kol jauni i barstukus.

Aš kotelių nenaudoju (atiduodu kaimynės gyvuliukams), valgome vien lapelius, o jie turi būdingą burokėlių lapams sūroką, "burokinį" skonį. Maišau visas lapines, net ridikėlių lapelius vasaros salotose su daržovėmis. Labai daug susinaudoja.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 17, 22:43)
Aš kotelių nenaudoju (atiduodu kaimynės gyvuliukams), valgome vien lapelius, o jie turi būdingą burokėlių lapams sūroką, "burokinį" skonį. Maišau visas lapines, net ridikėlių lapelius vasaros salotose su daržovėmis. Labai daug susinaudoja.

Sviezius? As irgi ridikeliu lapukus naudoju jaunus su salotom, bet burokeliu nemegstu zaliu del to kvapo. Mangoldu kotai neturi tokio kvapo, as darau toki ale apkepa su dziuveseliais , svogunais ir dar ka nors pagal nuotaika. Zinoma as pati ir valgau gal jam ir nepatiktu. Velu rudeni buvo dar neperaugusiu mangoldu tai viriau sriuba.
Atsakyti
Venta9, mes suvalgome šviežius. Kartą bandžiau smulkintus apkepti su džiovintais pomidorais, česnaku ir sūdytomis citrinomis. Viskas iš lėkščių (dar šilta) iškeliavo tiesiai į konteinerį...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 17, 22:43)

drinks_cheers.gif As irgi mangoldu tik lapus naudoju - lapkociai keliauja i komposta blush2.gif. Lapai man vasara vietoj salotu, skonis neutralus, nekieti, nekartus, salotose nesutezta, tokie tvirti lieka. Jei netingiu, tai susipjauscius dar ziemai pasimarinuoju - megstu burokeliu sriuba su lapais, tai mangoldai tam reikalui pats tas.
Atsakyti
Pasidziaugsiu,kad siandien gumbiniu salieru seklos pradejo rodyti veiksmus - jau sakneles leidzia i zeme, bet ir tai pirmiau leidzia tos, kurios buvo nuplikytos vandeniu karstu ir pora dienu pataluose siltai pagulejo ir tik tada i zeme sukistos. Paprastai subertos seklos dar nieko neveikia.

Mangoldu nevalgome ax.gif Salotos dar sueina visokios, o sitie nebent triusius dziugina ax.gif
Atsakyti
Reikės ir man gumbinių salierų pasisėti. Dar turiu įkišusi braškių sėklų šaldytuve, jau kokias 10 dienų šąla tai kažin ar nebus per ilgai, vis neradau progos pasėti doh.gif Ką dar sėjate šiomis dienomis aba planuojate pasisėti?
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 18, 09:19)
Reikės ir man gumbinių salierų pasisėti. Dar turiu įkišusi braškių sėklų šaldytuve, jau kokias 10 dienų šąla tai kažin ar nebus per ilgai, vis neradau progos pasėti  doh.gif  Ką dar sėjate šiomis dienomis aba planuojate pasisėti?

As tai nieko ax.gif lauksiu dar papriku uodegu, kurios dar turi vilties kazka nuveikti ir tiek smile.gif Ir taip iki kovo 8, tikriausiai g.gif
Atsakyti
Gerai kai nagai neniešti. Man tai niešti, iki pagrindinės pomidorų sėjos būna užsėtos palangės ir pomidorams sunku atrasti vietos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 18, 09:29)
Gerai kai nagai neniešti. Man tai niešti, iki pagrindinės pomidorų sėjos būna užsėtos palangės ir pomidorams sunku atrasti vietos  doh.gif

tai,ka nesumastau,ka cia dar butu galima dabar seti. Paprikos ir ciliai jau beveik sukisti. is ju jau yra net tokiu,kas po antra pora tikruju lapu turi. Petunijos irgi jau. Salierai, keli pomidoru daigai del kvapo ax.gif Daugiau,kaip ir nereikia kol kas nieko g.gif Dar del pomidoru reikia apsispresti, ka tiksliai seti noriu. nes dabar sedziu uzsimerkus ir i naujas veisles net neziuriu pomidoru, kiek pas pacia visko pilna doh.gif
Atsakyti
Ui, ne ten parašiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotynė: 18 vasario 2014 - 10:17
QUOTE(*Aukse* @ 2014 02 18, 09:54)
Pasidziaugsiu,kad siandien gumbiniu salieru seklos pradejo rodyti veiksmus - jau sakneles leidzia i zeme, bet ir tai pirmiau leidzia tos, kurios buvo nuplikytos vandeniu karstu ir pora dienu pataluose siltai pagulejo ir tik tada i zeme sukistos. Paprastai subertos seklos dar nieko neveikia.

Mangoldu nevalgome  ax.gif  Salotos dar sueina visokios, o sitie nebent triusius dziugina  ax.gif

Bet kaip paskiau tokias mazas slapias seklytes paset , kai jas isskirstyt po 1? As visada seju sausas, dygsta ilgai o paskui dar vis retinu su pincetu, nes niekaip nemoku reciau isdeliot.

Mano zemuogeles pradejo dygti, nesitikejau taip greit, bet nera tankiai, gal veliau dar isdygs.
Atsakyti