Beje, šitie yra aukšti (~1.7 m), reikia padorių, tvirtų atramų.
QUOTE(karambole @ 2014 02 19, 14:05)
O tai gal cia sparaginiai zirniai? Valgomos dar visai plokscios ankstys? As tai juos prie ko nors kaip garnyra naudoju - apverdu vandeny, bet kad dar siek tik traskumas isliktu, o tada ant sviesto pakepinti reik. Suvalgom iki sparaginiu pupeliu derliaus pradzios

.
Aš sėju keliais etapais, kad visą sezoną jų būtų. Yra veislių ne tik plokščiomis, bet ir trumpesnėmis bei mėsingomis, išpūstomis ankštimis. Jei juos pražiopsojate, jų žirneliai tinkami konservavimui, nes neturi papildomos apsauginės žirniuko plėvelės (lyginant su pupomis).
Šaldau ir žiemą sunaudoju žaliame curry, šviežius suvalgome salotose, tinka šiltam garnyrui prie mėsos arba parai užmerkiu su paprikom, svogūnais, morkomis, agurkais, kopūstais, čili aštriai-sūriai-saldžiai-rūgščiam skystyje, labai tinka prie grilyje keptos mėsos arba prie kepto sūrio.
QUOTE(amba41 @ 2014 02 19, 15:50)
O aš iš ten pat pirkau šituos.
http://www.ebay.co.u...=item56528c5dc2
Mane suvilioja aprašymas, kad kaip šparagai. Kai atsiuntė , tai sėklos visai nepanašios į žirnių. Kaip tie vikiai ( atrodo taip vadinasi pašariniai su avižomis auginami). Žodžiu nedidelės apvalios tamsios sėklos.
Pas jus tur būt kaip žirniai?
Taip, paprasti geltoni ar žali žirniai (auginu 4 veisles). Tik paskutinius du metus gaunu jų visas beicuotas sėklas...