Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(vera.vera @ 2014 02 05, 21:35)
norėčiau pamatyt rolleyes.gif

Kai nuvaziuosim pas juos i Akmene, jeigu nepamirsiu, nufotografuosiu biggrin.gif Tiesiog yra ukinis pastatas, normalus perdengimas, trys sienos aplink siltnamio istiklintos, viena vidine - murine, prie jos dar pecius stovi. Jei reikia, kai susodinti pomidoriukai ir paprikos, pasildo bigsmile.gif Is lauko prie pastato yra laiptukai palipti i virsutini siltnami. Apacioje dar vienas mazesnis yra 4u.gif
QUOTE(indrusep @ 2014 02 05, 22:30)
as asmeniskai siltnamio neturiu, bet turi mano tevai ir del to man kyla baime ji tureti del to, kad jie kas kelerius metus keicia zeme jame. Aisku as siuo atzvilgiu neturiu kas man tas zemes padetu pakeisti, bet siltnamio vis tiek noriu. Dabar man iskilo klausimas, kaip Jus darote su tais siltnamiais, ar Jus keiciate ar kitaip ja "atsviezinate". O dabar apie ta siltnamiuka uosviu Jusu... ar jie keicia zeme?  unsure.gif

O sito tai nezinau, keicia turbut, ar danesa sviezaus komposto 4u.gif As, asmeniskai, zemes nekeiciau savo siltnamyje. Musu paprastas plevelinis. Is rudens, nurovus pomidorus seju garstycias. Kai paauga koki sprindi, apverpiu jas. Taip pagerinu zeme. Pavasari sodindama daigus i duobes dedu komposto, ar mesliuko ir gana rolleyes.gif Jei neturiu meslo, iberiu zuvu miltu, kiausiniu lukstu ar kitu organiniu trasu....

QUOTE(Venta9 @ 2014 02 06, 01:35)
Man labai idomu pasidare bigsmile.gif Kur tas antras aukstas, namo ?  Ar cia gal koks ziemos sodas? jei ten dabar zeme puri minksta ir nesusalus o kodel gi nepasejus salotu, nesusals gi jei per salcius zeme nesusala.

Atsakiau ankstesniame poste mirksiukas.gif
O del sejos, tai manau neuzilgo ir bers jie seklas jau ten, nes dienos ilgeja, sviesos daugiau. Visada anksti pavasari, kai mes dar nieko nepaseje, pas juos ant stalo sviezios salotos, svogunu laiskai, krapai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute-2002: 06 vasario 2014 - 08:31
Stai pozeminis siltnamis, bet sake LT salygom nelabai tinka, nes augalams neuztenka sviesos, kazkas bande is permakulturines zemdirbystes salininku:
http://www.treehugge...year-round.html

Atsakyti
QUOTE(eglute-2002 @ 2014 02 06, 09:24)
Kai nuvaziuosim pas juos i Akmene, jeigu nepamirsiu, nufotografuosiu biggrin.gif Tiesiog yra ukinis pastatas, normalus perdengimas, trys sienos aplink siltnamio istiklintos, viena vidine - murine, prie jos dar pecius stovi. Jei reikia, kai susodinti pomidoriukai ir paprikos, pasildo bigsmile.gif Is lauko prie pastato yra laiptukai palipti i virsutini siltnami. Apacioje dar vienas mazesnis yra 4u.gif

g.gif įdomu... lauksim foto... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2014 02 06, 11:06)
Stai pozeminis siltnamis, bet sake LT salygom nelabai tinka, nes augalams neuztenka sviesos, kazkas bande is permakulturines zemdirbystes salininku:
http://www.treehugge...year-round.html

Ir ko tik nebuna bigsmile.gif Bet sviesos cia tikrai mazai..
Atsakyti
Agurku Octopus maciau yra Nojaus seklose pirkt.
Atsakyti
Ka patartumet sodint is daugiagalviu svogunu, kad butu dideli ir daug ir gerai laikytusi per ziema..
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2014 02 06, 14:34)
Ka patartumet sodint is daugiagalviu svogunu, kad butu dideli ir daug ir gerai laikytusi per ziema..

O kokį pasirinkimą turi? blink.gif
Merginos, kas ieškojot nusipirkti Savojos kopūstų ir Octopus agurkų, tai yra Moki-Veža. Ten nuo rytdienos akcija sėkloms. Mačiau, yra Frenchi firmos romėniškų salotų, kažkokios naujos firmos cikorinių salotų rinkinys , dar kelios įdomybės.
Papildyta:
Žemę keisti šiltnamiuose gal kas kokius 10 m reikėtų. Taigi tas daroma ligų profilaktikai. O kasmet galima palieti stipriai rožiniu permanganatu ir bus gerai. Aš tai ir šiltnamyje taikau sėjomainą : vienais metais pomidorai, kitais ton vieton sodinu papriką, melionus, agurkus. Paskui vėl keičiu kultūras.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2014 02 06, 14:12)
Agurku Octopus maciau yra Nojaus seklose pirkt.

o šie agurkai geri?Turiu iš pernai jų,pernai nepasėjau g.gif sodinau Pasalimo, man patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 06, 18:16)
Merginos, kas ieškojot nusipirkti Savojos kopūstų ir Octopus agurkų, tai yra Moki-Veža. Ten nuo rytdienos akcija sėkloms. Mačiau, yra Frenchi firmos romėniškų salotų

ačiū už info 4u.gif Kaip tik visko iš išvardintų reikia biggrin.gif Ir Moki Veži pakeliui.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 02 05, 17:32)
kaip sėsit, juk žemė įšalusi...  doh.gif

Pas mane pavirsiuj neisalusi, giliau kazkaip nekilo minciu pakapstyti, bet manau kokie 10-15cm be isalo, specialiai patikrinsiu, nors prikasiau sniego kalna i vidu. Pas mane jau paseti ridikai, salotos ir ankstyvos morkytes. Siltnamyje siom dienom buvo +6 silumos
QUOTE(*Aukse* @ 2014 02 06, 08:27)
Pas mane pakeltos siek tiek lysves siltnamyje, tai siemet bus treti metai,kaip siltnami turiu. Pernai po pirmo sezono teko atsinesti daugiau zemiu, nes kazkaip susmenga ta zeme ir plius su pomidoru saknimis nemazai jos issinesa lauk. Bet viska darau pati. Is rudens dabar pritrestas sitnamis su mesliuku. Ir kiek matau, tai zemiu prinesti papildomai nereiks  si karta  g.gif O atsviezinti galima tiesiog mulciuojant siltnamio lysves visa sezona. Aisku, tada perkasineti nereikia. Bet man kitaip neiseina. Vistiek rudeni raunant pomidorus viskas issikuicia aplink. issikilnoja tas mulcius ir zemes po juos, tai prie to pacio sena mulciu perkasu,kad zemeje suputu, o pavasari pasodinus pomidorus vel svieziai uzmulciuoju.

Pas mane irgi pakeltos lysves siltnmayje, kazkur +20cm
Siemet bus trecias sezonas. Nepastebejau pakoloas kad zemiu butu pamazeje. Raunant pomidorus zemes gerai nupurtau. Sodinant daigus nemazai juk zemes pasipildo, 1daigas=500ml zemes, o jei dar i duobe beriam komposto, meslo ar dar kokios organikos. Priedo siltnnis mulciuojasi, tai irgi suyra ir pasipildo :-)
Siandien pagalvojau kad gal po salciu termometras siltnamyje sugedes, kad vis +6 rodo. Isnesiau i lauka, greit link nulio nukrito biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,atleiskit,kad įsikišu pas jus į pokalbius rolleyes.gif Vis paskaitinėju,prisirenku nuostabių patarimų 4u.gif
Aš, pernai,kovo 8d. į šiltnamį išpikiavau salotas,pasėjau ridikiukus.Uždengiau dviguba agro plėvele.Kai sėjau,tai prie krašto šiltnamio, sėkla buvo beriama ant ledo.Ir prasidėjo didieji šalčiai iki -12-15.Sakiau viskam ten galas.Nenuėjau net pažiūrėt iki balandžio mėn. Mano nuostabai viskas gražiai žaliavo bigsmile.gif .Tik ridikiukai,kurie buvo susėti į ledą, buvo mažesni už tuos kur šiltesnėje žemėje biggrin.gif
Dar šiltnamyje nebuvau,bet pirmadienį žadu sėt ridikiukus. O ant palangės jau pasėtos salotos ir čili paprika biggrin.gif
Atsakyti
Labai nedrąsiai siūlau, nes tai tik pati pradžia... Dar ne visos pozicijos užpildytos, gal dar ne viskas tobulai padaryta. Bet gal kas nors susidomėtų galimybe nusipirkti sėklų internetu? Sezonas kaip ir visai prasideda.

http://sekluvele.lt/
Atsakyti