Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

Man dar apie žemuoges toks klausimas. Jeigu aš noriu jų pasidauginti iš lauke jau augančių, tai daryti pavasarį ar rudenį? Ir kaip tas procesas vyksta? Tiesiog išrovus krūmelį, išskaidyt jas ir sodint?
Atsakyti
kazkodel turiu itarima,kad kaip ir su braskem cia bus- galima ir rudeni, galima ir pavasari g.gif As ir kaip tik planuoju savo zemuogiu samsalyna sutvarkyti, nes jau nesimato kur pradzia ju,kur pabaiga, tai iskasiu krumus ir juos skaidysiu ax.gif
Atsakyti
Vakar varciau savo turimas seklas.Pastebejau kad salierus ir petrazoles gumbams reika 2 men seti, nes ilgos vegetacijos.Kada jus sejat, gal jau pradedat ?Kada tinkamas laikas jiems ?
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2014 02 11, 10:59)
Vakar varciau savo turimas seklas.Pastebejau kad salierus ir petrazoles gumbams reika 2 men seti, nes ilgos vegetacijos.Kada jus sejat, gal jau pradedat ?Kada tinkamas laikas jiems ?

Salierus ir porus ir baziliką jau pasėjau prieš pora dienų.
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2014 02 11, 09:59)

vasario 18-19 bus tinkamas laikas
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 02 11, 10:57)
Man dar apie žemuoges toks klausimas. Jeigu aš noriu jų pasidauginti iš lauke jau augančių, tai daryti pavasarį ar rudenį? Ir kaip tas procesas vyksta? Tiesiog išrovus krūmelį, išskaidyt jas ir sodint?

ne, išrovus nieko nebus. žemuogės būna skirtingos - kai kurios dauginasi ūsais, kaip braškės, o kitos - iš sėklyčių. Jei jūsiškės ūsų neaugina, tada paimkit uogytę vasarą, padžiovinkit ir sėklytes pasėkit kitą pavasarį - turėsit mažų daigiukų, išsodinsit kitą vasarą ir užaugs nauji krūmeliai. O jeigu leidžia ūsus - tada išsodinat mažus krūmelius kur norit ir viskas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 02 11, 11:08)
kazkodel turiu itarima,kad kaip ir su braskem cia bus- galima ir rudeni, galima ir pavasari  g.gif  As ir kaip tik planuoju savo zemuogiu samsalyna sutvarkyti, nes jau nesimato kur pradzia ju,kur pabaiga, tai iskasiu krumus ir juos skaidysiu  ax.gif

neskaidykit, o atsodinkit iš jaunų krūmelių - jei sąžalyną turit, įtariu ūsais jos plinta g.gif
Atsakyti
tradicinius svogūnus ilgam laikymui sėjat iš sėklų, ar perkat sodinukus? Su didžiagalviais viskas pavyko, sėjau sėklas, tikrai užaugo delno dydžio, nu gal ne kilograminiai, bet arti to. Bet žiemos laikymui aš vis perku Shtutgarten riesen sodinukus ir gegužę pasodinti jie tvarkingai užauga. Tie svogūnai šiltam rūsy puikiausiai laikosi ir iki kito derliaus užtenka. dabar galvoju, jei pasėčiau tų pačių sėklų dabar, ar iki rudens jie spės užaugti? ar neverta dergtis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 11 vasario 2014 - 12:53
Merginos, kada jūs sėjat porus? Kaip pataikyti laiką, kad spėtų užaugti ir neperaugtų daigai? Ir gal kas iš patirties galit rekomenduoti žieminę veislę, kad būtų galima palikti per žiemą lysvėj. Mano pernykščiai stovi lysvėj tarp šiaudų žali, gerai išsilaikė per šalčius, tik gaila, nežinau veislės, daigus pirkau turguj.

QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 13:42)
dabar galvoju, jei pasėčiau tų pačių sėklų dabar, ar iki rudens jie spės užaugti? ar neverta dergtis?

Sėju daug metų, tačiau nežinau, nuo ko priklauso derlius. Vienais metais raudonieji užaugo labai dideli, vos ne didesni, nei auginti iš sodinukų, kitais metais tik graikinio riešuto dydžio. Ko gero, užauga didesni tais metais, kai drėgnesnis pavasaris ir vasaros pradžia. Ir reikia sėti kuo anksčiau, tik atšilus dirvai ir dar nespėjus išdžiūti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 11 vasario 2014 - 13:04
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 02 11, 13:00)

Sėju daug metų, tačiau nežinau, nuo ko priklauso derlius. Vienais metais raudonieji užaugo labai dideli, vos ne didesni, nei auginti iš sodinukų, kitais metais tik graikinio riešuto dydžio. Ko gero, užauga didesni tais metais, kai drėgnesnis pavasaris ir vasaros pradžia. Ir reikia sėti kuo anksčiau, tik atšilus dirvai ir dar nespėjus išdžiūti.

svogūnų sėklas sėjat tiesiai į dirvą?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 10, 22:11)
aš kai daiginau, stačiau ant radiatoriaus.

Aciu.
Vietos nebeliko joms ant radiatoriaus, viska uzeme ciliai, paprikos ir baklazanai, nes tik 1 toks yra ant kurio galima padet, kiti ploksciukai.Pastaciau prie sono.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 14:17)
svogūnų sėklas sėjat tiesiai į dirvą?

Taip, tiesiai. Pernai sėdama didžiagalvius, pasėjau kelis pakelius ir paprastų daigams. Galiu pasakyti, kad tikrai vargas nevertas rezultato, nes jei didieji persodinti prigijo beveik visi, tai paprastų daug daigų neprigijo, labai trapūs, sodinant lūžinėjo, nu žodžiu, neverta tikrai.
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2014 02 11, 10:59)

Petrazoles gerai uzauga pasetos tiesiai i lysve, niekada neseju i dezutes, ju gi sakneles ilgos, kaip morku.
Atsakyti