Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

As su klausimu apie vairuotoju komisija smile.gif
Seimos gydytojas israse forma 28 med.komisija ir nuvaziavusi suzinojau, kad turiu gauti is priklausomybes ligu centro pazyma, kad nesigydziau. Ar man reikia dar eiti i psichikos sveikatos centra? Ar uztenks tik vienos tos pazymos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tresor: 07 vasario 2014 - 17:45
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 07, 14:06)
Kaip gerai būtų įstengti nesijaudint...  4u.gif  bet vis tiek labai ačiū kad parašėt. tik neįsivaizduoju, kaip taip nusiteikt, jei pačiai atrodo kad vis blogiau, klaidų vis daugiau, o nervai vis silpnesni  doh.gif
Dėl Gariūnų aš žinau, esu įspėta važiuot jau pro ženklą 50, bet maniau kad 5 km virš dar ne kritinė, bet pasirodo kritinė, net pažiūrėjau jų reikalavimus...
48.1. KK – važiuoja 10 proc. ar daugiau viršydamas leistiną greitį;
kaip tik tie 10 proc ir buvo Jums, kaip gaila...
bet kaip džiugu, kad antrą kartą eisit jau ramiau  smile.gif  labai linkiu išlaikyt  4u.gif  4u.gif
manęs po savaitės laukia pirmas kartas, ir kas ką besakytų, turbūt drebėsiu kaip lapas  doh.gif

P.S. o tiesa, kas tos smulkmenos, į kurias dėmesio nekreipia?  ax.gif  g.gif

Mano egzaminatoriaus vardas buvo Gintaras Stasiulis. Visiškas fainulka. Toks aukštas, lieknas vyrukas su nedaug plaukų. biggrin.gif Jei pamatysit, kad jis prie staliuko stovi ir laukia jūsų, tai bus ramu laikyt egzą: jis šneka kaip žmogus, šypsosi, bendrauja. Kitas egzaminuotojas pro šalį eidamas man akį pamerkė, o vyrukas registracijoj patarimų gerų davė (atseit, kad nebeskaityčiau tų reikalavimų ir nebekartočiau nieko, o atsigerčiau kavos ramiai) biggrin.gif Žodžiu, visi su manim labai maloniai elgėsi, net negaila buvo šimtą litų veltui ten palikt.

Smulkmenos...na kažin, ar ten smulkmenos, ar mano aukščiausio lygio žioplumas, už kurį net pykt neišeina. biggrin.gif

1. Paaiškino kaip daromas išsibėgėjimo pratimas. Aš tokia "Aha, aha, viskas aišku, važiuojam." Bet praklausiau (iš nervų, turbūt), kad takelio pradžia, kur reik pradėt greitėt yra tiesiai už aikštelės vartų. T.y. iškart įvažiuojant reik greitėt. O aš manau, kad startas prie tos linijos... doh.gif Gintaras sako, nieko, važiuok atbulom iki pradžių ir pradėk per naują. Ir nieko nepažymėjo... Aš pavažiavau porą metrų atgal ir dėjau per gazą, net vairas slystelėjo doh.gif , bet sustojau tvarkingai. Iš vienos pusės, tikrai galėjo sakyt "Viso gero", juk pratimo, skaityk, iš pirmo karto neatlikau.

2. Neįvažiavau į 90 laipsnių parkavimąsi iš pirmo karto. Užlipau gerokai ant kairės linijos, jau maniau viskas... bet jis man pasakė "nesudėk ginklų per anksti" ir aš prisiminiau, kad galiu du kartus jungt atbulinį. Iš antro karto įvažiavau gerai. Nieko nepažymėjo. Nežinau net ar išvis gavau bent vieną NK klaidą aikštelėj, nors pratimus atlikau šleivokai (mano mokytojas patenkintas nebūtų).

3. Mane mano instruktorius visąlaik barė, kad aš blogai pavaras junginėju, drožiu variklį, per vėlai atleidžiu sankabą. O čia dar ir Hiundajus man teko, su kuriuo niekad nevažiavau. Sankaba kažkokia keista, minkšta labai, bijojau ją spaust, kad nenumesčiau per greitai... Ir ką jūs manot? Negavau nei vienos pastabos už blogą pavarų junginėjimą, nors mano instruktorius jau būtų mane 100 kartų apkeikęs. Važiavau gana vidutiniškai, mašina ir pakriokdavo, ir padundėdavo... Ir nieko.

Ir šiaip visokių nesąmonių buvo... Pvz, į minižiedą Erfurto g. įvažiavau 1 bėgiu ir prakriokiau >2000 apsukų, kol neišvažiavau iš jo. lotuliukas.gif

Porą NK gavau už padėtį kelyje, nes veltui persirikiavau į kairę juostą prie išsišakojimo link Erfurto ir Oslo gatvių ir tas pats buvo Architektų g., kai iš anksto persirikiavau į antrą, nes žinojau, jog Lazdynuose pirma juosta visad užkišta mašinų. Iš vienos pusės gerai, kad aš suprantu, ką darau ir darau tai su tikslu, bet iš kitos - tvarka yra tvarka, pagrindo rikiuotis į kairę toje vietoje dar nebuvo...

Sakė, kad gerai naudoju veidrodėlius ir dairausi per petį, tik vienoj vietoj neįvertinau tos "nematomos zonos" persirikiuodama, nes buvo tuštokas kelias, per daug atsipalaidavau jau link galo.

Žodžiu, smagu buvo dar ir tai, kad Gintaras mane ne tik pakritikavo, bet ir pagyrė. smile.gif Toks jis fainulka, negaliu... Laikysiu špygas, kad kitą savaitę vėl su juo važiuočiau.
Atsakyti
Pirmas mano kartas Regitroje buvo panašus - grįžau visa laiminga, nors ir po kritinės klaidos - šeimyna negalėjo patikėti, kad neišlaikiau, nes atrodžiau kaip išlaikiusi smile.gif . Tąkart stebėdama aikštelėje kaip sekasi kitiems, buvau užkalbinta furistą prižiūrinčio egzaminuotojo - tai taip pat maloniai nustebino, prisiskaičius Regitros "baisybių" biggrin.gif. Mano egzaminuotojas taip pat buvo labai draugiškas - viską, ką padariau blogai, sužinojau po to, kai susakė, kur man dar reikėtų pasitempti, bet protokolo lapas buvo apytuštis smile.gif .
O vat jau antrasis kartas buvo visai kitoks - nors egzaminuotojas buvo ir malonus, ir taktiškas, bet kelyje fiksavo visus nusižengimus - gavau 3 NK už vairo valdymą (kelis kartus pasitiesinau, kad važiuočiau juostos viduriu - gal galėjau tai padaryti kiek tolydžiau, bet pirmą kartą laikydama taip pat kelis kartus tiesinausi ir gerokai staigiau, bet tąkart nei vienos klaidos negavau, tik pakomentavo pabaigoje), 3 NK už posūkių rodymą - vieną kartą posūkio neparodžiau, o kitus 2 kartus parodžiau per vėlai, aišku dar ir kritinę sugebėjau gauti, bet kad ir tų smulkių man priregistravo pakankamai, kad ir ta kritinė nebuvo lemiama smile.gif . Nors ir antrąkart neišlaikiau tikrai pelnytai, negaliu sakyti, kad buvo kabinėjamasi (tiesa, važiuojant T formą buvo atidaręs ir savo dureles, ir man liepė atidaryti savąsias, norėdamas įsitikinti, kad tikrai neužvažiavau ant linijos. Lauke tądien buvo ~ -20 smile.gif), bet jausmas buvo jau kitoks - buvau kaip per galvą gavusi smile.gif . Tad kaip ir visur, taip ir čia, egzistuoja žmogiškasis faktorius - kaip ir kitur, taip ir čia yra visokių darbuotojų smile.gif . O bijoti tos Regitros tikrai nereikia - nieko labai baisaus ten nėra mirksiukas.gif Juk tai tik žinių ir įgūdžių patikrinimas - nepasisekė vienąkart, reikia bandyti dar kartą smile.gif
Rytoj bus trečias kartas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cornflake: 07 vasario 2014 - 19:47
QUOTE(Cornflake @ 2014 02 07, 20:46)
Pirmas mano kartas Regitroje buvo panašus - grįžau visa laiminga, nors ir po kritinės klaidos - šeimyna negalėjo patikėti, kad neišlaikiau, nes atrodžiau kaip išlaikiusi  smile.gif . Tąkart stebėdama aikštelėje kaip sekasi kitiems, buvau užkalbinta furistą prižiūrinčio egzaminuotojo - tai taip pat maloniai nustebino, prisiskaičius Regitros "baisybių"  biggrin.gif. Mano egzaminuotojas taip pat buvo labai draugiškas - viską, ką padariau blogai, sužinojau po to, kai susakė, kur man dar reikėtų pasitempti, bet protokolo lapas buvo apytuštis  smile.gif .
O vat jau antrasis kartas buvo visai kitoks - nors egzaminuotojas buvo ir malonus, ir taktiškas, bet kelyje fiksavo visus nusižengimus - gavau 3 NK už vairo valdymą (kelis kartus pasitiesinau, kad važiuočiau juostos viduriu - gal galėjau tai padaryti kiek tolydžiau, bet pirmą kartą laikydama taip pat kelis kartus tiesinausi ir gerokai staigiau, bet tąkart nei vienos klaidos negavau, tik pakomentavo pabaigoje), 3 NK už posūkių rodymą - vieną kartą posūkio neparodžiau, o kitus 2 kartus parodžiau per vėlai, aišku dar ir kritinę sugebėjau gauti, bet kad ir tų smulkių man priregistravo pakankamai, kad ir ta kritinė nebuvo lemiama  smile.gif . Nors ir antrąkart neišlaikiau tikrai pelnytai, negaliu sakyti, kad buvo kabinėjamasi (tiesa, važiuojant T formą buvo atidaręs ir savo dureles, ir man liepė atidaryti savąsias, norėdamas įsitikinti, kad tikrai neužvažiavau ant linijos. Lauke tądien buvo ~ -20 smile.gif), bet jausmas buvo jau kitoks - buvau kaip per galvą gavusi  smile.gif . Tad kaip ir visur, taip ir čia, egzistuoja žmogiškasis faktorius - kaip ir kitur, taip ir čia yra visokių darbuotojų smile.gif . O bijoti tos Regitros tikrai nereikia - nieko labai baisaus ten nėra  mirksiukas.gif Juk tai tik žinių ir įgūdžių patikrinimas - nepasisekė vienąkart, reikia bandyti dar kartą  smile.gif
Rytoj bus trečias kartas  cool.gif

Nu, negąsdink. biggrin.gif Dabar aš vėl bijosiu.

O kokios tavo kritinės buvo, jei ne paslaptis? Ir gal atsimeni egzaminuotojo vardą?
Atsakyti
QUOTE(Margueritte @ 2014 02 07, 20:50)
Nu, negąsdink. biggrin.gif Dabar aš vėl bijosiu.

O kokios tavo kritinės buvo, jei ne paslaptis? Ir gal atsimeni egzaminuotojo vardą?

Tai kad aš ir negąsdinu - tiesiog dalinuosi tuo, kaip man buvo biggrin.gif . Antrą kartą laukdama savo eilės, mačiau šmėžuojantį ir savo pirmąjį egzaminuotoją ir bais norėjau, kad ir vėl pas jį pakliūčiau, bet kai pasikvietė kitas, irgi maloniai kalbėjo, bet jau išvažiavus į miestą pastebėjau, kad bile kokia klaidelė ir jau kažką žymi, supratau, kad taip gerai šįkart nebus smile.gif . Mano kritinės buvo TIKROS KRITINĖS biggrin.gif . Pirmą kartą kirtau ištisinę, bet aš jos tiesiog nepamačiau, nes dėmesys buvo į pagrindinį kelią, į kurį turėjau įvažiuoti ir berods galėjo šalia būti nemažai patirpusio sniego. Tąkart mano gerasis egzaminuotojas išlaipino ir parodė, ką padariau, bet važiuodama atgal, jau namo, supratau, kad tas vaizdas man net neišliko atminty - įtampa, matyt padarė savo smile.gif. O antrąkart padariau dar blogiau, bet to jau net nerašysiu (sūnus negalėjo patikėti, kad įmanoma tokią klaidą padaryti doh.gif ), nes situacija buvo net beveik juokinga - ne taip supratau ženklą ir jau nuo tada žinojau, kad egzamino rezultatas aiškus, galiu ramiai, nesinervuodama važiuoti toliau smile.gif.
Ir dar mano antro karto pamoka - tikrai nemaža dalim egzamino baigtis priklauso nuo sėkmės - kokias 4 ar 5 NK gavau, kai turėjau pasukti į Šiltnamių g., o prie pat pat posūkio į ją ir visai prieš pat ištisinę liniją stovėjo fūra - nepamenu 100%, bet labai gali būti, kad pamačiusi tą situaciją, net garsiai savęs paklausiau - "ką aš čia dabar turiu daryti?" biggrin.gif. Žodžiu, baimės nėr - yra noras nesusimauti smile.gif
O jei kažko dar nemoki (čia aš bendrai, ne kažkam asmeniškai), nu tai kaip ir viskas gerai - eik dar pasimokyti, o paskui sugrįžk biggrin.gif. Nes kai dabar paskaitau, kokios avarijos aplinkui, sau tyliai pasidžiaugiu, kad teisių dar neturiu, nes kiek sudėtingesnėj situacijoj dar pasimetu...
O egzaminuotojų vardų nepamenu, bet tikrai ne minėtas Gintaras, gal rytoj paieškosiu, dabar gal dar taisykles reikėtų paskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cornflake: 07 vasario 2014 - 20:12
Na ka teorija regitros iveikta(pagaliau),liko tik pravaziavimas ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Na,ka,nors ir nesijauciau stipri pakankamai Regitros egzaminui,bandziau vakar ax.gif
Aikstelej viskas buvo puikiai,bet paskui kvailai susimoviau su paprasta ikalne doh.gif Aisku,tada pradejau dar labiau stresuoti,tokia pat situacija pasikartojo Silainiuose,tiesiog gesau ir gesau,su stabdziu prilaikau,kad masina neriedetu atgal,ir niekaip negaliu pradet vaziuot doh.gif Zodziu,jau tada supratau,kad tikrai teks ateiti dar karta i Regitra lotuliukas.gif
Egzaminatorius pasitaike labai liuks,nekele itampos,matesi,kad geranoriskai norejo,kad man pasisektu smile.gif Tai jis ir sako,kodel tokioj situacijoj nenaudojai rankinio...sako,juk taip puikiai aikstelej atlikai ta pratima,o as net nezinau,kodel lotuliukas.gif Per ta itampa rodos protas palieka,nors taip neturetu buti.Nors kiek vazinedavau su instruktorium,tokiu dalyku nepasitaikydavo,zodziu gavosi gera pamoka.Dabar tikrai labai gerai,kad ir padarai tu klaidu,bet vaziuoji toliau.Mano egzaminas gavosi beveik valanda.Jau paskui vaziuojam,vaziuojam,o as galvoju,na greiciau jau ta Regitra pasirodytu akyse biggrin.gif Tai va,kad ir nemazai kainuoja tas egzaminas,bet man jis daug naudos dave.Islindo silpnos vietos.Ir dabar aiskiau zinau,kur reikia dar pasitobulinti.
Dabar lauksiu sekancio karto 4u.gif
Sekmes visoms dar laukiancioms to isbandymo 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, merginos, už pasakojimus... Kažkaip nujaučiu, kad panaši "pamoka" laukia ir manęs pirmuoju bandymu: pasimetimo tokio kur protas pameta pilna mieste važiuojant, dabar jau galvoju kaži ar iš aikštelės išvažiuosiu g.gif Vakar nuvažiavau į tą mokomąją aikštelę - tai žiūriu ir ten krachas... elementaraus galinio parkavimo negaliu niekaip įvažiuot, kur problemų nebūdavo (apie šoninį net nekalbu doh.gif ), nežinau kas pasidarė - nu niekaip negalėjau nei įtaikyt, nei pasitaisyt... rodos, suku ten pat, darau tą patį - bet tokiu didžiuliu lanku įvažiuoju, kad mano vieta lieka dešinėj pusėj verysad.gif
O važiuojant į aikštelę mieste dar geriau: kažkaip išsukus atsidūriau antroj juostoj, o pirma - tuščia, sakau MB - gal persirikiuosiu, jis sako - nesirikiuok, reiks sukti... visi lenkia iš dešinės, jau taip blogai jaučiuos, greitį didinu, kažkur ten žinau dar matuoklis... ir tik girdžiu - sirena policijos už manęs, žiūriu - akurat, policija už manęs... nu, galvoju, šakės doh.gif bet tik per ruporą liepė persirikiuot į pirmą juostą ir ten važiuot blush2.gif tai turbūt jaučiausi kaip jūs po Regitros, kad ir neišlaikiusios.... biggrin.gif
Dar norėjau paklausti, ar neišlaikius egzamino dabar jau nereikia persėsti į keleivio vietą, parvažiuojat ir tada tik sužinot, kad neišlaikėt?

Margueritte, gal įsibėgėjant jau reikia jungti aukštesnes pavaras, ne tik pirmą, kad bėgėtis liepia ne nuo linijos, o iš toliau?
Šiaip tai tos jūsų išvardintos klaidos man rodos ir nėra klaidos... g.gif pasitaisyt gi leidžiama.
O vat su tais mažiukais žiedais aš irgi niekaip neusigaudau ką daryt g.gif
Man iš namų važiuojant išvažiuojant į Liepkalnio g. nuo Salininkų yra toks mažas žiedukas, ir man įvažiavus beveik visą reik apvažiuot, ir visą "pylinu" pirma pavara, MB liepia jungti antrą juo važiuojant, bet man ir taip sunku valdyt mašiną , nes labai mažas tas žiedas - toks kaip geras ilgas posūkis gaunasi... Regitra lyg reikalauja kad sukant nejunginėt pavarų g.gif gal kas galėtų pakomentuot, kaip iš tiesų reiktų elgtis? blush2.gif

Donma, šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif labai sveikinu, džiaugiuos kad nenuleidai rankų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 10, 09:28)
Dar norėjau paklausti, ar neišlaikius egzamino dabar jau nereikia persėsti į keleivio vietą, parvažiuojat ir tada tik sužinot, kad neišlaleidžiama.

Tikriausiai dabar visur taip,pasikeite truputi ju tvarka.Kol laukiau savo laiko,ziurejau kaip aikstelej vaziuoja kiti,tai maciau,kad ir ant pacio bordiuro ratai uzlipo,kitas irgi ten baisiai vargo su parkavimu,bet visi isvaziavo i miesta.
O mieste,kad ir suklysti,toliau vaziuoji savo marsrutu.As kritine padariau dar nei ipusejus marsrutui,bet jis manes nesustabde ir neislaipino.O paskui,gryzus i Regitra,viska paaiskino apie klaidas.
Atsakyti
O jus pries regitra imat kokia papildoma pamoka?as zadu imtis,nes neturiu su kuo praktikuotis,nes namine masina automatas.
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2014 02 10, 14:30)
O jus pries regitra imat kokia papildoma pamoka?as zadu imtis,nes neturiu su kuo praktikuotis,nes namine masina automatas.

Aš ėmiau. Ir ne vieną, bet dabar jau pradėjo stogas važiuot ir atrodyt kad išvis važiuot nebemoku... blush2.gif Tai nebeimsiu šią savaitę nusprendžiau, gal dar su savo mašina pavažiuosiu truputį ir bandysiu šeštadienį laikyt... bet jei ilgai nevažiavus - tai paimk, žinoma. O su automatu važinėji? Nesunku kaži paskui persėst prie mechaninės mokytis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 10, 14:58)
Aš ėmiau. Ir ne vieną, bet dabar jau pradėjo stogas važiuot ir atrodyt kad išvis važiuot nebemoku...  blush2.gif  Tai nebeimsiu šią savaitę nusprendžiau, gal dar su savo mašina pavažiuosiu truputį ir bandysiu šeštadienį laikyt... bet jei ilgai nevažiavus - tai paimk, žinoma. O su automatu važinėji? Nesunku kaži paskui persėst prie mechaninės mokytis?  g.gif

Nevazineju isvis,jau du men kaip nevairavau,nes su automatu juk nera sunku,tai teks ir man pasimti pamokeliu
Atsakyti