Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(MajaLi @ 2014 05 30, 09:53)
As naudojau simuliatoriu 2 kartus ir manau, kad siek tiek padejo, na bent jau tikrai nieko nepraradau (isskyrus 30 min vaziavimo laiko, kuri man pazadejo grazinti  doh.gif ), bet vis tiek pavaras keisti normaliai ismokau praktikos metu  ax.gif

O aš normaliai pavaras išmokau jungineti tik su antruoju instruktoriumi doh.gif
Oj kiek man pinigų ant šito reikalo išeis
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 05 30, 09:26)
Aš pradėjau su kitu instruktorium važinėtis, tai kaip nuo 0  doh.gif  (o jau esu seniai išvažinėjus visus privalomus važiavimus su mokykliniu instruktoriumi). Moko jis mane visko nuo pradžių: kaip vairą sukt, kaip stabdyt, pavaras perjunginėt ir tt - anas instruktorius viską priešingai mokino  g.gif Kadangi jau šiokią tokią patirtį turiu, tai ramiau jaučiuosi ir lengviau info įsisavinu.

+ dar su vyru kasdien važinėju, važiuojam į aikštelę bei po miestą. Mieste vyrui daug streso su manim  tongue.gif , grįžtam namo po visko ir jam dar ilgai rankos dreba  laugh.gif

Tai va, 3 mėn jau važinėju, o dar pradinėje stadijoje  doh.gif
Pinigų sukišta jau bele kiek  doh.gif

Zinokite Jusu zinute mane paguode biggrin.gif 4u.gif Man dar puse kurso liko 7 pamokos, bet tikrai zinau, kad reikes papildomu, nes kol kas dar nesijauciu uztikrintai prie vairo ir neturiu nieko, kas galetu pasivazineti su manim. O tai reiskia, kad uz viska reikes moketi doh.gif Kazkaip visiems atrodo, kad turi tas teises greitai issilaikyti, bet tai tikrai nera greitas reikalas (ir visai ne pigus dar doh.gif ). As dar savaite pasivazinesiu, o po to turiu isvaziuoti ir grisiu po keliu savaiciu atnaujinti mokymus, tikiuosi per ta pertrauka neuzmirsiu nieko, reikes prasyti, kad kolega duotu siek tiek pavairuoti, bent aiksteleje blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2014 05 30, 09:03)
As dar savaite pasivazinesiu, o po to turiu isvaziuoti ir grisiu po keliu savaiciu atnaujinti mokymus, tikiuosi per ta pertrauka neuzmirsiu nieko, reikes prasyti, kad kolega duotu siek tiek pavairuoti, bent aiksteleje  blush2.gif  doh.gif

Na vis tiek nebus jau kaip nuo nulio, esmė nepasimirš 4u.gif Aš pati dariau mėnesio pertrauką, po to buvo gal kiek sunkiau aikštelėje, bet vis tiek nesijaučiau kaip pirmą kartą už vairo ax.gif Būtinai paprašykite, kad kažkas duotų bent "pačiupinėti" kitą mašiną, nes aš mokiausi su dyzeliu priekiu varomu, sankaba labai jautria, o MB mašina kur kas galingesnė galu varoma ir dar labai "aukšta" sankaba, visai kitas reikalas, bet labai svarbu pajusti mašinų skirtumus, tada nebūna tokio streso laikant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2014 05 30, 10:53)
As naudojau simuliatoriu 2 kartus ir manau, kad siek tiek padejo, na bent jau tikrai nieko nepraradau (isskyrus 30 min vaziavimo laiko, kuri man pazadejo grazinti  doh.gif ), bet vis tiek pavaras keisti normaliai ismokau praktikos metu  ax.gif

Na, kiek suprantu, mano nusižiūrėtoj mokykloj tai bet kada ateini ir naudojies kiek nori, neišskaičiuoti turėtų laiko.. Net rekomenduoja prieš pirmąjį važiavimą. O kas paaiškina, kaip elgtis ir kaip važiuot? Instruktorius turi būti ar kompiuteris parodo ką kada daryt?
Papildyta:
Gal yra lankiusių Rigveda teorijos pamokas? Planuoju imti tik važiavimą, teorijos egzaminą išsilaikiau savarankiškai, bet visgi norėtųsi paskaitų pasiklausyt, ar labai tikrina, kad neateitų kas nors iš šalies? smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
kaip sekas mokytis? Savaitgalį tikiuos aikštelėj kuo daugiau pasipraktikuot, iš lėto, gal lengviau perprasiu ir nebebus kaip "dievo kuronė". Bandžiau vakar mokyklinį teorijos, dar reikia pasimokyt, tokie klausimai pasitaikė, kurių nebuvau užfiksavus ar net skaičius.

Kaciau sėkmės rytoj 4u.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(zuikis5 @ 2014 05 27, 13:21)
O kam mieste Jums visą mašinos šoną matyt? Užtenka tik vos vos kad mašiną užgriebt, svarbiau kad matytųsi kas šalia...

Ne iki galo parašiau - mašinos šono nesimato, tik rankenėlės kraštas, ir viskas kas šalia tada jau.

QUOTE(dontstop @ 2014 05 30, 09:26)
+ dar su vyru kasdien važinėju, važiuojam į aikštelę bei po miestą. Mieste vyrui daug streso su manim  tongue.gif , grįžtam namo po visko ir jam dar ilgai rankos dreba  laugh.gif

Man su saviškiu panašiai turbūt bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(delfiuka @ 2014 05 30, 10:45)
Na, kiek suprantu, mano nusižiūrėtoj mokykloj tai bet kada ateini ir naudojies kiek nori, neišskaičiuoti turėtų laiko.. Net rekomenduoja prieš pirmąjį važiavimą. O kas paaiškina, kaip elgtis ir kaip važiuot? Instruktorius turi būti ar kompiuteris parodo ką kada daryt?
Papildyta:
Gal yra lankiusių Rigveda teorijos pamokas? Planuoju imti tik važiavimą, teorijos egzaminą išsilaikiau savarankiškai, bet visgi norėtųsi paskaitų pasiklausyt, ar labai tikrina, kad neateitų kas nors iš šalies?  smile.gif

Man ta pati sake, kad galima ateiti bet kada ir naudotis, bet man kazkaip uzteko tu 2 kartu. Mokyklos darbuotojas ten turi viska nustatyti (na panasiai, kaip kompiuterinis zaidimas biggrin.gif ) o po to gali sau naudotis, prie manes dvi pamokas buvo mokyklos darbuotojas, aiskino sake ka daryti ir panasiai. As irgi imu tik vaziavimus savo mokykloje, bet administratore sake, kad jei noriu galiu ateiti pasiklausyti teorijos (eksternu kainuoja 100 lt maziau, bent jau mano mokykloje), tai kad nemanau, jog mokyklai didelis nuostolis jei pasiklausysi keleta pamoku.
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2014 05 30, 10:03)
Kazkaip visiems atrodo, kad turi tas teises greitai issilaikyti, bet tai tikrai nera greitas reikalas (ir visai ne pigus dar  doh.gif ).

drinks_cheers.gif Man pvz. reikia laiko, kad suprast, išmokt, tikrai ne iš pirmo karto pavyksta viskas. Tad taip ir gaunas, kad ilgiau reikės mokytis, bet svarbiausia - išmokt.
Atsakyti
QUOTE(Egloja @ 2014 05 30, 11:14)
drinks_cheers.gif Man pvz. reikia laiko, kad suprast, išmokt, tikrai ne iš pirmo karto pavyksta viskas. Tad taip ir gaunas, kad ilgiau reikės mokytis, bet svarbiausia - išmokt.

Aš irgi ilgai mokausi, ir dėl to kad pamokos vairavimo kas antra savaite vykdavo, ir daug papildomu pamoku paimiau. Tai nuo pirmo sedimo uz vairo jau 5 men praejo
Juk mokomes ne del dokumento, o tam kad saugiai vaikus vežtume, tad reikia skirti laiko
Atsakyti
Dabar tik pradedu suprast vairuotojus, kai burba ant pėsčiųjų. Rimtai, eina į perėją neapsidairę ar prieš pat mašiną doh.gif.
QUOTE(kacius @ 2014 05 30, 11:17)
Juk mokomes ne del dokumento, o tam kad saugiai vaikus vežtume, tad reikia skirti laiko

drinks_cheers.gif Bet smagu stebėt save, kaip po truputį pradedi suprast, gaudytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloja: 30 gegužės 2014 - 10:27
QUOTE(Egloja @ 2014 05 30, 11:27)
Dabar tik pradedu suprast vairuotojus, kai burba ant pėsčiųjų. Rimtai, eina į perėją neapsidairę ar prieš pat mašiną  doh.gif.

drinks_cheers.gif Bet smagu stebėt save, kaip po truputį pradedi suprast, gaudytis.

Labai smagu, Man uzvakar liepe save isivertinti, sakau 5. Tai sako ka visai netobuleji? Sakau, ne dabar padarius klaida žinau kur ja padariau, ir kaip turėjau pasielgti kad nepadaryti klaidos.
Kaip sakau teoriškai aš puikiai žinau ka ir kaip daryti, bet va kažkodėl važiuojant vis išlenda senojo instruktoriaus išmokyti netaisiklingi veiksmai.
Atsakyti
Sveikos, besimokancios vairuoti smile.gif Girdejau, kad dabar gali liepti mieste prisiparkuoti, pvz uzvaziuojant i prekybos centra ar kur gatveje. Va cia tas tai mane labai neramina. Ar pasitaike, kad kam lieptu kur nors gatveje parkuotis ?
Kaip su ekonomisku ir ekologisku vairavimu, ar labai kabinejasi ?
Atsakyti
Sveikos smile.gif
O mano visas supratimas ateina kas,kaip ir su kuo tik dabar,kai pradejau su M raide vazineti. Drasos daugiau, baimes akys mazesnes... o ir mano piktasis instruktorius net stebejosi kaip cia taip pasitaisiau blush2.gif aisku dar nesijauciu gerai uzvairo,dar baimes yra, ir patarimu norisi is salia sedincio, bet dristu teigti,kad ledai pajuda smile.gif
SunDew gerai girdejai, tikrai taip gali paprasyti padaryti. Tik labai priklauso nuo miesto kur laikomas vairavimas. Praeita savaite su instruktorium kalbejau apie tai.... nenudziugino, sake yra tikimybe,kad nuo 06.01 visai aikstele panaikins ( cia apie Taurages), kaip jis sake,kad pvz Marijampolej dar pilnai visus aiksteles pratimus daro aikstelej.Tauragej,Kaune dalis pratimu jau perkelta i miesta.
Atsakyti