Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(verbus @ 2014 02 12, 21:09)
Aiksteleje -estakada,apsisukimas ribotoje teritorijoj,ststmenas parkavimas,isibegejimas ir T forma.o paskui Vilijampoleje-Raudondu plentu,Tilzes g,tas istyses ziedas,kaip as ji vadinu smile.gif ,ir nuo  jurbarko gv i kaire ir tomis gatvelemis link Raudond plento.Vnz Vilijampole sukiojausi...cia apstrakciai parasiau,nes ka ten gatveles isvardinsi,sedi spranda itraukes ir klausai ka sako.dar tiesa reikejo sustoti ikalneje isvaziavus is Regitros.buvo slidoka,sniegucio buvo,as 8-ta val ryte laikiau.07/02.aiskteleje man baisiausia parkavimasis,lengvaisiai 45laisniu susidoroju.dar diena pries tai atvaziavau paziureti kaip kitiems sekasi parkuotis-ilgokai prastovejau.dedule metuose jau laikesi-taisesi taisesi ir nepavyko-tad ka mums mergaitems kalbeti,kai vyrams nepasiseka smile.gif .mastau taip-kad reikia savo jegas vertinti kritiskai,ir nesvarbu kiek tu papildomu pamoku imam-as ju emiau pakankamai daug,jei nesijauciu mokanti,kam eiti i Regitra.aisku dabar reikia praktikuotis,bet tam jau reikia masiniuko,stos finansai i geresnes vezes tada reikes taisytis. smile.gif

O kaip del eko vairavimo?
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2014 02 13, 10:02)
O kaip del eko vairavimo?

kaip instruktorius moke taip vaziavau.kai apsukos siekia 2000 tada jungiu kt pavara.svarbu zenklus ir linijas susiziureti smile.gif ,dar perejas ir pesciuosius.
Atsakyti
Laba diena,

netyčia užtikau SM šią temą, tai galvoju pasidalinsiu pakankamai šviežiais išgyvenimais.

Mokiausi vairuoti A utoplay pas instruktorių H enriką Vilniuje. Išmokė nepriekaištingai aikštelę, čia jau tikrai jo nuopelnas. Mieste tai aš tokia mokymosi metu buvau lėta, na labai atsargi ir pan. Dažnai man kartodavo, kad trūksta ryžtingumo. Pagrindinė klaida mano matyt trajektorijos pasirinkimas sukant į kairę. na bet ir šitą išmokau, nors ir sunkiai biggrin.gif

Pirmą kartą kai laikiau aikštelė nepriekaištingai, mieste neblogai sekėsi, bet sugebėjau viršyti greitį. Nuostaba buvo tiek man, tiek instruktoriui, na nes aš tokia baukšti mieste, tai mane jis kaip tik kalbindavo daugiau paspausti biggrin.gif

Antrą kartą laikiau po kokių trijų mėnesių pertraukos, nes studijos, magistrai ir dar visokie "bėsai", patarčiau jei įmanoma pertraukos nedaryti, na bet man gavosi kaip gavosi. Laikiau Klaipėdoje, nes nenorėjau ilgai tempti, o dėl užimtumo man reikėjo būtent šeštadienį. Tai tuo pačiu aplankiau tėvelius, šiek tiek pavažinėjau ir ėjau laikyti. Aikštelė vėl be klaidų, gavau šoninį parkavimą. Mieste kelios klaidelės, bet ne kritinės. Baisiausia buvo, kad išvažiavus iš regitros pirmose trijose!! sankryžose neveikė šviesaforai. Na ir pasisek tu man taip! doh.gif Klaipėdoje nepatarčiau laikyti toms, kurios žiedų nemėgsta, nes ten jų neišvengsi. Man regis net tris kartus važiavau pro žiedą laikydama egzaminą.

Na o dabar prieš kelias dienas užsisakiau pažymėjimą Vilniuje, ir jau laukiu kol turėsiu. Net nesitiki, kad jau viskas išlaikyta bigsmile.gif

Visom besimokančiom sėkmės egzaminuose! 4u.gif

p.s. vairavau kaip mokiausi prieš pakeitimus, jokių priekaištų ar klaidų dėl eko vairavimo negavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Argija: 14 vasario 2014 - 13:15
Sveikinu islaikiusius! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolitaeli @ 2014 02 12, 23:32)
Oi,čia truputį ne iš to posto paklausiau  doh.gif
Verbus,tai pirma pavara isibėgėjimo pratimą,ar vistik antra?Vieni taip sako,kiti kitaip.

As paklausiau ar butina antra mestis (egzaminuotojo)-sako nesvarbu,tad as pirma,kad nesimakaluoti smile.gif
Atsakyti
Kaip sekėsi, Margueritte? Ar jau vairuotoja? mirksiukas.gif
Aš neišlaikiau, nors sekėsi neblogai viskas - susitvarkiau su golfu- nebaisus jis, nors ir sakė kad vienas jautresnių.. Aikštelėj normaliai viską padariau, net šoninį parkavimą iš antro karto įvažiavau kaip turi būt... bet pusėj maršruto, įvažiuojant į Savanorių žiedą pirma eile (iškart reikėjo išsukt) nepasižiūrėjau, egzaminuotojas dėjo ant stabdžių... doh.gif o tada jau pasipylė klaidos viena po kitos - vėl nepasižiūrėjau, pariedėjau, važiavau per lėtai iš to išgąsčio, rikiavausi blaškydamasi, nebegalėjau susikaupt... verysad.gif Klaidų prirašė daug, bet jei ne ta pirma kritinė - turbūt būčiau išlaikius. Tiesa, dar vieną dalyką sakė dariau blogai, už ką gavau nekritinių - per aukštom pavarom važiavau. Tiek buvau prigąsdinta instruktorių su tuo eko, kad kuo aukštesnėm važiuot... ir kad mieste iki 50 jau ketvirtą įsijungt, ir už miesto - 70 jau penkta turiu važiuot... tai nieko panašaus - pasakė, kad to daryt negalima. mieste turėjau važiuot trečia, už miesto sakė bereikalingai įsijungiau penktą, kad ir 70 važiuodama.... doh.gif Svarbiausia - kad mačiau tas žemas apsukas, bet kad buvau tiek primokyta - maniau, blogiau nebus... o buvo: sako reik žiūrėt kokia mašina... Su saviške 1.3 litro benzinine tai tikrai taip ir jungiu - ten apsukos greitai pašoka, o vat ten kitaip, reikėjo ir elgtis atitinkamai... nu, kitą kartą žinosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 17, 10:54)
Kaip sekėsi, Margueritte? Ar jau vairuotoja?  mirksiukas.gif
Aš neišlaikiau, nors sekėsi neblogai viskas - susitvarkiau su golfu- nebaisus jis, nors ir sakė kad vienas jautresnių.. Aikštelėj normaliai viską padariau, net šoninį parkavimą iš antro karto įvažiavau kaip turi būt... bet pusėj maršruto, įvažiuojant į Savanorių žiedą pirma eile (iškart reikėjo išsukt) nepasižiūrėjau, egzaminuotojas dėjo ant stabdžių...  doh.gif  o tada jau pasipylė klaidos viena po kitos - vėl nepasižiūrėjau, pariedėjau, važiavau per lėtai iš to išgąsčio, rikiavausi blaškydamasi, nebegalėjau susikaupt...  verysad.gif Klaidų prirašė daug, bet jei ne ta pirma kritinė - turbūt būčiau išlaikius. Tiesa, dar vieną dalyką sakė dariau blogai, už ką gavau nekritinių - per aukštom pavarom važiavau. Tiek buvau prigąsdinta instruktorių su tuo eko, kad kuo aukštesnėm važiuot... ir kad mieste iki 50 jau ketvirtą įsijungt, ir už miesto - 70 jau penkta turiu važiuot... tai nieko panašaus - pasakė, kad to daryt negalima. mieste turėjau važiuot trečia, už miesto sakė bereikalingai įsijungiau penktą, kad ir 70 važiuodama....  doh.gif  Svarbiausia - kad mačiau tas žemas apsukas, bet kad buvau tiek primokyta - maniau, blogiau nebus... o buvo: sako reik žiūrėt kokia mašina... Su saviške 1.3 litro benzinine tai tikrai taip ir jungiu - ten apsukos greitai pašoka, o vat ten kitaip, reikėjo ir elgtis atitinkamai... nu, kitą kartą žinosiu  ax.gif

http://www.lrytas.lt...tm#.UwISMs70424

cia kaip tik apie eco vairavima kalbama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2014 02 17, 17:45)
http://www.lrytas.lt...tm#.UwISMs70424

cia kaip tik apie eco vairavima kalbama smile.gif

ačiū 4u.gif buvau mačius šitą reportažą... tas "nuo automobilio priklauso" mane ir pavedė, persistengiau šiek tiek doh.gif o būtent tą 50km/val ir penktą pavarą atsiminiau, kai laikiau egzą g.gif tai ir įsijungiau, jau beveik 70 važiuodama, o nereikėjo - kaip tik po to ir pasakė, kad per daug anksti įsijungti nėra ekologiška...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 17 vasario 2014 - 16:12
QUOTE(zuikis5 @ 2014 02 17, 17:10)
ačiū  4u.gif  buvau mačius šitą reportažą... tas "nuo automobilio priklauso" mane ir pavedė, persistengiau šiek tiek  doh.gif  o būtent tą 50km/val ir penktą pavarą atsiminiau, kai laikiau egzą  g.gif tai ir įsijungiau, jau beveik 70 važiuodama, o nereikėjo - kaip tik po to ir pasakė, kad per daug anksti įsijungti nėra ekologiška...

Pas sita egzaminatoriu taip,pas kita gali buti kitaip...ziurint,ant ko "uzsisoksi"... doh.gif ax.gif Mano dukra kai laike tai penkta vaziavo tikrai daug kur,mieste vaziavo ketvirta,ir buvo gerai-laike su hyundajum (tada dar nebuvo to ekovairavimo)...Siaip yra tokia bendra taisykle,tinkanti visiems atvejams ir visoms masinoms,na,ir visiems egzaminatorimas irgi tiks-pasieki 2000rpm apsuku ir jungi aukstesne pavara,jei ikalne-siek tiek daugiau gali paduoti. Ir dar-jei perjungus aukstesne pavara krenta greitis ir reikalinga daugiau spausti gazo pedala,o masina sunkiai istraukia-vadinasi,per mazos apsukos ir persijungta per anksti (del to ir neekologiskas gaunasi,nes turi tada paduoti daugiau gazo-daugiau sudeginti kuro+ daugiau ismetamu duju).O siaip pagal ekovairavima pavaras galima persijungti jau prie 1500rpm-ne ikalnej,aisku... ax.gif
Vnz.,nenusimink,islaikysi... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, būsimos ir gal jau esančios vairuotojos wink.gif

Aš prisijungiu. Mano istorija komplikuota, prieš tris metus laikiau teises, baigiau visus mokslus, išsilaikiau teoriją regitroj, ir.. viską apleidau. Rašiau magistrinį tuo metu, ne tas galvoje buvo..

Na ir dabar ėmiau jautį už ragų smile.gif) vėl išsilaikiau teoriją iš pirmo karto (ruošiausi savarankiškai, ketbilietai.lt), ir pradėjau važinėt su instruktore. Pasirinkau kitą mokyklą (ARV auto apeisiu diiiideliu ratu - tokio nesiskaitymo nesu niekada sulaukus jokioj kitoj įstaigoj), instruktorė moteris, SUPERINĖ. Po trijų važiavimų (turėkime omenyje kad paskutinį kartą važinėjau prieš tris metus) jau liepė registruotis praktiniam egzaminui smile.gif tad bandysiu kitą savaitę savo laimę smile.gif kadangi buvęs instruktorius buvo įkalęs, kad esu beviltiška, tai aš tuo ir tikėjau.. o pasirodo- viskas su manim gerai, tik matyt kantrybės reik turėt instruktoriui, o ne rėkt, kai užgęsti vidury sankryžos biggrin.gif
Atsakyti
Oj mielosios kaip negerai, kai vairuoji su pertraukomis doh.gif Po savaites laiko sunkiai parkavausi 45 laipsniu kampu, o atrodo praita karta iš pirmo karto gavosi smile.gif Ačiū mano instruktoriui už auksine kantrybe, nes šiandiena kaip mažam vaikui viska aiškino bigsmile.gif
Net juokesi sako kaip tau lengviau paaiškinti,- sakau man blondiniškai reikia kad suprasčiau lotuliukas.gif Nu ir paaiškino kaip blondinei, kad nors 50 proc kantrybes mano vyrui butu.
Atsakyti
QUOTE(kacius @ 2014 02 18, 12:21)
Oj mielosios kaip negerai, kai vairuoji su pertraukomis  doh.gif  Po savaites laiko sunkiai parkavausi 45 laipsniu kampu, o atrodo praita karta iš pirmo karto gavosi smile.gif Ačiū mano instruktoriui už auksine kantrybe, nes šiandiena kaip mažam vaikui viska aiškino  bigsmile.gif
Net juokesi sako kaip tau lengviau paaiškinti,- sakau man blondiniškai reikia kad suprasčiau  lotuliukas.gif  Nu ir paaiškino kaip blondinei, kad nors 50 proc kantrybes mano vyrui butu.

Jauciu ir man tas pats bus kitoje savaiteje doh.gif Nes kai islaikiau mokyklini taip ir nesedau daugiau uz vairo doh.gif Na bet kaip nors,laukiu kitos savaites kada galesiu vel pasimokyti ax.gif
Atsakyti