Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

Merginos, turiu tokį pasiūlymą - vienai iš jūsų padovanosiu "Z: romanas apie Zeldą Ficdžerald" mainais į tai, kad balandžio 16 dieną "Sofoklio" knygyne sudalyvautų diskusijoje apie knygą. Lauksiu AŽ laiškelio.

Visas vilnietes kviečiu į diskusiją. Manau, bus jaukus pokalbis apie knygą. Norime suburti savo skaitytojų klubą, darytume papildomą 10 proc. nuolaidą renginio dieną ir dar kokių atrakcijų sugalvosime ax.gif
Atsakyti
Gavau iš LT siuntinuką su knyga. Barbara Erskine "Ties tamsos riba". Visai intriguojančiai skamba. Lietuviškai dar yra šios autorės "Šnabždesiai smėlyje"

Tiesa, buvau mokslo mekoje- Oxforde, kaip tik vyko literatūros festivalis, apie kurį nieko nežinojau... Tikiuosi rytoj, turėsiu laiko, tai nuvešiu jus į dar vieną literatūrinę kelionę biggrin.gif Vykdau metų pažadus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 31 kovo 2014 - 12:59
QUOTE(Forget @ 2014 03 31, 12:57)
Tiesa, buvau mokslo mekoje- Oxforde, kaip tik vyko literatūros festivalis, apie kurį nieko nežinojau... Tikiuosi rytoj, turėsiu laiko, tai nuvešiu jus į dar vieną literatūrinę kelionę  biggrin.gif  Vykdau metų pažadus!

Lauksiu 4u.gif

Šiuolaikinėje rusų literatūroje nelabai orientuojuosi. Gal kas parekomenduos knygą panašią į "Palaidokite mane už grindjuostės" arba "Geografas gaublį pragėrė". Labai man jos patiko.
Atsakyti
Sveikos

QUOTE(ssmm202 @ 2014 03 31, 15:14)
Lauksiu  4u.gif
Šiuolaikinėje rusų literatūroje nelabai orientuojuosi. Gal kas parekomenduos knygą panašią į "Palaidokite mane už grindjuostės" arba "Geografas gaublį pragėrė". Labai man jos patiko.

Šiuolaikinėje rusų literatūroje nesu ekspertė,bet galiu pasiūlyti Sanajevo "Pochranite menia za plintucsom"tesinį "Chroniki razdolbaja.Pochranite menia za plintusom 2".Šitos dar nespėjau perskaityti,bet artimiausiu metu žadu pradėti,neseniai nusipirkau. thumbup.gif .Man irgi labai patiko pirma dalis.
Tiesa, šiandien keletą knygų gražinau į biblioteką, tai kaip tik prigriebiau Marijos Metlickajos"Anytos dienoraštį".Atrodo bus linksmas laisvalaikio praleidimas.
Rusų lit.mūsų didžioji ekspertė Dolitlė, skalambyk garsiau,raudonink,gal atsišauks su rekomendacijom, žiūrau ko tai ji kažkur prapuolė verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2014 03 31, 14:57)
Gavau iš LT siuntinuką su knyga. Barbara Erskine "Ties tamsos riba". Visai intriguojančiai skamba. Lietuviškai dar yra šios autorės "Šnabždesiai smėlyje"

Tiesa, buvau mokslo mekoje- Oxforde, kaip tik vyko literatūros festivalis, apie kurį nieko nežinojau... Tikiuosi rytoj, turėsiu laiko, tai nuvešiu jus į dar vieną literatūrinę kelionę  biggrin.gif  Vykdau metų pažadus!

ax.gif Nekantriai laukiam ir iš anksto dėkavojam. 4u.gif
Atsakyti
Gal kas planuojat greitu metu pirkti iš Knygos.lt? Turiu keletą 10lt vertės dovanų kuponų, kurių galiojimas greit baigsis. Tai jeigu kuri nori, galiu padovanoti 4u.gif
Atsakyti
Ai dar prisiduot pamiršau.
Perskaičiau kamasutra...vat ir jau žinau apie ką pagalvojot,neatspėjot biggrin.gif ogi "Uroki čtenija.Kamasutra knižnika"Aleksandr Genis.Detalnaja instrukcija po izvlečeniju naslaždenija iz knig.
Patiko,įdomios įžvalgos mintys iš knygų ir apie knygas storas,plonas,lengvas,sunkias ir visokias kitokias, bei jų skaitymo ypatumus.

Ačiū Dolitlei ir Marakeš už suteiktą vargą kol ji pas mane atkeliavo.

Kita perskaityta V.Levi"Menas būti kitu".
Įdomi.patiko.Ypač skyrius apie fizionomiką,Lafatero gyvenimą,rašysenos įpatumus ir visa kita. Knyga su pagardintu poezijos žiupsniu, šaukštu humoro bei stikline optimizmo.
"Norėdamas suprasti Kitą , turi apsigyventi jo pasaulyje, o tai įmanoma, tik išsikrausčius iš savojo..."

Dabar skaitinėju net tris knygas ir visos labai geros :)Ulf Peter Hallberg "Europos šlamštą.Šešiolika būdų prisiminti tėtį", po to prieš miegą po gabaliuką palaižau su pasimėgavimu Erlicko"Išeinu iš krašto",o jau važiuojant darban ir išjo ryju S.Becket"Kapo šauksmą".
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2014 03 30, 22:58)
*ką 'courserini'? bigsmile.gif
Aš šiuo metu ten studijuoju net keletą kursų vienu metu. Bandžiau sau įvesti taisyklę, kad tik po vieną studijuosiu, bet kad ten tiek įdomių dalykų blush2.gif
Dabar 'užsikabinau' už astronomijos kursų, jau trečią iš eilės seku. Pvz., dabartinis "The Science of the Solar System", kurį veda CalTech profesorius, kuris, kaip jis pats sako "nužudė Plutoną" - nes jis tiesiogiai susijęs su tuo, kad Plutonas neteko planetos statuso ir dabar yra klasifikuojamas tik kaip nykštukinė Saulės sistemos planeta ax.gif
**o kur būna ta Sabaliauskaitės publicistika?
Aš ją tik iš knygų "pažįstu", bloge ("Rafinerija") nieko 'užkalniško' irgi nepastebėjau g.gif
Dėl "Evangelijos pagal Užkalnį" mane irgi panašios mintys apėmusios drinks_cheers.gif Jo tekstai pastaraisiais metais gan 'neskanūs', pasirinkta 'provokuojančio chamiškumo' pozicija nepriimtina. O va pavarčiau tą "Evangeliją..." ir nustebau - tikėjausi tų pačių purvo, pagiežos ir įžeidinėjimo pilnų tekstų, o radau visai ką kita - knygą, kurią "ankstyvojo Užkalnio" laikais mielai pirkčiau ir skaityčiau. Nors mano sovietmečio patirtis minimali, nemažai aprašomų ir nuotraukose pateikiamų vaizdų iš vaikystės prisimenu.

*nieko romantiško - ekonomiką ir finansus biggrin.gif mąstau stot mokytis iš naujo, tai žiūrinėju, apie ką čia. Šiaip dar užsiregistravau į kursą "Understanding Russians", turėtų tikt prie dabartinių aktualijų smile.gif nors jis daugiau lingvistinis bus, kiek supratau. O vienu metu tai tris, keturis kursus turiu pasiėmus, bet daugiausiai tai tik video peržiūriu.

**Sabaliauskaitę anksčiau skaitydavau lryto puslapyje, dabar nebeseku. O dėl Užkalnio evangelijos tai nustebau, šiaip nepatinka man jis labai, net nesvarsčiau ką nors jo parašyta pirkt.. bet gal reiks pasižiūrinėti, jei tulžim nesispjaudo g.gif
Atsakyti
VYTAUTAS KAZIELA
2014 04 01
Eilėraščiai

-
viskas
yra tamsoje
paukštis jo riksmas
jo akys

lyg sėlintų kas
iš toli
jauti
nematai negirdi
nors kiek
besistengtum

prakaito lašas
slysta žemyn
jį vejasi
ašaros lašas

sėdim prie stalo
dabar vieniši
toli nuo pasaulio

-
nenoriu kito dievo
prie jo nepriprasiu
net jei jis būtų
man palankesnis
arba patogesnis

todėl ir neieškau
bet kokius pasiūlymus
atmetu
MANO MEILĖ
YRA DIDESNĖ
-
išsiverk
išsimelsk
kolei tuštumą
vėl pajusi širdy
lyg prarają

per lietaus
iškapotą
dykumą
per betoninę
aikštę vedamas

ant nubrozdintų
kelių
klupdamas
iš giliausio
tačiau prisikeldamas

Dieve mano
ar buvo
verta
jei neverta
vis tiek GYVENOME
-

o buvome verti
ne ką daugiau
nei turime

tik pradėt
ir užbaigt
prisiminti nebūtina

atsaini šypsena
žaidžia
lūpų kamputyje

žirgas nešė ne mus
savo žirgus
pražudėme
-

būk angelu
sakei
likusiam mano gyvenimui

už lango
pilka nykuma
be jokių intonacijų

lyg būtum
visai ne laiku
pravėręs duris: negyvenama

prie stalo
ne vienas o du
nors tai neįmanoma
-
vėjas įstrigęs
medžių šakose
erškėčio krūme

klaidinanti tamsa
sunkumas
krūtinėje ir akyse

leisk man
sustoti suklupti
po savo našta

ne iš bejėgiškumo 4u.gif

vyras veidrodyje

šitas vyras
yra tau pažįstamas
tik tu neatsimeni
kad būtum matęs

jis panašus
į tėvą
į daugelį
giminės vyrų
veidus iš antkapių

šitas vyras
yra paskutinis
už jo tuštuma
šaltas lygus
paviršius

-
užsižiūrėjau
lyg tikrai matyčiau
paukščiai grįžta
nors pavasario
tik pradžia
tik trupiniukas

nereikia
šitaip ilgai
į vakaro dangų žiūrėti
dar peršalsi
nuogas akis
pradėsi kosėti

atsilups iš vidaus
lyg alksnio žievė
iš išorės
vaikas turėjo švilpynę
mokėjo prišaukti paukščius
vėju pašvilpauti

-
sugrįžti
į atminty
pažymėtas vietas
kuriose
jau užgeso šviesos

kurios
nieko nereiškia kitiems
išrauti medžiai
styro nakties danguje
už jų užsikabina lietūs
užkliūva žvaigždžių
rinkėjai

žinotų – apeitų
bet ne
tarsi į duobę krenta
kas neišsaugota
kas nutylėta

-

rankos nesušildo rankų
viskas panyra į prieblandą
lėtai ir bejėgiškai

lietus repetuoja
nykumos melodijas
užpildo tuštumos formas

esu nebe čia
esu pakeliui
į raudoną saulėlydį

-

nieko nebuvo
tik spindulys
iš anapus
praskrodžiantis
proto tamsą

akimirka
kai norisi
tai išsaugot
visiems laikams
ir per amžius

esame per menki
kodėl mums siunti
tuos ženklus
stovėjome lyg nutrenkti
kažkodėl norėjosi verkti

-

lyg būtų iš miego
prikėlę
per patį vidurnaktį

nepažįstami balsai
kažko klausinėja
svetimas vėjas
įsiveržia pro langą
liūdesio vėjas
ne laiku ir ne vietoj
pilnaties pinigėlis
dingsta elgetos rankoj

-

tenai
kalno viršūnėje
kiekvienas su savimi
su buvusiu
savo gyvenimu
su apmąstymais apie tai
kas buvo ne taip
kas baigia sugriūti
kas pasiveja mus
nelauktai

tyli ir žiūri

-
veidrodžiuos išlieka
miręs laikas
nejauki kambarių tuštuma
be temperatūrų skirtumo
viduje ir išorėj

nedrąsu būtų įeiti vidun
klaidžiojantiems aplinkui
bandome atpažinti
o gal tik save įtikinti
mus žeidžia aštrios skeveldros
atskridę iš rytdienos

nuniokotas pasaulis
mūsų neatpažįsta

-
išvysti mirtį
žiūrėti į jos akis
nekalbant nieko

lėtai nuvalyti stalą
suberti trupinius
į saują

užtraukti užuolaidas
uždangstyti langus
ir veidrodžius

tyla ir rimtis viduje
rankos sugrumba lėtai
nuo nežmoniško šalčio

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 01 balandžio 2014 - 14:31
Apžiūrėjau savo resursus ir supratau, kad jokių gražių foto iš Oxfordo nepadariau unsure.gif Atsitiko taip, kad traukiny susipažinau su vienu dieduku, kuris važiavo į literatūros festivalį. Pats rašo knygą apie Kenedį, visą gyvenimą dirbo UK ambasadose, įvairiose šalyse. Bėgau paskui jį, nes visur mane apvedžiojo ir daug daug pasakojo. Labai įdomi intriguojanti literatūrinė pažintis. Beveik nieko nespėjau normaliai nufotografuoti. Bet parodysiu ką turiu.

Visų pirma Christ church
user posted image
Čia gimė tikroji "Alisos iš stebūklų salies" istorija. Charles Lutwidge Dodgson (aka Lewis Carroll) buvo matematikos mokytojas ir draugavo su "Alisos" šeima. Piknikų metu gimė istorijos, kurios paskui virto knyga.
Gaila, kad dėl festivalio, beveik niekur negalėjau patekti į vidų, nes vyko renginai...

Bodleiain biblioteka:
user posted image
user posted image
Viena seniausių Europos bibliotekų, antroji pagal dydį UK. Hario Poterio filme, atkurtas jos vidus.
Į vidų nepatekau dėl tos pačios priežasties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 02 balandžio 2014 - 21:22
QUOTE(Forget @ 2014 04 02, 22:20)
Labai įdomi intriguojanti literatūrinė pažintis.
Bet vis tiek savotiška dovanėlė sau Gimtadienio proga. Sveikinu! mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Magdelen koledžas. C.S. Lewis (Narnjos kronikos) čia mokytojavo ir būtent įkvėptas šių pastatų ir vietų grožio parašė knygą
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Koledžas taip pat susiejęs su Oscaru Wildu, nes būtent čia jis įsimylėjo kitą studentą, Lionel Johnsom dėl ko buvo įkalintas.

New koledžas (Naujasis koledžas) siejams su John Fowles. Jis čia studijavo
user posted image
user posted image

Atsakyti
Dar vieną radau. Balliol koledžas. Jį baigė daug parlamento narių. Taip pat dabartinis Londono meras Boris Johnson.
Valgykla, o tiksliau, menė. galima užsissakyti privačius ar verslo pietus:
user posted image
user posted image
user posted image
Tik fotografė iš manęs nekokia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 02 balandžio 2014 - 22:31