QUOTE(Helianta @ 2014 03 30, 22:58)
*ką 'courserini'?
Aš šiuo metu ten studijuoju net keletą kursų vienu metu. Bandžiau sau įvesti taisyklę, kad tik po vieną studijuosiu, bet kad ten tiek įdomių dalykų
Dabar 'užsikabinau' už astronomijos kursų, jau trečią iš eilės seku. Pvz., dabartinis "The Science of the Solar System", kurį veda CalTech profesorius, kuris, kaip jis pats sako "nužudė Plutoną" - nes jis tiesiogiai susijęs su tuo, kad Plutonas neteko planetos statuso ir dabar yra klasifikuojamas tik kaip nykštukinė Saulės sistemos planeta
**o kur būna ta Sabaliauskaitės publicistika?
Aš ją tik iš knygų "pažįstu", bloge ("Rafinerija") nieko 'užkalniško' irgi nepastebėjau
Dėl "Evangelijos pagal Užkalnį" mane irgi panašios mintys apėmusios

Jo tekstai pastaraisiais metais gan 'neskanūs', pasirinkta 'provokuojančio chamiškumo' pozicija nepriimtina. O va pavarčiau tą "Evangeliją..." ir nustebau - tikėjausi tų pačių purvo, pagiežos ir įžeidinėjimo pilnų tekstų, o radau visai ką kita - knygą, kurią "ankstyvojo Užkalnio" laikais mielai pirkčiau ir skaityčiau. Nors mano sovietmečio patirtis minimali, nemažai aprašomų ir nuotraukose pateikiamų vaizdų iš vaikystės prisimenu.
*nieko romantiško - ekonomiką ir finansus

mąstau stot mokytis iš naujo, tai žiūrinėju, apie ką čia. Šiaip dar užsiregistravau į kursą "Understanding Russians", turėtų tikt prie dabartinių aktualijų

nors jis daugiau lingvistinis bus, kiek supratau. O vienu metu tai tris, keturis kursus turiu pasiėmus, bet daugiausiai tai tik video peržiūriu.
**Sabaliauskaitę anksčiau skaitydavau lryto puslapyje, dabar nebeseku. O dėl Užkalnio evangelijos tai nustebau, šiaip nepatinka man jis labai, net nesvarsčiau ką nors jo parašyta pirkt.. bet gal reiks pasižiūrinėti, jei tulžim nesispjaudo