Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

Aš skaitau vieną labai mielą knygą. Deborah Rodrigez "Little coffee shop in Kabul" (Maža kavinukė kabule). Ne akys biggrin.gif Apie amerikietę, kuri turi kavinę Kabule ir kaip gyvenimas suveda ją su kitomis įvairaus likimo moterimis. Afganistanietėmis ir vakarietėmis. Knyga apie moterų draugystę. Kai perskaitysiu parašysiu išsamesnį atsiliepimą. Jūržole, tau rekomenduoju, manau patiks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 26 kovo 2014 - 13:58
QUOTE(SOFIJA5 @ 2014 03 25, 22:36)
Sveikutės  4u.gif
niekaip neprisiruošiu atsiliepimų parašyti. Tai gal po truputį  biggrin.gif
Viena nuostabiausių paskutiniu metu (jau senokai) skaitytų knygų Erin Morgenstern. „Naktinis cirkas". - realybėje nemėgstu cirko, bet paskui šį cirką sekčiau į pasaulio kraštą. šioje knygoje aprašytas mano svajonių cirkas. Man viskas patiko. neturiu jokių priekabių ir nuoširdžiai rekomenduoju. magiška, nuostabi, šiek tiek melancgoliška , įtraukianti knyga. Bent jau man.  ax.gif

Aną dieną pakilnojau bibliotekoje tą knygą ir padėjau atgal. Nemėgstu cirko, ypač su gyvūnais. Jeigu ten nėra gyvūnų, skaityčiau. Bet kur tau nebus.... O gal?
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2014 03 25, 20:36)

Viena nuostabiausių paskutiniu metu (jau senokai) skaitytų knygų Erin Morgenstern. „Naktinis cirkas". -

žinai, sudominai.

QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 26, 08:31)
Truputį nusivyliau, nes pabaiga laiminga

lotuliukas.gif kažkaip "adamsiškai" nuskambėjo cool.gif

o šiaip "laimingos' pabaigos būna visokios - pvz. kažką karste išneša, o ant širdies taip gera, nes "taip jam ir reikia" biggrin.gif

QUOTE(Forget @ 2014 03 26, 13:45)
Ne akys  biggrin.gif

koks mielas terminas biggrin.gif

tik angliškai knyga?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 03 26, 13:53)

tik angliškai knyga?

Ji nesenai išėjo, dabar topuose pas mus. Nors aš pirkau jau dėvėtą, naujų beveik niekad neperku biggrin.gif tai po kol kas tik angliškai.
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 26, 08:31)
Baigiau Haruki Murakami trečią dalį 1Q84.

yra tokia nerašyta forumo taisyklė: jei ruošiesi papasakoti pabaigą ar atskleisti esmines siužeto detales, tekstą pageltonink, kad tos, kurios dar neskaitė knygos, galėtų pasirinkti skaityt ar ne atsiliepimą mirksiukas.gif

QUOTE(Aimma @ 2014 03 26, 14:46)
Aną dieną pakilnojau bibliotekoje tą knygą ir padėjau atgal. Nemėgstu cirko, ypač su gyvūnais. Jeigu ten nėra gyvūnų, skaityčiau. Bet kur tau nebus.... O gal?

nėra gyvūnų, bent jau nepamenu, tik daug magijos, iliuzijų, fantastikos, stebuklų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 03 26, 14:46)

drinks_cheers.gif Ir aš su analogiškom mintim..
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 03 26, 15:45)
Aš skaitau vieną labai mielą knygą.Deborah Rodrigez "Little coffee shop in Kabul"

Man patinka knygos apie moterų draugystę ax.gif Gal kada nors ir lietuviškai sulauksime 4u.gif

QUOTE(Aimma @ 2014 03 26, 16:46)

Taigi aš pati nemėgstu cirko, bet šis cirkas kitoks. Jokių gyvūnų, tik magija, išbandymai, iliuzijos, susipynę likimai, mažos dėlionės... mano pasakų cirkas wub.gif

O aš pabaigiau Susanna Kubelka "Sudie, Viena – bonjour, Paryžiau!" - linksma, vietomis juokinga, vietomis liūdna knyga apie meilę, aistrą. Graži istorija. Lengvas skaitymėlis. Atsipalaidavimui.

Ir dar norėjau "pasigirti" - rodos, man pavasaris - ant moteriškų knygų patraukė.
Iš bibliotekos be jau minėtos Kubelkos paėmiau dar tris knygas ir tik grįžusi namo bei rinkdamasi ką skaityti, atkreipiau dėmesį, jog galiu rinktis iš:
Aš ir kita aš
Aš ir jis: tikra katastrofa
AŠ+MB=AŠ

na, ir trumpi atsiliepimai. Aš ir kita aš - pirmi du puslapiai labai patiko, daugiau skaityti tikrai neverta. Aš ir jis: tikra katastrofa - lengvas skaitalas, bet perskaičiau. AŠ+MB=AŠ - keista knyga apie savęs atradimą, apie meilę, tobulėjimą, rašo, kad tikra istorija. Kaip ten bebūtų, man patiko, buvo minčių, kurioms pritariu ir tokių, dėl kurių pasiginčyčiau. O dar smagu, kad šiais metais tai jau ne pirma mano skaityta ir man patikusi lietuviška knyga biggrin.gif Tikiuosi, kad Jurga Adomo dar ką nors parašys.
Ir, merginos, skaitykite Naktinį cirką ax.gif Nesusilaikiau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 26 kovo 2014 - 21:50
Labos 4u.gif
Kraustomes atgal i LT, todel knygoms laiko kol kas nelieka smile.gif
QUOTE(adija5 @ 2014 03 25, 16:13)
Nea,ten jau visai tamsus miškas  biggrin.gif Bet,tiesą sakant,man Croninas labiau patinka.Tik kažkiek primena S.Kingą. Tamsos bokštą ir Dvikovą  g.gif 

Visai neseniai perskaiciau "Pereja". Iki Kingo man Croninas netraukia nors tu ka... blush2.gif O jau su boksto serija, apskritai negaliu net lyginti (boksto serija viena megstamiausiu is visos Kingo rasliavos wub.gif ). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 03 27, 01:13)
Visai neseniai perskaiciau "Pereja". Iki Kingo man Croninas netraukia nors tu ka... blush2.gif

O aš ir nesakiau,kad traukia.Sakiau,kad primena ax.gif Man S.Kingas patinka ir aš jo kūrybos rašliava nevadinu .Bent daugumos.Bet viską skaičiau jau taaaip senai.Nors man labiausiai įstrigęs Mergaitė,kuri mylėjo Tomą Gordoną.Jokių fantazijų,raganų,vampyrų ir tominokerių,o kvapą gniaužė...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 27, 01:10)
Nors man labiausiai įstrigęs Mergaitė,kuri mylėjo Tomą Gordoną.Jokių fantazijų,raganų,vampyrų ir tominokerių,o kvapą gniaužė...

Kalbant apie Kingą, prisiminiau dar vieną įstrigusį filmą ir knygą - Doloresa Kleiborn. O jau vaizdai kokie filme.. wub.gif
O man kažkaip Nemiga iš tų seniai išleistų knygų gal labiausiai patiko. Na, ir Tamsusis bokštas, be abejo.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2014 03 26, 14:36)
Zmones, nu nepasakokit gi apie knygu pabaigas...!!!  doh.gif As kaip tik sitos pirma dali skaitau  rolleyes.gif

Nieko konkretaus nepasakiau, skaitydama pirmą dalį tikrai nesuprasi, kas yra laimiga pabaiga, be to, ji gali būti visokia, o aš lb abstrakčiai pasakiau.

Apsigyniau rolleyes.gif

Pavyzdžiu tau skaitymo malonumo,kuris laukia dviejose dalyse, skanaus tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 27 kovo 2014 - 08:09
QUOTE(ssmm202 @ 2014 03 20, 11:19)
Jane Austen knygų visas ekranizacijas žiūrėjau. Kai kurios labai senos, bet visos patiko  smile.gif

gal matei ir tą vieną pirmųjų ekranizacijų, nespalvotą, berods 1940 metų?
aš youtube dalį jos žiūrėjau, savotiškai įdomu biggrin.gif

QUOTE(nihilistė @ 2014 03 20, 16:10)
Iš matytų ekranizacijų dabar pamenu tik vieną - BBC mini serialą pagal J. Austen "Puikybė ir prietarai". Tiesa, serialą pamačiau anksčiau nei perskaičiau knygą. O filmas su Keira Knightley nepatiko. Gal dėl to, kad visą laiką lyginau jį su serialu.

su Keira ir man nelabai patiko, aš "sugadinta" BBC mini serialo - jį mačiau turbūt jau kokius 10 kartų (turiu DVD ir vos ne kasmet pasižiūriu blush2.gif ).

QUOTE(madrugada @ 2014 03 23, 17:27)
nieko dabar neskaitau, coursera mane prarijus.

ką 'courserini'? bigsmile.gif
Aš šiuo metu ten studijuoju net keletą kursų vienu metu. Bandžiau sau įvesti taisyklę, kad tik po vieną studijuosiu, bet kad ten tiek įdomių dalykų blush2.gif
Dabar 'užsikabinau' už astronomijos kursų, jau trečią iš eilės seku. Pvz., dabartinis "The Science of the Solar System", kurį veda CalTech profesorius, kuris, kaip jis pats sako "nužudė Plutoną" - nes jis tiesiogiai susijęs su tuo, kad Plutonas neteko planetos statuso ir dabar yra klasifikuojamas tik kaip nykštukinė Saulės sistemos planeta ax.gif

QUOTE(Darbinga @ 2014 03 25, 12:34)
vat vat, nežinau kas man turėtų nutikti, kad ją skaityčiau... g.gif Ta pačia proga knygyne pavarčiau jau  mano nebeskaitomo autoriaus knygą, tojest, evangeliją pagal Užkalnį (bent jau publicistikoje sabaliauskaitė su užkalniu man kaip dvynukai, o ir arogancijos laipsnis panašus).

o kur būna ta Sabaliauskaitės publicistika?
Aš ją tik iš knygų "pažįstu", bloge ("Rafinerija") nieko 'užkalniško' irgi nepastebėjau g.gif
Dėl "Evangelijos pagal Užkalnį" mane irgi panašios mintys apėmusios drinks_cheers.gif Jo tekstai pastaraisiais metais gan 'neskanūs', pasirinkta 'provokuojančio chamiškumo' pozicija nepriimtina. O va pavarčiau tą "Evangeliją..." ir nustebau - tikėjausi tų pačių purvo, pagiežos ir įžeidinėjimo pilnų tekstų, o radau visai ką kita - knygą, kurią "ankstyvojo Užkalnio" laikais mielai pirkčiau ir skaityčiau. Nors mano sovietmečio patirtis minimali, nemažai aprašomų ir nuotraukose pateikiamų vaizdų iš vaikystės prisimenu.
Atsakyti