QUOTE(adija5 @ 2014 03 23, 23:50)
Mane labiau šokiruoja tai,kas vyksta ne išgalvotose knygose,juo labiau su fantastinėm išmonėm,o realiame pasaulyje.Žudo ir tikrovėje vaikai,ir net ne iš bado.Jau apie patyčias net nekalbu...Gyvenimas baisesnis už žiauriausią knygą,deja

.
Matyt, netinkamai isdesciau savo nuomone.

Mane sokiruoja ne tai, kad dar baisesni dalykai vyksta gyvenime (
realybeje susiduriu ir su elgesiu, ir su tuo, kas isgyvenama seimose, nes dirbu su paaugliais), o tai, kad knyga pristatoma kaip bestseleris. Suprantu, jog gyvename tokiame amziuje, kur "realybes sou" televizija siekdama audiencijos reitingu pasiryzusi igyvendinti bet kokius projektus, kaip, pvz., "As gejus - isgydikite mane" (
cia teisybe, jei ka), taciau kokio
debiloidumo jie bebutu, dalyvaujantys zmones suauge ir
tariamai "atsakingi" uz savo veiksmus. Labai viliuosi, neateis diena, kai tokio pobudzio programos veikejais taps vaikai... Jei, sakykim, butu nuspresta sukurti realybes sou, kur zudoma is bado, ar atsirastu paklausa? Manau, dalis ziurovu tiek "atbuke", kad audiencijos tokiam projektui pakaktu, bet tikiu, jog vien etiniais sumetimais jis niekada nebutu igyvendintas. Taip butu realybeje. Tad, kodel tai toleruojama "isgalvotame pasaulyje" (liezuvis neapsivercia pavadinti kuryba) ir, juo labiau, tokia mintis susilaukia pasisekimo, ja "iskisant"
vaiku publikai? Kad labiau atbukinti ju etinius jausmus ar paruosti "busima" auditorija dar daugiau
trach programoms? Pamenu, pries 15 metu ziurint Joel'io Schumacher'io filma "8 mm" tiesiog pykino... Idomu, ka apie ji pasakytu "Bado zaidyniu" bestselerio karta - ideja naujam realybes sou?...
P.s. ir as ne apie tai, ar tevai turi drausti tokio pobudzio lektura, ar ne. Tokia diskusija prilygtu polemikai, ar publikuoti vaiku nuotraukas internete ir pan... Tpsknt, kiekvieni tevai pasirenka, kas jiems atrodo geriausia. Auksciau isdestyta nuomone apie tai, kad ne viskas turi buti toleruojama vien todel, jog traktuojama kaip "kuryba". Juk jei vaiko kambaryje nekabintume paveikslo reprezentuojancio vaiku zudynes, tai kodel knyga aprasanti ta pati, pateikiama kaip "laisvalaikio literatura"?
QUOTE(saintlina @ 2014 03 23, 20:01)
smagu matyti, tutele

Užsuk dažniau

QUOTE(klopedija @ 2014 03 23, 20:35)
O aš nesiryžtu skaityti "Medisono apygardos tiltus".

Filmas su Meryl Streep ir Clint Eastwood buvo toooks geras, kad...

Kartais filmas geresnis už knygą.
QUOTE(saintlina @ 2014 03 23, 20:44)
mano subjektyvia nuomone, šiuo atveju filmas nėra geresnis. Na, gal lygiavertis
Nors aš filmą žiūrėjau n metų praėjus po to, kai knygą skaičiau..
Kaip minejau, filma paziurejau neilgai trukus po knygos skaitymo... Ir ka? Apsiasarojau abiem atvejais, tik knygoje, jau ipusejus, o filme - i pabaiga... Filmas tikrai vertas demesio, bet butu ABSOLIUTUS SEDEVRAS su identiskos vaidybos NEzinomais aktoriais... Knyga tuo ir
suvirpino siela, nes veikejais galetume buti mes visi, o filme as "maciau" tik M. Streep ir C. Estwood'a. Puikiai atlikusius savo roles, bet juose as
nemaciau saves...