
QUOTE(Ruutta @ 2014 02 22, 00:02)
<...>
Baigti valgyt man dabar saldžiai gaunasi todėl,kad neužkandžiauju tarpuose...<...>Aišku gal iš viso būtų gerai tuos sausainius ir dž. vaisius iš viso išmest iš raciono, nieko iš jų gero, bet tai iš jų gaunu tų kalorijų, energijos
<...>
Baigti valgyt man dabar saldžiai gaunasi todėl,kad neužkandžiauju tarpuose...<...>Aišku gal iš viso būtų gerai tuos sausainius ir dž. vaisius iš viso išmest iš raciono, nieko iš jų gero, bet tai iš jų gaunu tų kalorijų, energijos

Šaunuolė tikrai, kad atsikratei užkandžiavimų tarpuose

"Viena iš angliavandenių kategorijų - tai rafinuoti paprastieji angliavandeniai, esantys sausainiuose, pyragaičiuose, saldumynuose ir kituose konditerijos gaminiuose. Rafinuotų cukrų taip pat dedama į gėrimus ir košes, žodžiu visur kur pamatysite žodžius "saldiklis", "saldinta", kukurūzų sirupas, fruktozė, dekstrinas, laktozė ir beveik visos medžiagos su -ozė galėne. Jei žmonės nevalgo daug vaisių, jie paprastai vis tiek beveik kaskart valgydami vartoja kokį nos saldėsį. Saldintos košės, želė, uogienė, saldi bandelė, cukrus kavoje - visa tai yra "saldi" dienos pradžia. Pietūs ir vakarienės dažniausiai baigiasi vienokiu ar kitokiu desertu. Kad ir kas tai būtų - kava su pyragaičiu, pienas su sausainiais ar daugybė kitų tipiškų derinių - mes būtinai randame būdą sveiką vaisių cukrų pakeisti nesveikais saldėsiais. Rafinuoti paprastieji cukrūs yra klasikiniai "tuščių kaloijų" pavyzdžiai". "Tuščios kalorijos" - tai kalorijos, neturinčios visos originalios maistinių medžiagų gamos. Iš rafinuoto produkto yra pašalinta vienokia ar kitokia originalaus maistinių medžiagų komplekto dalis (ar dalys). Nepriklausomai nuo rafinavimo būdo, maisto produkto rafinavimas sumažina jo maistinę vertę ir sutrikdo mitybinę pusiausvyrą. Gaham nuomone, jei žmogus nori pagerinti savo mitybą ir sveikatą, jo racione neturėtų būti vietos jokiam rafinuotam maistui."
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2014 02 22, 02:12)
Man rodos gerai, kad organizmas mums pasiunčia tokius signalus


Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 02 22, 11:27)
Ruutta,
Sakyciau - vakariene tavo per slapna. juk tu tokia kuda. O dziovintu vaisiu ar riesutu (bet geriau tikru vaisiu) - nebijok, nepadauginsi, nes kudiems ir judriems leidziama, kaip Graham ir Fuhrman sako. Taciau jei didinsi riesutu kieki, turi didinti ir angliavandeniu kieki, taigi, vaisiu, darzoviu, grudu.
Sakyciau - vakariene tavo per slapna. juk tu tokia kuda. O dziovintu vaisiu ar riesutu (bet geriau tikru vaisiu) - nebijok, nepadauginsi, nes kudiems ir judriems leidziama, kaip Graham ir Fuhrman sako. Taciau jei didinsi riesutu kieki, turi didinti ir angliavandeniu kieki, taigi, vaisiu, darzoviu, grudu.
Na svarbiausia proporciją išlaikyti ne mažiau 80 % angliavandenių, ne daugiau 10 % baltymų ir ne daugiau 10 % riebalų. Čia galioja visiems, tiek kūdiems, tiek nelabai.
Beje dėl kūdumo ir kaip Ruutta rašei džinsai laisvėja, tai gal nesmagiai nuskambės, bet tuo pačiu metu žmonės gali būti ir liesi, ir nutukę. Dar pacituosiu iš Graham knygos:
"Kai liesi žmonės nori priaugti svorio, jie paprastai nesupranta, kad jiems reikia priaugti raumenų, o ne riebalų. Beveik visiems, kurie į mane kreipiasi norėdami nutraukti svorio metimą, nes jiems atrodo, kad jau tampa "šakaliais", iš tikrųjų vis dar reikia atsikratyti didesnio ar mažesnio riebalų kiekio. Daugiau kaip dvidešimt metų konsultuodamas žmones mitybos ir svorio kontrolės klausimais, aš sutikau tik du, kurie tikrai norėjo ir netgi privalėjo priaugti riebalų.
Pradėjus sveikai maitintis, ima nykti riebalai, o žmonems atrodo, kad jie praranda raumenis, nes niekada neįsivaizdavo, kiek iš tikrųjų mažai jų turi. Tokiais atvejais žmonėms reikia auginti raumenis ir toliau deginti riebalus. Tai pasiekiama mankštinantis.
Viena aukštosios mados demonstruotoja kreipėsi į mane sakydama, jog darys viską, ką patarsiu, kad tik nevystų jos grožis, bet ji nė už ką nesutiksianti numesti dar bent kiek svorio. Jauna moteris buvo aukšta, išstypusi ir atrodė labai liesa, tačiau turėjo mažai raumenų. Kai išmatavome jos kūno riebalus, ji apstulbo sužinojusi, kad jie sudaro 29 % - bent 10 % daugiau negu aš laikau sveiku kiekiu. Jai nereikėjo mesti svorio, jai reikėjo mesti riebalus ir tuo pačiu metu didinti raumenų apimtis. Moteris taip ir padarė ir dar daug metų tęsė modelio karjerą".
Vat...
