Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 45, Viltis šalia

QUOTE(arune @ 2014 03 18, 13:18)
willow, taxoteras + xeloda buvo mano antroji ch.

Oi, atleiskit, supainiojau Edmę su Arune doh.gif . Arune, kaip ta Xeloda plačiau: kaip tie odos lupimaisi nuo padų ir delnų, pykinimas, viduriavimas, širdies skausmas? Gal kokie praktiniai patarimai būtų? Nepatinka man tas dvi savaites kasdieninis dukart per dieną gėrimas 5 tabl .....
Visom gražios sekmadienio popietės. Spinduliuotosios, nesimėgaukit per daug saulute, ne draugė ji mums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 23 kovo 2014 - 13:33
QUOTE(willow @ 2014 03 23, 14:32)
Oi, atleiskit, supainiojau Edmę su Arune  doh.gif . Arune, kaip ta Xeloda plačiau: kaip tie odos lupimaisi nuo padų ir delnų, pykinimas, viduriavimas, širdies skausmas?  Gal kokie praktiniai patarimai būtų? Nepatinka man tas dvi savaites kasdieninis dukart per dieną gėrimas 5 tabl .....

Nesilupo man oda, willow. Viduriavimo nebuvo, širdies skausmo irgi... Apynormaliai savijauta buvo. Kojų padų deginimas buvo, atsimenu kaip eidavau pirštų galiukais, kitaip neįmanoma buvo. Bet tik dieną dvi po vaistų. Vairavau mašiną visur pati. Tik va nemiga užkankindavo negyvai - kelias naktis visai be miego (taip veikė dexametazonas), o po to ištisinis mieguistumas ir jėgų nebuvimas.

Aš tokios taktikos laikiausi (nžn, gerai tai ar blogai - kiekvienam savo): jokių vaisto anotacijų skaitymo schmoll.gif Bus bėda - tada ir spręsim. Daktarė bendrais bruožais suminėdavo, kas gali būti, to ir užtekdavo. Daktarė buvo davusi savo asm. tell. nr.,- jei ką , visada galėdavau jai paskambinti (gal pora kart esu skambinusi). Anotacijos prigąsdina visokiais siaubiakais, o to ir taip netrūko mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2014 03 23, 15:20)
..... Kojų padų deginimas buvo, atsimenu kaip eidavau pirštų galiukais, kitaip neįmanoma buvo. Bet tik dieną dvi po vaistų.....

Hmmmm, reiškia kitoks dozavimas:
Aš leidaus ligoninėj taxotere (docetaxelį), savaime suprantama su 96 tbl dexametazono, dabar dvi savaites Xeloda : kas dvylika val (2k per dieną): 3tblx0,5 +2tblx0,15... Be chemijos lieka viena kita diena, nes 04.15 nori hospitalizuot antram taxotere lašinimui (nenoriu gultis, geriau dienos stacionare, bet po visų neąmonių su širdimi , matyt, bijosi, ar ką....)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 23 kovo 2014 - 16:21
QUOTE(willow @ 2014 03 23, 17:20)
Hmmmm, reiškia kitoks dozavimas:
Aš leidaus ligoninėj taxotere (docetaxelį), savaime suprantama su 96 tbl dexametazono, dabar dvi savaites Xeloda : kas dvylika val (2k per dieną): 3tblx0,5 +2tblx0,15... Be chemijos lieka viena kita diena, nes 04.15 nori hospitalizuot antram taxotere lašinimui (nenoriu gultis, geriau dienos stacionare, bet po visų neąmonių su širdimi , matyt, bijosi, ar ką....)

Tai ir man tas pats buvo. Dienos stacionare taxoteras, po to namuose xeloda dvi savaites. Kaip rašai - be ch. vos kelios dienos likdavo. Man taxoterą dienos stacionare sulašindavo.
Atsakyti
Iruce30, matau kabi, kaip TU?
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 03 23, 04:16)
Šaunuolės, merginos, jūs tikros stipruolės, kas gyvenat su šia liga.
Mes irgi jau artėjam link metų, kai mamai nustatė paskutinės stadijos gimdos kaklelio vėžiuką. Deja, tai sužinojom tik po reanimacijos, o dabar tiesiog džiaugiamės pavasariu ir kitais mažais dalykėliais. Daug visko praeita, ligoninės, santariškės, vieni nuo kitų mėtė, vėtė, ir liko tik laukimas. Daug sunkių psichologinių momentų, na, manau, čia visi tai supranta. Kita vertus, truputį viskas apsiverčia, į kažką žiūri paprasčiau. Gal užkliuvęs momentas tai kai kurių daktarų stačiokiškumas, kai tau į akis rėžia, kad nebelabai jau gyvensi, daktarų "paprastumas" kai ligoninėj šalia "vertalioto" atidaryta didžiulė šokoladinių saldainių dėžė, chebra dirba ir užkandžiauja,  arba kai įduoda į rankas slaniką su plaukiojančiu pusės koldūno dydžio savo mėsos gabalėliu tyrimams ir vaikštinėji su juo po polikliniką, kol priduodi. blink.gif  ir dar daug visko.

Man nustate vasari si 1b stadija. As uk man 26. Ryt laukiu limfmazgiu operacijos( laparoskopija).kaip tavo mamai einasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evute*: 23 kovo 2014 - 19:49
QUOTE(arune @ 2014 03 23, 17:20)
Aš tokios taktikos laikiausi (nžn, gerai tai ar blogai - kiekvienam savo): jokių vaisto anotacijų skaitymo  schmoll.gif  Bus bėda - tada ir spręsim.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif man iskart bloga darosi kai perskaitau anotacija doh.gif

willow ,man nusilupe ziauriai oda ir nuo delnu ir nuo pedu ir nagai beveik visi "nuejo" sitas mane paveike stipriai,neverkiau nei kai nukrito plaukai,blakstienos,antakiai,bet kai i chemijos pabaiga neturejau nagu tai asaros bego sad.gif Bet tas lupimas buvo labai nemalonus,bet neskausmingas ir labai greit po gydymo viskas atsistate 4u.gif
P.S. bet man cia buvo nuo kitu vaistu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 24 kovo 2014 - 01:48
Pas mus dar liūdna žinia- DLV sąveika tik 14% verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 03 24, 12:16)
Pas mus  dar liūdna žinia- DLV sąveika tik 14% verysad.gif


Laikykitės, ar jau kapsi nauja chemija? Jūsų ligoniukas jaunas, nepasiduokite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 03 24, 11:30)
Laikykitės, ar jau kapsi nauja chemija? Jūsų ligoniukas jaunas, nepasiduokite  4u.gif

Nekapsi kol kas. Oficialūs dokumentai ligonių kasose, jei pavyks , tai gal jau nuo antros dozės gausim oficialiai.
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 03 23, 19:48)
Man nustate vasari si 1b stadija. As uk man 26. Ryt laukiu limfmazgiu operacijos( laparoskopija).kaip tavo mamai einasi?


Sveika, sekasi prastai, kai nustatė pernai rugpjūtį, davė nuo pusės iki pusantrų metų laiko. Blogiausia tai, kiek aš su kuom šneku, kad šitos rūšies vėžys lengvai randamas ir gerai pasiduoda gydymui, net ir paskutinėse stadijose, deja, jai tiek jis pažengęs, jog pažeidė inkstus ir švitinti, ar chemijas daryti santariškės atsisakė, bandė inkstus dar atstatyti, bet nesėkmingai. Taigi, turi viename inkste nefrostomą, vaistų kaip ir jokių nėra, tik nuo spaudimo ir geležis.
Atsakyti
sveiki, mano uošvienei yra gimdos vėžys, operuoti negali( neaišku po operacijos kaip gys), chemoterapijos negali, liko spinduliavimas, šiandiena turėjo konsultuoti, dar nežinau ką pasakė, kokie šalutiniai dažniausiai pasireiškia požymiai, nes turim apsispresti ką daryti, nes kraujuoja iš gimdos, buvo nukraujavusi smarkiai, perpilimus kraujo darė, dar turi tik viena inkstą
Atsakyti